Šta je novo?

Fotografije - 2013

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@malimravpo: mogao si ga malo shopnuti :d

Znam da može da se dobije crna slika, ali rako sam ti da bi ja odatle pošao, pa bi štelovo mašinu i evo primer kako sam ja uradio u daleko težim uslovima.
Devojka je u totalno zatvorenoj prostoriji, bez upaljenog svetla unutra, a napolju je jaka obdanica, znači, neopevan kontrast svetla, unutra (crno) - napolje (belo).

Dobro meni je blenda bila malo otvorenija nego tebi ali opet, momenat je priča za sebe jer čauru iz 9 mm nije nimalo lako uvatiti, u jedinačnom modu (tero sam inat, pa nisam hteo rafal).
F/3.5, ISO 800 i 1/250
Djole opet ne kontas - ti kazes da su tvoji uslovi tezi odnosno mislis da je tu bilo mracnije.
f 3.5 ISO 800 i 1/250
i moje
f 5.6 ISO 1600 i 1/100

Ako su fotke pravilno exponirane shvatices kada izracunas da je za moju bilo potrebno duplo vise svetlosti, odnosno da je duplo mracnije bilo nego kod te fotke koju si ti fotkao. 🙂

9409604059_2d4f416500_h.jpg

553981102018420574335362.jpg

100463610201842055993500.jpg

fotke skinute sa fb-a, pa jos provucene kroz imagehost i rezultat je bajan :S

Poslednja izmena:
@ nitro, ne znam sta si radio sa nebom ali ovaj :halo: efekat sa gornje strane plasta sena mi je nekako chudan !?

Taj halo je delom izazvan izvlačenjem detalja u obradi i delom zbog same zagađenosti neba. Ima dosta i posterizacije na nebu, pa nitro, sledeći put je možeš većim delom neutralisati, tako što selektuješ samo nebo, rokneš neki plugin za skidanje šuma (malo se igraj sa setovanjima, vidi kako izgleda najbolje) i teraj. Ovo pali, ali ne uvek, pa imaš i drugi sistem. Isto selektuješ nebo, ali umesto uklanjanja šuma, blur-uj selektovanu površinu. Posle dodaj malo veštačkog šuma (noise - add noise ; monochromatic). Ovo za šum mož' da praktikuješ i na prvom ''sistemu''. 🙂 Pali sasvim lepo, spasio sam mnoga izgorena ili previše obrađena neba na ovaj fazon. Trebam napomenuti da obavezno od tog selektovanog neba napraviš novi lejer, pa zatim (obično) donju ivicu obrišeš, jer se obično ne uklapa lepo u fotku onako bez detalja/blur-ovana. 🙂

Primer. Nebo je bilo raspad, dosta zagađeno (fotkano je blizu Pančeva), plus je Sunce bilo visoko...

Poslednja izmena:
@atmo
Odlican set. Jedino sto mi se ne svidja, jeste sto sebe nisam nasao na fotkama iako sam bio na vecini koncerta koje si fotkao :d
Inace, si bio prvi dan (sreda)? Posto ne vidim slike od tog dana.
Par slika mi se bas svidelo zbog atmosfere jer sam bio tamo i uz sliku se podsecam kako je bilo dobro 🙂 S druge strane, poslednje slike (guetta) su me podsetile bezveze nastupa. Fotke su mi zato odlicne, jer dosta dobro opisuju nepostojecu atmosferu na tom nastupu. Jel imas neke od kasnije sa istog dana na dance areni? Nisam mogao tad da budem blize bini iako sam slusao svo vreme, pa bih voleo neku fotku da vidim, meni je to bilo najbolje vece u areni jer su knight i angello pokidali posle amatera.

@dule

Hvala ti 🙂 bogami ja van photo pita retko kad sam smeo u guzvu da zadjem, pogotovo na tipa Prodigy-u, ostala bi samo flekica od mene jer nisam bas nesto preterano kurpulentan 😛

Prvi i poslednji dan nisam radio, redakcija nadlanu.com koja me je i slala tamo nije bila zainteresovana za pokrivanje tih dana - tako da sori bat jeb'ga 🙁

Angella je fotkao kolega jer sam ja imao tada neka khm "posla" 😉 a Vitezovica imas u albumu istina samo jednu fotku. Jako je bilo tesko fotkati taj dan u DA jer su izdigli izvodjace na onu terasicu i moralo se ici u masu da bi se nesto uhvatilo sto je na kraju prouzrokovalo oljusten lakat, solidno ogrebano koleno i ratni oziljak na cosku aparata zbog nestasnih tinejdzera...cudio bi se kako D800 sa 70-200 ume da posluzi i zaplasi :smash:

Malo kontrasta nebi skodilo da ova silueta dodje jos malo do izrazaja, a ono crveno bih smirio. Kadar je ql 🙂

Kontrast obavezno, slika izgleda skroz isprano i kao da je odstajala na suncu da izbledi. To da se sredi obavezno i hocu da je vodim opet okacenu kako dolikuje jer osim ovoga nemam zamerke.

Hteo bi da pitam vas malo pro fotografe... Vidim u ovoj temi da se dosta kače fotke starijih osoba. Meni iskreno to nije nikakva umetnost. Opet možda sam to samo ja. Ja kad vidim takvu fotku jako se čudno osećam, nekako negativno u odnosu da sam video bilo koji drugi npr pejzaž ili portret neke dame ili deteta... Opet to sam samo ja.

Svrljam tako po netu i nigde nisam video toliko fotki starijih osoba ko ovde na forumu što u prošlim 2011-2012 što u ovoj 2013 temi...

Pa eto ako neko može malo da mi objasni o toj umetnosti i gde ima primenu tj jel ima negde izložba takvih slika?

Србија је земља старих људи. Ето зашто 😉

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

До сада нисам качио на овом форуму, ово су старе фоткане фуџијем с1000фд само копиран текст фајл са линковима тако да ни не знам које све фале са фликера. Последње две објављене у РеФото у фокусу. Да не спамујем одмах тему, закачићу касније нове са Никоном 5100.

Поздрав.

the best.webp
Najbolja fotka ikad

^ Vegeterijanska bajadera :d :d

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno