Šta je novo?

Feathercoin [FTC] (NeoScrypt)

ma lepo sam ukucavao to u pocetku bat-a :D bas sam pazio, ali nesto nije htelo...

nebitno, provalio sam za intensity, na 13 pokrene... pa kada u mineru promenim na vise,ono hoce... ali mi svakako davalo malo mhs. uz male izmene, evo sada kako je... moze li nesto bolje,ovo mi ne izgleda kao na what-to-mine :/ :D

Screenshot_6.jpg

nikako da nateram da rade isto obe grafe...

i,da, intensity ne mogu da dizem u mineru, ako prethodno stavim -g 2 u bat

Poslednja izmena:
Izbaci TC i stavi g1 verovatno će ti davati više..

edit:
i naravno svaka promena podešavanja obriši stari da napravi novi .bin

Poslednja izmena:
Izbaci TC i stavi g1 verovatno će ti davati više..

edit:
i naravno svaka promena podešavanja obriši stari da napravi novi .bin

tc sam dodao poslednje... pre toga sam pokusavao g1, davalo je oko 200 po kartici,ali sam iz minera mogao da dizem I.
posle stavih g2, odmah dalo vise, pa sa TC cini mi se jos vise...

Poslednja izmena:
koje su ti grafe u pitanju i koji taktovi ? g1 obavezno sa g2 zeza debelo. za 3gb karte I 16 mozda i 17 max (za 2gb I 15) . grafe sa 1 gb I = 14 , bez tc bez icega drugo..

aj da dodam da mozda spasim nekog od nerviranja: klasicne saphire 270 bez x daju 10% manje od ostalih 270 kartica na istom taktu .

MSI 380 4GB. def taktovi, za sad po -50mv (na svakih par dana spustam po malo) Trenutno dva komada,bice 3 u utorak, jer je 280x prodata.

preko i13 ne mogu da pokrenem miner,kacio sam pre nekoliko postova sliku.
mogu ako stavim g1, posle u mineru povecavam I i ono prihvata, ali da pokrene nece sa vise od i13.

Poslednja izmena:
koji hash u stvari juris, koje su ti memorije na grafiama, ako ima neki drugi miner pokreni njega, probaj i verziju 64 i 32 bit

FTC koji sam poslao sa btc-e na bitrex ga nema nigde da zna neko ako salje da mozda nesto cackaju/mute/ili se meni tako zalomilo

Kod mene sa -I 16 i 7950 kao 280x imaju isti error -4 tako da mislim da nema veze sa količinom VRAM-a jer nekome radi a nekome ne...možda intensity ima veze sa klokovima karti mada vidim po netu da neki prže karte i na 1100 pa im opet radi sa -I 16....:trust:

@nesic

hmmm cudno...ja sam slao pre tri meseca 1 ftc na btce iz novcanika i vratio ga nazad bez problema...mozda nesto namestaju :)

Poslednja izmena:
jurim onaj koji pise na what-to-mine... ne mora isti,naravno,malo manji.
elpide su na kartama.

R9 280X taktovi 1020/1500 nece I-16 ni I -17 ni I-18, sa I-13 normalno rade ali oko 430KH/S samo jedna karta lupa 460 a sto boga pitaj :D
Untitled.png
Toplije su karte za neka 3-4c nego na eth-u mozda treba i napona malo dodat, mozda je i do drivera vidicemo trazicemo optimum :)

I šta sad? Da li je ovo trenutno isplativije od eth-a? :)

jel imas jos nesto u bat-u dodato? rade ti idealno

evo meni kako radi ako probam kao sto mi je receno, dosta losije... :(

Screenshot_7.jpg

elpida memorija slabije kopa definitivno, ja imam hynix na 280x i rade 500+, elpida mora da se namesti sa drajverima i OCL-om...ne znam kako ali znam da treba :) + uzmite nicehashov miner, probajte sa njim...neoscrypt greje karte prilicno kao scrypt tako da smanjite taktove ako necete da gori sveta zemlja :)

Možda ima veze sa količinom RAM-a na mašini..kod mene je 4GB dok mi je paging file 16GB...
edit:
na kartama hynix
2016-04-23_122021.png

Poslednja izmena:
mozda i ima 8GB je kod mene, ja sa 7950 kopam na i16, mogu i i18 sa 3GB rama, samo vrsta memorije ima veze jer imam jednu masinu sa elpidom i mrzelo me da namestam pa sam je ostavio na eth :)

Kod mene su hynix ali nece da rade sa i-16 ili vise vjerovatno moraju naponi da se dignu ovo je sa -50mV sad cemo jos i to probat gurnut ih na 500 :p

kada stoji g1, pokazuje jedan thread po karti, a na g2 po dva threada (?!) i zato mi onda daje vise... evo sad bas gledam.

hmmm onda nije do memorije jer meni se desilo da bas na toj masini imam karte sa elpidom i nije radila, davala isti error kao i vama. Uglavnom kopajte koliko stignete bolje nego namestanje sada :)

i-15 dodat malo napon 450-460KH/S ali i temperature idu gore :d
Untitled.png

Sad napad na i-18 :d vjerovatno cu dogurat do 500KH/S ali idu temp na 70c sigurno kao sto @toogood kaze przi ovo karte isto kao scrypt nekad.

I kolko ti baca jedna 380?

Sent from my HUAWEI Y530-U00 using Tapatalk

Da... na btctalk-u kaže lik da karte troše više nego na ETH...ako je do napona problem e ..bemliga onda..temp će otići u nebo....šta bi mi da nema @goldi-ja :)

tumblr_o48zoe71qe1ukldkho1_400.gif

po whatto mine ode ftc preko eth-a?

evo vratio sam sa -50mv na default, i daje mi da dizem I.... videcu dokle ce moci, daje sada vise

E ovako raja karte sa Hynix memorijom mogu I-16, I-18
Karte sa elpida memorijom ne mogu preko I-15 to je max za elpidu u pitanju su R9 280X modeli, tamo gdje imam izmjesane karte koje imaju hynix i elpidu desilo se sljedece: sa i-15 sve rade cim sam stavio I-16 pukle su elpida karte hynix ostale da rade normalno.

Sto se tice sistemskog rama nema veze bilo 4Gb ili 8GB tako da to treba iskljuciti kao problem.
Znaci problem lezi u elpida memoriji na karticama. Posto su R9 380 vecinom sa elpida memorijom jasno je da nece dobro kopat FTC.
Jedino sto ostaje malo gugalt pa vidjeti da li postoji neko rjesenje, mozda da se isprobaju neke vrste drivera.

Sto se tice kalkulatora whattomine nema veze s vezom i sada se manje kopa na FTC nego na eth-u ne raste bezrazloga diff na eth-u jos je isplativiji nego FTC.
Kalkulatori za FTC nisu tacni...

Poslednja izmena:
Hvala na istrazivanju, mene je mrzelo juce da se cimam za tu jednu masinu pa sam je ostavio na eth. VIdim da sada sa I15 radi na ftc :)

gurni klok na 1050, stim da moras i voltazu gore, I 18 isto stavi...ide onda preko 500 ali Gorenje Slovenija :)

Nazad
Vrh Dno