Šta je novo?

Feathercoin [FTC] (NeoScrypt)

evo elpida 380, nece preko i15.... daje mi za dve karte 700khs,malo ispod.... i to jednu pokazuje 200,a drugu 400... morao default napon. ne znam da li bi mogao jos neki tweak, ili da se ne zezam i da vratim lepo eth..

R9 280Xsa elpidom mogu na 450KH/S to im je neki max za sada ja nisam uspio vise sa hynix memorijom mogu oko 500KH/S taktovi 1050/1500.
Vaporka sa 1100/1500 (to su joj def taktovi) prebaca 500KH/S ali opet ponavljam 1100mhz temp joj 65c monstruozno hladjenje je ova Vapor-x tri-x i to sve na zakljucanom naponu 1.2v :d

evo ja sam ove karte uposlio na 480 sa elpida memorijom, I15 1050/1500, gpu na 1.094 oko 75 stepeni se vrte :)

evo ja sam ove karte uposlio na 480 sa elpida memorijom, I15 1050/1500, gpu na 1.094 oko 75 stepeni se vrte :)

sa 1050/1500 elpida I-15 460Kh/s nece moje vise :d odo sad na R9 380 oni bi trebale po 400 da daju

EDIT : Ista stvar i na R9 380 u pitanju su Nitro modeli sa elpida memorijom I-15 radi normalno 350KH/S po karti sve default.
Sa I-16 nece da radi jos jedna potvrda da je za karte sa Elpida memorijom max I-15.

Trebali dodat da je malo 350KH/S po karti i da je bolje da kopaju eth :)
R9 380 Nitro bacaju 350KH/S ali isto se griju kao na Ethu, sto bi moglo znaciti da bi se iz njih moglo malo vise izvuci.

Poslednja izmena:
kod mene ns miner pegla I .. svugde sam kod mene stavio u bat I 16 , ali u mineru pokazuje za svaku kartu drugacije vrednosti :D tj oborio oborio po potrebi , mozda je i kod vas nesto tako slicno

sa 1050/1500 elpida I-15 460Kh/s nece moje vise :d odo sad na R9 380 oni bi trebale po 400 da daju

EDIT : Ista stvar i na R9 380 u pitanju su Nitro modeli sa elpida memorijom I-15 radi normalno 350KH/S po karti sve default.
Sa I-16 nece da radi jos jedna potvrda da je za karte sa Elpida memorijom max I-15.

Trebali dodat da je malo 350KH/S po karti i da je bolje da kopaju eth :)

@ karanovic 14.6. driveri

elpida.png

btw...u korist price one od juce o stekanju coina/kopanje sa isplativosti, ja sam FTC kopao sa jednom masinom po 4000 komada dan tako da o isplativosti necu da govorim :)

Poslednja izmena:
Untitled.png
Crvenom bojom zaokruzena snaga 1.8MH/S
Zelenom ocekivana zarada.

Whattomine kaze da je zarada 30% veca nego sto to kaze cointron.
Ovo sto pokaziva cointron nece biti toliko za 24h bice jos manje i kad se sve sracuna bice manje nego da sam kopao eth sa ovim rigom :)

E sad o kopanju i stekanju novcica mislim da je opet bolje kopat eth kupovat FTC ako se vjeruje da ce isti ici gore.

goldi, to i ja primetio malo pre, bas sad hteo da napisem...

jel moze neko da podeli bat fajl, sta ste dodavali od parametara.

evo i malcice kloknute 380ke, dve daju malo iznad 700khs...

ali niko ne pipa 24pin kontakt na ploci, pogotovu ako je grafika u slotu

ivicanikolic34 i goldi sto manje podataka u bat to bolje radi ne dirate nista to je to :)

ljudi ftc je to .. oduvek je imao taj problem, takav mu je algoritam , gde ne zavisi toliko snaga od shadera nego od brzine i tipa i kolicine memorija na grafici .

ne ide to tako kao sto ste zamislili.
what to mine racuna 24casovni prosek . na conjotron je prosek na osnovu trenuka sto se tice diff i racuna inertno koliko novcica.

ftc prati jedna veoma neprijatna stavka da se diff menja tako brzo da ne moze da pokaze pravi trenutni iznos. nekada do pre 7 dana diff je isao od 1-5 a sada ne vidim ni gornju ni donju granicu. jedino relevantno je kopanje na 24 sata vidis koliko novcica daje za prosecni diff i to je to , ali sada to ne moze :(

na slici koji ste dali kao primer what to mine dnevni prosek diff 12,26 i 235 novcica , konjotron trenutni diff 25! i 175 novcica

ftc i par novcica se kopa kao backup , kopas dok je sitan diff, sa jednim rigom 3-4 karte (kao sto sam ja hteo sa pre par meseci sa 7850 ali nisam bas jer mi je bilo sitno da kopam sa 200khs snagom po karti ccc a kopao sam sa istim kartama i 120 khs) i torbaris.
kada mu dodje cena i skoci 10x ako si prisutan istreses ga i zdravo ...

sada zbog velikog diff koji je jos i nestabilan tesko se nalazi racunica koji je momenat sa istresanje.

a torbariti na veoma visokom diffu opasno.

i da dodam na kraju da mi je "zao" sto sam ostao kratak za pola hiljade ftc_a onomad kada je ftc na konjotron bio na pogresnom forku pre jedno dva meseca .. kukao je onomad po forumima kako ce on to sve isplatiti iz svog dzepa i da necemo biti ostecena .. bla bla bla .. poljak bi mogao ladno da se kandiduje za politicara ...c est la vie :p

Poslednja izmena:
ili veoma kratno , vreme je da se trazi i nadje neka bolja alternativa za eth ftc nije :) ...

Tacno samo sto alternative nema... kopat po ovome diffu FTC i torbariti nije pametno bolje je kopati eth pa kupovati FTC ako ce neko torbariti.

Sto se tice slike whattomine i cointron da me ne shvate ljudi pogresno ja sam samo dao primjer da ti kalkulatori nisu tacni a razlog je kao sto je @macman naveo u samom algoritmu.
E sad sta praksa pokazuje ja sam pustao GTX 960 da kopa FTC na cointronu ponesen cinjenicom tog kalkulatora sa whattomine koji je pokazivao 5$ po kartici, kontam aj da probam i pustim kartu da kopam ispalo je 1$ po kartici...
Da ne duzim dalje nije isplativije od eth-a a samim time nije ni dobro za kopati jer ako neko hoce da ga nakopa sad i steka bolje mu je kopat eth pa kupiti FTC i stekat ga jednostavno imace vecu kolicinu, druga stvar manje ce struje potrositi i hladnije su karte.

Mislim da je dovoljno razloga da se trenutno ne kopa FTC, trebala bi cjena bar na 15K i da diff ne luduje pa da bi bilo isplativije od eth-a, mada mi realno izgleda da ftc moze prije da skoci od eth-a izlazak na neku bolju mjenjacnicu dao bi mu krila, moja strategija se trenutno mjenja kopam eth kupujem FTC pa sta bude :d

Stvar je u tome da je sa svakim coinom tako. ETH je bio izuzetak, retki su coini koji skoce i ostanu gore, manje vise padaju. FTC ce ici jos gore sigurno, dokle ja imam pretpostavku ali je spekulativna pa necu o tome. FTC ce izaci na menjacnicu bolju samo je pitanje dana, zasto ne bi, old je coin, kvalitetan, radi se na njemu, ima community itd itd. Zasto menjacnica, tipa BTCe ili polo-a, ne bi stavila FTC. NArocito polo koji ima 50 krseva koje odma treba izbaciti...

Istina FTC ima velike sanse za rast, treba ga svakako ispratiti, ja sam se vratio na eth kopacu ga pa uzimati FTC tako cu imati vecu kolicinu FTC-a nego da ga direktno kopam.

Da jos dodam sa R9 380 svakako i ne treba pokusavati kopati FTC jako slabo isto daju kao recimo GTX 960.

neznam kako god vas temperatura do ludila ide toliko gore , ja sve nesto tripujem da ftc manje struje trosi od eth po jedinici takta , eto gledam temperature su mi izmedju 54-57- 65C ventilatori na nekih 27-30% brzine ... jeste manji takt na 270ce do 950 mhz( za eth gpu je na 900mhz ) al ove 7850 bas deljam 1050 /1250 (260khs)+ su u sobi ni one nisu posebno vruce 57-61C,

jel imao jos nako ftc na btc-e i da je povukao uspesno, koje sume?

kao odgovor su mi poslali ono obavestenje da su novcici mogli da budu povuceni do March 31, 2015. , znaci u principu prisvojili su novcice i boli ih tuki, aj nek odgovori nneko pa da ih napusavam po forumu

Vrh Dno