Šta je novo?

Far Cry 4

@ ralos
Nije problem do memorije, probao sam to sto si naveo... Ima logike to sto kazes ali nije u tome problem, nesto drugo izaziva stucanje cak i kada je fps preko 120. Imam 16gb memorije, SSD i 970 sli na sistemu klokovanom do maksimuma, i isti problem kao i ostali, ali ne u toj meri da remeti pristojan gaming, stvar je u tome da ne bi trebalo uposte da bude problema na ovakvoj masini :p

E pa to je upravo i ono sto upucuje na to da nesto debelo nije u redu. Watch Dogs, Unity, Farcry4, sve ista prica. High end gaming mashine a problemi isti kod svih. Dok god budemo dobijali lose portove ne vredi ni ulagati u bolje masine. Eto *******i imas masinu jacu od 2 konzole zajedno, pa ne vredi.

Prosto, neke igre rade kako treba i te igre rade i kod mene na 760-ki. To je npr upravo gorepomenuti Crysis koji je iz mog ugla losa igra ali odlican tech demo i jos bolji pokazatelj da moze da se ispegla igra i da pride izgleda onako kako izgleda. Cedi hardver al ga zdravo cedi bas kako treba. Ok, ovo jeste open world i stvar dosta otezava cinjenica da ima toliko vegetacije/zbunja/lisca, ali valjda se onda ima to na umu pa pravi u skladu sa tim. Vegetacija mi nista ne znaci ako je iskustvo igranja pokvareno losim performansama.

Meni je npr. Watchdog, i jos neke novije igrice, bio neigriv dok nisam povecao PF na 4gb. Imam 8gb ram i FC4 mi radi skroz ok sa 4gb PF. Htedoh da dam predlog da povecate PF, ali reko nije valjda tako banalno resenje...

Jel ce moci da se igra FC4 na R9 270x i overklokovanom FX6100 na najvecim podesavanjima?
Ili da idem na R9 280x?

Kako kod tebe radi na 1GB VRAMA? Posto ja trenutno igram sa texturama na Medium (jeste da ponegde izgleda lose, ali ne dovoljno lose da mi smeta, i ne smeta mi toliko, zaigram se :D )....kod mene 2GB povremeno ima stuckanja na High i vise, ne ono stalno, nego kad se zatrcim pa u nekom momentu ucitava texture nove, e tu oce. Mozda sam razmazen, al ne mogu tako :D....te texture izgleda postaju problem developerima, ili ih mrzi da bolje upakuju jer sad na konzolama imaju dosta na raspolaganju. Npr Skyrim bre leti kako radi a namodovan texturama koje su bolje nego ove na recimo High. Crysis nikad nije imao ta stucanja. Izgleda da je stvarno bitno da li igra prvenstveno PC naslov ili su konzole takodje bitna platforma.

I da dodam, neke stvari mi se ne dopadaju graficki. Recimo God rays, e koliko dobro izgleda kad imas sunce u kontra svetlu iza drveca, pa kad probijaju zraci, toliko lose izgleda kad sunca nema, sve nekako isprano i onako meeeh. I boje i kontrast, bas neubedljivo izgleda.

Ma ovo je los port, radi kilavo ali navikao sam i moze da se igra, bukvalno iste probleme je imao i fc3. Vadi me 1680x1050 rezolucija, pisao sam vec graficka podesavanja (kombinacija very high-high, upaljeni svi efekti osim god rays, pocetno aa podesavanje, ssbc jer je amd karta) i fps je od 25 do 60 mada ima tripova kad igra toliko stuca da fps padne i na 10 npr. Zauzece vrama je uglavnom oko 900Mb u proseku (i pored very high tekstura).

Slozili smo se vec da bez high podesavanja igra deluje dosta losije.. a high vs ultra.. mala je razlika i sto je najjace igra izgleda najbolje na ultra podesavanjima ali bez enhanced god rays (tj samo sa vol. maglom).
Kao sto si i ti pomenuo, sa tom opcijom u nekim situacijama svetlo je veoma dobro reseno a inace deluje mracno, isprano kao da je dx9. Dobro si to primetio, ne promicu ti detalji, vidi se da si fotograf :)

Osvetljenje u igrama je veoma bitno za grafiku, naravno i dobre teksture ali recimo kada bi neko odradio dx11 osvetljenje crysis warhead-a ta igra bi izgledala bar za klasu bolje, onako sa dx9/10 ipak deluje malo zastarelo, plasticno, nerealno. Isto tako dzaba odlicne teksture i efekti ako je osvetljenje dx9 mada nema vise takvih primera, to je istorija.

Poslednja izmena:
Ma ovo je los port, radi kilavo ali navikao sam i moze da se igra, bukvalno iste probleme je imao i fc3. Vadi me 1680x1050 rezolucija, pisao sam vec graficka podesavanja (kombinacija very high-high, upaljeni svi efekti osim god rays, pocetno aa podesavanje, ssbc jer je amd karta) i fps je od 25 do 60 mada ima tripova kad igra toliko stuca da fps padne i na 10 npr. Zauzece vrama je uglavnom oko 900Mb u proseku (i pored very high tekstura).

Slozili smo se vec da bez high podesavanja igra deluje dosta losije.. a high vs ultra.. mala je razlika i sto je najjace igra izgleda najbolje na ultra podesavanjima ali bez enhanced god rays (tj samo sa vol. maglom).
Kao sto si i ti pomenuo, sa tom opcijom u nekim situacijama svetlo je veoma dobro reseno a inace deluje mracno, isprano kao da je dx9. Dobro si to primetio, ne promicu ti detalji, vidi se da si fotograf :)

Osvetljenje u igrama je veoma bitno za grafiku, naravno i dobre teksture ali recimo kada bi neko odradio dx11 osvetljenje crysis warhead-a ta igra bi izgledala bar za klasu bolje, onako sa dx9/10 ipak deluje malo zastarelo, plasticno, nerealno. Isto tako dzaba odlicne teksture i efekti ako je osvetljenje dx9 mada nema vise takvih primera, to je istorija.

Znaci ipak stucanje ne izaziva manjak VRAMA nego loadovanje sa harda/cega vec. Ovi iz nVidie rece da oce da povuce RAM-a i 2.5GB ali to je na njihovoj 980 sa 4Gb VRAMa, i to je skroz normalno da igra tako radi kad ima taj headroom tj visak memorije koji moze da se iskoristi, sto vise VRAMA, to se igra vise "rasiri". Ali oni sami rece da bi sa 2GB opusteno moglo da ide VeryHigh/Ultra, a da je za High preporuceno 1.5GB, uz napomenu da bi valjalo probati i na manje, da moze da se desi da radi skroz ok.

Poslednja izmena:
Imam problem sa jednom misijom. Tacnije presao sam je vec 3 puta ali kad god je predjem stvori se crni ekran i nakon nekog vremena igra se skroz ugasi i misiju moram opet ispocetka. To je misija kada ulazim u onaj rudnik a ona kineskinja mi dune prah u lice a ja krecem dalje u borbu. I na kraju ubijem onog lika. Krene film gde ga secem ali kad se film zavrsi nastaje moj problem. Crni ekran-> gasenje igre. Da li iko zna resenje ili uzrok problema. I da li je iko imao slican problem?

Malo slika iz igre :) Sve na max 2xAA, sve u svemu igra je prelepa, meni se dopada u svakom pogledu...

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Imam problem sa jednom misijom. Tacnije presao sam je vec 3 puta ali kad god je predjem stvori se crni ekran i nakon nekog vremena igra se skroz ugasi i misiju moram opet ispocetka. To je misija kada ulazim u onaj rudnik a ona kineskinja mi dune prah u lice a ja krecem dalje u borbu. I na kraju ubijem onog lika. Krene film gde ga secem ali kad se film zavrsi nastaje moj problem. Crni ekran-> gasenje igre. Da li iko zna resenje ili uzrok problema. I da li je iko imao slican problem?

Misija se zove SEARCH FOR YUMA i nikako ne mogu ni da je prekinem.

Probaj da negde nadjes sejv posle te misije,pa da nastavis.Ili re-instaliraj igru,pa probaj (ali sacuvaj taj sejv).

Hahahha. Juče sam pokušao da igram, ali i dalje stuttering sa 1.4. Mislim da će biti igriva za jedno godinu dana. Glavni negativac je jadan ispran pokušaj cool psihopate.
Ja sam se nauživao sa Mirror's Edge.
Drugo, četvorka ima neku bolesnu atmosferu, koja mi se ne sviđa. Mada generalno nemam problema s bolesnim stvarima. Ova mi ne leži.

Koliko sam primjetio god rays na PS4 nisu istog kvaliteta kao "enhanced" na PC ili grijesim?

Na GTX 780 1300/7200 radi na Ultra/SMAA i HBAO+ bez imalo stucanja. V-Sync ukljucen. Doduse ima mesta za optimizaciju ali po meni je extra...

Narodnjaci su zakon! :D. Salim se. Za sad je ovo drugo. Samo SP ja igram.

Znaci ipak stucanje ne izaziva manjak VRAMA nego loadovanje sa harda/cega vec. Ovi iz nVidie rece da oce da povuce RAM-a i 2.5GB ali to je na njihovoj 980 sa 4Gb VRAMa, i to je skroz normalno da igra tako radi kad ima taj headroom tj visak memorije koji moze da se iskoristi, sto vise VRAMA, to se igra vise "rasiri". Ali oni sami rece da bi sa 2GB opusteno moglo da ide VeryHigh/Ultra, a da je za High preporuceno 1.5GB, uz napomenu da bi valjalo probati i na manje, da moze da se desi da radi skroz ok.

nope nije load, probao sam igru sa SSD-a i nije uopste do toga, stucanje je problem sa nepravilnom iskoriscenoscu CPU-a, gde se iz ne znam kog razloga opterecuje samo CORE 3 na 100% a ostala jezgra bleje na 25%, pa se onda desi da CORE 4 skoci na 50% ali ujedno i core 3 padne na 70ak% i tu dolazi do tog stucanja, sve to zbog toga sto su radili nesto za gasenje podrske za DUAL CORE procesore, a naravno ujedno su zeznuli da se ta dva jezgra npr i ne koriste uopste i na jacim CPU-ima...

ima negde bas neki test za to, sa sve grafikonima gde se vidi ta iskoriscenost cpu-a, googlajte vec ne znam gde sam nasao stvarno, ali je definitivno problem u tome, loading nema veze niti gpu... Za load je povlacila igra 15MB/s, mislim smesno

Ako je PS4 ili XBOX ONE verzija igre, namestena da sljaka kako treba, a pritom je sav hardver AMD arhitektura i najslicnije su konzole danasnjim PC-ima, sta li im je bio problem za ljudski port?!?!?! I imajte na umu da su kod njih hardovi svi na 5400 rpm, tako da 1001% nije problem u tome (i ne pricam napamet, ko me zna sa drugih foruma zna tacno cime se bavim)

cekamo novi pacth i dalje :p

Poslednja izmena:
Jednostavno batalite igranje portova i bice vam lakse. Nema razloga za nerviranje.

Toliko dobrih punokrvnih PC igara da nema sanse da ste ih sve odigrali.

sto je najgore imam ps4, ali iz inata necu da kupim igru bas zbog ubiSHIT-a, a planirao sam, imam sta da igram drugo dok se ovo ne sredi...

Ja bre do juce nisam presao Far Cry 3 hehehehe, pa sam to presao pre neki dan, sad sam zagrejan za 4 ali mosaaaa

Mi kao da ne igramo istu igru. Igra je prelepa i graficki lepo optimizovana jer skoro svi mogu imati lep fps jedino stekanje je pri voznji ili brzem kretanju kad se teksture cupaju sa harda i to bas vidljivo a i cujno pali se hard i onda secka dok igra ne iskesira fajlove u ram.Nece tu optimizacija pomoci javicu kad ubodem jos rama jer mi je vec ovde page file preko 10 GB a ram "samo" 8 Gb , skoro sam siguran da samo zato secne.Ko ima bar 16 GB i iskljuci page file mora da klizi samo tako nema sta da secka jer ni meni ne secka kad idem peske.Da je do grafike bilo bi uvek isto

Nope nije ni page file probao da gasim imam 16gb. Proveri pa vidi. I da secka samo u voznji i brzem hodu, dovoljno da me nervira da je ne igram

Nope nije ni page file probao da gasim imam 16gb. Proveri pa vidi. I da secka samo u voznji i brzem hodu, dovoljno da me nervira da je ne igram

hvala za info da i na 16 gb rama trokira, igra ima bagova dosta sredice oni to ali tek za sest meseci :D

http://www.dsogaming.com/news/far-cry-4-pc-update-1-5-detailed-coming-next-week/

Far Cry 4 – PC Update 1.5 Changelog:

-Added 21:9 aspect ratio support
-Added Russian text and subtitles to worldwide game version
-Fixed an issue with aim assist
-Fixed an issue with grappling if aim button was remapped on another key
-Fixed an issue with mouse input
-Fixed an issue with movement key binding on mouse buttons
-Fixed an issue with Uplay invites in Steam version
-Fixed various Controls issues
-Fixed various Graphic issues
-Fixed various IGE issues
-Fixed various Session Browser issues
-Fixed various UI issues
-NVIDIA graphics preset was removed
-Reduced performance drop impact during streaming

Mozda ovo znaci da ce malo srediti te probleme sa streamovanje. Zaista me nervira, igrao bih je, ali posle nekog vremena pocne da me boli glava od tog seckanja.

ma sredice, i kroz drajvere za graficku radice ona 30 % bolje videcete :D to su mogli odma ne kontam ovo izdavanje patcheva na isti engine ko fc3 samo malo doradjen i stvarno te zivotinje i drvece i efekti izgledaju prirodnije ali ne i toliko zahtevnije da ne moze na 670gtx lepo da se vrti, imam 30 fps u sumama, to bas nije normalno :D mada spremam teren za 970gtx prosto za buducnost :D

Poslednja izmena:
^Ako ti na takvoj masini imas oko 30 fps-a mozes zamisliti kako je meni :S:

Vrh Dno