Šta je novo?

Fermi is Nvidia's DirectX 11

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znaci najjaci GT300 ce, kao i dosada, raditi kao najjaci primerak poslednje arhitekture povezan u SLI? :)

evo ihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh:d:D:d:D

uh 360gtx 300 dolara ,e tu bi mogo da pazarim:d:D

GTX360 will be equal to GTX295 (That means that the GTX360 will be faster than the HD5870)
GTX380 will be 30% faster than the GTX295

,a jos i da je ovo istina,a vrlo je moguce:D

http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_Nvidia_graphics_processing_units source:D:D

Aha, u decembru ima da bude jedno papirno lansiranje, a dostupnost tek u q1, zivi bili pa videli;) Uzgred, bice jako interesantno kad krenu da ih zaista isporucuju, bas me zanima da li ce moci da postignu zadovoljavajucu proizvodnju.
Mnogo se ti oslanjas na te najave, najavljivali su oni Boga oca ove godine pa svi znamo da od toga nista bilo nije:mad:

Sad ce Nedjo da se uloguje u Wiki i napise velikim slovima: nVidija Phail! JHH sux! :D

A posle njega ce starac da to izmeni i stavi novu tabelu u kojoj je Fermi 301GS 200% brzi od quad crossfire 5970 :d

Dobar ti izvor nema sta :)

Eee..... gtx 360 brzi i jeftiniji od 5870- kad na vrbi rodi grojze ,(za cenu)...

Sad ce Nedjo da se uloguje u Wiki i napise velikim slovima: nVidija Phail! JHH sux! :D

A posle njega ce starac da to izmeni i stavi novu tabelu u kojoj je Fermi 301GS 200% brzi od quad crossfire 5970 :d

Dobar ti izvor nema sta :)

Ne vredi to, opstane minut uvrh glave :smoke::D:d:smash:

Bas sam gledao komentare za tu wiki stranu... prvo, neko je iz USA 2x menjao tablicu da bi potom neko iz Rumunije (??) to ponovo uradio.

Cuti dobro je, nisu dirali cene :d.

Menjali su Bus sa 512 smanjili na 384 bita.

2n8d5bc.jpg

GT300 raytracing demoi

Sunce ti...
Brutalno!

Jooooooj sto bih voleo ovo da probam mmmmmm!!! Imam brdo GI test scena za zezanje! Drzim fige da VrayRT i mRayRT budu dostupni i non quadro/tesla resenjima!

Ovo ce mozda biti prva karta zbog koje cu dobro razmisliti da li da radim upgade PC-a.

Da, ako nvidija odradi akciju da ce Vray i Mental Ray da renderuju brze sa njihovim karticama preko CUDA-e, to ce biti BOOM! I do sada su svi kupovali nvidija kartice za 3D stanice zbog raspalog ATI OpenGL drajvera, a sada ce ATI bukvalno da iskljuche iz tog segmenta trzishta.

Auuu... mislio sam da je ovo apsolvirana tema.

Nešto mi nije jasno...neki ljudi se još uvek nadaju da će ubrzo videti GF100?

Napalili se ljudi na ray-traceovane slike? Zašto?
Jel te slike dokazuju da ih je renderovao Fermi?

I, da, one renderovane slike su već debunkovane kao fake tj. nemaju veze sa Fermijem. Ima na drugim forumima.

Toliko o tome.

Poslednja izmena od urednika:
Poslednja izmena:
Ne verujem bas da ce vecina raytracer-a da se odluci za standard koji je u vlasnistvu Nvidia-e, sem ako ne bude znacajno brzi od opencl-a. Vray ce biti opencl. Isto tako ne verujem da intel sedi skrstenih ruku i da ce prepustiti Nvidia-i i ATi/AMD-u GPGPU trziste jer ce se znacajan broj korisnika intel procesora( rendering farme i highend desktop workstations) sigurno shift-ovati na GPGPU zbog drasticno vecih performansi.

U svakom slucaju predstoji nam vrlo uzbudljiv period:)

Poz

Poslednja izmena:
Nije toliko stvar do fermija vec do cinjenice da ce u buducnosti CUDA sve vise uci u taj deo softwera.
Trenutno, CUDA, je u implementaciji GPGPU za dužinu tela ispred konkurencije.
Ali, iza OpenCL-a je masovno stala cela industrija, a iza Direct Compute stoji Microsoft.
Vreme radi protiv CUDA, mada neki proizvođači softvera će sigurno izbacivati na tržište proizvode koji se oslanjaju na nju. Jedino pitanje je... dokle?

Poslednja izmena:
Kod CUDA ne svidja mi se to sto je zatvoren standard podrzan samo od jednog proizvodjaca. Zato nema tolike sanse da uspe, mislim trenutno je kao in, ali kada se opencl i/ili DirectCompute jos malo razviju, retko koj proizvodjac softwera ce se odluciti za CUDA. Isto vazi i za fiziku.

Prvo sto je vazno - koliko koje resenje omogucava programerima da urade ono sto zele. Ako im CUDA omogucava neke stvari koje ne bi mogli preko OCL ili DC, ili im je nesto olaksano, ili pak daje vise otvorenih mogucnosti to moze da presudi.
Ono sto je meni, i ogromnom broju korisnika (slicnih programa) vazno- dostupnost. VRay ce najverovatnije biti preko OCL na kraju. Ali, ima tu sledeci momenat- sto trenutne verzije nema u narodnoj verziji jos uvek, tj ima je, ali ne radi:d A dostupnost "sirokim masama" je bila presudna stvar u vreme kad je Brazil render bio "glavni", a VRay bio manje poznat. Danas radova odradjenih Brazil-om skoro da nigde nema...dominiraju VRay i MentalRay.
A MentalRay stize uz 3DSMax u paketu...jednako je dobar kao i VRay, a u vlasnistvu je nVidije, btw...i rezultat je ovo.

While all CUDA-enabled GPUs are supported, iray’s memory requirements will make NVIDIA Quadro®, QuadroPlex® and Tesla® systems for workstations as well as Tesla server units the platforms of choice in most situations.

Poslednja izmena:
mali off, jel se secas kad je Brazil bio u onoj famoznoj 0.3b fazi pa kad si morao onim hakerskim toolom svaki put da iz sistemske memorije citas neki kod iz dump-a? :) joooj kako su to bili zanimljivi dani :)

Jedino sto pamtim u vezi toga je ono sto sam sam umeo da uradim:D Bese nesto sa SFMGR iz command prompta, u vreme 3DSMax 5, a sve pre toga je za mene malo maglovito ,tj zvali su se drugari kompIjuterski hakeri:d

Mada one fake slike su zaista 100% cg. Na fermiju ili ne impresivno je!

Kakve veze ima fermi ili bilo kakav hardver sa impresivnošću nekog rendera. Da li je negde navedeno da je reč o real time renderingu i da li je posao renderovao single fermi ili farma fermi kartica?

Poslednja izmena:
Ništa čudno, nakon što je Jensen navodno izjavio da od Tegre očekuje više od polovice Nvidijinih prihoda u narednih nekoliko godina.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno