mislim odjednom naznake kraja i eto ga kraj (glup, koji god da je a razvoj situacije je predvidiv i podseca me malo na fc2). Ipak je relativno kratka igra, ja sam se zezao po ostrvu i nekim sporednim misijama, cim sam poceo malo ozbiljnije da igram Golden Path misije za 2-3h sam presao, stoji da sam na 45%, oslobodio sam veci deo mape, mozda mi je ostalo jos 5-6 outpostova. A nisam odradio jos neke Y i H misije, pa one shangri la.. dosta toga jos ima da odradim a prici je kraj :d Ovo deluje kao miks fc2 i 3 a ne kao primetno unapredjenje fc3.
FC3 ima jadniju pricu i manje mracne tripove, okruzenje, u sustini je to komercijalnija igra ali su misije bolje i ima ih vise mapa je veca i sa vise pecina, skrivenih tripova ali je grafika losija u fc3.
Odradjivao sam misije za Amitu, na kraju kad sam trebao da ubijem Sabala stigla mi poruka, ja reko samo da procitam pa cu ga upucati kad on ode.. metro Pagana sam ubio i kraj je los, ostale razvoje situacije sam video na YT i sve je to jedva prosek. A inace mislim da sam ''presao'' igru za 15 min, prvi put kad sam instalirao onu krs verziju koja se prva pojavila :d, morao nesto da izadjem i posle toga cujem should I stay or should I go, samo sam ugasio igru jer sam posumnjao da nesto nije u redu.
Dobar je ovaj fc ali mora to mnogo bolje.. mapa i osecaj realnosti, prisutnosti zivota, grafika, mogucnost improvizacije, izbor oruzja.. sve je to vise nego solidno ali prosto moraju da ubace nove, zanimljivije sadrzaje i dodatno otezaju igri, protivnici moraju da budu raznovrsniji, misije takodje. I da, fizika u igri mora da bude bolja, od ponasanja oruzja do fizike vozila, zasto da ne, niko ne trazi simulaciju ali recimo nesto kao u gta IV, tu mislim i na destrukcije, bilo bi do jaja da su kao u gta IV i BF BC2.
E sad tu je problem sto je oper world igra pa ko luta moze vremenom da nauci celu mapu napamet a protivnici su takvi da sve brzo dosadi, zato bi mogli da koriste i fore i cod hodnika kao sto su i pokusali ovde, npr u fc4 neke misije su vezane samo za visoke planine i vrhove gde je pristup inace nemoguc, takvih misija je moralo da bude mnogo vise i to sa raznim protivnicima, ovi brzo smore cak i one huntere nisam uopste cesto vidjao a mislio sam da je to dobar potez i unapredjenje u odnosu na fc3. Ako su vec ogranicili protivnike na ovih 5-6 koji se ponavljaju mogli su na smisle neke teze misije, protiv mnogo snajperista, huntera.. mada i to bi smorilo.
Nadrogirane misije su ok ali su mogle da budu napete pa i polu-horor, mogli su da ubace i demonizovane zivotinje, od jazavca do nosoroga.. pa onda i neki tripovi sa jetijem, ma milion mogucnosti su imali.
Sad me zanima da li vredi odigrati misije koju su ostale (Y, H)? Negde sam procitao da ima misija u kojima se pojavljuje Jeti, ovde sam ga video samo u mecavi kad sam bezao iz zatvora pa na kraju misije..
U svakom slucaju cim sam igrao 30+ sati znaci da vredi.. ja sam uzivao igrajuci i mnogima dosadni fc2 i realno tek posle 3 i 4 vidim da je to prilicno prazan demo dunia endzina.
Ima ovde dosta mesta za napredak, osnova je odlicna. Mislim da ce radnja fc5 biti u J.Americi.. mada me ne bi cudilo da vrate u Afriku ili na ostrva iz trojke.
Nesto sam razmisljao, kako bi mocna igra bila miks fc3/4 i Turoka npr :smoke: Ili uopste da menjaju radnju fc kroz istoriju..