Šta je novo?

Fotografije - 2013

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Molim vas da prestanete sa ovim licnim provokacijama, astrolog / driver stavite jedan drugog na ignore da mozemo mirno da citamo temu.

BUG2.jpg

brd.jpg

reflektor2.jpg

Lepa tarantula 🙂 koja vrsta je u pitanju?

Hvala. Grammostola rosea.

^ Pa nemoj meni da pricas, ja ne mogu da koristim ni jeftin DSLR, a ne kompakta, i ne lozim se na "boj bije junak a ne oruzje" ili kako bese :d:d

Ali zamisli nekoga ko dobro poznaje fotografiju, da mu das najjeftiniji fotoaparat sa hot shoe, najjeftinijeg kineskog blica i closeup sociva, i nekog ko pojma nema da mu das to isto, da li ce se te fotke razlikovati ? 🙂 Pa nikakva oprema ne vredi ako ne znash sta sa njom da radis, fotoaparati rade sve automatski pa ce onaj ko ne zna u istim uslovima i na istom mestu napraviti fotografiju sa losim WB, ekspozicijom, kadrom, ma totalno drugaciju fotografiju da ni ne pomislis da je na istom mestu kao ona od onoga ko zna. Zato kazem da nikakva oprema nije garancija nicega, dok ne znas da je iskoristis, i zato neko ko je pocetnik nikako na osnovu tudjih fotki ne treba da kupuje fotoaparat...

Poslednja izmena:
Kad smo već kod crno belih momenata

4zc2.jpg

Na molbu drugarice, nesto sam se igrao u jako jako teskim uslovima jer nisam imao brz objktiv (sve sam rasprodao i skupljam parice za nesto ozbiljnije). Prvi put sam gruvao ISO do 6400 i generalno sam zadovoljan onim sto sam uspeo da izvucem. Objektiv Nikkor 17-70mm f3.5-f4.5.

Da kazemo da od prilike znam sta i gde sam usrao ali bih voleo da cujem misljenje iskusnijih. I verujem da ljudi koji nemaju IPS monitor ce imati problem sa sumom i crnom bojom... I jako me je nerviralo sto su boju svetla menjali da se uklopi sa bojom haljina sto je moj deo posla u nekim trenucima cinilo nemogucim!

Poslednja izmena:
Jesi probao malo da ohladiš temp boje, ne puno, ovo su mi nekako teške boje, teška atmosfera, a ovo je ipak igra, ples, trebalo bi malo vedrije, opet, ne puno i probaj malo da im posvetliš lica, samo malo, da se vide malo jasnije, a i tu malo da regulišeš temp boje ili neku od te dve varijante.
U suštini je OK.

rrq7.jpg

djordje29 je napisao(la):
Jesi probao malo da ohladiš temp boje, ne puno, ovo su mi nekako teške boje, teška atmosfera, a ovo je ipak igra, ples, trebalo bi malo vedrije, opet, ne puno i probaj malo da im posvetliš lica, samo malo, da se vide malo jasnije, a i tu malo da regulišeš temp boje ili neku od te dve varijante.
U suštini je OK.

rrq7.jpg
Ko nije probao da fotografise u pozorisnoj atmosferi stvarno ne zna koliko je tesko fotkati. Generalno, super su mu ispale fotke. Nije fora da smiruje boje i sl jer stvarno treba prikazati onako kako je na sceni tj. kako je zamisljeno da bude. Intenzitet svetla i boje se menjaju iz stimunga u stimung, to moze da bude na svakih par sekundi. Unistice vas WB.
Ja sam zadovoljan fotkama.

Djordje, dobra ti kornjaca.

Pogledajte prilog 118721

Canon 400D i Canon FD 50mm f1.8

Valja li cemu? 🙂

Meni se svidja. Jedino sto bi bilo dobro, je da si jos malo zavrnuo blendu, pa da uhvatis i ovo koleno u fokus, tako da cela figura bude u fokusu. I mozda si malo zeznuo kadriranje. Meni se svidja ovako, ali mislim da si po pravilima mogao ili krupniji kadar, pa da stavis osobu u sredinu, ili malo siri, pa da ispostujes pravilo trecina. Ovde si ispostovao po horizontali, ali nisi po vertikali. Mislim da bi trebalo da je glava, u ovom slucaju, na gornjem levom preseku. Naravno mogao si i da ne resis problem sa kolenom tako sto ga neces uneti u kadar, ili eventualno nekim crop-om. A mogao si i da prekadriras pa da na ovoj sirini stavis glavu gore levo, ali onda ne bi bila ovako lepa pozadina. Sad, kapiram da ce ti neko i to zameriti, jer koliko znam, pozadina treba ili da bude skroz zamucena, ako zelis da istaknes osobu koju fotkas, ili da se trudis da bude sto veci DOF, ako zelis da se vidi i pozadina. Ovo je nesto izmedju. Kazem, meni se svidja, ali ne znam koliko je po pravilima.

Poslednja izmena:
🙂

Hvala na sugestijama. Ja skljocam amaterski, uzeo sam par starih manuelnih objektiva pa vezbam. Zeznuto je na malom trazilu juriti fokus, ali se nisam setio da zavrnem blendu, ovo je na f2.0.

Za kadriranje se slazem, potrudicu se. Dobri su ovi oldtajmeri, stvarno lepe fotke prave, bokeh je prelep.

Kada se ide sa krupnim kadrom, totalno zamucenje.

Iskopacu jos neku kasnije. 🙂

:wave:

Nisam ja bas neki strucnjak. Neka neko iskusniji prokomentarise. Ovo je samo moje neko vidjenje. 😉

Stigla mi Delamax zonerica za Canon 18 135, nestane mi struje i izađem napolje da probam ja to, da vidim kako radi dok još sunca ima i od svega, na kraju uzmem makro tube i uslikam muvu. :d
Tek kad sam ušao u kuću, vidim da mi je IS isključen non stop, a ja sve mislim da mi slika vileni zbog tri tube. :lupko: :d

nksj.jpg

Poslednja izmena:
Aa vidim i ja, to je nešto do Imageshack sajta, napisali su da imaju neke radove.
Pre neki dan nisam mogao da uradim upload slika, ne znam šta je tačno problem.

Slika stoji tamo a ovde neće da se prikaže.

k6an.jpg

Dobra 🙂

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno