Šta je novo?

Far Cry 4

^Ako ti na takvoj masini imas oko 30 fps-a mozes zamisliti kako je meni :S:

uglavnom oko 40 samo na nekim delovima se dobro dropa na 30 bas ga trokira, sredice oni tako je i fc3 isto radio u pocetku pa se ja odusevio kako radi posle 5 patcheva i par drajvera :d

Sta bi ja dao da imam oko 40 fps-a :d
Iskreno se nadam da ce resiti taj problem, samo je pitanje kad :d

Mi kao da ne igramo istu igru. Igra je prelepa i graficki lepo optimizovana jer skoro svi mogu imati lep fps jedino stekanje je pri voznji ili brzem kretanju kad se teksture cupaju sa harda i to bas vidljivo a i cujno pali se hard i onda secka dok igra ne iskesira fajlove u ram.Nece tu optimizacija pomoci javicu kad ubodem jos rama jer mi je vec ovde page file preko 10 GB a ram "samo" 8 Gb , skoro sam siguran da samo zato secne.Ko ima bar 16 GB i iskljuci page file mora da klizi samo tako nema sta da secka jer ni meni ne secka kad idem peske.Da je do grafike bilo bi uvek isto
Ma gde lepo optimizovana, kao da je rađena nogom. Na ssd-u mi je, imam i 16gb rama, grafička ima 4gb i sve dok nisam promenio one dve opcije u cfg fajlu imao sam strašan stutter. Sada je ok samo kvalitet tekstura je lošiji nakon menjanja jedne od te dve stvari u cfg fajlu.

Malopre igram,trcim nekim proplankom,kad odjednom iza neke stene protrci divlja svinja,kao da je neko juri.I dok sam gledao za njom,projuri i medved pored mene,nije me ni primetio.Dosta puta sam video taj prizor,ali nikad tako blizu.Sreca njihova pa sam sve vec izkraftovao,inace bi zavrsili "odrani".Trenutno sam odradio 30/32 zadatka,4/4 za Longinus-a,4/4 za Yogi-Reggy-ja,i fale mi jos dva tower-a da osvojim.Tako da sam blizu kraja igre.Igram na mediumu sve,imam oko 50-60 FPS-a,naravno uz onaj stuter,ye8o mu pas mater!Valjda ce u sledecem patchu da ga srede.

Inace igra je fantasticna,definitivno je vredi preci jos koji put,ima brdo mogucnosti za drugaciju radnju,ja sam na primer,uvek bio na strani onog lika Sabal-a,a sledeci put mogu biti na Amitinoj strani .Do sad sam potrosio nekih 18 sati na igru,tako da ce mi trebati jos sigurno dva do kraja.Ej bre 20 sati za SP igru!!!Koliko tu ima mogucnosti,to je neverovatno.A one fortrese i outposte nisam ni pipnuo!To cu na kraju,polagano.Vidim cena igre vec polako pada,definitivno cu je kupiti,kasnije.Tako da preporuka od mene,vredi svaki dinar.

Nesto "ozbiljnije" pucacine traju u prosjeku 12h, dok sa druge strane imamo i ove nesto malo manje ozbiljne: COD i njemu slicne, koji traju 6-8h. Ako je za jedan FC4 20h potrebno za glavnu pricu onda je to bas dosta, ako ne i previse.

20 sati za sp igru je tužno malo.

Ja sam posle 18h igranja tek na 30%. Ali sam uglavnom lutao po mapi i zayebavao se (fazon kao u gta), lovio sa lukom i strelom, osvajao vrhove i slicno, slabo sam prelazio misije jer su jednolicne i prekopiran fazon iz fc3 samo u drugacijem okruzenju. Mada.. ima par dobrih misija
npr one u himalajima a i neke nadrogirane, demonske nisu lose mada opet nisu nista posebno, cisto malo da se promeni nesto. Najgore od svega je to sto su protivnici uvek isti a misije monotone.. moralo je ovo mnogo bolje. Jedino me ta mogucnost improvizacije, raznog oruzja i pristupa misijama vuce da prelazim dalje. Atmosfera je mracnija nego u tropskom FC3, i zbog samog okruzenja ali i zbog dosta okultizma (nista preterano, naravno da ima 100x mracnijih naslova ali vidi se forsiranje tih stvari i okultizma, istocnjacnih tripova).

I da, ne znam ko normalan je mogao da dozvoli da se izbace oni traileri gde lik na slonu ide i cisti sve redom, 30 terorista puca na njega i mase ga, na hard definitivno nije tako i mnogo lakse se gine.

Poslednja izmena:
Malopre igram,trcim nekim proplankom,kad odjednom iza neke stene protrci divlja svinja,kao da je neko juri.I dok sam gledao za njom,projuri i medved pored mene,nije me ni primetio.Dosta puta sam video taj prizor,ali nikad tako blizu.Sreca njihova pa sam sve vec izkraftovao,inace bi zavrsili "odrani".Trenutno sam odradio 30/32 zadatka,4/4 za Longinus-a,4/4 za Yogi-Reggy-ja,i fale mi jos dva tower-a da osvojim.Tako da sam blizu kraja igre.Igram na mediumu sve,imam oko 50-60 FPS-a,naravno uz onaj stuter,ye8o mu pas mater!Valjda ce u sledecem patchu da ga srede.

Inace igra je fantasticna,definitivno je vredi preci jos koji put,ima brdo mogucnosti za drugaciju radnju,ja sam na primer,uvek bio na strani onog lika Sabal-a,a sledeci put mogu biti na Amitinoj strani .Do sad sam potrosio nekih 18 sati na igru,tako da ce mi trebati jos sigurno dva do kraja.Ej bre 20 sati za SP igru!!!Koliko tu ima mogucnosti,to je neverovatno.A one fortrese i outposte nisam ni pipnuo!To cu na kraju,polagano.Vidim cena igre vec polako pada,definitivno cu je kupiti,kasnije.Tako da preporuka od mene,vredi svaki dinar.

Ja sam taj stuter sredio odmah na pocetku....probaj ovo
Go to my documents then my games then farcry 4 folder then open GameProfile.xml file into notepad then change the DisableLoadingMip0="1" GPUMaxBufferedFrames="1" Done save it
To sam sad na brzaka nasao ali znam da sam nesto u notepadu kucao i menja,sad nemam nijedan stuter u igri

Nesto "ozbiljnije" pucacine traju u prosjeku 12h, dok sa druge strane imamo i ove nesto malo manje ozbiljne: COD i njemu slicne, koji traju 6-8h. Ako je za jedan FC4 20h potrebno za glavnu pricu onda je to bas dosta, ako ne i previse.

ponekad i dosadi....spasi seljane,pomozi pri odbrani outposta,ubij poštara,i sve tako u krud do beskonačnosti...i sve to na kraju smori,da bi počeo napadat fortrese,pa stigo i do kraja igre....početni hipe uskoro zameni,,di sam izgubio 20+ sati života?,,

ponekad i dosadi....spasi seljane,pomozi pri odbrani outposta,ubij poštara,i sve tako u krud do beskonačnosti...i sve to na kraju smori,da bi počeo napadat fortrese,pa stigo i do kraja igre....početni hipe uskoro zameni,,di sam izgubio 20+ sati života?,,

Te dodatne misije su klasicno tracenje vremena i sati zivota ;).. Nznm ali meni je i zanimljivija linearna igra sa 6h trajanja i brutalnim misijama tipa COD nego ovaj mlaki FC4 sa prenatrpanim side misijama koje nemaju smisla. FC4 sam presao za 12h, osvojio one 4 tvrdjave i to je to... I vec mi ga je bilo preko glave, nznm kako oni sto igraju preko 20h i ne dosadi im!?

Go to my documents then my games then farcry 4 folder then open GameProfile.xml file into notepad then change the DisableLoadingMip0="1" GPUMaxBufferedFrames="1" Done save it
To sam sad na brzaka nasao ali znam da sam nesto u notepadu kucao i menja,sad nemam nijedan stuter u igri

Probao sam ja to jos na pocetku,kad se ta fora pojavila,i nije mi pomoglo nista.

hsv.stoned@

U vezi slonova...stvarno,ima samo jedna misija gde treba jahati na slonu,gde te sama igra navede na njega.Inace slonove sam video ponekad samo u divljini.Ne znam odakle im onaj trailer koji je bio pre izlaska igre,koji su prikazivali.Sad kad razmislim cak ni to selo iz trailera mislim da nisam nigde video u igri.Mozda gresim.

Upravo sam zavrsio igru,trebalo mi je 18.5 sati.Bez osvajanja tvrdjava i outpostova.Mislio sam da ce igra trajati oko 20,ali dve zadnje misije sam relativno lako i brzo zavrsio.Uglavnom dosta duga igra,ima tu da se igra i igra.Prica nije nesto,ali zato grafika je prelepa,uzivancija je posmatrati pejzaze iz onog mini-helija,a i odlicna stvar je sto su na mapu ubacili auto-navigaciju,pa ne moras gledati u kartu,da bi video gde ides,kao u fc3.

ma ovo se igra tu i tamo, kad se nema pametnijeg posla i tako mi je zabavno veoma. da ovo zaigram hardcore, kao što sam znao nekad utrošiti na igre, dosadilo bi mi jako brzo

Time se smanjuje kvalitet tekstura. Pretpostavljam da se ovim sprecava ucitavanje tekstura samo najvecih rezolucija, sto se vidi posmatranjem povrsina izbliza.

http://i58.tinypic.com/245eb9u.jpg
http://i57.tinypic.com/2zgyu79.jpg

http://i61.tinypic.com/fky44k.jpg
http://i62.tinypic.com/20ztfnq.jpg

Poslednja izmena:
Ja sam u fc 3 imao prizor da kad je neka pucnjava ljudi se samo stvore niotkuda.Pogledam samo padnu sa marsa.Nadam se da su takve gluposti u fc 4 sredjene...

Danas dosao do misije SHANGRI LA (valjda sam dobro napisao) i odusevio sam se, ne mogu ni da predpostavim kakvih misija jos ima, vidim da ima dosta negativnih komentara pa mislim da se meni FC4 svidja samo zato sto nisam igrao trojku

Poslednja izmena:
Zna li neko pouzdano kako da sacuvam saveove rucno posto bi trebao da reinstaliram windows a ne prelazi mi se igra ponovo, mnoogo sam krecio.Da li je dovoljno samo iskopirati farcry 4 file iz my documents ili treba jos nesto ?

Zna li neko pouzdano kako da sacuvam saveove rucno posto bi trebao da reinstaliram windows a ne prelazi mi se igra ponovo, mnoogo sam krecio.Da li je dovoljno samo iskopirati farcry 4 file iz my documents ili treba jos nesto ?

Iz bin foldera uzmi "profile" i "profile backup",a moze i taj iz my documents,i posle samo sve vratis na mesto.

Upravo sam zavrsio igru,trebalo mi je 18.5 sati.Bez osvajanja tvrdjava i outpostova.Mislio sam da ce igra trajati oko 20,ali dve zadnje misije sam relativno lako i brzo zavrsio.Uglavnom dosta duga igra,ima tu da se igra i igra.Prica nije nesto,ali zato grafika je prelepa,uzivancija je posmatrati pejzaze iz onog mini-helija,a i odlicna stvar je sto su na mapu ubacili auto-navigaciju,pa ne moras gledati u kartu,da bi video gde ides,kao u fc3.

Igrajući na ovaj način si propustio razna oružja i pojačanja. Lepo je i osvojiti outpost bez da te primete tu i tamo. Ja sam već izgubio 30 sati, a da nisam ni do pola stigao.

P.S. not@gorgilije neko voli pihtije, neko ne može očima da ih vidi. Neko voli prasetinu, neko jagnjetinu, a netko bi samo paradajz salatu. Ima igra za svakoga. Ne mora ni svaka da se igra, ni svako da komentariše.

Ja ne smatram da sam "izgubio" ni minut igrajuci ovu igru.U stvari,mislim da sam samo "dobio".

Da si procitao par poslednjih postova,video bi da sam rekao da cu sad,kad sam zavrsio igru,polako krenuti da osvajam outpostove i utvrdjenja.

A za ovo zadnje,potpuno se slazem.Samo to mnogi ne shvataju.

Nesrećan izbor reči. Proveo? Zvuči primerenije. ;)

Proveo???Mislis umesto izgubio-proveo?OK.

Poslednja izmena:
Meni na mojoj masinici radi sve na maks.Svidja mi se grafa isve.Ono s to mi se nesvidja su ta stucanja koji su mnogi pomenuli....Radi na pristojnom fps,al tako nizbogcega zna da secne bez razloga nekog...Sta bi trebao da smanjim u detaljima da to nestane i zbog cega se desava ?Neko je pomenuo da bi mozda ssd resio stvar?Da li je hd spor ili igra uzima previse graficke memorije ?

Ja ne mogu da se naceram da igram ovo portovano gov.o!!!

Vrh Dno