Šta je novo?

FarCry 2 - utisci, testovi, itd...

Da malo presečem ova beskrajno dosadna razglabanja o frejmovima i ostalom.

Ljudi ovo nije moj Far Cry™:(. Meni je ovo klasu ispod prošlog dela. Način izvođenja je užas. Napucavanje je klasu slabije nego u prvom delu. Oružja reaguju značajno lošije. Sama stmosfera mi se ne sviđa. *** koliko sam čekao ovo:wall:.

U ovom trenutku sam jako besan pa ću reći da je ovo konzolaški način ili nešto što je blizu njega i da su konzole krive a ne piraterija na PC-u:(.

Ovo meni najviše liči na neki Boiling Point. Idi tamo ubij dvojicu pa se vrati da ti dam novu lokaciju:trust:.

Ljudi ovo nije moj Far Cry™:(. Meni je ovo klasu ispod prošlog dela. Način izvođenja je užas. Napucavanje je klasu slabije nego u prvom delu. Oružja reaguju značajno lošije. Sama stmosfera mi se ne sviđa. *** koliko sam čekao ovo:wall:.

Poprilicno se slazem sa ovim, takodje me nervira i princip sejviranja.

Istina je da nema veze za prethodnim delom, ovo mu dodje neka vesela varijanta stalkera bez inventara.

Meni se isto ne sviđa, probao jedno pol sata i više mi se ne igra.

igra je blagi shit,atmosfera mracna(morao sam brajtnes dobro da odvrnem i opet se slabo vidi u nekim prostorijama),napucavanje je ocajno,treba 30 metaka da sasijem u jednog zilavog nigera :) vise sam ocekivao :wall:

Pridruzujem se klubu gundjala :D. Sve one ocene od 90%+ mogu da nabiju sebi u b..u. Igra, gde se ideja bazira na tome da preuzmes zadatak, putujes do njega nekim od vozila, i onda se napucavas u nekom jeftinom stilu, ne bi smela da dobije vise od tek neke prolazne ocene. Jeftino i neinspirativno... Idemo dalje, ko je sledeci da ga razapnemo? Dead Space? :D:D:D

Poslednja izmena:
volumenozni dx10 dim ili obični? ;)
izgleda da se ekipa bolje provodi u map editoru nego u igri.očekivao sam ona izlječenja da traže malo akcije igrača,kao klikni i povuci da iščupaš, kad ono ništa...
do sad me ništa nije zadivilo,ali opet što bi rekao đole, negde u meni je kvar, valjda...

Barem je dobro optimizova,odnosno odlicno!!

Uhhhhhh

Igram igru vec 3 sata i ovako stoje stvari:preso sam afriku vec 100 puta svaki zadatak se svodi na putovanje od 15 minuta i vracanje od 15 minuta i tako u nedogled.Znaci ljudi glava me boli toliko igra smara da je to uzas:wall:,a sto se grafike tice crysis je domaci zadatak

Evo mog rezultata:
- Benchmark Report -
22.10.2008 16:08:01​

Run 1
Settings: Demo(Ranch Small), 1440x900 (60Hz), D3D10, Fixed Time Step(No), Disable Artificial Intelligence(No), Full Screen, Anti-Aliasing(8x), VSync(No), Overall Quality(Ultra High), Vegetation(Very High), Shading(Ultra High), Terrain(Ultra High), Geometry(Ultra High), Post FX(High), Texture(Ultra High), Shadow(Ultra High), Ambient(High), Hdr(Yes), Bloom(Yes), Fire(Very High), Physics(Very High), RealTrees(Very High)

Average Results

* Average Framerate: 31,33
* Max. Framerate: 40,49
* Min. Framerate: 25,71

Moze se igrati:banana:

evo i slikica sa ovim gore podesavanjima

Igra mnogo bolje radi u dx10 modu (do 30%) Ispod je benchmark - 1680x1050 4xAA Ultra Settings

Settings: Demo(Ranch Small), 1680x1050 (60Hz), D3D10, Fixed Time Step(No), Disable Artificial Intelligence(No), Full Screen, Anti-Aliasing(4x), VSync(No), Overall Quality(Ultra High), Vegetation(Very High), Shading(Ultra High), Terrain(Ultra High), Geometry(Ultra High), Post FX(High), Texture(Ultra High), Shadow(Ultra High), Ambient(High), Hdr(Yes), Bloom(Yes), Fire(Very High), Physics(Very High), RealTrees(Very High)

Average Results
Average Framerate: 52.15
Max. Framerate: 69.04
Min. Framerate: 44.47

Kako je ovo moguce?

Igram igru vec 3 sata i ovako stoje stvari:preso sam afriku vec 100 puta svaki zadatak se svodi na putovanje od 15 minuta i vracanje od 15 minuta i tako u nedogled.Znaci ljudi glava me boli toliko igra smara da je to uzas:wall:,a sto se grafike tice crysis je domaci zadatak

Istina, igra je dosadna.

a i openworld je pravi ubisoftov,otorena ograničenost.dok bauljam kroz klance samo pazim da ne doleti altair na konju!a i putokaze gledam, mislim, ne bi da skrenem greškom u jeruzalem...
ovo je super za do 13...so far far far away od onog momenta kad sam zaigrao far cry...

Poslednja izmena:
Sve ultra high, V-sinc: ON, sem AA, 1440x900, blom i hdr: ON shta li, nisam merio frejm rejt ali manje vishe fino radi, mada se nekad primeti veoooma mali pad performansi.
Igrao sam mozda 20 minuta, *** nemam vremena,neke stvari su simpa odradjene, kao npr, hud koji se vidi samo kad je potrebno, interakcija sa okolinom, lepa priroda koj izgleda zivo.
To su dobre strane, a loshe su prvo taj neki smoren tonalitet boja, ochekivao sam da je Afrika malo vishe zuta, senke se chine previshe tamne, oruzja su neefikasna i one chamotinje netje da padnu iako nemaju ama bash nikakvu zashtitu,lica NPC-ova deluju nekako mrtvachki pogotovo ochi, ochi bash deluju mrtvo.
Toliko od mene, sad me kopka kako to radi pod vistom, ali nemam vremena i prostora za igranje, a josh manje za experimentisanje.
Mislim da treba odigrati pa onda dati sud,mislim da momci i devojke(ako ih ima) koji su ovo napravili zasluzuju bar toliko, vidi se da je utroshen veliki trud, treba to isposhtovati do kraja.
Zadivljujutje je da je sve ovo stalo na jedan DVD tj. 3.68GB!
Ipak je ovo AA naslov.
I da, ima neki S.T.A.L.K.E.R. shmek.
A shto se tiche lepote, kriza ostaje na tronu kao kraljica grafike josh neko vreme, khm, do sledetje krize:p

Poslednja izmena:
U ovom trenutku sam jako besan pa ću reći da je ovo konzolaški način ili nešto što je blizu njega i da su konzole krive a ne piraterija na PC-u:(.

Da pojasnim ovo. Pošto neki nisu shvatili. Naravno da sam ironisao:), ne može konzola da bude kriva. Kriva je piraterija na PC-u i tvorac igre je jednostavno mora da se zaštiti izdavajući igru za sisteme koji nemaju probijen način zaštite i tako dođe do željenog novca.

Odnosi se na neke stvari u drugom topiku, kao i na to da su se neki uhvatili skroz pogrešnog dela mog posta.

:wave:

Dakle odlucili ste da lincujete FC2 , hmm... ipak cu sacekati da vidim vlastite utiske , ali ste mi malo ubili zelju za igranjem.
Mozda ste vi ocekivali vise nego sto je realno ili je igra podbacila vise nego sto je smela.

POzdrav.

Istina je na sredini.

Igra je extra, mnogo bolje radi nego Crysis. Na 8800GTS 320 lijepo igriva, nema stekanja, podesavanja gotovo sva na very high

Prilozi

• untitled.jpg
    untitled.jpg
    14.3 KB · Pregleda: 80
  • untitled2.jpg
    untitled2.jpg
    68.7 KB · Pregleda: 87
Jel moze pomoc? Udjem u igricu i sve je ok dok nekrene sa ucitavanjem prve misije, jednostavno me izbaci na desktop! Masina iz potpisa! Skinuo sam i instalirao nove beta drivere 180.....

Za one kojima se tako nesto desava sa novim 180 beta drajverima, moguce resenje:

ok here is solution to problem... farcry2 doesnt start properly on vista with dx9 and 180.42... if you downgrade drivers to 178.x, you can start farcry2, switch to dx10 and then install 180.42 back and game will run fine...

Ili je pak do vraceva sto rece SOCOM :p

Jedno glupo pitanje.Jel ima u ovoj igri jedinacna paljba automatskim oruzjem?Ako ima,neka mi neko kaze kojim tasterom aktiviram posto ja ne provaljujem...

i bre al ste neki pa sta bi ste vi open world pa da je sve na dohvat ruke poenta i jeste bila setanje vozanje kroz afriku i trazenje zadataka za sad ovo izgleda kao gta u africi meni se svidja
obozavam da pravim logorsku vatru nocu kad se zapali vatra je bas extra

Samo da postoji mogucnost preuzimanja vise kvestova istovremeno, igra bi bila mnogo dinamicnija, pokupis 3-4 komada i resavas ih usput. Stvarno steta, to je sitnica a puno bi znacila pa makar i skratila gameplay sa 25 na 5 sati.

Igra je teski shit, skoro da nemam zelju da igram posle 5 minuta, probacu jos malo, ali gotovo sigurno pada uninstall-shift-delete :)

Poslednja izmena:
Meni se ovo jako sviđa, iako vidim da ima puno negativnih komentara. Igra izgleda apsolutno fantastično, detalji, senke, presijavanja, trava, drveće, sve je neverovatno, ja sam totalno oduševljen, nisam nešto puno prelazio, malo sam samo probao, prve dve tri mini misije, nastaviću sutra kad budem imao vremena, ali kažem, ono što sam za sada video, potpuno me je oduševilo... Skroz mi je ok i gameplay, atmosfera, ne znam, baš mi leži :)

Edit: ajd da ne pišem novi post, da se nadovežem na ovaj ispod... U poređenju sa Crysisom, ovo izgleda bolje, jednostavno, prirodnije, detaljnije, ne znam, treba probati pa videti :) I mnogo je bolje optimizovana igra, iako mi onaj benchmark za minimum izbaci 23 i nešto FPS, čak i tad lepo ide, uopšte nema nekog seckanja, a u 99% igranja je oko 40-50, što je i više nego dovoljno... Naravno, na Very High sa 2xAA (može i sa 4x, nema razlike skoro), na stock 4850 u 1680x1050... Neko sa ozbiljnijom grafikom (4870, GTX280) uživa još više, na ultra high :)

Poslednja izmena:
Neću stići još par dana da probam igru, ali po shotovima je grafički mnogo iza Crysis-a.

losija od krize jeste, ali je i dalje dosta dobra :) i poprilicno nezahtevna, recimo ja igram 1680x1050, dx9, bez aa, bez vsync, sa blurom, sa hdrom, i samo sam shadows i shaders spustio sa ultra high na very high, sve ostalo na max i ide uvek preko 30. sto se mene tice - super!

licno, meni najvise smeta sto sve boje vuku na braon.... nisam bio u africi , al siguran sam da bas tako i nije :)

Nazad
Vrh Dno