Šta je novo?

FarCry 2 - utisci, testovi, itd...

Previse smo se nadali. Oni trejleri su bili prebudzeni.
"Open space" - my ass. Vozanje po nekim klaustrofobicnim jarugama. Prenizak point of wiev. Stalno proveram da li sam u crouch-u. Previse braon boje koja smara (bar kod mene na ATI-ju).
Nedostatak normalnog dvogleda. Napucavanje sa pola okvira u grudi da bi ubio protivnika. Ruzno oruzje bez single shota sa upgrade sistemom za malog djokicu. Atmosfera kao da su je radili pripravnici za Stalker. Osecam se kao na periferiji zone, a ne u africi.
Jos jedna od igara koje se prekidaju na pola i jos brze zaboravljaju...

Idi tamo, pročitaj ponovo, očigledno da imas bujnu mastu i povezujes stvari na volšeban način.

Krajem marta 2006. (tad su zvanično objavili), UbiSoft kupuje i ostvaruje apsolutna prava na Far Cry brand, i na CryEngine...

Crytek i EA potpisuju strateško partnerstvo, koje se ogleda u finansijskoj potpori pre svega, da bi Crytek neometano izgurao ono što se zove CryEngine2, odnosno Crysis

Niko se nije raspao posle Crysis-a (pogledaj šta si pisao u svojim ranijim postovima), EA ne poseduje Crytek

I definitivno se 2004, nakon policijske racije povodom piratskog softvera nije raspao Crytek na dve struje...
ja, Skandal i Svet su krivi za tvoje "žute" zaključke.

Nevermind, ti se informishi u zutoj stampi, samo proveri ko je bio u prvoj postavi cryEngine-a, ko je otishao gde i ko je nastavio da radi za Crytek!

Type GmbH
Founded 1999
Headquarters Frankfurt, Germany
Key people Cevat Yerli, Avni Yerli
Industry Video game industry
Products CryEngine
CryEngine 2
Far Cry
Crysis
Crysis Warhead

Employees 187
Website Crytek.com
----------------------------------
Uglavnom, ti znas jedno ja znam drugo, od nas 2je nesto pametno cemo iskopati.
ja samo znam da je LEAD programer presao da radi za Ubi montreal i konfuzija je nastala tu!

LMAO, policijska racija u Crytek-u :D
Cudoviste iz Dunava opet vidjeno kod Mosta Slobode u NS :d

Nevermind, ti se informishi u zutoj stampi, samo proveri ko je bio u prvoj postavi cryEngine-a, ko je otishao gde i ko je nastavio da radi za Crytek!

Type GmbH
Founded 1999
Headquarters Frankfurt, Germany
Key people Cevat Yerli, Avni Yerli
Industry Video game industry
Products CryEngine
CryEngine 2
Far Cry
Crysis
Crysis Warhead

Employees 187
Website Crytek.com
----------------------------------
Uglavnom, ti znas jedno ja znam drugo, od nas 2je nesto pametno cemo iskopati.
ja samo znam da je LEAD programer presao da radi za Ubi montreal i konfuzija je nastala tu!

Čekaj, šta ti meni sad pokazuješ ovim boldovanjem? :D. Pa to je istorijat Crytek-a. Šta sa tim želiš reći? :). Kakve veze ima gde je pojedinac otišao, pa i jedan od dizajnera BMW-a je otišao u Hyundai, so what? :D

xaxaxaxaxax

jadnije od COD4-ke.... ??? kupi naocare trebaju ti :)

inace meni se igra svidja a nisam uglavnom FPS-ovac... neznam zasto su se vecina zabunila za napucavanje i FC1 koje se meni uopste nije svideo......

Brko na COD4 ima potpuno prirodnu facu , a ovaj camuga sto me vozi na pocetku ima coskastiju celu nego likovi na q4 tako da ono...a to trebaju li meni naocare i te fore ostavi za svoju babu !
Jos jednom , dajte nam neoptimizovano ****** od igre, ali bitno je da treba 1000e masina da bi je igrali i naci ce se likovi kojima se svidja ... Sto se neko ne sjti da napravi tetris koji bi zagusio gtx280 3way SLI imao bi bolju prodju od osmobitnog ...
A ovo je isti tim koji je pravio Assasina?

Da malo presečem ova beskrajno dosadna razglabanja o frejmovima i ostalom.

Ljudi ovo nije moj Far Cry™:(. Meni je ovo klasu ispod prošlog dela. Način izvođenja je užas. Napucavanje je klasu slabije nego u prvom delu. Oružja reaguju značajno lošije. Sama stmosfera mi se ne sviđa. *** koliko sam čekao ovo:wall:.

U ovom trenutku sam jako besan pa ću reći da je ovo konzolaški način ili nešto što je blizu njega i da su konzole krive a ne piraterija na PC-u:(.

Ovo meni najviše liči na neki Boiling Point. Idi tamo ubij dvojicu pa se vrati da ti dam novu lokaciju:trust:.

Brate u potpunosti te podrzavam ova igra je za debile,idi tamo dodji ovamo pa
pa uzmes sat pretvoris dan u noc i sta onda,nema adrenalina zestoke akcije kao u prvom delu,totalno neki KIDS fazon nemogu da verujem da su citav tim ubisofta ****** pa koji ce ozbiljan igrac ovo da igra POZDRAV

Uopste mi nije jasno kako mozete da komentarisete o ovoj igri,ovo je budalasta izmisljena prica u prici,kakva bre kupovina u africkom freeshopu preko pc-a kupis pusku i pokupis ja u sledecoj baraci,a onda popu odneses kasetu a on ti da pilulu za malariju i jos X gluposti koje se vidjaju steta samo za ovakav engine koji je upropascen *****skom pricom koja se namece na svakih pet minuta,TOTALNO ******

Brko na COD4 ima potpuno prirodnu facu , a ovaj camuga sto me vozi na pocetku ima coskastiju celu nego likovi na q4 tako da ono...a to trebaju li meni naocare i te fore ostavi za svoju babu !
Jos jednom , dajte nam neoptimizovano ****** od igre, ali bitno je da treba 1000e masina da bi je igrali i naci ce se likovi kojima se svidja ... Sto se neko ne sjti da napravi tetris koji bi zagusio gtx280 3way SLI imao bi bolju prodju od osmobitnog ...
A ovo je isti tim koji je pravio Assasina?

imas testove na guru3d pa gledaj, 9800 gx2 radi ocajno zbog drajvera dok gtx 260 SLI razbija, jednostvani Nvidia je zanemarila podsku za sli i starije kartice, zato verovatno ti radi lose...
meni sa 8800GT leti, crysis je bar 2-3x zahtevniji iako stoji da lepse izgleda, ali porediti sa COD4 ... nemam reci :)

Ono sa mapom u levoj ruci i GPRS-om (ili čime već) u desnoj me jako nervira, dodatno usporava igru, a da ne pričam da onda ništa ne vidiš ispred sebe. Postoji li neka šansa da se mapa izbaci u neki ćošak ekrana, kao kod svih normalnih FPS-ova? Ovako je konfuzija samo još veća...

Koliko se secam trailer-a mogao si pogodtkom u gume da prevrnes auto ili nesto slicno ... a ovde treba ti 10 minuta da MG saranis dzip , da ne govorim da sam kupovinom upgrade puske downgradeovo nesto na sta me niko nije upozorio :S: ufuf kakvo njexxxa od igre ... dao sam joj malo sanse ali stalno gledanje u mapu kao " trci gore ljubi trci dole jxxxi " me je odbacilo skroz ... zbog FC2 ... odoh da skinem enhanced witchera i da se pravo zabavljam ...

p.d. xxbali ih lekovi protiv malarije

Poslednja izmena:
Zanimljivo mi da gledam dok odglavljuje pusku :D
Jedino sto je i ovde oruzje uradjeno naopako :S:

Screenshot0000.jpg

@vkozomar:
Sta se downgrade-ovalo?Posto bi trebalo uskoro da stavim neki upgrade, cisto da znam...

i naravno, kad nišaniš snajperom ruka se ne trese...bar u multiplejeru...loše...ja sam odustao...

Sad sam probao. I sve sto ste rekli stoji. Dodacu samo da je ovo igra sa velikim potencijalom koju je unistio los dizajn. Nikakvo napucavanje, voznja, trcanje, kolorit...

Mada najbolje od svega je bilo kada sam seo za turret i poceo da rostiljam. Namerno sam gadjao telo da vidim da li ih je uopste moguce ubiti na taj nacin. I nisam uspeo. Samo hedshot pali.

daj bre ubijaju ih i pogoci u telo nije istina da se ne mogu ubiti i preterujete sa coloritom pa nije rajsko ostrvo vec afrika tamo i jeste sve zuckasto

ja ne znam o cemu vi pricate, ja sam kreno da ih kidam u rambo fazonu, prste salve krvi iz njih, padaju ko muve...Bas strava izgleda, bar izbliza kad ih gadjas. Na daljinu nisam ni probao hihi, ne vidi se kako prsti krv :D

I dunno, meni se desilo da lik u majicici prezivi rafal iz PKM-a i to na par metara razdaljine.Headshot ih ubija instant, tacno, al u telo primaju isuvise metaka bez problema.
Sad stekam za cestiti snajper, pa da isprobavam ranjavanje...

Desilo mi se da je kalash prso u rukama, kewl...to nisam doziveo jos od Call of Juareza :D

ma ja sam svega 3 misije presao, nisam stigao da igram posteno (king's bounty :D ), al sam vec navikao na to da mi treba 200 metaka za 4-5 AI vojnika (stalker, crysis, itd.). Mislim, sta je tu je, meni je to normalno za igre tog tipa. One shoot, one kill je za igre tipa graw i neke druge na taj fazon. Ovde uzmes i prskas i kraj :) Mozda smeta malo to so oni tebe ubiju sa par metaka, ali i na to se da navici.Mislim, teze mi je bilo da se naviknem da u crysis-u neki koreanac s' vremena na vreme prezivi direct hit iz gauss gun-a :d

Ranjavanje je fino uradjeno. Jedan lik koga sam pogodio par puta se svo vreme drzao za stomak i povremeno padao na kolena. Nisam ga pustio da iskrvari, nisam toliki necovek :D.

Sto se tice kolorita, problem je u tome sto sto su autori igre bukvalno shvatili onaj strip VGCats-a "Real is brown" :wall:.

A i ono otvaranje vrata je kriminalno. Znam, to su sve sitnice ali ih brate puno ima.

I ono sto meni najvise smeta je boljka svih next gen igara a to je zelja da se ubace neki real momenti kao sto lomljenje (samo odredjenih) palmi u Krajzisu, busenje burica, razbijanje prozora i slicno. Ako vec oce da ubacuju te physics fore nek ih urade kako valja. Ovde mozes da pucash do sutra u bure i nigde rupe a u SWAT3 je to bilo implementirano kako valja 2000. godine.

I u FC2 nema kidanja delova tela. Pa jel ovo Doom ili real shooter.

I ajd jedna pohvala za kraj. Mnogo mi se svidja kako izgledaju tkanine. A i engine je keva.

Poslednja izmena:
Ljudi kako se pushta bench u ovoj igri? Pratim temu od pocetka ali nisam video da li je to neko spomenuo. Ukoliko je vec bilo, sorry.

Poslednja izmena:
Ljudi kako se pushta bench u ovoj igri? Pratim temu od pocetka ali nisam video da li je to neko spomenuo. Ukoliko je vec bilo, sorry.

Najlakse ti je da pogledas u start meniju: Ubisoft/Far Cry2/ i odatle pokrenes: (ovo nikad ne bi pogodio) "Benchmark".
Uostalom, da si vreme koje si proveo kucajuci taj post upotrebio za pretragu zavrsio bi posao za upola manje vremena ;)

Sto se same igre tice, danas sam imao zivaca da odigram samo jos 1 misiju. Oni kontrolni punktovi mi idu na zivce najstrasnije. Vec se trudim da se probijem sa onim dzipom, poteru izresetam sa nakacenim mitraljezom i zatim uzmem njihovo vozilo (jer se moje pushi, a mrsko mi da non stop zavrcem onaj magicni cep na motoru) :p Steta, tek sam nabavio dragunov, sutra cu morati malo intenzivnije da se igram snajperiste,a do tada se utisak o igri nije bitno promenio. Jedinu novost sto sam primetio je dosta kvalitetan AI. Jednom su me opkolili u nekoj kucici, jedan je predlozio da me napadnu, a drugi mu je rekao: Ne, ti ostani, pucaj i odvracaj mu paznju ja odo s ledja na njega. Tako je i bilo, ovaj sa kalasnjikovim je ostao dalje i pucao cim bih provirio kroz prozor, a drugi mi je prisao s zadnjeg ulaza. Naravno da se nisu dobro proveli jer sam im znao "takticki" plan :) Jednom prilikom sam uzeo side misiju assasinacije, cisto da probam. Sem voznje koja je trajala 15-ak minuta i 2-3 smaralacka kontrolna punkta, sama misija nije bila losa. Odlucio sam da se popnem na neki toranj. Tu sam upotrebio machetu, uzeo mu snajper i odlucio da skinem metu iz daljine. Nazalost meta je bila u nekom hangaru, a na prvi metak (i prvu zrtvu) sva straza je pobegla unutra u hangar.

Igra je odlicno odradjena kada je to u pitanju ali NI JEDNOM nisam uspeo da ranim nekoga i da drugi lik dodje da mu pomogne iako sam sinoc 3 sata igrao samo sa snipom. Cak mi se jednom desilo da sam rascepao nekom koleno a taj lagano nastawio da trci a kasnije jos nakon 2 hica u podkolenicu, pao je mrtaw kao da sam ga gadjao u glawu

Igra je odlicno odradjena kada je to u pitanju ali NI JEDNOM nisam uspeo da ranim nekoga i da drugi lik dodje da mu pomogne iako sam sinoc 3 sata igrao samo sa snipom. Cak mi se jednom desilo da sam rascepao nekom koleno a taj lagano nastawio da trci a kasnije jos nakon 2 hica u podkolenicu, pao je mrtaw kao da sam ga gadjao u glawu

Samo sniper u stopalo i nigde vise i docice neki nesrecnik da ga pokupi. ;)

Bilo koja setovanja, bilo koja rezolucija.
Meni nece da otvori igru u full screen.
Jel imao jos neko ovaj prob. ?

P.S Nemam maximize na tab-u, na alt+enter mi izbaci iz igre.
Kada sam prvi put pokrenuo igru na def. bila je u full screen, kad sam namestio kontrole i grafiku ovako ( vratim grafiku na def. kao i prvi put, isto ..)
Ako stavim npr, 800x600 isto je samo je ovaj ekran jos manji ..

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    164.6 KB · Pregleda: 50
Poslednja izmena:
Ako si stavio DX10, checkiraj pod "compatibility" da se gasi Aero, tj, "disable desktop composition"...igra u DX10 modu iz nekog razloga ne iskljuci aero automatski.

Poslednja izmena:
Probo sad to, isto ..
Probao sam i sa DX9 i sa DX10 ..
Odma posle onog prvog restarta igre od tada mi svaki put pokrene ovako ..cak pri promeni rezolucije u igri on na ~1sec stavi preko celog i onda odma vrati ovako ..

Vrh Dno