Šta je novo?

Far Cry 4

Ljudovi, ako ste tr00 igrajte samo sa macetom.
Ja sednem pred komp, vezem preko cela crvenu traku u rambo fazonu, namazem lice ratnim bojama i krenem da mlataram macetom. Prsti krv na sve strane, ne stizerm ni da vidim koliki imam fps.
Utrne mi kaziprst od sumanutog kliktanja, ali ne bude mi zao.
Posle izadjem na vazduh zadovoljan sto sam tako dobar sa hladnim oruzjem.
:smoke:

A gde si nasao mače?

Ma pobijem ja njih i sa lukom i strelama ali mi gore ne pokazuje to jest ne smanji sa dvojke na nulu i onda ne mogu da idem dalje samo se vrtim u krug i jedino mogu da izadjem iz "polja" gde se radnja odvija i da izgubim zivot.

Au ja sam onda srecan sto imam kalasnjikov .
Valjda bese prvi toranj kada se oslobodi dobija se mogucnost da se koristi puska .Ili nekame neko ispravi ako gresim .

@ralos

Odradi tu prvu-drugu misiju za Yogija i dobićeš nove misije kod Willis lika.

Au ja sam onda srecan sto imam kalasnjikov .
Valjda bese prvi toranj kada se oslobodi dobija se mogucnost da se koristi puska .Ili nekame neko ispravi ako gresim .
Imao sam ja kalasnjikov mada nisam mogao da ga promenim ali ova misija zahteva da sa lukom i strelom ubijas vukove valjda da se ne bi pravila buka vatrenim oruzjem?

Sad idem da oslobodim Wilisa nadam se da vise nece biti glupih nadrogiranih misija i tipa ono luk i strela kad vec imam snajper i hekler ( oba s prigusivacem ) i jos mogu da zabacujem noz. Nikakve realne potrebe nema za koristenjem strele kao kozha ce biti manje ostecena, malo morgen strela bi u realnosti napravila samo takvu razderotinu i ostecenje u odnosu na 5.56 ili 7,62 mm kalibar u zavisnosti koje se oruzje koristi. A da ne pomenem sto bi te copor vukova ili jedan tigar tri put poj'o dok ti ubacis i nategnes drugu strelu . inace to mi se i desilo :) Igram igru od momenta kad je izasla do sad i na 35 % sam jer idem polako cesljam i istrazujem, Far Cry i jeste pravljen za to, tolika mapa prelepa priroda, razni side quests (doduse ima repetativnih). Svaki outpost prvo probam tiho, snajperom, postavim mine na ocekivanim pravcima reinforcementsa...Ako je zestok otpor onaj helikopter je mila majka nekad sa visine bacim 7 rucnih bombi pa jos imam 16 granatica u side arm weapon, pocistim dosta toga iz vazduha ( ko Ameri sa bezbedne distance) i onda ako nesto prezivi koristi se PKT. Naravno igram na hard, mogu da kazem po sadrzaju i obimu velika i lepa igra koja ce uvek imati svoju publiku. Zivo me zanima koju ce lokaciju da izaberu za 5 nastavak FC serijala, kontam da ce ga biti.

Razmisljam da uzmem quad-core processor, zahteva far cry 4, zahtevace verovatno starcraft novi kad dodje. Da li ja na moju plocu uopste mogu da stavim procesor sa 4 jezgra? Masina moja levo u potpisu.

Zivo me zanima koju ce lokaciju da izaberu za 5 nastavak FC serijala, kontam da ce ga biti.

J.Amerika, skroz je realno. Mada me ne bi cudilo da nastave fc3 fazon..

Predjoh pre 2 dana igru, neocekivano
mislim odjednom naznake kraja i eto ga kraj (glup, koji god da je a razvoj situacije je predvidiv i podseca me malo na fc2). Ipak je relativno kratka igra, ja sam se zezao po ostrvu i nekim sporednim misijama, cim sam poceo malo ozbiljnije da igram Golden Path misije za 2-3h sam presao, stoji da sam na 45%, oslobodio sam veci deo mape, mozda mi je ostalo jos 5-6 outpostova. A nisam odradio jos neke Y i H misije, pa one shangri la.. dosta toga jos ima da odradim a prici je kraj :d Ovo deluje kao miks fc2 i 3 a ne kao primetno unapredjenje fc3.

FC3 ima jadniju pricu i manje mracne tripove, okruzenje, u sustini je to komercijalnija igra ali su misije bolje i ima ih vise mapa je veca i sa vise pecina, skrivenih tripova ali je grafika losija u fc3.

Odradjivao sam misije za Amitu, na kraju kad sam trebao da ubijem Sabala stigla mi poruka, ja reko samo da procitam pa cu ga upucati kad on ode.. metro Pagana sam ubio i kraj je los, ostale razvoje situacije sam video na YT i sve je to jedva prosek. A inace mislim da sam ''presao'' igru za 15 min, prvi put kad sam instalirao onu krs verziju koja se prva pojavila :d, morao nesto da izadjem i posle toga cujem should I stay or should I go, samo sam ugasio igru jer sam posumnjao da nesto nije u redu.

Dobar je ovaj fc ali mora to mnogo bolje.. mapa i osecaj realnosti, prisutnosti zivota, grafika, mogucnost improvizacije, izbor oruzja.. sve je to vise nego solidno ali prosto moraju da ubace nove, zanimljivije sadrzaje i dodatno otezaju igri, protivnici moraju da budu raznovrsniji, misije takodje. I da, fizika u igri mora da bude bolja, od ponasanja oruzja do fizike vozila, zasto da ne, niko ne trazi simulaciju ali recimo nesto kao u gta IV, tu mislim i na destrukcije, bilo bi do jaja da su kao u gta IV i BF BC2.

E sad tu je problem sto je oper world igra pa ko luta moze vremenom da nauci celu mapu napamet a protivnici su takvi da sve brzo dosadi, zato bi mogli da koriste i fore i cod hodnika kao sto su i pokusali ovde, npr u fc4 neke misije su vezane samo za visoke planine i vrhove gde je pristup inace nemoguc, takvih misija je moralo da bude mnogo vise i to sa raznim protivnicima, ovi brzo smore cak i one huntere nisam uopste cesto vidjao a mislio sam da je to dobar potez i unapredjenje u odnosu na fc3. Ako su vec ogranicili protivnike na ovih 5-6 koji se ponavljaju mogli su na smisle neke teze misije, protiv mnogo snajperista, huntera.. mada i to bi smorilo.

Nadrogirane misije su ok ali su mogle da budu napete pa i polu-horor, mogli su da ubace i demonizovane zivotinje, od jazavca do nosoroga.. pa onda i neki tripovi sa jetijem, ma milion mogucnosti su imali.

Sad me zanima da li vredi odigrati misije koju su ostale (Y, H)? Negde sam procitao da ima misija u kojima se pojavljuje Jeti, ovde sam ga video samo u mecavi kad sam bezao iz zatvora pa na kraju misije..

U svakom slucaju cim sam igrao 30+ sati znaci da vredi.. ja sam uzivao igrajuci i mnogima dosadni fc2 i realno tek posle 3 i 4 vidim da je to prilicno prazan demo dunia endzina.

Ima ovde dosta mesta za napredak, osnova je odlicna. Mislim da ce radnja fc5 biti u J.Americi.. mada me ne bi cudilo da vrate u Afriku ili na ostrva iz trojke.

Nesto sam razmisljao, kako bi mocna igra bila miks fc3/4 i Turoka npr :smoke: Ili uopste da menjaju radnju fc kroz istoriju..

Poslednja izmena:
Majke mi mile razmatrao sam sledecu atraktivnu dosad neupotrebljenu lokaciju i pala mi na pamet amazonska dzungla sa sve Andima u relativnoj blizini tako bi mogli imati i tropsku klimu i vecni sneg sve u jednom paketu.Amazonska dzungla sa obiljem reka sume biljnog i zivotinjskog sveta domorodaca....pa gore vecni sneg i obilje sunca a sa druge strane plaze i surferi u Peruu i na sve to Kolumbijske kartele droge :p

Ja kazem da je najbolje da radnju presele na auto pijacu Bubanj potok, da mapa zahvata pola Avale, pa preko autoputa sve do Kaludjerice i sva usputna naselja.
Sverceri automobila kao glavni protagonisti, diluju gudru od Cazima albanca u Golfovima i sibaju se sa zverkama u Kaludjerici.
Mi da vodima klasicnog srbendu koji im se suprotstavlja i onda krece zaplet.

Eo jedan koncept koji bi bio hit u najavi, a verujem da ce nesto od toga i biti, ako scenaristi citaju ovu temu.

Shvatam ja da se ti zezas, pravis parodiju i/ili zelis da nasmejes masu na forumu ali evo mozemo da pogadjamo hoce li biti fc5 i ako ga bude gde ce ga smestiti. Ja bih odabrao kao sto sam detaljno opisao Juznu Ameriku a ko prvi dodje do bilo kakve zvanicne informacije ili leaka garant ce otvoriti novu temu fc5 :)

Pa sad, pitanje je da li se zeza, prodjoh prosli vikend obilaznicom odnosno kraj Bubanj Potoka... sta se sve dalo videti samo sa puta verujem da ima materijala itekako. Primer: lik u odelu, lici na Del Boja kada je prodavao zlatne lance sa Bojsijem, dakle odelo, prsluk komplet, kravata, svike neke je vijao, prodaje neku kantu kraj puta itd.

Shvatam ja da se ti zezas, pravis parodiju i/ili zelis da nasmejes masu na forumu ali evo mozemo da pogadjamo hoce li biti fc5 i ako ga bude gde ce ga smestiti. Ja bih odabrao kao sto sam detaljno opisao Juznu Ameriku a ko prvi dodje do bilo kakve zvanicne informacije ili leaka garant ce otvoriti novu temu fc5 :)

Na to sam i mislio, za fc5 ce traziti tako neku lokaciju gde mogu da kombinuju dzunglu, reke, jezera planine a da ima ''atraktivnih'' zivotinja, da je podrucje poznato kao nestabilno a da se tripovi zasnivaju na drevnim civilizacijama. Imaju mogucnost opet nekih ostrva kao iz fc3, Afriku, J. Ameriku.. a moguce je i Australiju, ko zna. Mada mislim da ce to biti Juzna Amerika.

^ Bas sam pre neki dan razmisljao o tome, mislim da je jedna od dobrih lokacija i Egipat ali nisam siguran kako ce se svideti igracima jer znamo kako je prosao fc2 :)

Ja mislim da lokacija uopste nije vazna,to jest,ne treba je vezivati za neku poznatu drzavu ili oblast.Neka bude malo mistifikovano,neka naprave ostrva i dzunglu (naravno),ali neka naprave dobar gameplay,neki miks trojke i cetvorke,neka malo smanje to kraftovanje od koze ubijenih zivotinja,"malo" je nelogicno.:d

Mozda da ubace neka cudovista kao u kecu,ili da to budu vanzemaljci,ali umereno,ne da budu glavni protivnici.Samo ponekad da se pojave.Jel ovako od pocetka do kraja "samo ides i ubijas";)nikakav izazov,tacno znas da ces na kraju imati neki velik fajt sa brdo protivnika,a posle i koknes boss-a,i gotovo.Neka bude neizvestan kraj,kao neko iznenadjenje.,)

^ Bas sam pre neki dan razmisljao o tome, mislim da je jedna od dobrih lokacija i Egipat ali nisam siguran kako ce se svideti igracima jer znamo kako je prosao fc2 :)

Pa sta ces u Egiptu, previse prazno okruzenje za jedan fc, to moze da prodje samo u serious sam-u :)

Idealna kombinacija bi bila da izmisle neku lokaciju koja kombinuje tropsko ostrvo i more pa polako prelazi u dzunglu i na kraju u srednje-visokoplaninske oblasti i da mapa bude jedno 800km2 ili bar 2x veca od fc3 :d I naravno da misije budu mnogo zanimljivije, bolje.. ovo stvarno smara, boris se non-stop protiv 5 terorista koji uvek i svuda isto izgledaju i fraze koje izgovaraju su postale uzasno dosadne. A glavni lik (Adze Gale, kao da je iz M.Bare :d) kao i onaj iz fc3 su uzasni, jadan fazon, fenser-mekusac koji poludi i postane ratnik, jadno. U fc2 si bar imao izbor klosara i placenika iz raznih krajeva sveta ali su bili skroz mutavi.

Poslednja izmena:
Jeste videli ubisoft zvanicno najavio ekspanziju za fc4 ! Vest sam procitao ovde na benchmarku

Meni 10X zanimljivije da vidim sta ce se desiti sa Robertom i Charlotte (lost letters) nego glavna kampanja. :)

Doso sam do misije gde treba da roknem 6 snajperista pre nego sto oslobodim wilisa e sad fora je sto ako roknem sledeceg strazara ili komandira dobijem game failed a svi strazari i komandir su naoruzani kalasnjikovima a nigde ne mogu da nadjem 6og snajperistu ovo pisem iz alt taba . Ako je neko imao slicnu situaciju molio bi da mi kaze gde je ?

kako ova igra cudno radi, laga na sve strane :D

Doso sam do misije gde treba da roknem 6 snajperista pre nego sto oslobodim wilisa e sad fora je sto ako roknem sledeceg strazara ili komandira dobijem game failed a svi strazari i komandir su naoruzani kalasnjikovima a nigde ne mogu da nadjem 6og snajperistu ovo pisem iz alt taba . Ako je neko imao slicnu situaciju molio bi da mi kaze gde je ?
Iskoristi onu vakcinu da vidis sve neprijatelje.

Je l' updatei moraju 1 po 1 da se instaliraju ili mogu odmah da stavim 1.5?

Ok, hvala.

Nego je l' neko zna u čemu je problem kada igra izbaci poruku da fali bink2w64.dll?

Igra je fenomenalna, nakon sto sam se probio u severni kyrat odlucih malo da se vratim u juzni ali nisam hteo da koristim fast travel niti da vozim ili pesacim toliko dugo pa sam odlucio da presecem put peske preko planine.Mislio sam da ce me igra ograniciti ili da cu imati nevidljivi zid ili previse strmu liticu na koju necu moci da se popnem ali uspeo sam ! Hodao sam po vrhu venca delom pokrivenim snegom i presao na drugu stranu. Sad skidam fraps da vam okacim klip.

Ajme meni sta mi se desilo, dok sam pisao ovde iz alt taba kad sam se vratio u igru ekran je bio crn i ja sam instiktivno uradio alt f4 da bi brze ponovo usao u igru i igra se sada skrsi pri pokretanju tj nece ni da krene.Verovatno je corrupted save , probao sam i restart kompa i run as administrator.Znaci treba mi save nakon otkljucavanja northern kyrata i ubijanja laznog pagan mina, nema sanse da krecim sve ispocetka molio bi vas da mi ga posaljete u private message ili na mail [email protected]a igre je 1.3 instaliracu i patch 1.5 ako treba tj ako igra ulogu

Imam ja,ali moji sejvovi su ALI213.sav,pa ako ti odgovara.....

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno