Ako fokusiram oci, njuska bi bila totalno van fokusa. Ako zavrnem blendu jos, onda trebam da povecam ISO da bi dobio vecu brzinu zatvaraca, a ako pogledas EXIF videces da je ISO bio 1600 sto je vec poprilicno visoko za 1100D. Kit objektiv je to - totalno otvorena blenda je 5.6 na 55mm.kera si morao da fokusiras na oko, kao i sva ostala ziva bica na dve/cetiri noge a fotka inace stresena ozbiljno... a i nije mi jasno otvoris blendu a onda usporis zatvarac... sta si ti ustvari hteo!? plitak dof sa tragom vode... uh nece to bas da ide... tako kako si zamislio... pa jos sa zivim bicem koje nije mirno ni dvehiljadinku sekunde...
Boje na 3. ? Sta konkretno? 🙂Koliko je portret ok s obzirom na opremu, toliko druge dve imaju mana (fokus, boje).
djordje aj molim te objasni mi tvoju logiku - ako je bilo takvo svetlo da sa f 5.6, 1/100 i ISO 1600 je normalna expozicija, da li mozes zamisliti sta bi dobio sa f 10, 1/200 i ISO 400 - crnu fotku?Aj sad, npr. ISO 400, f 10 i 1/200 za početak, pa ako ne valja, korekcija, s tim da ja f ne bi spuštao ispod 8 i išao iznad 12 jer je fina obdanica i nema potrebe da zavrćeš otvor.
Koga ne mrzi neka procunja kroz moj set sa ovogodisnjeg Exita 🙂
Atm0 je napisao(la):Koga ne mrzi neka procunja kroz moj set sa ovogodisnjeg Exita 🙂 ima nekih stotinak fotkica al ne bih da sad nesto spamujem po threadu...
http://www.flickr.com/photos/rockaffeler_photo/sets/72157634850094638/
Nitro, ja vidim da je dan vedar. Dao sam ti primer. Ja znam da u takvim uslovima slika moze da se zamrzne i da se sve fino vidi.
Obrni okreni ta brzina ne valja, a ti vidi šta ćeš.
Cekaj Djole pa dal ti razmisljas o cemu pises - ti vidis koji su svetlosni uslovi?Djole, bez ljutnje, to sto si ti napisao, veze sa mozgom nema, i ovo sto sad pises, ako provalis gde gresis bolje za tebe, ako ne, sta da ti kazem 🙂Nitro, ja vidim da je dan vedar. Dao sam ti primer. Ja znam da u takvim uslovima slika moze da se zamrzne i da se sve fino vidi.
Obrni okreni ta brzina ne valja, a ti vidi šta ćeš.
Koliko je portret ok s obzirom na opremu, toliko druge dve imaju mana (fokus, boje).

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari