Šta je novo?

FIBA Mundobasket 2023 🏀

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nema veze ljudi, da nam je neko dao pre početka srebro svi bi uzeli…

Zao mi je suza ovih momaka…

Sad opet kad krenu ka Bogdanu prozivke zbog drugog poluvremena a čovek imao bolje obezbedjenje od Bajdena… inače imao 5 asistencija a da smo malo bolje šutirali imao bi preko 10…

džabe sve kad izgubili od nijemaca.
kamenovanje su izbegli, al doček zaslužili nijesu.

Izgubi nam utakmicu Gudurić. Sa druge strane, Avramović je igrao kao Malina iz najboljih dana. Ali dobro, Nemci su zasluženo pobedili, bili su odlični ceo turnir, odlično su postavili igru protiv nas, mi smo zapravo jedino i dobili šansu da preokrenemo zato što u poslednjih nekoliko minuta Nemačka nije mogla ni da kupi koš, što su šutnuli, nije ulazilo. Na kraju veliki uspeh za nas, srebrna medalja je i daleko više nego što smo uopšte imali pravo da se nadamo, s kakvim smo timom pošli.

Dosta ameterski je sve ovo delovalo. Od trenera koji ne traži timeout, od toga da nema ni jednu akciju napravljenu za najboljeg igrača. Bez dobrog bloka. Forsiraš Milutinova na pogrešan način umesto da čekaš udvajanja i praviš višak, posle ga predugo držiš na klupi. Držiš uplašenog Petruševa i Jovića u igri, umesto da probaš da ih stabilizuješ. Sve u svemu najviše mi je žao Alekse koji je odigrao verovatno partiju života. Pešić bi mogao lagano u penziju.

Da smo nadmašili sva očekivanja, to stoji. Ali takođe, istorija pamti pobednike.

Mnogo mi je žao zbog ovih momaka, pitanje je da li će im se ikad ponovo pružiti ovakva prilika za zlato u životu, finale svetskog prvenstva protiv tima koji nije A postava SAD-a.

Na neko od narednih svetskih ili na predstojeću olimpijadu, Ameri mogu i A dream tim da pošalju, a s obzirom na njihov ovogodišnji debakl, verovatno i hoće.

Teško mi je da se radujem, mada vidim da je na ulicama slavlje.

• Like
Reagovanja: Ira
Meni nejasno, u 3/4 praticu sta ce reci u analizama posle utakmice mnogo veci znalci od mene, vidis jedan, drugi napad, zakljucali Milutinova, zakljucali Bogdana, mena ti ga Dobric koji je mogao da ubode kad druge nece, Marinkovica ne pusta a ima u malog Jovica ogromno poverenje(mozda i sa pravom). Pertusev se u nekoliko situacija bolje snasao od milutinova Milutinova biju sitno na iskustvo sto je i ocekivano i vids da ne ide, pa menjaj, pod uslvom ako ima neka akcija za tu situaciju, ako nema onda ***a to je sto je .
Voleo bih samo zbog ovog finala da vidim Jokica kako bi se snasao sa ovakvom odbranom.

Koji to dream tim? Pa evrospki igraci su glavni tamo vec nekoliko sezona. Ne igraju svi za Ameriku, imamo i mi maltene petorku koja sada NIJE dosla
Nisu ovo devedesete gde kada se Dzordan pojavi drugima padaju gace od straha...

Samo znam da Duda, čak ni Đorđević, ne bi dozvolii prespavanu treću četvrtinu. I to je to.
Stoji,apsolutno se slažem... Voleo bih posle ovoga možda i nekog drugog trenera da nas vodi na OI... Ali koga.. Đorđević (koji i nije baš taktičar više motivator) i Žoc su malo verovatni..
Ali pitanje je kakav bi uopšte odgovor mogli da daju kada vidiš koliko su se neki igrači krili od šuteva i grešili u napadu... Sastav nam je, ruku na srce, dosta limitiran bio. Igrali su na 110% mogućnosti
Pritom Nemačka je totalno neutralisala Milutinova i Bogija koji opet krenuo da solira...
Ne mogu da kažem da sudjenje nije uticalo jer jeste onoliko koliko je trebalo da nas izbaci iz ritma...
Opet mora se i priznati da Nemci melju ceo turnir i prognoze su bile da su 2. nosioci turnira, pritom u kompletnom sastavu su i već duže na okupu...

Mi smo da gledajući u dosta limitiranom sastavu došli, niko nista nije očekivao od njih, bilo je dosta otkaza... Top 8 bi verovatno bila "puna kapa", mislim da je svako to mislio pred prvenstvo.
I pored svega toga bili smo vrlo blizu zlatu...
Meni je iskreno ovo možda i najdraža medalja, možda uz ono prvo srebro Tea i Krstića...
Za ovo sto su uradili kapa i naklon do poda..

Svaka čast na rezultatu na prvenstvu ali za finalnu utakmicu ne dobijaju prelaznu ocenu.
Napad je bio loš, neorganizovan i prvo poluvreme samo što smo iz takvih pogađali o tablu i slično... i to većinom na individualni kvalitet Bogdanovića.

3/4 i ne-reakcija i neprilagođavanje Pešića je imalo veći loš efekat od svih loših poteza koje su napravili mlađi Jović i Gudurić u završnici 4/4.

Suđenje jeste bilo katastrofa ali nisu sudije nama hvatale skokove i mašile silne trojke i držale Milutinova bez učinka.

Ekipa koju su Amerikanci poslali je budućnost američke NBA košarke. Lebron, Kari, Harden i ekipa su matori, oni malo mlađi su skloni povredama i zato ne igraju (Kavaj, Džordž). Većina NBA superstarova ispod 30 godina nisu Amerikanci (Jokić, Embiid, Giannis, Sabonis, Marej). Mogu eventualno da povedu onu dvojicu iz Bostona, možda bi im to bilo i dovoljno. Ali budućnost košarke nije naklonjenja Amerikancima i samo je pitanje vremena kada njihov A team neće biti dovoljan za sigurno osvajanje zlata na OI.

Svaka čast na rezultatu na prvenstvu ali za finalnu utakmicu ne dobijaju prelaznu ocenu.
Napad je bio loš, neorganizovan i prvo poluvreme samo što smo iz takvih pogađali o tablu i slično... i to većinom na individualni kvalitet Bogdanovića.

3/4 i ne-reakcija i neprilagođavanje Pešića je imalo veći loš efekat od svih loših poteza koje su napravili mlađi Jović i Gudurić u završnici 4/4.

Suđenje jeste bilo katastrofa ali nisu sudije nama hvatale skokove i mašile silne trojke i držale Milutinova bez učinka.
Sudije su uvele nervozu u nasu igru, a nemcima dale krila da budi jos agresivniji

Dodajte ovom rezultatu poene koji bi Dobrić postigao i to je to.
Ne može se do zlata bez onih koje neću da pominjen i plus Dobrić.Jednostavno teško izvidljivo.

Nema veze ljudi, da nam je neko dao pre početka srebro svi bi uzeli…

Zao mi je suza ovih momaka…

Sad opet kad krenu ka Bogdanu prozivke zbog drugog poluvremena a čovek imao bolje obezbedjenje od Bajdena… inače imao 5 asistencija a da smo malo bolje šutirali imao bi preko 10…
Ovaj naš poraz je kombinacija faktora koje smo ovde već naveli i zaključili.
Avramoviću svaka čast. Od Gudurića ikad igrač biti neće, nema srce ni m*da i ćao.
Bogdanović koliko god će neko da tvrdi da su ga "zatvorili" je objektivno i nestao i ništa probao nije u zadnjih 2-3 minuta.
Da, kao da su ga okovali u lance pa da se ne vidi celo poluvreme a NBA igrač i uberBodiroga 🤡 Hvala mu za ovo do sada, bez njega teško da bismo došli do finala ali moramo biti objektivni.
Samo je potvrđeno ono o čemu su mnogi pisali, kad je tvrdo i kad je najbitnije, nema ga i to je to. Teo ima brdo mana kao igrač ali ima čelična 00, što je dokazao X puta do sada.

Nema veze, hvala momcima, ovo je veliki uspeh, idemo po medalju na OI 💪

Poslednja izmena:
Jel Ristic bio povredjen ili?

Ristic j tu da izgleda popuni trening
Pesic igra sa najvise 10 igraca, pricali su o tome Savanovic i Mile par puta.

Voleo bih samo zbog ovog finala da vidim Jokica kako bi se snasao sa ovakvom odbranom.
Jokić maltene svaku utakmicu u NBA rastura upravo ovakve odbrane na njemu, tako da bi se snašao odlično. Verujem da bi s njim pobedili ovo finale, samo nam je u njemu i zafalio, ali isto tako nisam uveren da bi do istog stigli da je igrao od starta ovog prvenstva.

Kakva bi bila hemija u timu, kakvu odbranu bi igrali, šta bi bilo protiv Kanade, Litvanije, nikad nećemo saznati…

Blok što ljudi pominju, Jokić je master tog bloka. Ali njemu treba jedan dobar trojkaš i jedna jaka četvorka da igra odbranu za njega.

Nema se sta zaliti. Srebro ko vrata. Moja prognoza je prvobitno bila uci u top 8. Videti dal sutnuti Pesica sad mada ce mu verovatno dati da vodi i olimpijadu i tada se rastati. Videti da zamenimo neke igrace i izvraiti smenu generacije polako ako uopste imamo mlade talente. Zahvaliti se S. Jovicu, Davidovcu, Guduricu, Marinkovicu. Dobri su oni ali.......znate vec

Poslednja izmena:
Koga nema, bez njega se moze, i bez takvih smo dosli u finale, tako da ne treba ih ni pominjati, ovaj uspeh je iskljucivo uspeh ove ekipe i Pesica.
Rekao je da je cilj-olimpijske...ne samo da je to postignuto, vec smo u do medalje dosli.
Sho se mene tice, prezadovoljan, malo sagoreo u zelji za zlatom, maaaalo falilo, al sledeci put je nase.
A sada cekamo 2024. i Francusku.
🦾🤘🤘🤘🇷🇸

Nema se sta zaliti. Srebro ko vrata. Moja prognoza je prvobitno bila uci u top 8. Videti dal sutnuti Pesica sad mada ce mu verovatno dati da vodi i olimpijadu i tada se rastati. Videti da zamenimo neke igrace i izvraiti smenu generacije polako ako uopste imamo mlade talente. Zahvaliti se S. Jovicu, Davidovcu, Guduricu, Marinkovicu. Dobri su oni ali.......znate vec
Ti boljeg pleja od Jovica nemas, to svakako nije Vasa. Vasa je bolji suter, ima i bolji prodor, ali je losiji organizator igre i voli da drzi loptu, i totalno je nekompatibilan sa Jokicem. Davidovcu nije primaran zadatak da postize poene, vec igra u odbrani i zatvaranje reketa, a u tom elementu bio je jedan od najboljih u cetvrtfinalu i polufinalu. Marinkovic svaki put kada je dobio sansu, osim ove utakmice, iskoristio je. Za Gudurica se slazem, jer stvarno nema mud., niti je igrac za velika dela.

Mislim da je ovo utakmica u kojoj nam nedostaje Kalinic. Svaka cast momcima,ovo niko nije ocekivao, imamo tim za buducnost, dobili smo neke nove momke.

I ono sto se zaboravlja,MNOGO nas je kostala povreda Dobrica

završen Mundobasket, stoga se tema zaključava

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno