Šta je novo?

Fotografije - 2013

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Fokusirano je na njusku ako to mislis i plici je DOF jer je blenda otvorena do kraja, ili mislis sto je malo blurry jer sam isao malo sporiji shutter zbog vode?

kera si morao da fokusiras na oko, kao i sva ostala ziva bica na dve/cetiri noge a fotka inace stresena ozbiljno... a i nije mi jasno otvoris blendu a onda usporis zatvarac... sta si ti ustvari hteo!? plitak dof sa tragom vode... uh nece to bas da ide... tako kako si zamislio... pa jos sa zivim bicem koje nije mirno ni dvehiljadinku sekunde...

Poslednja izmena:
Koliko je portret ok s obzirom na opremu, toliko druge dve imaju mana (fokus, boje).

kera si morao da fokusiras na oko, kao i sva ostala ziva bica na dve/cetiri noge a fotka inace stresena ozbiljno... a i nije mi jasno otvoris blendu a onda usporis zatvarac... sta si ti ustvari hteo!? plitak dof sa tragom vode... uh nece to bas da ide... tako kako si zamislio... pa jos sa zivim bicem koje nije mirno ni dvehiljadinku sekunde...
Ako fokusiram oci, njuska bi bila totalno van fokusa. Ako zavrnem blendu jos, onda trebam da povecam ISO da bi dobio vecu brzinu zatvaraca, a ako pogledas EXIF videces da je ISO bio 1600 sto je vec poprilicno visoko za 1100D. Kit objektiv je to - totalno otvorena blenda je 5.6 na 55mm.

Koliko je portret ok s obzirom na opremu, toliko druge dve imaju mana (fokus, boje).
Boje na 3. ? Sta konkretno? 🙂
Mozda mi monitor nije kalibrisan dobro pa ne vidim. 😀

Ma gde bi bila njuska van fokusa 🙂 Moze na 1600 iso, i opleti 125 ili 160, i posle u LR-u podigni malo expo, i eto ti 🙂

nitro, treba da instaliraš Magic Lantern i onda ćeš moći da biraš fokusne tačke, tako da ćeš moći fino da gurneš fokus na njušku i oči istovremeno ali ono što ja vidim je da si zeznuo brzinu zatvarača, slika je strešena, taj momenat si trebao da zamrzneš.
Aj sad, npr. ISO 400, f 10 i 1/200 za početak, pa ako ne valja, korekcija, s tim da ja f ne bi spuštao ispod 8 i išao iznad 12 jer je fina obdanica i nema potrebe da zavrćeš otvor.

Aj sad, npr. ISO 400, f 10 i 1/200 za početak, pa ako ne valja, korekcija, s tim da ja f ne bi spuštao ispod 8 i išao iznad 12 jer je fina obdanica i nema potrebe da zavrćeš otvor.
djordje aj molim te objasni mi tvoju logiku - ako je bilo takvo svetlo da sa f 5.6, 1/100 i ISO 1600 je normalna expozicija, da li mozes zamisliti sta bi dobio sa f 10, 1/200 i ISO 400 - crnu fotku?

Odgledao sve, ima dosta stvarno sjajnih 🙂 Sad na osnovu secanja da izdvojim 2 sa snoop-om i jednu sa maximom.. i al je gotivna ova riba u deftones majici, sa pocetka sessiona 🙂

Bravo i od mene 🙂

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Wowwww до јајца:thumbup:

Pohvale i od mene, svaka cast

Nitro, ja vidim da je dan vedar. Dao sam ti primer. Ja znam da u takvim uslovima slika moze da se zamrzne i da se sve fino vidi.
Obrni okreni ta brzina ne valja, a ti vidi šta ćeš.

Sjajne fotke Atm0 🙂

Nitro, ja vidim da je dan vedar. Dao sam ti primer. Ja znam da u takvim uslovima slika moze da se zamrzne i da se sve fino vidi.

Djole, bez ljutnje, to sto si ti napisao, veze sa mozgom nema, i ovo sto sad pises, ako provalis gde gresis bolje za tebe, ako ne, sta da ti kazem 🙂

Djole, bez ljutnje, to sto si ti napisao, veze sa mozgom nema, i ovo sto sad pises, ako provalis gde gresis bolje za tebe, ako ne, sta da ti kazem 🙂
Cekaj Djole pa dal ti razmisljas o cemu pises - ti vidis koji su svetlosni uslovi?
Znaci - expozicija je kao sto vidis manje vise ok, a fotkano je sa f5.6, ISO 1600 i 1/100.
Ti sada kazes da u tim svelosnim uslovima mogu da napravim bolju fotku sa f10, ISO 400 i 1/200???
Jel shvatas da kada zatvorim blendu sa 5.6 na 10 gubim svetlosti jos vise, kada smanjim ISO sa 1600 na 400 gubim drasticno svetlosti i jos pritom da povecam brzinu zatvaraca na 1/200 - pa dobio bi crnu fotku bukvalno...
Nek neko iskusniji objasni coveku kako ide magicni trougao ja izgleda ne mogu. :d

Djole, ne mozes ti na fotki da odredis da li je bilo ili nije bilo svetla. Po parametrima fotkanja to mozes otprilike odrediti (sto si iskusniji i vestiji, preciznije ces odrediti).

f11 u odnosu na f5.6 je dve blende... ISO400 i ISO1600 je takodje dve blende... 1/200 i 1/100 je jedna blenda. Sve ukupno, sa tvojim parametrima fotka bi bila pet blendi tamnija, sto znaci toliko blendi bi palo manje svetlosti na senzor, a to je 32x manje svetlosti. Na sta lici nesto sto je 32x slabije osvetljeno 😉

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Znam kako ti je - isti problem sam imao dok sam koristio laptop - em sto su mi bile isprane boje, em sto mi je sve bacalo na ljubicasto, em sto ima problem sa gradientima... Sada DELL-ov IPS milina... 🙂
@Atm0: predobar set, svaka cast!
@malimravpo: ne znam zasto, ali mnogo su mi cudne ove 3 fotke... A i na poslednjoj ovaj sto je upao sa torbom sve pokvario... :d

Dobro, dobro, nisam pročitao tvoj EXIF ja sam taj primer dao više odoka, pogledao fotku i napisao moje zapažanje.
Znam da može da se dobije crna slika, ali rako sam ti da bi ja odatle pošao, pa bi štelovo mašinu i evo primer kako sam ja uradio u daleko težim uslovima.
Devojka je u totalno zatvorenoj prostoriji, bez upaljenog svetla unutra, a napolju je jaka obdanica, znači, neopevan kontrast svetla, unutra (crno) - napolje (belo).

Dobro meni je blenda bila malo otvorenija nego tebi ali opet, momenat je priča za sebe jer čauru iz 9 mm nije nimalo lako uvatiti, u jedinačnom modu (tero sam inat, pa nisam hteo rafal).
F/3.5, ISO 800 i 1/250

dtuz.webp

Atmo
svaka čast, momenti su prejaki, bravo!!

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno