Šta je novo?

Fermi is Nvidia's DirectX 11

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hocu, nemam razloga da zurim, kada bude bice...

Ati ima coveka koji im minira proces u fabrici i ljudi nikako da dobiju valjan sample. :)

ne ocekujem da ce fermi (glupog li imena) da nesto posebno snizi cenu ATI karti vise klase, makar ne 5850 koja je ultimativni best buy (nikada ranije nije bilo moguce igrati gotovo sve igre u full hd rezoluciji sa kartom koja kosta 220e) i vredi svakog centa i za ovih 220e sto ima da se nadje. ko sada kupi 5850 nece pogresiti jer karta jednostavno vredi te pare, a naravno da ce joj vremenom padati cena ali to bas i nema neke veze sa fermijem.
isto tako moze da se posmatra i iz 2. ugla a to je da ce fantasticna 58x0 serija oboriti cene fermija i derivata kada se pojavi sledece godine :)

(nikada ranije nije bilo moguce igrati gotovo sve igre u full hd rezoluciji sa kartom koja kosta 220e)

Moglo je i jos uvek moze sa GTX 260 koju vozim vec godinu dana u Full HD i ne verujem da ce se nesto bitno promeniti u narednih 6 meseci.

Moglo je i jos uvek moze sa GTX 260 koju vozim vec godinu dana u Full HD i ne verujem da ce se nesto bitno promeniti u narednih 6 meseci.
moze za kozolasku boraniju, a kada treba da se potera malo tvrdji orah...recimo da ce 5850 njega mnogo lakse da polomi :smash:
pozdrav za Nis i jos nisam izvadio donje umnjake :d

Cuvaj zube da imas cime da lomis orahe. :d

Ovi moji krckaju apsolutno sve u Full HD sem Crysisa, morao sam da ga pomenem jer bi ga neko sigurno pomenuo. :D

ne ocekujem da ce fermi (glupog li imena) da nesto posebno snizi cenu ATI karti vise klase, makar ne 5850 koja je ultimativni best buy (nikada ranije nije bilo moguce igrati gotovo sve igre u full hd rezoluciji sa kartom koja kosta 220e) i vredi svakog centa i za ovih 220e sto ima da se nadje. ko sada kupi 5850 nece pogresiti jer karta jednostavno vredi te pare, a naravno da ce joj vremenom padati cena ali to bas i nema neke veze sa fermijem.
isto tako moze da se posmatra i iz 2. ugla a to je da ce fantasticna 58x0 serija oboriti cene fermija i derivata kada se pojavi sledece godine :)

I koja je to igra sem krize (izvinjavam se, to je demonstracija engine-a a ne igra :)) ne moze da se igra sa GTX260 ili jos gore sa GTX280 i to komotno? Pa cak ni to cudo od 5870 ne moze da potera krizu na najjacim setovanjima u 19x12 sa tolikim brojem frejmova da bi ti vilica otpala na zemlju.
Stoga, cemu zurba?

I koja je to igra sem krize (izvinjavam se, to je demonstracija engine-a a ne igra :)) ne moze da se igra sa GTX260 ili jos gore sa GTX280 i to komotno? Pa cak ni to cudo od 5870 ne moze da potera krizu na najjacim setovanjima u 19x12 sa tolikim brojem frejmova da bi ti vilica otpala na zemlju.
Stoga, cemu zurba?

Dobro je, jos jedan glas razuma, nisam jedini... :)

Pa ljudi se bespotrebno loze kao i na ovaj grip :)
Nabavio sam drugaru jednu 5870 karticu i na i5 procesoru se ne igra nista kvalitetnije od mene sa q6600 i GTX280 (na istim rezolucijama). Okej, morao je prvo da izmenja 5 verzija Catalyst drajvera ne bi li mu valjano proradio izlaz na kartici koju je platio 350 EUR ali to je ATi... :D

Salu na stranu -> nema potrebe za zurbom, sada se svi mogu komotno igrati i na kartama od 150-200 EUR. Mnogi jos uvek peglaju igre na vremesnom 8800gt-u, doduse u nizim rezolucijama.

Poslednja izmena:
Kad Nvidija izbaci Fermija AMD ce dotle vec davno imati prelaunch nove generacije grafickih procesora tako da ce NV uvek kaskati.

Salu na stranu -> nema potrebe za zurbom, sada se svi mogu komotno igrati i na kartama od 150-200 EUR. Mnogi jos uvek peglaju igre na vremesnom 8800gt-u, doduse u nizim rezolucijama.

Kao prvo i ja se slazem da ko ima gtx260, 4870, pa na vise, da bi stvarno bilo malo bez veze da sad menja kartu, cisto ako iz suve kurtoazije zeli bas da ima tu naj naj kartu.Samo mi je malo bez veze da onaj ko ima tog vremesnog 8800gt-a, "provocira" ljude koji kupuje te "karte" od 200eura, kako su se na neki nacin zeznuli, a ovamo cupkaju u mestu i jedva cekaju da se pojavi nova nvidia, jos brza od 58xx, nije mi jasno sta ti ljudi hoce, dovoljan je 8800, 58xx je overkill, a jedva cekamo jos brzu nvidiu ,).

Steta sto softver ne ide ispred hardwear-a :wall:...

Kad Nvidija izbaci Fermija AMD ce dotle vec davno imati prelaunch nove generacije grafickih procesora tako da ce NV uvek kaskati.

Says who? R600 je bio promasaj Itanium razmera pa su uspeli da se oporave. Nemoj samo da trolujes bez veze.

Kao prvo i ja se slazem da ko ima gtx260, 4870, pa na vise, da bi stvarno bilo malo bez veze da sad menja kartu, cisto ako iz suve kurtoazije zeli bas da ima tu naj naj kartu.Samo mi je malo bez veze da onaj ko ima tog vremesnog 8800gt-a, "provocira" ljude koji kupuje te "karte" od 200eura, kako su se na neki nacin zeznuli, a ovamo cupkaju u mestu i jedva cekaju da se pojavi nova nvidia, jos brza od 58xx, nije mi jasno sta ti ljudi hoce, dovoljan je 8800, 58xx je overkill, a jedva cekamo jos brzu nvidiu ,).

Steta sto softver ne ide ispred hardwear-a :wall:...

Marketing je cudo a i pripadnost nekoj od strana je jos vece. Mislim, ja bih voleo da Fermi bude sjajan proizvod i da obrise pod ATi-jem ali to je zato sto ja preferiram nV proizvode. Sa drug strane, onaj ko sada planira upgrade ne mora da ceka novu nV, trenutna je sasvim dovoljna :)

Još samo da nađe negde da je kupi i još da bude pristojne cene i na konju je taj neko ko planira upgrade.

Stoga, cemu zurba?
GTX 260 i 280 nisu iste karte. pored Crysis-a, tu je FC2, GTA4, Stalker CS i ko zna sta jos iz zanrova koje ja ne igram. daleko bilo da ne trebaju brze karte. ja na to gledam kao na tesenje fanboy-a sto nvidia kasni. brzina je uvek dobrodosla a ATI nudi zaista brze karte za te pare i to je cinjenica. ali da ne idemo previse u offtopic, ipak je tema o upcoming nvidia kartama.
ko je zadovoljan trenutnom kartom nema razloga da menja - ko vrsi upgrade svakako nece pogresiti ako uzme seriju 5.
Nabavio sam drugaru jednu 5870 karticu i na i5 procesoru se ne igra nista kvalitetnije od mene sa q6600 i GTX280 (na istim rezolucijama).
da nije drugar underclockovao cpu i kartu? :d :eyebrows:

GTA4 je vise procesorski zahtevna nego graficki :)
FC2 zahtevan - nisam primetio.
Stalker CS moze komotno da se igra na GTX260 216sp. Isti taj GTX se uvek dobro klokuje i tako moze da se izvuce koji FPS vise.

Ne pricam ja to kao opravdanje zbog toga sto nV kasni (da li kasni?), vec ja pricam o tome kakvo je realno stanje. A realno stanje kaze da u zadnjih 6m sem STALKER: CoP nije izasla nesto preterano zahtevna igra zbog koje smo morali da razmislimo o upgrade-u hardvera.

nVidia Fermi odložen
Odluka nVidia-e da odloži predstavljanje glavnog proizvoda sledeće generacije – GT300 čipa naziva Fermi za prvi kvartal fiskalne 2011 godine (period od 26. januara do 26. aprila 2010) će svakako uticati na učinak kompanije u preostalom delu 2009. nVidia je odlučila da predstavljanje Fermi procesora odloži za početak naredne godine i ovo odlaganje će obuhvatiti tri linije proizvoda– GeForce, Quadro i Tesla. Ovo definitivno znači da nećemo imati prilike da vidimo proizvode bazirane na čipu sledeće generacije kompanije nVidia u ovoj godini. Tako je sasvim moguće da će se na tržištu grafike osetiti nestašica jer AMD ne uspeva da podmiri sve potrebe za Radeon HD 5000 serijom.

engadget.com

nVidia Fermi odložen
Odluka nVidia-e da odloži predstavljanje glavnog proizvoda sledeće generacije – GT300 čipa naziva Fermi za prvi kvartal fiskalne 2011 godine (period od 26. januara do 26. aprila 2010) će svakako uticati na učinak kompanije u preostalom delu 2009. nVidia je odlučila da predstavljanje Fermi procesora odloži za početak naredne godine i ovo odlaganje će obuhvatiti tri linije proizvoda– GeForce, Quadro i Tesla. Ovo definitivno znači da nećemo imati prilike da vidimo proizvode bazirane na čipu sledeće generacije kompanije nVidia u ovoj godini. Tako je sasvim moguće da će se na tržištu grafike osetiti nestašica jer AMD ne uspeva da podmiri sve potrebe za Radeon HD 5000 serijom.

engadget.com

Bila je vec ova vest, na nekoj od prethodnih strana. Mada, odlaganje Fermija nece direktno uticati na poslovanje kompanije u ostatku 2009. godine, nema sanse da odrade ramp-up proizvodnje dovoljno da bi se to osetilo u Q4, sve i da ga predstave u decembru kada su i planirali.

Tuesday, November 17 – Thursday November 19 | NVIDIA Booth # 2365

* See “Fermi” in Action

Come see a live demonstration of the next generation CUDA™ GPU computing architecture, codenamed “Fermi”. The Fermi-based Tesla™ GPUs are mass market parallel processors and fuel the HPC industry’s transition to parallel processing. Compared to the latest quad-core CPUs, the Fermi-based Tesla GPUs deliver equivalent performance at 1/20th the power consumption and 1/10th the cost.

http://www.nvidia.com/object/sc09.html

Jos jedan Nvidia hepening sa porukom "ne lipsi magarce do zelene trave".

Pa predstavnik nvidie mi je i rekao tokom posete beogradu, nedavno, da će prvi batch Fermi GPU-ova da ide za Tesle, jer imaju solidan order i potražnju za to, pa im je bolje da ga prvo tako prodaju, a onda tek za geforce...

Josh jedna primena "Fermija" ce biti realtime 3D stereo capture quadro graphics card - prichao sam sa predstavnikom nvidije, definitivno ulaze na trzishte profesionalne video opreme koja podrzava 3D stereo. Ovo ce biti prvo reshenje za zahvat 2 4K streama i preview u realnom vremenu koje ce koshtati manje od 10K dolara, a s obzirom da ce se svake godine snimati sve vishe 3D stereo filmova, eto josh jednog trzishta na koje nvidija ulazi na velika vrata.

4K jos uvek nama nije bitan, jer ne postoji medij koji bi film u toj rezoluciji mogao da se prenese do krajnjeg korisnika. Cak ni BR jos nije zaziveo kako treba (ili gresim)?

Pa ne bih se bas složio s tobom, a ovo: www.red.com vidi i čitaj koja je NATIVNA rezolucija videa koji se snima ovim profesionalnim filmskim kamerama. Čak je najbolji model 5K.

Da bi 4K video dosao do krajnjeg kupca, prvo treba izmisliti medij na kojem ce se 4K video distribuirati sirokim narodnim masama, a njega jos nema. Ima li negde da se skine sample, ubih se trazeci cak i po RED-ovom sajtu?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno