Šta je novo?

FIFA 14.

Narodna verzija, al procitao sam za to jos pre 5-6 dana kad nije bilo lekica jos uvek valjda. Kontam da ljudi koji su pazarili igru prvenstveno to rade zbog online igranja i da su im offline modovi manje bitni i da je mali broj onih koji su izprobali. Probao sam opet exebicionu tekmu sa kompom i radi sve ok verovatno se baguje samo kad pokrenes karijeru pa posle pokrenes exebicioni mec.
Ako ne mrzi nekog s originalnom verzijom igre da proba pa da javi sta se desava.
Bas sam planirao ove godine da opicim malo menadzer mod posle duzeg vremena, al mi se izgleda neda. :D

Jel ima jos neko bagove sa crvenim kartonima? Probah par mecheva sa ortakom sve ok radilo, on ode ja udje cisto da vidim kako izgleda sezona, odigra jedan mech zavrsi se sa po 2 crvena na obe strane. Izadjem iz karijere odigram jedan exebition sa kompom ista prica. Za svaki faul odma crvena karta. Sad da bude grdje nisam siguran ni za prva 2-3 mecha jel bilo u opste faulova ili se ovo desava samo protiv kompa. Vidim po EA forumu ima price o tome, al kao sam u career mode-u. Pa me zanima jel se to desava samo protiv kompa ili i kad se igra protiv ljudi?

Ima li opcija da iskljucis kartone ?

( ja sam na FIFI 13 drzao stalno iskljucene... nerviralo me da mi scriptovi odredjuju kartone)

Nego si sam sebi davao po zasluzi? :D

ima, koliko se secam, al gubi malo na realnosti, nema parnih kartona i sl, samo brines o raspolozenju i umoru igraca, mislim nije velika razlika, ali ipak ima uticaja na postavu pogotovu pred kraj sezone u bitnijim mecevima.

Vec 2 dan za redom ne dobijam daily reward preko web aplikacije UT?!

Polako mi se poboljsava team... Mislim da sam se zeznuo sa Biabianijem. Sa 96 pacingom trebalo bi da je brz kao MUNJA, ali se to u igri ne oseti uopste!!! Bacio sam 7000 coina, a jos kada sam video da se prodaje i za 5.500...

Shvatio sam da mi za ultimativni tim zapravo fali najvise Abate u odbrani.

Kako uopste dolazite do skupljih igraca? Kupujete gold packove? Ja sve potrosim sto zaradim na ugovore, fitness... i tako te gluposti. Jedva sam se skrpio za neki solidan tim.

Vec 2 dan za redom ne dobijam daily reward preko web aplikacije UT?!

Pa ne ide to stalno. :) Sad su pustili, pisalo je lepo "available for limited time", a uključiće opet oko nekih praznika i slično. Računaj ipak, da više nema nego što ima.

Neka osnovna pravila koja ja primenjujem za zarađivanje novca su: maksimalan broj trenera koji daju +1 ili +3 za ugovore, dakle do +50 (pa se dodaje 50% bonus na vrednost ugovora); rotacija igrača, da se ne troše fitness kartice (nabolje solidne izmene, ili dve različite dobre jedanaestorke, pa da u jednoj možeš da odmaraš na klupi igrače iz druge, naravno bez izmena tokom meča onda); kupoprodaja igrača, ako ne znaš ko se traži najbolje da juriš nekog igrača koji tebi treba, da ga hvataš po najjeftinijoj ceni i prodaješ po skupljoj - ako se ne proda ostane tebi za tim pa se ne smoriš. Najbolje ipak naći nekog megapopularnog igrača, prošle godine sam na Podolskom zaradio minimum 200.000; ove godine se više isplati kupovati paketiće (nema formacija), ali ja to i dalje ne preporučujem, jako su male šanse, ja nisam dobio ni jednog vrednijeg igrača od Harta, za ove dve godine igre.

Što se tiče Italijana, da Abate je strašan i ove godine, a videh i Kielini da je odličan i dalje, malo se izmenile ocene za druge, pa i ako sam ih skupljao prošle godine, ne znam šta da ti preporučim ovde... Osim da ne juriš "pacere" :D bezglavo.
Eh i da, bog-otac- Baloteli. :)

Poslednja izmena:
Daily reward je zavrsen u petak :)

Ja sam i ovako poslednja 4-5 dana dobijao samo bronze paketić, tako da mi ne fali. :D

Racunao sam na te nagrade, damn it!

Treneri koji daju bonus na ugovore? :D Kako se oni uopste koriste... Mislio sam da imas jednog menadzera i to je to. Ovo za rotaciju zvuci razumno, sad se kajem sto sam rasprodao kompletan drugi tim jer ne praktikujem izmene u toku igre.

U kojoj si diviziji, kako ti ide? Ja se borim za opstanak u 6. sa ovim mojim, bukvalno svaki protiv koga igram ima mnogo jace igrace.

Znaci, i ti predlazes da ne kupujem packove? Ako ipak uzmem, da li se vise isplate ovi premium ili obicni gold packovi?

Ljudi sta je s grafikom? :O (na PS3 igram) Ovo je strasno, pokusao sam da izvrtim dosta kombinacija, ali izgleda da cu morati da skinem 12ku i igram do daljnjeg. Pa ovo je neverovatno kakav je teren, gore nego fifa 08. Jel u pitanju neki bug ili je to to?

U kojoj si diviziji, kako ti ide? Ja se borim za opstanak u 6. sa ovim mojim, bukvalno svaki protiv koga igram ima mnogo jace igrace.

Ultimate je ove godine dosta tezi,i ja se vucaram u 5-oj diviziji sa sasvim solidnom ekipom,dok sam na 13-ci uglavnom visio u prve dve.
Primetio sam da je odabir protivnika ove godine drugaciji,dakle dobijam samo nekog ko ima skoro istu ocenu(ili vecu) takodje i chemistry,nema sanse da kao u 13-ci naletis na nekog slabijeg,sto je ok ali samim tim je svaka divizija teska.
Evo nekih moji utisaka u tezama:
- Odbrana je nekako busna kako god da je namestis,retko kad se desi da ne primim gol
- Korneriiiii :mad: koliko sam samo golova primio iz kornera a bogami i dao
- Cesto se pogadja ovkvir gola
- I ove godine ako recimo vodis 2:0 i primis gol tvoji igraci kao da nestanu na terenu,kad da im neko okaci cigle na noge,sto je verovatno taj momentum,ali preterase ga...
- Cesta promena poseda lopte na sredini terena,sto je verovatno posledica drugacijeg gameplaya ali u nekim situacijama je dovoljno da par metera pre procenis na koju ce se stranu igrac okrenuti i lopta je tvoja
- Igra glavom je dosta poboljsana,kupio sam Negreda koji i nema bas neku visoku ocenu za head(82) ali sam bas dosta golova dao glavom sto iz kornera sto iz nabacaja
- Brzina vise nije presudni faktor,ali je na momente opet bitna kad se da recimo pas u prostor,dok u duelima ne dolazi toliko da izrazaja koliko sama snaga igraca i gradjenje lopte
- Podrzavam to sto dobijam samo protivnike prema svojoj oceni pa + ove godine 10 divizja cini ovaj ultimate pravim izazovom

@padawan probaj da odigras malo singleplayer sezonu ili turnire,mogu da se uzmu lepe pare ;)

Poslednja izmena:
Korneriiiii koliko sam samo golova primio iz kornera a bogami i dao

Aha, i mene to izludjuje. Toliko jeftinih primljenih pogodaka glavom... Razmisljao sam, cak, da ubacim neke glavonje u napad, boostujem ih heading chemistryjem, i brzim krilima samo da centriram :D Nerfovace kornere, kao i prosle godine... samo je pitanje vremena. Ko iskoristi, iskoristio je.

I ja sam primetio da ima neki catch-up sistem. EA nikada nece da nauci da je to nepotrebno protiv ljudskog protovnika...

Primecujem da i dalje 90% ekipa abusuje pacing.

Ja, na zalost, dobijam dosta jace protivnike, a matchmaking je trash ako dobijes skoro isto coina za pobedu i poraz. Budalastina...

Racunao sam na te nagrade, damn it!

Treneri koji daju bonus na ugovore? :D Kako se oni uopste koriste... Mislio sam da imas jednog menadzera i to je to. Ovo za rotaciju zvuci razumno, sad se kajem sto sam rasprodao kompletan drugi tim jer ne praktikujem izmene u toku igre.

Jedan trener ti je aktivan, onaj kojeg staviš u tim, ostali su pasivni. Te pasivne skupi tako da imaš 50%, više od toga ne može. Možeš da vidiš koliko si skupio u igri u Club Items ili iz Web appa kad kreneš da primeniš ugovor, pa ti on napiše kolika je vrednost. Moja preporuka ti je da juriš +1, koliko god možeš, jer su oni jeftini, možeš da kupiš jednog za 300, dok su +3 često preko 1000, obično oko 1500, a Murinjo i Lev, ne pitaj koliko su. Takođe, nema veze ako su im istekli ugovori - i dalje će davati bonus, tako da ako imaš više italijana, možeš da ih menjaš dok ne ispucaš sve i onda obnavljaj onog koga najviše voliš. Naravno, moraćeš da uzmeš bar jednog skupljeg, barem sam ja morao - uzeo Vengera.

Što se tiče izmena, i ja ih ne praktikujem, ali imam 4 ekipe, League 1 glavnu, BPL na koju ću kasnije da se bacim, daj-šta-daš italijane (obično koje izvučem, ne prodajem, ako ne vrede puno keša) i jednu Š ekipu koju koristim za singlplejer, oni su mi free-money, nije mi bitan chemistry i kad ispucam, quick sell i to je to. Naravno investiram samo u L1, pa kad uzmem i Falcaa :D selim se na BPL za koji će mi trebati mnogo više keša.
Imam ovoliko timova jer često prave specifične turnire, pa da mogu da ispunim req, ali pazim na prioritete, kada sam prošle godine kretao kupovao sam razne kartice, pa umesto jednog jakog tima, imao sam tri solidna. Ove godine fokusirano.

Nisam se još posvetio ove godine previše onlajnu, pucam na singlplejer, iako tu ima manje keša, ali teže je, slažem se, treba dosta vežbe.

Znaci, i ti predlazes da ne kupujem packove? Ako ipak uzmem, da li se vise isplate ovi premium ili obicni gold packovi?

Pa pazi fora je što je FUT ipak baziran na tim paketićima, kapiram da svi igramo zbog tog "otvaranja", tako da ti ne bih savetovao da odustaneš od toga kompletno, samo umereno otvaraj. :) Ja više volim premium, veće su šanse za nešto kvalitetno (iako nema šanse da izvučeš Mesija, Ronalda, Ibrahimovića, možeš da nađeš neku consumable karticu koja vredi dosta, recimo chem. style), a obično sadržaj može da se proda za najmanje 3.000, pa gubitak i nije toliko strašan, ali se na duže staze ne isplati.

Što se tiče golova glavom, to je gotovo neizlečiva bolest oba fudbala... Ja sam prošle godine donekle to rešio sa Kompanijem koji je bio fantastičan - u odbrani uvek odbije ubacivanje, a u napadu i iz kornera sam dao sa njim dosta golova. Definitivno mi je bio najomiljeniji.

Hvala na ovim informacijama, igrao sam potpuno pogresno, nije ni cudo sto sam svorc :D

Ljudi sta je s grafikom? :O (na PS3 igram) Ovo je strasno, pokusao sam da izvrtim dosta kombinacija, ali izgleda da cu morati da skinem 12ku i igram do daljnjeg. Pa ovo je neverovatno kakav je teren, gore nego fifa 08. Jel u pitanju neki bug ili je to to?
To je to. Ista stvar i na pc-u, grdje nego u 13-tici. Ocigledno da ce to prodavati kao next gen boljitak, posto ova generacija "ne moze" to da izgura. :D

Cemu sluze treninzi za igrace? To daje neki one-time boost pred utakmicu samo?

To je to. Ista stvar i na pc-u, grdje nego u 13-tici. Ocigledno da ce to prodavati kao next gen boljitak, posto ova generacija "ne moze" to da izgura. :D

Auuu ne verujem. Kakva je 2013, da znam da li da skidam opet 12 ili 13, ovo meni nije igrivo, nisam nijednu tekmu uspeo da odigram koliko bode oci :(

LbSzQ67.png
Evo i mog tima. :)
http://i.imgur.com/LbSzQ67.png
Sledece u planu srediti bekove, mada ne moze nesto bolje - najbolji su valjda sa 80 ocenom. Al onda i LM i CB moram da menjam zbog chemistry
Preporuka za Vucinica. Ja sam ga sa chem. stylom uzeo za smesne pare neke, a ubija. Gomez je isto dobar, glavom kida. :) Doduse ja ne igram fifu nesto ekstremno dobro, i dosta sam se na pocetku mrcvario sa ocajnim timom jer sam bacao pare ne FUT packove, pa mi je i score tipa 50-90 il tako nesto, mrzi me da palim fifu da vidim

Poslednja izmena:
Za desnog beka jedino Abatea da staviš. Taj nedostatak bekova me i odbija od pravljenja serie a ekipe, inače kidaju kakve igrače imaju u ligi, pogotovo midfieldere.

Da, to sam imao u planu, mada nesto ni ne stizem da igram ovih dana uopste :) sledece sto cu da krenem je ili spance ili BPL, jednog po jednog igraca :)

Evo i moje ekipice ;)
fifa14 2013-10-15 00-28-22-04.jpg
U planu mi je neki dobar golman recimo Reina ili Valdes i malo bolji bekovi,mada Carvajal nije toliko los,prijatno me je iznenadio.
Sto se tice levog beka imam Monreala ali mi se Eliseu vise uklapa zbog chemistry-a.
Napad mislim da sam koliko toliko uklopio,Negredo malo sporiji ali dobar u skoku,Torres-a sam skoro uzeo jos se privikava :p(poznat je po tome)
Ako neko ima preporuku za spanca ili igraca spanske lige da je isplativ neka slobodno predlozi ;) pritom ne mislim na Neymara,Messia i Ronalda :p

Poslednja izmena:
Auuu ne verujem. Kakva je 2013, da znam da li da skidam opet 12 ili 13, ovo meni nije igrivo, nisam nijednu tekmu uspeo da odigram koliko bode oci :(

12 i 13 su tu negde barem za PC. 12 sam do duse samo probao par puta al tu su negde koliko se secam.
Btw fina je 14-tica sto se tice gameplay-a, posle 2-3 tekme prestane da ti bude bitno. ;)

Poslednja izmena:
Cemu sluze treninzi za igrace? To daje neki one-time boost pred utakmicu samo?

Baš tako, važi samo jednu utakmicu, koristio sam jedino pred važne utakmice, tipa finale kupa ili poslednja utakmica u sezoni za titulu... Mada i to nisam često radio, nešto nisam ni primetio bitan efekat.

Tako sam i mislio. Jos jedno glupo pitanje - da li 50% pravilo vazi za sve trenere i da li bi se mozda isplatilo da umesto onih koji daju na negotiations (ugovore) jurim npr samo one koji daju na fitness, ako necu da bacam pare na drugi tim, a opet, imam ustedu na fitness karticama. The thing is, i glavni tim mi je dosta jadan, pa ne bih da se rasipam previse. Sto ti kazes, fokus.

Sta je sa drugim trenerima: onim koji daju na shooting, def, oporavak od povreda? Potpuno sam zanemario ovaj aspekt, ocajnicki mi trebaju preporuke.

Ja sam ga sa chem. stylom uzeo za smesne pare neke, a ubija

Za koliko? Nije bas tako jeftin... Citam da je Jovetic mnogo bolji, ali je i dosta skuplji (20k+)

dosta sam se na pocetku mrcvario sa ocajnim timom jer sam bacao pare ne FUT packove, pa mi je i score tipa 50-90 il tako nesto, mrzi me da palim fifu da vidim

Tacno se vidi da je tim baziran na packovima... ja imam bolji skor (malo preko 50%) ali ni izbliza takve igrace kao ti.

apropo Abatea: tvrdim da ne postoji bolji RB u igri. Sa njim sam prosle godine jurio "pacere" Borusije Dortmund, sve je stizao. Nije fora da bude samo brz (kao Evra npr), nego i veliki i jak. Zver od igraca... Olaksace vam za 50% posao u odbrani. Jedva cekam da ga kupim. Vidim da odlazi za oko 5.000, jos samo malo.

Evo ga i moj raspad od tima. Prvi leti Kampanjaro, koji umire po desnoj strani, i jos onako polumrtav ima high attack rate pa vuce kontre svako malo. Mexes mi je bolji. Imam problem sa levom stranom... Nema dobrih igraca da se uklope u hemiju, ovi su jeftini, a dosta solidno rade posao. Prezadovoljan sam sa De Jongom. Snajder je dobar, ali mu je indivudalna hemija losa, i previse se ubacuje u napad, pa Robinjo i Lima ne dolaze do izrazaja. "Krade" sve sanse.

Untitled.png

Treba mi preporuka za dobrog a jeftinog napadaca koji bi se uklopio. Razmisljam o Drogbi...

@ Dog: fale ti chemistry kartice na igracima, nemoj to da zanemaris nikako.

Poslednja izmena:
Tako sam i mislio. Jos jedno glupo pitanje - da li 50% pravilo vazi za sve trenere i da li bi se mozda isplatilo da umesto onih koji daju na negotiations (ugovore) jurim npr samo one koji daju na fitness, ako necu da bacam pare na drugi tim, a opet, imam ustedu na fitness karticama. The thing is, i glavni tim mi je dosta jadan, pa ne bih da se rasipam previse. Sto ti kazes, fokus.

Nisam siguran, ali po svoj logici bih rekao da je isto i sa njima. Međutim, fitness kartice meni uglavnom popune bez bonusa punu energiju igrača, jer ih nikad ne spuštam ispod 80%, najniže 75%, sve ispod 80 je ogroman rizik povrede igrača, a to je opet, dodatni trošak.

Nemam pojma, meni deluje skuplje nego nabavka izmene, pogotovo što ona ne mora biti baš vrhunska... Npr. meni je Pacini prošle godine bio sasvim solidna izmena Baloteliju i Kavaniju.

Sta je sa drugim trenerima: onim koji daju na shooting, def, oporavak od povreda? Potpuno sam zanemario ovaj aspekt, ocajnicki mi trebaju preporuke.

Pa oni su za te trening kartice koje važe za jednu utakmicu, doktori povećavaju vrednost kartice healing itd.

Inače da, Abate je ubedljivo najbolji. :) sa Kielinijem je fantastičan. skoro da drugo dvoje nije bitno. Ja bi tu stavio još i Barzaljija.
Armero je bio super LB meni prošle godine, ali su ga sad gurnuli napred, na LM. :S To je to od odbrane.

Snajder mi je prošle godine bio super što se tiče svih ocena, osim snage, svi su uspevali da ga izguraju pa sam retko uspevao da šutnem sa njim. Gledaš http://www.futhead.com/ ? Pretpostavljam da, da, on je obavezan za pretragu igrača.

I da ja pitam na kraju, da li ima negde spisak koje Chem. Style kartice valja primeniti na kojeg igrača? Bojim se da ne napravim broken kartice. :S

Inače, ovo su mi dva glavne jedanaestorke bile prošle godine. Ponosan na BPL:

http://www.futhead.com/fifa/squads/15046073/

i Serie A na kojem sam hteo još malo da poradim:

http://www.futhead.com/fifa/squads/15046074/

Stavljao sam i Balotelija iz Mančester Sitija na desnog ST, levi ST je bio Pacini, RM je bio Pepe iz Juventusa, a za CAM ne mogu da se setim koga sam stavljao, ali uglavnom uklapao se super i na kraju nisam uzeo novu karticu iz Milana kada je prešao tamo.

Da se i tad nisam zezao sa francuzima, bilo bi to komplet sa Kielinijem pozadi, Di Natale umesto Kavanija (koji mi nekako nije ležao tad, a i sad sam malo razočaran), i AC Milan Balotelijem (što je valjda oko 180.000 koštalo), ali zbog tog nedostatka fokusa, već tu sam skucao preko 100 sati pa me na kraju mrzelo.

Poslednja izmena:
@padawan jel mislis na chemistry style kartice?Sta bi po tebi recimo bilo primarno kod tih kartica?
Btw malo sam pojacao ekipicu,Coentrao i Song stigli u paketu posle osvojene 6 online divizije ;)

fifa14 2013-10-15 12-56-51-18.jpg

Inace kako vam ide u online divizijama?
Ja sam trenutno u petoj i cilj mi je za sad da opstanem,ima stvarno dobrih ekipa i igraca..

Prilozi

• fifa14 2013-10-15 12-53-39-13.jpg
    fifa14 2013-10-15 12-53-39-13.jpg
    535.8 KB · Pregleda: 52
  • fifa14 2013-10-15 12-56-51-18.jpg
    fifa14 2013-10-15 12-56-51-18.jpg
    294.2 KB · Pregleda: 46
Poslednja izmena:
Ja jos u 6 nisam uspeo da avanzujem.

I da ja pitam na kraju, da li ima negde spisak koje Chem. Style kartice valja primeniti na kojeg igrača? Bojim se da ne napravim broken kartice.

Hm, ne verujem, mislim da je taj aspekt krajnje personalizovan, svakog igraca mozes da koristis onako kako hoces i da pravis milion i jednu kombinaciju. Da li ces da boostujes ono sto je vec dobro kod igraca, ili ces da mu upotpunis nedostatak pa da bude kompletniji, it's up to you. Mozes eventualno da gledas druge, uspesne timove, kako oni koriste. Imam isti problem... Ali posto mi je trenutno daleko veci prioritet da skupim dobre igrace, stavio sam ono sto mi lici da mi je potrebno na toj poziciji.

Mozda postoje neke imba kombinacije tipa stavis svima da budu gladiatori...

Zar ne mozes da posle primene chemistry kartice, ponovo primenis basic karticu i vratis ih na default? Ako ne - koja je poenta basic chemistry kartica?

@DoG:

Nema tu neke univerzalne filozofije, bojim se, osim da je verovatno specijalizovan igrac bolji od "devojke za sve" sto ti daje basic. Svaka chemistry kartica boostuje odredjene parametre... Boostujes one mogucnosti koje su ti najbitnije za tog igraca. Ja bih odbrambenim svim boostovao defense, krilnim bekovima pacing da jure pacere, a centralim mozda jos heading zbog toga sto jako vole da preskacu igru iza zadnje linije, visokim pasovima u prostor. Napadacima, logicno, treba shooting, mozda heading ako volis glavonje... Sredini passing, i u zavisnosti od toga da li si ofanzivan ili defanzivan, boostujes jos pace ili def. Ovo je sve moja, prilicno straightforward teorija, netestirana u praksi. :D

Trazi vec gotove igrace sa karticama, jeftinije ti je cesto nego da kupis basic, pa da naknadno primenis style. Takodje, trebace ti negde spisak, sta koja kartica boostuje...

Npr, ja bih tvojim napadacima svakako boostovao sut i glavu. Nisam siguran koje je to chem kartica...

Poslednja izmena:
12 i 13 su tu negde barem za PC. 12 sam do duse samo probao par puta al tu su negde koliko se secam.
Btw fina je 14-tica sto se tice gameplay-a, posle 2-3 tekme prestane da ti bude bitno. ;)

Pa ok za gameplay, ali grafika mi ne dozvoljava da odigram uopste i jednu utakmicu. Ovo po meni nije igrivo koliko je lose, secam se da je 09 bila dosta graficki bolja. Sve se mislim da je neki bug ili da sam naisao na ''pokvarenu'' verziju, ali gledam na YT ista grafika kao i kod mene.

untitled.jpg

Asamoa odlican kao LB, ova dvojica napred se utrkuju ko ce da da gol, jos samo Kielini i Bufon pa da zaradjujem parice za Spance...
PS konacno pricamo o igrici...

Vrh Dno