Šta je novo?

FIBA Mundobasket 2023 🏀

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
🇨🇳 🇵🇷
iako vode, Portorikanci se muče sa Kinezima u 1. 1/4. imam utisak da ovde sudije češće sviraju faulove

Au Luka cepa, 1/10 i polja.
Ova Slovenija = Dalas. Ako Luki ide ide i SLoveniji.

🇸🇮 🇨🇻
3. 1/4 i 3 razlike za Slovence 🤯
ako Ostrvljani pobede, ko ide dalje iz te grupe? biće ih 3 sa po 2 pobede

Grci su truba, posle otkaza i poslednjih povreda nemaju nikakav tim.
tako i deluje. gube 10+ razlike u 2. 1/4

🇸🇮 🇨🇻
u poslednjoj 1/4 Slovenci su usedmostručili razliku u odnosu na početak prethodne četvrtine 😱

Slovenija = Doncic, ako njemu ide pobedjuju sigurno.
Grcka gubi 11 razlike auu 😱

🇮🇷 🇪🇸
Španci se muče sa Irancima

tako i deluje. gube 10+ razlike u 2. 1/4

🇸🇮 🇨🇻
u poslednjoj 1/4 Slovenci su usedmostručili razliku u odnosu na početak prethodne četvrtine 😱
Stvarno steta ne samo za nasu, vec za sve ostale reprezentacije sto ne nastupaju najbolji igraci. Kakvo bi to prvenstvo bilo da igraju Jokic, Adetokumbo, Marej, Porzingis, Sabonis, pa i Micic, Slukas, Vembanjama i dr.

Tuga je ova Grčka, šteta što ne igra Adams za All blacks-e da izdominira pod košem...

Tuga je ova Grčka, šteta što ne igra Adams za All blacks-e da izdominira pod košem...
Tuga nego sta. Kad vidis kako igraju ostali, ne bih ja tek tako otpisao ove nase. A opet svi ostali imaju vise putera na glavi posebno Zabari i Spanci. Iskreno neke moje procene idu na to da ce Nemacka biti iznenadjenje Prvenstva pod uslovom da se oporavi Franc Vagner i da do kraja ostanu kompletni, kao i da se ne sretnu sa Amerima pre finala.

vode Grci u poslednjoj 1/4, možda i prođu dalje

• Like
Reagovanja: Ira
Tuga nego sta. Kad vidis kako igraju ostali, ne bih ja tek tako otpisao ove nase. A opet svi ostali imaju vise putera na glavi posebno Zabari i Spanci. Iskreno neke moje procene idu na to da ce Nemacka biti iznenadjenje Prvenstva pod uslovom da se oporavi Franc Vagner i da do kraja ostanu kompletni, kao i da se ne sretnu sa Amerima pre finala.
Nemci mogu biti iznenađenje samo za one koji baš i ne prate basket. Oni su i pre SP, posle Amerike i Kanade, bili u grupi glavnih favorita za osvajanje medalja, uz Australiju, Španiji i nas da smo kompletniji.

Osim Klebera, koga je sa spiska precrtao "Šruda", svi su tu i imaju uigranost i stabilnost sastava par godina unazad. Znači im Vagner, ali i bez njega su jaki.

Baš ozbiljna i nezgodna ekipa. Protiv nas bi bili favoriti. Po meni možda i ekipa koja Amerima može da napravi najveći problem.

Dobiće Grci. Šteta za NZ ali šta da se nadaš sa ovim ispucavanjem, bez stabilnog skoka u odbrani (dva puta zaredom im Grci hvataju loptu posle promašenog bacanja), i sa 20 izgubljenih lopti. Falio Adams i Pero Kameron naravno.;)

vode Grci u poslednjoj 1/4, možda i prođu dalje
Dobise. Dobro ljudi kazu nije bitno kako si poceo, vec kako si zavrsio.
Nemci mogu biti iznenađenje samo za one koji baš i ne prate basket. Oni su i pre SP, posle Amerike i Kanade, bili u grupi glavnih favorita za osvajanje medalja, uz Australiju, Španiji i nas da smo kompletniji.

Osim Klebera, koga je sa spiska precrtao "Šruda", svi su tu i imaju uigranost i stabilnost sastava par godina unazad. Znači im Vagner, ali i bez njega su jaki.

Baš ozbiljna i nezgodna ekipa. Protiv nas bi bili favoriti. Po meni možda i ekipa koja Amerima može da napravi najveći problem.
Iznenadjenje u smislu da pobede Kanadu u borbi za finale koja je po procenama 2. favorit Prvenstva

Odavno je to tako, često Španci znaju "sporije" krenuti pa onda kada dodje na izbacivanje razbise sve redom. Pod Đorđevićem smo imali tako par prvenstava, počne se sa rezervom pa onda razbijanje u nokaut fazi, misllim da su tako stradali Grci, Australijanci i Francuzi od nas. Proslo EP smo mi izgubili od Italije na tu foru, istrosis se u grupi psihicki i fizicki (dobijes sve utakmice), a onda u prelomnoj fazi utakmice kada protivnici povedu 10 razlike raspad igre i taktike.

Inače jedna zanimljivost. Bogdan je stigao do brojke od 345 poena na svetskim prvenstvima.

Na večnoj listi se popeo na 28. mesto, ovom utakmicom preskočio Đinobilija, Jao Minga, Nika Galisa i Marka Gasola.

Na večnoj listi ispred su ostala samo tri Jugoslovena, dva Dražena i Kića.

Petrović je stao na 399, čime je trenutno na 17. mestu na večnoj listi. Na 16. Dirk Novitcki sa 425.

Oskar Šmit vodi na toj listi sa 906 poena ukupno (na četiri šampionata) a Galis je imao najbolji prosek na pojedinačnom turniru sa 33,7 poena po meču.

Najbolji prosek je imao Šmit da 34,6 na svom poslednjem turniru.

Veliki zadatak za Dončića da obori. Ako ne na ovom, onda na narednom SP kada bi trebalo da uđe u svoj prime. 😊

Nisam se lepo izrazio - Galis je igrao samo jedan turnir i na njemu ostvario taj prosek (337 poena na 10 mečeva).

Inače zanimljivo je da je Šmit od četiri turnira samo na tom jednom bio najbolji strelac kada je prosek u pitanju.

Kažem po proseku jer često najbolji strelac po proseku i po ukupno postignutim poenima ne bio isti igrač (poslednji promet je SP 2019 gde je Bogdan postigao najviše poena - 183, ali je najbolji prosek imao Korejanac Ra Gun-Ah sa 23,0 poena po meču).

Poslednja izmena:
suđenje na ovom takmičenju je veoma diskutabilno.

tipa, lik otpozadi udari u levu ruku protivničkog igrača koji sve vreme vodi loptu desnom i onda ga vuče za dres - to bude preinačeno u običan faul

ili, Simanić dobio udarac laktom u predelu slabina. kao, Sudanac nije to namerno, samo je u desnoj ruci držao loptu a levom jako spičio protivničkog igrača (Simanić ) koji je bio iza. Simanić je hitno operisan i završio je učešće

Pa sve je to normalno posto ne sude sudije iz Evrolige. ISto bi se desavalo i u fudbalu da ne sude sudije iz Lige sampiona.
Lepo kaze Sarenac, nije to namerno vec iz neznanje i nedostatka iskustva

Screenshot_20230831_094211_Telegrafrs.jpg
Брз опоравак, и хвала што си одвојио своје време а и здравље за репрезентацију!

Kari o Borišinoj povredi i operaciji.

Boriša se oseća dobro, bubreg i sve funkcije su sačuvane, ali je nakon operacije završio svoje učešće na Svetskom prvenstvu.

"To je najvažnija vest da je on operisan i da je on u dobrom stanju sada. Za njega i njegovu familiju je to najvažnije, ali i za nas zato što je Boriša ne samo naš igrač nego je i omiljen kod svih naših igrača i trenera. Ja odavde želim da mu pošaljem poljupce i zagrljaje da itzdrži još jedan dan. To će biti kriza, ali operacija je uspela, Velika pomoć od doktora koje je organizovao naš profesor Radovanović. U lošioj situaciji dobro je da je profesor bio sa njim i da se to tako desilo. To je bio jedan šok za nas, stvarno nismo očekivali da taj udarac koji je dobio može da bude tako ne bolan, nego tragičan. Ekipa je bila čitavu noć, skupila se i tražila se dodatna krv, jer nisu mogli da nađu. Krvario je dosta. Srećom sve je dobro. 
Moglo je da se završi vrlo tragično, da nije bilo te reakcije, da ga nisu odmah prebacili u hitnu pomoć, to bi bila, kako se kaže, loša vest. Ali, sve je dobro, sve se završilo", rekao je Pešić.

Očigledno ih vidi kao otac (moze nekim biti i deda), pa bi da ih poljubi i zagrli jer je momak od naizgled banalnog udarca zavrsio u bolnici na operaciji. Jesmo postali društvo kao binarni sistem 1 i 0.

Momak je mogao da ostane bez bubrega, iako još nije gotovo, ali stvari se odvijaju kako treba i to je sad najvažnije.

Momak je mogao da ostane bez bubrega, iako još nije gotovo, ali stvari se odvijaju kako treba i to je sad najvažnije.
Ja ne znam kome smo se mi zamerili, ali do sada tri meča, tri povrede. Dobrića koji se na svakom meču drži za zglob i hramlje ni ne računam.

Mnogi pričali sve vreme kako je naša grupa preslaba a protivnici jedni od najslabijih na turniru a evo Južni Sudan demolirao Filipine dok je i Kina pobedila Angolu u novoj grupi.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno