gx-x je napisao(la):Ako nekome pomogne:
Ja sam (vec standardno) isforsirao u riva tuneru PS 1.4 i vertex 1.1 za mog FX5900XT i igra radi skoro duplo bolje,a isto izgleda, verovali ili ne. rezolucija 1024x768, lights-medium, shadows medium, textures-medium, shader detail-medium, water-medium...ma sve je medium, samo mi je fizika na max i refleksije. Performanse test ~60% iznad 25, 10% ispod 25, tako nesto, znam da je sa shaderima 2.0 isto to bilo 30% ispod 25, 40% iznad 25 ili tako nesto slicno...
edit:
sto se zahtevnosti tice i bitchovanja oko iste, nije poenta da li imas para/nemas para za grafiku, vec je poenta sve i da imas dobru grafiku, recimo 6800, igra i dalje ne radi dobro, a ne pruza neko ekstra vizuelno zadovoljstvo. Neshvatljivo je da recimo HL2 na 6800 radi u 1600x1200 sve na max, a da fear sa istom kartom na 1280x1024 ne radi kako treba, a pri tome RUZNIJE izgleda i grafika je na nizem nivou. Ocigledno da je u pitanju lose kodiranje. To je problem, a ne sta bi ljudi sa mx 400 hteli da dobiju od igre... I nema sad tu "ali volumetric lights" , to se pojavi 5 puta u igri i ako nije na MAX onda se vide kockice, zapravo ja mislim da su to samo poligoni i nista vise. UT2003 je imao isto to sa sve sitnom prasinom u zracima, Dalje Splinter Cell pandora isto ima volumetric lights (tj nesto sto izgleda tako, a i bolje od ovoga iz FEAR-a, ne zanimama me kako se zove, zanimama me krajnji rezultat i efekat) koji se jos i pomera i isto ima prasine u njemu itd itd. KAd malo bolje razmislim, SS ima bolju grafiku od FEAR-a u nekim delovima gde ima senki i svetla u nekim kontrastima.
gx-x je napisao(la):Neshvatljivo je da recimo HL2 na 6800 radi u 1600x1200 sve na max, a da fear sa istom kartom na 1280x1024 ne radi kako treba, a pri tome RUZNIJE izgleda i grafika je na nizem nivou.
gx-x je napisao(la):Ocigledno da je u pitanju lose kodiranje. To je problem, a ne sta bi ljudi sa mx 400 hteli da dobiju od igre... I nema sad tu "ali volumetric lights" , to se pojavi 5 puta u igri i ako nije na MAX onda se vide kockice, zapravo ja mislim da su to samo poligoni i nista vise.
macke je napisao(la):Igra je smor
gx-x je napisao(la):Neshvatljivo je da recimo HL2 na 6800 radi u 1600x1200 sve na max, a da fear sa istom kartom na 1280x1024 ne radi kako treba, a pri tome RUZNIJE izgleda i grafika je na nizem nivou.
Agilni je napisao(la):E, do toga smo dosli, do igrivosti. Sta da kazem? Odusevljenje kada sam prvi put izbio protivniku oruzje iz ruke... gde to jos ima?
Tako je! Izvanredna akcija...ali ljudi traže vozila, buriće koji se uništavaju, palme i ostale krucijalne fps elemente :smash:Agilni je napisao(la):Dosta vise sa tim brojkama, zabolela me je glava. 90% threada je o grafici u igri.
Ako ste voleli HL1, stavite sve na minimum i FEAR ce izgledati upravo tako, a bice svakome igriv.
E, do toga smo dosli, do igrivosti. Sta da kazem? Odusevljenje kada sam prvi put izbio protivniku oruzje iz ruke... gde to jos ima? Vrhunac napucavanja, savrsena akcija, taktiziranje na tako malom prostoru. Fenomenalna igra. Ako govorimo o shooteru, a FEAR to svakako jeste, onda spada medju najbolje. S' tog aspekta, ovo je vanserijska igra. Sve ostalo je manje bitno, cak i kada je (a u slucaju FEAR-a jeste) fenomenalno.
filipenko je napisao(la):Tako je! Izvanredna akcija...ali ljudi traže vozila, buriće koji se uništavaju, palme i ostale krucijalne fps elemente :smash:
bakiba je napisao(la):Evo ljudi odlepio sam. Prvi put sam instalirao FEAR sve je radilo kako treba. Formatirao hard (zbog virusa) sve ponovo instalirao, isti drajveri, ali glasovi u igri se ne cuju. Procitao read me file sve odradio iz njega...i nista! Menjao particije. Cujem glasove samo povremeno nakon nekog ucitavanja, cujem recenicu ili dve viska i onda nista.Zezam se sa EAX-om, podesavam opcije max-min (narocito audio) i onda glasove cujem samo ponekad na kratko...Imam msi nforce plocu k8n neo4-f. Nista driver cleaner.U C.O.D.-u 2. npr, sve sljaka. Mozda mi je nesto promaklo. Recite vi pametniji i iskusniji sta da radim. Dxdiag kaze da je sve u redu. Pomoc, friknucu pa cu da cujem glasove i kad ugasim komp... :wall: :wall: :wall:
P.S. Nabaco sam recenice, jer bi thread bio na dve strane kad bih krenuo da objasnjavam sta sam sve pokusao (read me file) :wall:
Koliko sam ti puta rekao da treba da pucaš kad ti onaj krstić dođe na neprijateljakimi je napisao(la):Pobogu, penko, gde ti vide akciju u fear-u??? To sto nekoliko puta po nivou naidjes na nekoliko grupisanih vojnika, koji se stekaju pa ne mozes da ih pobijes nikako, nego bacis 2 bombe, pobijes ih skoro sve i onda onom jednom prezivelom se uneses u facu??? A ostalo, setkanje po praaaaznim nivoima.
A voznja vozila u fps-u... ko li to izmisli....???!!!!
filipenko je napisao(la):Koliko sam ti puta rekao da treba da pucaš kad ti onaj krstić dođe na neprijatelja
Ne znam šta da ti kažem, meni je taj polu-štek i potreba za razmišljanjem i stalnim izvođenjem nečeg drugačijeg upravo sinonim za dobru akciju u fpsu u single-u. U multiju je druga priča i tu najviše volim run'n'gun fazon.
oklagija je napisao(la):Smorio si se od 10sati igranja? Ili ti treba malo vise da predjes.... :d
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari