Šta je novo?

Far Cry 3

pod dx9 ne moze msaa??? meni je "siv" taj deo

Kako mogu da testiram FC3,ima li neki bench tool kako mogu da vidim AVG FPS,MIN FPS.....?

I ja sam odradio ovo za navodno poboljsanje grafike i takodje mi pise low u post fx ali sam ubedjen da ovo radi jer su ostrva u daljini detaljnija i nisu zamucena kao sa post fx medium, high itd ali osim toga ja stvarno ne vidim graficka poboljsanja, cak mi sve deluje nekako krzavije, posebno vegetacija. A i ti detalji ostrva sto se vide u daljini, bolje da se ne vide :d A fps mi je losiji nego u deluxe verziji sa postfx medium, za oko 5 u proseku, sva ostala podesavanja su ista.:trust:

Uopste, ovo je igra od koje sam dosta ocekivao sto se tice grafike a dobio sam grafiku kao cod4 u veselim bojama, teksture i detalji su uzas, voda nerealna, Warhead na medium izgleda bolje, nista od toga ne bi bio problem da igra nije zahtevna kao Crysis 2 na ultra ili max napucan BF3, ovo je sramota.

Poceo sam opet da igram, ispocetka, reloaded verzija i brzo prelazim jer znam sta i kako, takodje lovim i budzim sve sto treba, prosli put sam stvarno presao pola igre samo sa ak47 i bez ikakvih unapredjenja skillova, opreme, oruzja itd, samo zato sto me mrzelo da citam :d

I pored rld verzije i patcha trzanje je opet veoma primetno i ne zavisi od fps, kada bih znao da ce uskoro patch prekinuo bih igranje da se ne mucim zbog toga sto oni za toliko godina nisu uspeli jbno da optimizuju igru.

Poslednja izmena:
stavio taj postfx na false i sada imam mnogo opasne fps dropove i stavise gori fps nego ranije....recimo fps mi je sada uglavnom oko 40 i onda iz cista mira se zakuca na 30 i tako stoji par min pa se onda opet vrati i tako u nedogled

Pa i meni, verovatno cu da vratim postfx na medium, sta imam od jasnijih delova ostrva u daljini kada izgledaju kao iz FC1? Ovako su bar ti predeli blurovani a vegetacija je manje iskrzana sa postfx medium +.

Inace, smem da se kladim da su izbacili ovako neopravdano zahtevnu igru u ''saradnji'' sa zelenim i crvenim, bacio sam pogled na fc3 temu na raspalom decjem sk forumu, decica su odusevljena (a i ona starija decica od 30+ leta :d) sa grafikom i za njih je ovo najbolja grafika ikada, pola njih bi odradilo apgrejd na neku graficku od 200e samo zbog fc3, ako je tako u siromasnoj srbiji zamislite kako je na '''zapadu'' pred silne praznike, 50% grafickih u narednih mesec dana ima da se proda samo zbog fc3.

Gledao sam 1080p klipove na YT i uporedjivao ultra, 8xAA itd grafike u FC2 i FC3. Primetno, ali bas prometno je grafika prirodnija u fc2, teksture su bolje kao i efekti, sve deluje prirodnije e sad sto je pretezno braon/zuto/zeleno pa to je Afrika, FC3 je samo u veselim tropskim bojama ali je pun tekstura iz CS 1.6 :d a kada pogledam u nebo i sunce kao da igram Serious Sam I od pre 11 godina.

Da bi se korigovali postfx detalji ubaciti ovo u onaj xml config file ispod stavke custom quality:

<Post> <quality GameDepthOfField="0" DepthDownsample="0" CinematicDepthOfField="0" MotionBlur="1" FXAALevel="0" CloudShadows="1" id="medium" />
</Post>

naravno staviti na 0 ove stavke radi veceg fps-a, a ko hoce moze da eksperimentise...

btw, koliko vidim na njihovom forumu nista bitno ne pricaju oko stutteringa koji je ubedljivo najveci problem, bukvalno sam odustao od igre do prvog patcha, ako se sete da sa njim rese ovaj ogromni problem...

ali bas prometno je grafika prirodnija u fc2, teksture su bolje kao i efekti, sve deluje prirodnije e sad sto je pretezno braon/zuto/zeleno pa to je Afrika

:D

Poslednja izmena:
btw, koliko vidim na njihovom forumu nista bitno ne pricaju oko stutteringa koji je ubedljivo najveci problem, bukvalno sam odustao od igre do prvog patcha, ako se sete da sa njim rese ovaj ogromni problem...

:D

Ja ne znam kako je to kod tebe izrazeno ali ja nikakvog "stuttering-a" nemam, stavio "postFX" detalje na low i vsinc On, igra mi skoro konstantno klizi na 60fps-a. Graficka nam je skoro pa ista.

nVidia Inspector za AA + PostFX na False = 60fps zakucano u DX11, nice. :)

Inace najveci problem ove igre je velika razlika izmedju sinematika i samog gameplay-a. Ovamo gluma fantasticna (Vaas stravicno dobra gluma), cak i grafika deluje bolje, a ovamo jurcanje zivotinja i mlacenje sa ovim iz bandi koji trce k'o muve bez glave, totalni kontrast. Uopste nemate osecaj da su to sve isti ljudi iz iste igre. Kako bilo, ja poslednja 2 dana pikam igru sa zenom barem 2-3-4 sata dnevno, uzivancija. :D

Poslednja izmena:
Samo kada kažete dx11, morate porkenuti igru preko dx11 ikonice da bi bila u dx11, nije dovoljno samo postaviti u opcijama.

Moze mala pomoc od saboraca koji su zavrsili igru ?

Nakon partije pokera u obracunu sa Hoytom, kako ste preziveli ? ispritiskam sve sto treba i kad treba (space, levi i desni klik) ali me uvek nakon toga ubode.. ?

hvala!

Samo rokaj levi i desni klik istovremeno k'o manijak. :)

TheBear je napisao(la):
Na kojim podesavanjim a igras sa HD 7950 ? Ja sam stavio Ultra, 4xMSAA, HDAO, 1920x1080, i sa overklokovanom kartom imam 40-50FPS cesto i manje, ispod 30 doduse ne pada...

Inace FC3 na ovim podesavanjima koristi oko 1200-1300MB vram-a, treba vise od 1GB za 4xMSAA i fullhd.
Sve na max, 2xMSAA i drzi oko 50fps-a. 4x mi previse spusta fps. Ovo mi je skroz ok.

Jel zna neko kako se povecava view distance? Smeta mi malo kad mi se u daljini pojavljuje teren.

Ko igra MP i Coop neka me doda dogline86.

Kakav je mp ?
Jel moze da pridje BF trojci ? COD-like ?
Ajmo utiske, ponosni vlasnici oriđinala :)

Ljudi pomagajte zapeo sam vec na pocetku kod upoznavanja sa prve dve vestine . Nemogu da se vratim u igru iz tog manija. Ili je bag u igri ili sam ja corav pored vlastith ociju pa nevidim komandu za povratak u igru

Kakav je mp ?

Kao cod nije, ali nije ni kao bf3.

Igrao sam malo, neko kaže da kasnije, kada otvoriš bolje sposobnosti, kao nema recoila, ali na početku ga ima, e sada, šta se sve otključava kasnije i da li postaje recoil kao u cod-u, stvarno ne znam. Igrao sam prvog dana i meni se svidelo. Prelepe prostrane mape, lepo pucanje, nema kampera, hvala bogu.

Kakav je mp ?

Kao cod nije, ali nije ni kao bf3.

Igrao sam malo, neko kaže da kasnije, kada otvoriš bolje sposobnosti, kao nema recoila, ali na početku ga ima, e sada, šta se sve otključava kasnije i da li postaje recoil kao u cod-u, stvarno ne znam. Igrao sam prvog dana i meni se svidelo. Prelepe prostrane mape, lepo pucanje, nema kampera, hvala bogu.

me gonna try now.

ops, pa ovo popravlja samo za high end kartice, možda ću i preskočiti.

[YOUTUBE]5OKE08MKLh4[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]IyanBUDTZIE[/YOUTUBE]

Kakav je mp ?

Meni je MP pravo osvezenje posle Cod i Bf3,za sad mi je zanimljiv,mada moja najveca zamerka je sto su sve mape skoro na isti fazon(dzungla,voda,po koja brodska olupina i kucica) i ima ih samo 10 ako sam dobro brojao,najvise se igra dominacija sto se meni licno svidja,trazenje igre ponekad ume da predstavlja problem posto lobby ume da zakuca,koristim Ak 47 i itekako se oseti recoil,kad se na to doda i Coop koji je stvarno extra odradjen i dosta izazovan mislim da za ovu igru vredi dati tih ~23e

P.S. Zaboravio sam da navedem najvecu manu a to je da nema dedicated servera...

Poslednja izmena:
Koliko je dugačka coop kampanja (videh na sajtu da ima svega 6 coop misija)?

Nazad
Vrh Dno