Šta je novo?

FIFA 14.

Znam, ali ako si igrao pes znas da to nije to. Inace, opet ista boljka. Cesto se desava da igraci propustaju loptu i gledaju u nju kao mulci iako mogu da je preseku.

Poslednja izmena:
Zato što ne mogu da nađem topic za PES14 evo ovako:

Igrao jedno 5-6 utakmica i evo mojih utisaka:

Jako su lepo sredili igru. Dosta podseća na starije fife što je dobro, Ima tako iritirajućih sitnih gluposti koje toliko smetaju da je to nešto neverovatno, primer:

Vodiš loptu i oduzme ti neko, i tvoj igrač se na pola sekunde ukopa u zemlju kao da kaže "ok ko mi je uzeo loptu, šta gde?!" jako jako iritirajuće. Ne može da nastavi da trči nego mora to da uradi.

Još uvek nema načina da plasiraš loptu prilikom šuta, što me izluđuje, ne daje ti slobodu, kao da igram arkadu sa jednim dugmetom.

Fizika lopte je dobra sve dok ne treba da se šutne na gol, tada izgleda prazno, not rewarding at all, nekako šuplje, kao da fali nešto, ne znam...

Šutevi iz daljine su komedija. Mislim ni sa jednim igračem nisam uspeo da šutnem kako valja, i onda 4 igrača ispred mene i Marchisio šutne kroz petoricu njih preko 3 noge i dam gol... Bullshit.

Kada neko vodi loptu, tvoj igrač jednostavno NE ZNA kako da mu priđe, zaobiđe ga i uzme loptu tako da često se "gura" u njega i šlajfuje u mestu.

Sve u svemu, JAKO BOLJE od 13. Lepo je i igrivo, ali ove gluposti jednostavno odbijaju.

Da dodam vezano za šuteve: Sve izgleda šablonski, kao da igrač MORA da šutne na to mesto, kao da NE MOŽE da bude drugačije. Nekoliko puta mi se desilo da napravim odličnu akciju, igrač bude sam na jedno 15m od gola i promaši ceo gol. El Shaarawy, Balotelli, Marchisio, Pirlo, Montolivo, nebitno ko, svi promašuju... Ne znam koja je fora. A za šuteve sa distance, svaki šut ide u ruke golmana, taj deo me dosta podseća na FIFA '98-'99. Svi šutevi idu tu negde, par cm sa leve ili desne golmanove strane.

Poslednja izmena:
^^

Da li ti je sutiranje bolje u PES 13 (da bih mogao da napravim neku komparaciju u odnosu na tvoje zapazanje vezano za PES 14)?
Ako smatras da je isto(slicno) onda mislim da nesto ne radis dobro.

Po meni osnovna prednost i ono zasto bih uvek izabrao PES u odnosu na FIFU je upravo osecaj suta i postizanja gola. Ako si dobar igrac bas nekako imam utsak da u pesu mozes da sutnes kako oces dok je u FIFI sve "skriptovano", to je moj neki utisak.

Da napomenem da sam dugogodisnji PES igrac radi "objektivnosti"...

Poslednja izmena:
Sto se mene tice, slazem se sa vecinom vezano za gameplay. Sporiji je, ima nesto vise animacija i sve mi deluje malo prirodnije. Grafika naravno gotovo identicna, dodali su jos koju varijantu onog "predefinisanog guzvanja" dresova i to je to. :d
Evo i shot od malopre:

fifa 14 hug.jpg

Ne mogu još da pričam za FIFA 14, ali u 13 je šut mogao da se namesti onako kako želiš. Kad pustiš dugme za šut, pečurkom se određuje felš, a kombinacija sa LB/L1 daje šut unutrašnjom. Ja to nikad nisam naučio, ali mi je brat redovno često golove sa 5-7m od ćoška kaznenog, gde bi dao jak felš ka unutra. Mogao je da se gađa svaki ugao, sa svake pozicije, sa svakim felšom, ali uspeh nije zavisio samo od ocena igrača, nego i od 1000 drugih faktora. Ono što me je nerviralo jeste što su šutevi, iz golmanske perspektive, bili preslabi. Često mi se dešavalo da bomba koja juri ka golu završi u golmanovim rukama kao da mu je neko dodao. To je više bila stvar animacije nego fizike, ali je delovalo čudno. Deluje mi kao da je to sad ispravljeno.

Ponekad kad čitam komentare, kao da ne igram istu igru... Meni se retko kad utakmica završi sa više od 2 gola, a najčešći rezultati su 0:0 i 1:0. Dobrim pokrivanjem prostora i predviđanjem protivničkih akcija, moguće je zatvoriti pristup golu, i onda je svaka akcija od 6-7 brzih dodavanja, koji rezultuju pogotkom pravi užitak. PES se nekako uvek svede na jurnjavu po terenu, što je i razlog zašto ga od petice (manje-više) nisam igrao (iako je tad FIFA i dalje bila očajna).

Skinuo sam demo i malo se izigrao, fifa kao fifa, dobitna kombinacija se ne mijenja.

^^

Da li ti je sutiranje bolje u PES 13 (da bih mogao da napravim neku komparaciju u odnosu na tvoje zapazanje vezano za PES 14)?
Ako smatras da je isto(slicno) onda mislim da nesto ne radis dobro.

Po meni osnovna prednost i ono zasto bih uvek izabrao PES u odnosu na FIFU je upravo osecaj suta i postizanja gola. Ako si dobar igrac bas nekako imam utsak da u pesu mozes da sutnes kako oces dok je u FIFI sve "skriptovano", to je moj neki utisak.

Da napomenem da sam dugogodisnji PES igrac radi "objektivnosti"...

Jedino šta su u ovom PES-u popravili vezano za davanje golova je to što publika reaguje, i življe je nego što je u PES13. Naravno da su šutevi bolji, ali ponovo, netačni ako mogu tako da kažem. Ne mogu da biram kako ću ja da šutnem nego bukvalno, kako dođe igraču tako će šutnuti. To po meni nije sloboda u gameplay-u i kreativnost u samoj igri.

Ostalo, animacije su MNOGO bolje, ali ono kada igrač trči a moj šlajfuje iza njega pokušavajući da mu uzme loptu bode oči. Ali ono, bukvalno šlajfuje. Kada izađe demo za PC verovatno ću snimiti to...

FIFA je još uvek mnogo mnogo ispred PES-a. Igrao sam oba fudbala dok PES nije propao pre par godina, onda sam svake godine PES igrao na početku, FIFU nastavljao jer PESu je falilo mnogo toga. Sada su mnogo toga nadoknadili ali kontam da će biti ono kao pre tek sledeće ili one tamo godine. A naravno FIFA će uvek biti korak ispred zbog toga.

PES na žalost treba malo radikalnije da odradi neke stvari.

Ono šta su npr popravili u FIFA 14 u odnosu na 13, pasevi na prvu koji sada mogu lepo i lagano da se kontrolišu, da bude fluidna igra i da se prave lepe akcije u PES-u ne postoje. Svaki treći pas unapred ode negde u pm nekontrolisano. Od toga je FIFA bolovala, ali eto, izgleda da još nije vreme da PES to ubaci/popravi.

A da, face, OGAVNE! Jel imaju oni japanci oči ***?! Ako ono liči na Balotelli-a i Montoliva onda ****m li ga...
Neka uključe FIFA 14 demo i neka vide kako se prave face, u PES-u i pored promene engine-a i dalje izgleda kao da igram sa voštanim lutkama.

Poslednja izmena:
Wahad je pisao za PES 14 pošto nije našao temu za tu igru :)

Nisam ni skontao... Sto nije napravio topic? Ovako malo zbunjuje

Krenuo Web App :)

Ima li neko da je igrao Fifu 12 i Fifu 14 na PS3 pa da uporedi? Pitam ovde jer u delu o konzolama nemamo temu o 14.

Trebalo bi da su verzije identične, da će jedino PS4/X1 da se razlikuje. 12-13 je poprilična razlika, dosta je poliranja urađeno, više je animacija i slobodode u pokretima. A i izraženije su ocene igrača. O 14 još ne mogu da pišem definitivno, pošto se puna verzija neretko razlikuje od demoa (demo je često par meseci stara verzija), ali mi deluje kao da su usporili igru, odvojili više loptu od igrača, ubacili još puno animacija kada je ona malo dalje i ažurirali timove.

Pitao sam bas za PS3 posto cini mi se da je tek sa 14 ista fizika na PCu kao na konzolama, tako da mi ne bi znacilo poredjenje 12 vs 14 PC ako je to istina. Sa 09 na 11 je bio prilican skok za mene, 11 vs 12 onako, posle duzeg vremena vidi se da je dosta bolja igra, 13 sam preskocio tako da bi 14 trebalo da bude primetno drugacija igra. Svakako cu probati, ali zanima me ako je vec neko to uradio, mada nije jos izasla cela, malo sam poranio sa pitanjem. :)

Od 12 su potpuno iste verzije fife za pc i konzole.

Igrao sam danas demo verziju par sati sasvim je korektna nemam nekih velikih zamerki.

Kako je najsigurnije primiti i zagraditi loptu kada je protivnicki igrac blizu vas ? Neki kazu treba drzati L2 neki R1 ? Takodje mi je cesto problem da primim visoki pas i da istovremeno stvorim prednost nad protivnickim igracem.

Procurela full verzija igre za xbox jutros, tek sad sam video, javljam utiske za koji sat :)

Procurela i za PC, ceka se lek.

Odigrao 7-8 partija do sada, prvi utisci su odlični. U suštini je sve isto kao na demo verziji, nema nikakvih razlika u gameplay - u ili grafici, tako da za ovu igru važi sve ono što sam rekao i za demo.
Zapravo, jedina zamerka je što transferi nisu lepo odrađeni, pa je Ozil još uvek u Realu, Bejl u Totenhemu, a Felaini u Evertonu. Verovatno će to ispraviti nekim ažuriranjem za one koji budu kupili original, dok će ostali morati ručno da prebacuju, ali koliko ja pamtim, prethodnih godina su odmah na startu transferi bili kako treba.
Sve u svemu, razlika u kvalitetu između fife i pes-a nikada nije bila veća, i mislim da će EA rasturiti Konami po prodaji (i) ove godine.

Ja sam se nadao da će grafika u igri biti malo bolja nego u demou. Čini mi se da je bolja u fifa 13, pogotovo trava. U demou je kao ravan tepih. :D

Odigrao 7-8 partija do sada, prvi utisci su odlični. U suštini je sve isto kao na demo verziji, nema nikakvih razlika u gameplay - u ili grafici, tako da za ovu igru važi sve ono što sam rekao i za demo.
Zapravo, jedina zamerka je što transferi nisu lepo odrađeni, pa je Ozil još uvek u Realu, Bejl u Totenhemu, a Felaini u Evertonu. Verovatno će to ispraviti nekim ažuriranjem za one koji budu kupili original, dok će ostali morati ručno da prebacuju, ali koliko ja pamtim, prethodnih godina su odmah na startu transferi bili kako treba.
Sve u svemu, razlika u kvalitetu između fife i pes-a nikada nije bila veća, i mislim da će EA rasturiti Konami po prodaji (i) ove godine.

Super sto je sve ko u demou, fantastican fudbal :D

Ovo na "zalivu" prigovaraju da je uz viruse... ima li neka proverena apoteka?

Nije.

Jeste kao na x360 i PS3 a nije kao na X1 i PS4. Verovatno jer bi onda značajno umanjili prednost kupovine next-gen konzola, kad par meseci ranije isto može da se dobije na PC-ju (a mnogi, iako su konzolaši, ne bi mogli da sačekaju Božić).

Na nekim tržištima će se prodavati bundle xbox one+fifa 14. Verovatno će ova igra da pogura malo prodaju nove generacije konzola, a baš me zanima kolika će biti razlika

Nazad
Vrh Dno