Šta je novo?

FarCry 2 - utisci, testovi, itd...

booooooooring, steta, meni je grafika skroz ok.

Prilozi

• 1-1.JPG
    1-1.JPG
    113.8 KB · Pregleda: 125
Grafika, Optimizovanost i atmosfera su jedine svetle tacke igre. Odigrao sam prve 3-4 glavne misije i 3 za arms dealera. Prvi utisak je da je igra jako isprazna i dosadna. Napucavanje je srednje zalosno, ne postoji lean left/right, traljavo je reagovanje na komande (mouse lag). Jako duge i monotone voznje izmedju misija i u toku njih. Kao primer za ovo mogu navesti misije za arms dealere pomocu kojih se otkljucava novo oruzje, a svode se na unistavanje konvoja kojeg cine 2 dzipa i 1 kamion. 3 puta sam morao da odigram ovu dosadnu misiju (jer je konvoj svaki put na drugom kraju ogromne mape) da bih zaradio dragunov. Sad imam malo veci arsenal na raspolaganju pa cu sutra ponovo dati sansu igri. Imam jednu ogromnu zamerku, koju jos niko nije spomenuo. SVI AI LIKOVI U IGRI, OSIM par likova sto salju na misije su neprijatelji. Oni kontrolni punktovi su vrhunac gluposti i jos vise usporavaju igru (u kombinaciji sa dalekim relacijama voznje). Prodjem jedan punkt, pobijem gamad, za 30 minuta se vracam kroz isti, straza je vaskrsnula. Bilo koje naselje, baza, zeleznica, svi su hostile prema glavnom protagonisti! Jos jedna interesantna stvar jesu vozila na koja nailazite u toku voznje... Vozim ja i vidim u daljini vozilo, ne vojno sa onim mitraljezom nego obican automobil. Ja reko pored dobre grafike ubacili su malo i saobracaja. Kad ono najednom on skrene i razvali se u moj auto, izleti napolje, izvadi kalasnjikov i udri po meni. I tako svako vozilo, nema neutralnih :p Trenutno je ovo boiling point sa mnogo manjim ambicijama. Pitam se sta su mislili oni silni "profesionalni" sajtovi kada su je dizali u nebesa. Igra je u najboljem slucaju prosek!

Poslednja izmena:
^Pa verovatno si odabrao belca kao svog avatara...:D

Da, to sam video u jednom review-u i stvarno me zabrinulo da li je istina (to i respawn checkpointi) ...znaci jeste...e jbmti ubisoft kad su uspeli FarCry da uyebu.

^Pa verovatno si odabrao belca kao svog avatara...:D

Da, to sam video u jednom review-u i stvarno me zabrinulo da li je istina (to i respawn checkpointi) ...znaci jeste...e jbmti ubisoft kad su uspeli FarCry da uyebu.

Da, mozda im je cilj bio da od igraca naprave rasistu :d

ja se samo nadam da je ovo neka vrsta sale , da je ovo delo nekog tima ozracenih programera iz ukrajine sa ruslanom kao producentom koji su izbacili svoju fake verziju farcry-a 2 nekoliko dana pre nego sto ce ubisoft da izbaci pravu verziju i da cemo mi za neki dan igrati pravog naslednika

Bez komentara, a kad se setim kako sam samo srećan bio pri samoj pomisli na FC2. Nema tu ni F od FarCry-ja. Kad igram igru lepo mi samo kad krene ona dobro poznata muzička podloga iz keca... Previše smo očekivali

Izgubili su prolaznu ocenu na samom startu sa onim uck blajhanim shiptarom pod imenom josip. Tu motku koju su usr..i im treba prebiti o ledja. :mad:
Za sada mi se cini da ni igra nije puno inventivnija. :-devil-:

Kako je ovo moguce?

Verovatno covek drzi masinu na default, moja je OC (pogledaj "moja masina"). Drajveri su poslednji beta 180.42 kod mene. Takodje ukljucio je 8xAA za razliku od mojih 4xAA, mada sa druge strane ima nizu rezoluciju (1440x900 naspram 1680x1050 ).

Pridruzujem se klubu gundjala :D. Sve one ocene od 90%+ mogu da nabiju sebi u b..u. Igra, gde se ideja bazira na tome da preuzmes zadatak, putujes do njega nekim od vozila, i onda se napucavas u nekom jeftinom stilu, ne bi smela da dobije vise od tek neke prolazne ocene. Jeftino i neinspirativno... Idemo dalje, ko je sledeci da ga razapnemo? Dead Space? :D:D:D

I ja sam u "klubu gunđala",ali sa druge strane.
Kao prvo igra jeste dobra i to pristojno,ali...

Gameplay - S.T.A.L.K.E.R u Africi,slabo napucavanja tj nema ga instant i mlako je.
Sad sam naučio da kad mi prokuva auto treba da stežem čep od hladnjaka a ne da sipam vodu u isti (valjda se i benzin toči kroz auspuh).

Veliku većinu predmeta ne možete tako veredostojno da ruinirate,neke čak ni uopšte.
Kad palite, pola žbunja opada a ne gori,a druga polovina je od azbesta.
Ni kuće na mogu da se pale,bar one koje sam ja probao.
AI u igri nije baš na zavidnom nivou,a daleko od toga da je loš.
Uvod tj kao neki tutorijal traje strašno dugo po meni.
I bojim se da ima dosta linearnosti.
I koji im je moj trebao sistem checkpointa...

Igraću ja ovo,a i onako nema šta drugo.
Generalno, u svemu joj fali bar po malo nečega, e a za to malo bi bila...
Bar nema bagova...za sada.

Bojim sa da sam se *****ao što sam izgleda mnooogo očekivao od ovog naslova,pa dobio hladan tuš.
A i šta pa može da bude u 3,16BG na hdd.
***,ovo je MOJE skromno mišljenje.

E,da, i naravno da nema nikakve veze sa KULTNIM prethodnikom,na žalost.

Poslednja izmena:
Meni nije isključen hdr pod direct x10,ali dobijam oko 10fps kad samo senke spustim sa ulta na very high.
To jedino držim spušteno i bez aa,ostalo ultra i kida.
Može i sa ultra senkama ali naiđe na delove...naiđe..pa mu baš i ne godi

Poslednja izmena:
Igram u dx10, 1680x1050 sve na high. Igra leti, nam sesckanja, tako da oni testovi koji pokazuju ~35fps u 1600x1200, malo su mi sumnjivi.
Sve je premracno, a igra je vise simulacija voznje dzipova no pravi fps. Slazem se da je 50km2, previse prostora, ali je sve nekako razvuceno. Idi tamo, pa ovamo, pa opet tamo. Ako igra i dalje bude isla u fazonu Stalkera, bice uninstall. Trenutno sam na oko 10% odigranog. Dacu joj jos malo sanse da me zainteresuje...
Oruzje je nekako neprecizno, likovima treba sasuti ceo sarzer da bi bili neutralisani.

A toliko sam ocekivao od iste.

Ciljaj u glavu :)

Kakva greshka?

Nego, nije ovo toliko loshe, igrao sam josh nekih 20 minuta sinotj i imao sam zelju da nastavim.
Da li ste primetili kako sanduci sa municijom explodiraju? Extra uradjena fora!
Malo mi chudno da projektili iz RPG-a lete onako sporo, mislim preleti razdaljinu od 50m za 4 sekunde,wtf?!
I dalje mi je okolina divna, zemlja tj. putevi izgledaju za nijansu loshije od krize ali bolje od bilo chega shto je izashlo ikada.
Lica su mogla biti bolja.

Smanjite predrasude, ovo vredi igrati.
Nije FC, ali ovo je pricha za sebe, tako treba i igrati.

Have fun:)

I dalje mi je okolina divna, zemlja tj. putevi izgledaju za nijansu loshije od krize ali bolje od bilo chega shto je izashlo ikada.
Lica su mogla biti bolja.

Smanjite predrasude, ovo vredi igrati.
Nije FC, ali ovo je pricha za sebe, tako treba i igrati.

Upravo to.

Nego, što se zahtevnosti tiče, vidim da svi dele isto mišljenje :) Meni iako benchmark pokazuje prosek od 36.7FPS (mislim, barem u onom jednom demo-u gde non stop sve živo eksplodira), igra skroz klizi, ni jednom u samoj igri nisam imao neko seckanje, kao da igram Far Cry 1 a ne 2 :)

vi ljudi ne znate sta hocete

te ne valja vam kriza, te ne valja vam fc2, ne valja ni stalker nista vam ne odgovara :)

svaka igra ima svoj fazon, prepusti te se malo, adaptirajte i picite

Poslednja izmena:
Jos malo pa je gotovo. :D
Po shotovima i utiscima, mislim da ce biti ok. Mozda cu se razocarati zato sto sam mnogo ocekivao od igre. Videcemo uostalom

Hm recimo ja imam problem sa grafickom, kao da mi baguje 2go jezgro, jednostavno odbija da se optereti, cenim da je do drajvera, ali ono sto me odusevljava je cinjenica da mi je prosek oko 35FPS max oko 75 min 24 ... tako da mi sve glatko ide na dx10 u 1680x1050 sa Very High podesavanjima!

Svaka im cast na optimizacij!

Meni se svidja ova " Afro atmosfera " a kontam da u nekim delovima nije nista drugacije nego bas kako je predstavljeno.
Svidja mi se sto meci " na daljinu " pogadjaju u odnosu na Crysis :)

Pogadja se i u krizi, scar bez prigushivacha.
Plus u krizi vetjina Korejanaca ima pancire i shlemove, a ovde imamo golishave chamce koji ufasuju par metaka iz G-3 i kao zivi su:p
Yes how no:p
Puno je bolje:D

Poslednja izmena:
Jel se desava nekom da se igra zamrzne na 6-7 sekundi?

Meni samo kad chuvam setovanja.

Grafika, Optimizovanost i atmosfera su jedine svetle tacke igre. Odigrao sam prve 3-4 glavne misije i 3 za arms dealera. Prvi utisak je da je igra jako isprazna i dosadna. Napucavanje je srednje zalosno, ne postoji lean left/right, traljavo je reagovanje na komande (mouse lag). Jako duge i monotone voznje izmedju misija i u toku njih. Kao primer za ovo mogu navesti misije za arms dealere pomocu kojih se otkljucava novo oruzje, a svode se na unistavanje konvoja kojeg cine 2 dzipa i 1 kamion. 3 puta sam morao da odigram ovu dosadnu misiju (jer je konvoj svaki put na drugom kraju ogromne mape) da bih zaradio dragunov. Sad imam malo veci arsenal na raspolaganju pa cu sutra ponovo dati sansu igri. Imam jednu ogromnu zamerku, koju jos niko nije spomenuo. SVI AI LIKOVI U IGRI, OSIM par likova sto salju na misije su neprijatelji. Oni kontrolni punktovi su vrhunac gluposti i jos vise usporavaju igru (u kombinaciji sa dalekim relacijama voznje). Prodjem jedan punkt, pobijem gamad, za 30 minuta se vracam kroz isti, straza je vaskrsnula. Bilo koje naselje, baza, zeleznica, svi su hostile prema glavnom protagonisti! Jos jedna interesantna stvar jesu vozila na koja nailazite u toku voznje... Vozim ja i vidim u daljini vozilo, ne vojno sa onim mitraljezom nego obican automobil. Ja reko pored dobre grafike ubacili su malo i saobracaja. Kad ono najednom on skrene i razvali se u moj auto, izleti napolje, izvadi kalasnjikov i udri po meni. I tako svako vozilo, nema neutralnih :p Trenutno je ovo boiling point sa mnogo manjim ambicijama. Pitam se sta su mislili oni silni "profesionalni" sajtovi kada su je dizali u nebesa. Igra je u najboljem slucaju prosek!

Uštede mi vreme Žan Luk.Otprilike, to je to: plastische-fantastische. Tehnički savršena ali prazna i bez mašte, a mogla je da bude vrhunska...

Kod mene je uninstll prosao bez ikakvih problema :D:D

Igra me uzasno podsjeca na Boiling point sa dosta boljom grafikom i optimizacijom. Pomalo je premracno za moj ukus i uglavnom se sve svodi na jurcanje s kraja na kraj mape. Ali bar ima akcije koliko treba (sponovanje vojnika na kontrolnim punktovima). Posle 2 sata igranja nisam se smorio i jedva cekam da ga opet zaigram kad budem nasao malo vremena. Iznenadilo me i to kako igra radi na sad vec otpisanom GTS-u(G80), shadow med, dvoje je na high, a sve ostalo na very high i igra radi mnogo bolje nego sto mi je radio crysis na med/high. Nema stekanja niti naglog (prevelikog) pada fps-a. Samo nisam od pocetka pratio pricu o FC2 ali ova igra nema nikakve veze sa FC?

Poslednja izmena:
Vrh Dno