Šta je novo?

Fotografije - 2013

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mali koncert grupe Piloti od 23.07 u Basti kod Juge. Mislim da goreg lajtmena od onog te noci nisam upoznao, covek je mesao zelenu i UV ljubicastu i istom momentu na bini pa se izvinjavam sto mu je boja na faci pomalo cudna - spasavao sam sta se moze a da ne spaljujem blicem coveka...

1000407_488586467890497_592783961_n.jpg

61687_488586454557165_960031498_n.jpg

999990_488586537890490_1263172583_n.jpg

61633_488586614557149_1052416745_n.jpg

1005465_488586591223818_249744898_n.jpg

Kasnim sa odgovorom ... Ja sam hteo zapravo da on izgleda na onoj fotki kao da izlazi iz mraka ili tako nesto ...uglavnom bez jasnih kontura tela ...ali ocigledno brada malo zeza stvar ... No evo jedne osvetljene

Pozdrav drugari!

Totalni sam amater što se tiče fotografija.

Kupio sam prvi digitalac Canon PowerShot A4000 IS.

Jutros sam krenuo da slikam malo po Konjarniku ali je tolika vrućina da sam kupio sladoled i brzo se vratio kući.

Može li neko ako ima vremena da pogleda fotke i iz prve ruke da mi kaže gde grešim, šta ne valja, šta je dobro, da li ovaj digitalac pravi dobre ili loše fotografije... bilo kakav komentar je dobrodošao, bitne su mi smernice da ne pravim iste greške u budućnosti!

Isključio sam blic i stavio sve na "AUTO" (kao što rekoh zbog vrućine nisam mogao da eksperimentišem sa podešavanjima).

Unapred hvala!

1. 2.

3. 4.

5. 6.

7.

8.
Zoom 32x

9.
Zoom 8x

10.

Poslednja izmena od urednika:
1. 2.

3. 4.

5. 6.

7. 8.

9.

Snapshots. Slike jednostavno ne predstavljaju bilo šta sem random ispucanu fotku. No samo polako, isčitaj ovu temu ima dosta korisnog za početak. Meni je dosta pomoglo a i dalje učim. Aparat je prosek ali te neće ograničavati bar godinu dana.

1. Moras u svakom trenutku da znas koliko je taj fotoaparat ogranicen. Ne treba ga muciti dinamikom, slabim svetlom i sl, ipak je to jeftina skljocalica.
2. Dobre fotke se ne prave leti u podne. Kontrasti su prejaki sunce przi, senke crne.
3. Zoom se koristi da promenis perspektivu fotografije, ne da promenis ugao i kadar - to se radi nogama.
4. Linije, linije, linije... vertikala i horizontala, fotke ti cure u levo.
5. Fotke 7 i 9 bi izgledale mnogo bolje da si stojao na "liniji" koja ide po sred ostrva ili da si otisao malo desno pa dobio ceo Hotel Srbija u kadru i taj nesrecni bilbord, a ne ovako iseceno i zaklonjeno.

6. flickr.com - camera finder (gore u meniju Explore) pa krenes polako da listas http://www.flickr.com/cameras/canon/powershot_a4000_is/
7. Procitaj (ali procitaj, nema nista od listanja) pdf-ove Djulijana Belica o fotografiji, ima vise puta u ovoj temi linkovi.

I molim bez ovih ogromnih attachmenta, nema smisla, pogotovo za prvo javljanje.

Sledeca opcija: "Linked BBCode", pre toga izaberes velicinu thumbnaila (da ne bude original)

small

medium

large

medium mora rucno da se unese kucanjem m pre .jpg umesto s ili l.

Poslednja izmena:
da zna da se isplati kad sacekas busan oblak :0
bench2.jpg

ne razumem sta si radio sa ovom fotkom. pretpostavljam da si prekomerno umeksavao kozu. njena leva strana tela i ruka je totalno sprzena, i to nekako zuckasto, a cela desna strana tela je drugacije boje nego leva. kad koristis opremu od 3000e, nema prashtanja 😉

da sam je umeksavao nebi imala teksturu i detalje , ima polarizacioni filter u postu , inace nista nije sprzeno kalibrisi monitor 😉

Par malih Kermita

cu8z.jpg

7f23.jpg

s2gr.jpg

U drugoj nisam odoleo, morao sam malo da napamprčim boje, a prva i treća su ono, manje više takve. 😛

@makiacaveki
Možeš i ovaj, ja ga koristim

http://imageshack.us/

Poslednja izmena:
@makiacaveki

Sve ti je rečeno što se samih saveta oko fotografija tiče, ALI, batali imgur za postavljanje fotografija (kompresuje sve fokte i srozava im kvalitet). Imaš Flickr koji će ti biti i više nego dovoljan da prikažeš svoj rad.

meni kalibrisan monitor ali ona riba gore je i dalje sprzena... ili je to sad neka nova fora pa ja nisam u toku sa ovim omladinskim novotarijama!? :d

I ja sad bas gledam i isto imam misljenje da je nekako zuckasta njena leva strana

Kalibrisan monitor x 2 + kalibrisan MBP i potvrdjujem da je desna strana zuta, hajlajti su pobegli u toplije krajeve u odnosu na ove sa butine i grudi...ovo kaze Nikondzija 🙂

Video sam fotografije i..sad kad citam ovo.. znaci dobro sam kalibrisao matori TN monitor :d

Poslednja izmena:
Ala davite sa tim. Sve profike. Uzivajte u mladom zenskom telu :d

Nije samo leva strana, vazi isto i za biceps, podlakticu na njenoj desnoj strani..

imam Dell U2412M, kalibrisan od prvog dana, i potpuno sam siguran da je preterana obrada, potpuno nepotrebna za taj aparat.

Ma nemam pojma sa flickera je,nece nesto...
Zato sto ne kacis dobar link - link do tvoje fotke je ovo http://farm3.staticflickr.com/2850/9343904914_8bf1c2f2a8_o.jpg
A onu jednu si vec postavio.

Da okacim i ja nesto(1100D sve i kit 18-55):

1. portret(pretpostvaljam da nisam trebao odseci bradu, ali mislio sam posto viewfinder pokriva manje da ce taman uci u kadar) - in-built flash, list A4 u levoj ruci i od plafon:
9384544550_5dc850feff_h.jpg

2. moje stene boxera koje pije vodu na svojstven nacin:
9384555678_7d0c4144ac_h.jpg

3. pogled sa Bukulje (Arandjelovac):
9381782495_08ab5c57d2_h.jpg

edit: molim moderatora da spoji sa prethodnom porukom posto ovu ne mogu da obrisem a utripovao sam da nisam postovao pre ovoga... :d

@n1tr0 Sta je sa fokusom na drugoj ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno