Šta je novo?

FIFA 14.

• Začetnik teme Začetnik teme Borat
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
a primjetio sam i ja da laga,samo ne tako cesto gdje me jedan cak optuzuje da je kriv moj internet.Drugi mi prijeti da cu pisati krv jer mu nisam dozvolio da dobije i ako sam morao da cekam 40 autogolova...sta ces ljudi preozbiljno gledaju na igru.Inace igram seasons i stigoh do druge divizije

Ja FUT nikad nisam igrao, a sezone evo vec treca, cetvrta godina zaredom (od kad postoji uopste).

Jel taj cheat, lag ili sta je vec radi samo na FUT? Ja do sada nikad nisam naisao na cheatera a kao sto rekoh igram vec cetvrtu godinu online. Bilo je u '11 onih koji zamrznu igru nakon utakmice, pa onda treniras zivce ko ce prvi da quituje odnosno samim tim izgubi, iako je dobio taj mec.

Ono sto me uzasava vec par godina kod fife je nacin na koji vecina napada, a to su one visoke lopte u prazan prostor, cesto i sa pola terena. Ako igrate sa bilo kojim timom od 5 zvezdica, 90% sanse je da igrate protiv reala a Ronalda u tim situacijama ne mozes da zaustavis bukvalno. Lik pretrci i odgura bilo kog igraca kao da ne postoji uopste, nekad i vise njih, i naravno retko kad promasi.

Stojim iza toga da uglavnom najvece nubare igraju sa realom (ne zato sto im je omiljen klub, nego zato sto je ubedljivo najlakse). Iz nikakve situacije umuvaju gol.

Bilo kog drugog igraca nije problem cuvati. Pa cak i Messija koji ima i vecu ocenu od gore spomenutog. Igrao sam vise puta protiv barse, citija, bajerna, skroz druga prica u odnosu na Real. Tandem koji oni imaju je cesto nezaustavljiv koliko god dobro igrali odbranu. Svi igraci su fizicki jaki i brzi a to je velika velika prednost u fifi.

E sad, da li ja toliko ne znam da se branim od tih dubinskih lopti koje moze svaki igrac iz okreta sa pola terena da uputi gde pozeli, ili je igra jednostavno tako pravljena vec godinama...

I meni su one problem, pogotovo protiv borusije i psg. Protiv reala i barse mislim da još nijednom nisam igrao u 14. Doduše, sada ne mogu da prođem 6. ligu nikako. fifu 13 sam batalio u 3.

Problem su upravo zbog fizicki (pre)jakih napadaca a pritom su i brzi od odbrane. U tvom slucaju Ibrahimovic i Lewandowski.

Imam utisak da su Barsa, Bajern i Real top 3 tima, i da se uglavnom medjusobno odigravaju mecevi. Od ta tri tima najvise sam igrao sa barsom i moj neki procenat za ovu i proslu fifu: 90% protiv Reala, 9% protiv Bajerna, 1% nekog drugog tima.

I upravo zbog toga me mnogo nervira sto su barsini igraci previse slabi za realov napad, stalno se desava da se na silu probiju ispred gola i to najcesce tim visokim loptama u prazno, gde ja ne vidim nacina za efikasnu odbranu, sem blokiranja centarsuta ili "silovanjem" kocke kako bi odbrambeni igrac izbacio loptu u tri lepe ako uopste ima prilike za to.

AI odbrambenih igraca uzasno reaguje na visoke lopte, a kada pokusas da preseces, zabaguje se. Jedino resenje je da rucno kontrolises odbranu i povlacis ih ka svom golu kako protivnik napada. Ali oprezno, jer ako mu das mnogo prostora...

Sezone ne igram od ove godine. Smucile su mi se prosle godine, zbog Borusije. Uzmi neki tim od 4 zvezdice pa ti nece zapadati Real i Barsa. Tako je svake godine, ako uzmes Real zapadne ti uvek Barsa, i obrnuto.

Probaj UT, mnogo je zanimljiviji i ludacki zarazan.

Ma upravo zbog toga ja vec godinama igram sa Sevillom, i to veoma uospesno. Ali sad prodali pola tima, Negredo, Navas, Manu del Moral, Reyes... Pa jos nisam odabrao sa kojim bih nastavio.

Uglavnom zapocnem sa Barsom ili Cityijem ali upravo zbog Reala se smorim pa krenem sa slabijim timom.

A sto se odbrane tice, obavezno je MANUALNO "menjanje" igraca, dakle iskljucite onaj AIR BALLS, jer to ume jako da izritira upravo zbog tog baga koji si spomenuo. Ali koliko god povlacio, ne mozes da se odbranis od onih lopti sa pola terena, ti jednostavno ne vidis svoju odbranu da bi uopste selektovao igrace i povlacio ih.

FUT mi nikad nije bio interesantan, doduse nisam mu ni dao bas prilika da uopste i postane. Ali citajuci druge kako se zale za cheatere, izgubim i volju da probam ove godine, kao i prosle...

Poslednja izmena:
Ja sam za sada,odigrao oko 150 utakmica u UT,i nisam naleteo ni na jednog citera.
Ali postoji ta fora,koju *****i koriste,pa igra strasno laguje.
Juce igram sa likom,cvrsta utakmica,0:0,sve do 45',i onda mi baja da gol iz kornera,i poluvreme.
Medjutim,tada krece problem,on pusta neki torrent,ili sta vec,i igra laguje nenormalno.
E tu izgubim zivce,i zbog budale ceh plati logitech F510,kojeg imam vec dugo.
Sva sreca pa sam uspeo nekeko da ga skrpim super lepkom.
Takodje,voleo bih,kada bi u nekoj sledecoj fifi mogli da se biraju protivnici,na osnovu podesavanja kontrole(manual,assisted...)

Ja bih voleo da je moguce promeniti brzinu dobacivanja lopte. Ko je cackao po podesavanjima sigurno je primetio tu opciju. Dakle ne radi se o klasicnoj brzini igre, ono NORMAL, FAST... Nego skala od 0 - 100 za brzinu dobacivanja, sutiranja, ovog onog.

Naravno sto se lopta brze dobacuje to je nepriciznija.

Onima koji igraju "po zemlji" to mnogo moze da znaci, ali ***, te opcije nema Online. Igra nekad ume da bude jako troma i upravo zbog tog sporog dobacivanja. Kad pogledas engleze recimo kako brzo predaju loptu, ili barsu koja igra na prvu stalno, bude ti krivo sto ne mozes isto tako da i ti napadas u igri, tj. mozes ali ne i Online.

Ja sam za sada,odigrao oko 150 utakmica u UT,i nisam naleteo ni na jednog citera.
Ali postoji ta fora,koju *****i koriste,pa igra strasno laguje.
Juce igram sa likom,cvrsta utakmica,0:0,sve do 45',i onda mi baja da gol iz kornera,i poluvreme.
Medjutim,tada krece problem,on pusta neki torrent,ili sta vec,i igra laguje nenormalno.
E tu izgubim zivce,i zbog budale ceh plati logitech F510,kojeg imam vec dugo.
Sva sreca pa sam uspeo nekeko da ga skrpim super lepkom.
Takodje,voleo bih,kada bi u nekoj sledecoj fifi mogli da se biraju protivnici,na osnovu podesavanja kontrole(manual,assisted...)

u 13ci je bilo da se bira na osnovu podesavanja, barem u online seasons.

Zamolio bih ako nekog ne mrzi, da mi barem putem privatne poruke kaze gde mogu najjeftinije da kupim fifu 14 u Beogradu odnosno preko interneta ...

Problem su upravo zbog fizicki (pre)jakih napadaca a pritom su i brzi od odbrane. U tvom slucaju Ibrahimovic i Lewandowski.

Još veći problem mi je Cavani kada se vrati u odbranu. :d

Ja igram sa Spursima i najviše igram protiv borusije, psg i arsenala. Ponekad upadnu atletiko, milan i juve i to je to.

@tasic
preko neta na nuuvem.

Razmisljam sta bi se desilo ako bih sastavio tim samo od 90+ pacera sa 100 chem i da svaki ima chem boost na pace i da napravim staff samo od trenera koji daju bonus na pace pa da daju jos 50% na pace? Pa imao bih supermene kakvi god da su im ostali statsi.

Treneri daju bonus samo kad igraci dajes trening kartice, sem tog nemaju nikakav uticaj. Tako da ako imas karticu koja daje +10 pace i imas 50% bonus od trenera, ukupno ces imati +15 pace nakon sto igracu das karticu

Provalio sam 🙂 Od staffa, jedino se isplati dakle ulagati u menadzere zbog bonusa na contracts...

Ja sam za sada,odigrao oko 150 utakmica u UT,i nisam naleteo ni na jednog citera

Pa ne treba im, pogledaj, imas slucaj ovde na forum da se kupuju stotine hiljada coina za 7e 🙂 Dokle god EA zmuri na ovakve stvari, to ce da ubija fudbal. 90% timova protiv kojih igram, imaju pola-milionske ili jace timove. Odakle bre, nemoj mi reci da su svi izuzetni trgovci.

Ja sam bar 50% golova primio u 45 i 90 minutu. To, naravno, ne moze da bude slucajno.

Onima koji igraju "po zemlji" to mnogo moze da znaci, ali ***, te opcije nema Online

Svi kazu da je passing broken. Na stranu sto se passing stat ne translejtuje adekvatno u igri, mozes da probas da napravis dobru tiki taka ekipu, ali se paceri ocigledno vise isplate, high pressure ubija takvu igru, i fudbal generalno. Sto neko rece, driblanje je suicidalno u takvim situacijama. A dodao bih i pas po zemlji. Ako mozes da iskontrolises posed lopte dok 11 majmuna sa pacingom 90+, savrseno odmorni i boostovani sa pacing chem karticama, jure ka tebi, ti si bog u ovoj igri 🙂 Da, bice viskova na sve strane, ali sve seku.

Ja, inace, zamalo da udjem u 2 diviziju, falio mi jedan bod. Posle toga, ispadnem iz trece, i zbog baga u igri, pred odlucujucu utakmicu za ostanak u cetvrtoj diviziji, pukne pre pocetka utakmice, i unazadi me u petu!!! A jedan dan ranije, mogao sam da igram u drugoj. Zasto sve to? Zato sto sam hteo da igram lep, tehnicki fudbal, a pune me glavom, iz odbitaka, iz kontri posle presecenog pasa. Dosta je.

Sastavio sam jeftinu ekipu samo od brzih kolumbijaca. Fali mi samo jos Guarin, da vrsi pritisak na sredini. Falcao kao najbolji kolumbijac mi je nedostizan, ali pusticu malo ove da jure po terenu, pa da vidimo dokle cu da stignem.

Poslednja izmena:
Posle 35h igranja online utisci u odnosu na 13 su sledeci:

- gameplay radikalno promijenjen, mnogo bolje. Mnogo bolja fizika generalno (i igraca i lopte, animacije takodje mnogo bolje. Sudjenje konacno kako valja, duel igra se sada vise tolerise, nema faula za svaki kontakt. Konacno upotrebljive skakutave lopte u prostor, igrac ce u vecini slucajeva da je primi u trku i nece vas sustici protivnicka odbrana ko u prethodnoj fifi. Mislim ponekad je traljavo primanje ali u sustini popravili su to. Onda nema vise skriptovanih suteva, tj ko je duze igrao zna da kad ulazis iskosa u kazneni, sut u blizi ugao u 90% je gol. Ovdje toga ima puno manje, u dosta slucajeva ce lopta zavrsiti i u spoljni dio mreze Onda standardna fora od pamtivijeka, dupli pas, ovdje ce takodje prolaziti dosta teze. Dosta teze prolaze i visoke lopte u prostor, mada sam vidio da se tu jos dosta ljudi zali, ali meni se cini da ih lakse branim mnogo.

- FUT dosta poboljsan. Mnogo opcija su dodali sto sam se pitao zasto ih nema u 13. Sada igracima mozete mijenjati brojeve na dresovima, mozete vrsiti pretragu igraca i po imenu/prezimenu. Ukinuli su i prilagodjavanje igraca prema formaciji, sto je po meni veliki plus. Grdne su se pare trosile tu, posebno ako ocete neku formaciju tipa 4-1-2-1-2.
Ono sto mi se ne svidja je sto ako vam veza pukne cak i prije pocetka utakmice, racunace vam poraz, sto me uzasno iritira. Imam bar 7-8 poraza na ovaj nacin. Ukinuli su da mozes da izadjes iz igre do 5og minuta, da vam ne racuna utakmicu, sto je po meni ok, jer se desavalo da povedem odma i izadju likovi iz meca.

Sto se tice utisaka to je to sad imam pitanje za iskusnije igrace UT.

Forsiram jedan te isti tim, i imam brdo squad fitness kartica pa kad im fitness dodje na 87-90, nabudzim na 99 i sve tako. Rijetko kad mijenjam igrace i zadnjih par utakmica sam primijetio, da su postali mnogooo tromi, iako im je fitness 99. O cemu se radi da ne zna ko? Da li moram ipak da ih mijenjam iako imam te fitness kartice? I da li je sad nebitno ko je trener? Sad kad su ukinuli formacije?

Ne bi trebalo, obrati samo paznju na hemiju pozadi, pozeljno je da ti cela zadnja linija ima individualnu hemiju 10. Squad fitness kartice ne trebaju ako rotiras igrace. Ali dobro ti imas dosta para u steku i verovatno te mrzi da rotiras. Ako im je 99 fitness, morali bi da trce. A mozda nisu oni toliko tromi, koliko ljudi forsiraju prebrze igrace u napadu i po krilima, igraju high pressure i ultra napad celu utakmicu, pa ti je takav relativan utisak. Takodje obrati paznju da li su mozda tromi u situacijama kada vodis, jer tada engine igre favorizuje gubitnicki tim... sto je vise nego ocigledno.

Ako zbog toga gubis utakmice, menjaj centralne i krilne bekove za neke sa boljim pacingom i driftom.

Ne znam kako je bilo ranije ali nije nebitno koji je trener jer daje chem svojim igracima ako je iz iste lige/nacionalosti. Zato uvek drzi jednog aktivnog trenera.

Poslednja izmena:
Pa ne treba im, pogledaj, imas slucaj ovde na forum da se kupuju stotine hiljada coina za 7e 🙂 Dokle god EA zmuri na ovakve stvari, to ce da ubija fudbal. 90% timova protiv kojih igram, imaju pola-milionske ili jace timove. Odakle bre, nemoj mi reci da su svi izuzetni trgovci.
Ja sam sretao cheatere. Oni i jesu razlog sto mozes tako jeftino kupiti coine. Na konzolama su coini daleko skuplji.

Ne bi trebalo, obrati samo paznju na hemiju pozadi, pozeljno je da ti cela zadnja linija ima individualnu hemiju 10. Squad fitness kartice ne trebaju ako rotiras igrace. Ali dobro ti imas dosta para u steku i verovatno te mrzi da rotiras. Ako im je 99 fitness, morali bi da trce. A mozda nisu oni toliko tromi, koliko ljudi forsiraju prebrze igrace u napadu i po krilima, igraju high pressure i ultra napad celu utakmicu, pa ti je takav relativan utisak. Takodje obrati paznju da li su mozda tromi u situacijama kada vodis, jer tada engine igre favorizuje gubitnicki tim... sto je vise nego ocigledno.

Ako zbog toga gubis utakmice, menjaj centralne i krilne bekove za neke sa boljim pacingom i driftom.

Ne znam kako je bilo ranije ali nije nebitno koji je trener jer daje chem svojim igracima ako je iz iste lige/nacionalosti. Zato uvek drzi jednog aktivnog trenera.
Tim mi je prosjecan, 4-2-2-2 formacija, Jovetic i Vucinic u napadu, sve je bilo ok do prije par utakmica, kada su se nekako utromili nerealno, pri promjenama pravaca, cini mi se kad ubacim Damjanovica koji je puno gori po ocjenama da mi je hitriji. 🙂 Kao sto rekoh istripovao sam se vjerovatno jer sam igrao skoro cio dan UT 🙂

Posle vide od 300 odigranih meceva u fut-u mogu da kazem da je ubedljivo najbednija stvar kako ti se igraci, ako igras protiv jaceg tima, jednostavno uspore i imas osecaj kao da igras hokej, a ne futbal. Pa da li iko ima toliko malo mozga da misli da ces, ako igras protiv jaceg tima, odjednom zaboraviti kako se trci? Jeftina fora, vrlo jeftina fora

sutra ce biti reteeeeeeeeeeeeeeeee !!!

Posle vide od 300 odigranih meceva u fut-u mogu da kazem da je ubedljivo najbednija stvar kako ti se igraci, ako igras protiv jaceg tima, jednostavno uspore i imas osecaj kao da igras hokej, a ne futbal. Pa da li iko ima toliko malo mozga da misli da ces, ako igras protiv jaceg tima, odjednom zaboraviti kako se trci? Jeftina fora, vrlo jeftina fora

Kako misliš kao hokej??
To je možda i najbrži sport.

Ove godine su sudije korak unazad, i to veliki.
Sada igram,90',gubim 2:1,treba mi bod za ulazak u sledecu diviziju,centarsut sa strane,njegov igrac izbija glavom,pravo Naniju ,koji je sam na sesnaest,i taman da je raspalim,sudija svira kraj.😡
Koga bre oni zezaju,ej,covek vec uhvatio zamah,samo da se odradi animacija suta.
Da ne pricam koliko puta je na taj nacin prekinuta kontra,kad idem sam na golmana.

90% timova protiv kojih igram, imaju pola-milionske ili jace timove. Odakle bre, nemoj mi reci da su svi izuzetni trgovci.

Eh sad... Ja sam prošle godine imao jedan polu-milionski tim i jedan jako blizu toga, a sebe baš i ne smatram vrhunskim trgovcem, ni igračem. Samo je potrebno vreme i strpljenje, a iz mog iskustva sa onlajn gejmingom uvek ima takvih baš dosta - koji žive samo za tu jednu igru.

Kako misliš kao hokej??
To je možda i najbrži sport.

This.

Izbegavajte kupovinu tih coinsa preko kojekavih sajtova, mnogi su dobili trajne banove...

Meni nije jasno kako mogu da te izvale? Okej, kapiram da neko kupi milion u jednom potezu da će ga skontati, mada i to posle nekog vremena, ne odmah... Ali mislim da sve može lepo da se zamaskira samo ako se dogovori sa prodavcem.
Zainteresovali ste me sa ovom pričom, gledao sam i malo cene, pa razmišljam...

Eh sad... Ja sam prošle godine imao jedan polu-milionski tim i jedan jako blizu toga, a sebe baš i ne smatram vrhunskim trgovcem, ni igračem. Samo je potrebno vreme i strpljenje, a iz mog iskustva sa onlajn gejmingom uvek ima takvih baš dosta - koji žive samo za tu jednu igru.

Ali ne 2 nedelje nakon sto se pojavila igra. To je prosto nemoguce.

Taj zaludjenicki pristup apsolutnog posvecivanja jednoj igri, kada sopstvenim trudom zaradis za bolje igrace koje onda poznajes u dusu i koristis ih na najbolji nacin, sa zadovoljstvom nekoga ko je morao da se pomuci da zaradi svoj virtuelni dinar - sve to postujem i mislim da je pravi nacin kako treba doziveti FIFU.

U cemu je zadovoljstvo da potrosis 100e na kupovinu coina, postujes topic "imam 800k pomozite mi da sastavim tim", rizikujes da te banuju, sebi i drugima pokvaris igru.

Zainteresovali ste me sa ovom pričom, gledao sam i malo cene, pa razmišljam...

Ja sam cuo da su cene oko 10e za 100.000 coina. Sto je sve recimo meni smesno, a zamisli tek nekome ko zivi u normalnoj zemlji, pa to mu je pocket money za jedan dan, ali mi sama ideja uopste ne svidja. U cemu je tu moja zasluga, zasto bih zeleo da precicom dodjem do boljeg tima, nekako sam sebe necu postovati, i nece mi biti zadovoljstvo da igram sa takvim timom. Da ne pricam da su i ti coini cesto napravljeni uz pomoc skripti. Dakle ekvivalent falsifikovanom novcu u stvarnom zivotu, a i da su stvarno zaradjeni trgovinom, EA to ne odobrava i bez ikakve potrebe ides na "tamnu stranu".

Mogu da te izvale, niko ne poklanja milion coina.

Ja sam na pocetku dobio ona cetri golda packa.
Takvu verziju FIFE sam uzeo preko Amazona.
U ta cetri gold packa sam dobio Schweinsteigera i Neymara.
Od njihove prodaje sam skupio ovaj tim.
Jedino mi je zao,mada sam znao da ce to da bude tako,sto nisam sacuvao Neymara,tada sam ga prodao za 300.000,sada je oko 700.000-800.000.

Dobio si verziju sa 4 gold packa na amazonu? Ja sam dobio ultimate edition sa 24 gold packa.

Ja sam na pocetku dobio ona cetri golda packa.
Takvu verziju FIFE sam uzeo preko Amazona.
U ta cetri gold packa sam dobio Schweinsteigera i Neymara.
Od njihove prodaje sam skupio ovaj tim.
Jedino mi je zao,mada sam znao da ce to da bude tako,sto nisam sacuvao Neymara,tada sam ga prodao za 300.000,sada je oko 700.000-800.000.

Uuuu greska neoprostiva 🙂 za Neimaricu. na F13 je vredeo oko 100k pa sam ga brzo kupio, kasnije isla na gore. Mislim da bi moje drustvo (jer igramo zajedno FUT) kolektivno sa mnom dobilo srcku da vidi tu karticu u spilu. A mislim da je i vise od 1mil sada...mada zasto ga prodavati onthefirstplace...

Pa definitivno mi ne bi bio trip da uzmem milion i po i od toga da kupim Ibru... Radije bih pazario od 100.000 do 200.000, koje bi prokockao na paketiće. Kada bih iz toga izvukao Riberija ili Falkaa ili čak i Tiago Silvu, bio bih neuporedivo srećniji.
Mislim, uzimao sam nekoliko puta fifa poene, tzv. "zelembaće", volim da otvaram paketiće iako se nikad ne nadam da ću izvući nešto. A ovako se više isplati. 😀

Najbolje do sad što sam dobio, za ove dve igre je Hart i neki quick sell IF.

Što se tiče trgovine, mislim da bi mogao da skupim relativno velike količine novca, samo da imam slobodno vreme.

Edit: takođe imam ultimate edition, a iz tih paketića sam i dobio quick sell IF karticu. Kada sam video crnu karticu skočio sam sa stolice... A onda sam se smorio, kada sam video nekog levog Grka.

Poslednja izmena:
Što se tiče trgovine, mislim da bi mogao da skupim relativno velike količine novca, samo da imam slobodno vreme.

Ovo je i moj problem. Svaki trenutak slobodnog vremena sam vec proveo uz FIFU. Ali vec mi se pomalo ne svidja sto sam vise vremena proveo u menijima nego u samoj igri. Ipak, to treba shvatiti kao deo UT dozivljaja...

Voleo bih da shvatim principe ekonomije na tom trzistu. Uspeo sam nekoliko igraca da kupim jeftinije i prodam skuplje, i bilo bi mi interesantno da trgujem, provalim neki sistem koji donosi steady income, recimo da bih izdvojio mozda 1h dnevno cisto kao trening za real world trgovinu na berzi 🙂

@stankovic82 ajoj, kako si se zeznuo za Nejmara. Ipak, nije mi te zao, s obzirom da si imao 1:milion sanse da ga izvuces tako da si izvukao premiju! 🙂

mada zasto ga prodavati onthefirstplace...

Da bi uzeo Ibru, naravno. Vecina se slaze da je precenjen.

Poslednja izmena:
Pa to je isto Ultimate edition.

Nazad
Vrh Dno