Koja su ti podesavanja za fov?
Hm, meni voda nije pomogla nego ono limitiranje, mnogo mi bolje radi na HBAO i lepše mi izgleda, kada stavim frame buffer, igra se totalno pokoči. Kao da nemamo karticu istog proizvođača
![]()
Ma kakav frame buffer, kakvo smanjivanje vode kada igra konstatno trza sta god da joj radim. A AO opcije mogu da se stave koje god, nisu vezane za hardware, vec kome se koja implementacija vise svidja. Al dzaba sve to kad od silnog trzanja u igri mogu da dobijem neke tikove.
HBAO mi tačno za 3 fps-a bolje radi. Tamo gde hoveruje oko sa HDAO 41-2 tamo mi je sa HBAO zakucano na 45. Koristim ove poslednje beta drajvere za FC3.
Ovo si mogao i sam naci:
http://www.nvidia.com/object/siggraph-2008-HBAO.html
HBAO je Nvidia unaprijedjena SSAO metoda, kao sto je HDAO ali od strane AMD-a. Ne treba ocekivati da ce bilo koja kompanija optimizirati tudju metodu.
I ovi tweakovi samo ublazuju trzanje.
HBAO mi tačno za 3 fps-a bolje radi. Tamo gde hoveruje oko sa HDAO 41-2 tamo mi je sa HBAO zakucano na 45. Koristim ove poslednje beta drajvere za FC3.
Anyway, kao sto rekoh gore te metode nisu hardwerske niti postoje neki drajverski trikovi da ce HDAO da ti radi bolje ako imas ATI, vec su ovi Ubijevci implementirali obe metode i obe u sustini rade podjednako sto se tice performansi, a evo neki cak na ATI-ju sa HBAO imaju vece performanse. Dakle, metode su slicne samo vizuelno postoje minorne razlike gde je sencenje suptilnije i zato kazem od te dve metode treba odabrati onu koja ti se vise svidja. Naravno pod obavezno izbeci defaultni SSAO.
To je zato sto je CoP bio ATI demontracija za DX11, kao i skorasnje "gaming evolved" igre (DIRT Showdown) koje mnooogo bolje rade dinamicno sencenje (GI) na ATI kartama. Imas ovde primer na uporednoj slici da je HDAO nesto malcice zahtevniji od HBAO, ali takodje i pravi drugacije sencenje. Tako da opet kazem, kome se sta svidja... a ovo za drajvere ne verujem da ce da bude ista, nek samo UBI sredi ovaj usrani stuttering da bar mogu da igram igru a ne da zijam u screenshotove...
Menjao sam podešavanja na delu gde mi konstantan fps, naravno nisam šetao i merio. Sa novim drajverima imam bolji fps, hvala bogu. 95% vremena zakucan na 45 sa dosta finim podešavanjima.
Chapter 10 .
Ende.
Samo da napisem da igra ima 2 kraja, a u igri ne moze da se vide oba, jer nema povratka na kriticni save.
Izaberite sami.
Kako se dobije luk za strele ?
7850 je jeftinija od gtx660 za 5,6 hiljada, a razlike u performansama variraju, sve zavisi od igre, ali su uglavnom malo ali maaalo je bolja gtx 660... Ili sacekaj nove serije
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari