Šta je novo?

Far Cry 3

Zavrsio sam main story sa istrazenom polovinom drugog ostrva. Ocena: 9/10. :)

Igrao sam par sati... i nesto nisam odusevljen:

- atmosfera mi jednostavno nije napeta... sve mi deluje kao neki "turisticki"...kao da gledam "surviver CostaRica" na Prvoj. Valjda sam predugo igrao Stalkere...

- Najbitniju stvar - budzenje i upgrade oruzja... su potpuno upropastili: super kalsnjikov koji precizno pogadja na 200-300m rafalnom paljbom, nema "recoil"...itd.:d - potpuno je obesmislio skupljanje poena za boljim oruzjem i dodacima... kad na startu dobijes "super assault rifle" s kojim radis sta hoces i gde hoces... nemas NIKAKVU potrebu da kroz igru menjas oruzje...

Poslednja izmena:
Jel ima neko problema sa "Connection to the past" side quest-om? To je misija sa ovim tabletima, nesto mi baguje izgleda, probao restart misije, ponovno pokretanje iste kao i restart igre ali ne uspevam da predam tablete onom liku...

Ahahhaahhaha :D kako sam propustio to...

Evo taj, makar po meni, post godine. Doduse starac ga je malo editovao, jer je post sadrzao i poprilicnu kolicinu vulgarnosti i teranja cele forumske populacije u pm ( nije rec o private message :p )

@starac Da, da, instalirah odavno Oblivion kao ajde da vidim old-gen Skyrim kad ono obicno *****, ne razumem kako neko moze da poredi glupi Morrowind i Oblivion naspram Skyrim kad su ta dva obicna ****** samo dele TES naziv i nista vise, gameplay, grafika -0.

UZAS!!!!

@G@W Fallout 3 & Fallout: New Vegas isto ******, potpuno isto kao za M & O. A ja mogu da ti drzim casove o Skyrim-u jer gledam na ove balkanske forume kao i ovde svi pricaju povrsno o Skyrim-u niko ne diskutuje likove (ko vas iritira ko ne), misije (razni

dozivljaji), lokacije itd. sto je poprilicno bezveze i da Skyrim je igra u kojoj je SVAKI DAN NESTO NOVO I NOVO IZNOVA dok GTA, Hitman i ta ****** su linearna i ako GTA nije ali naspram Skyrima itekako jeste. I sta fali da TES 6 bude malo vise moderniji.

Izvinjavam se sto sam sisao sa teme :D

Kako sam se odusevio sa onim ancient chinese pecinama,kako su dobro uradjene,prelepo.

MSAA je bugovit. Voda na very-high opciji najvise utjece na micro-stuttering. Tek na medium je podnosljivo.

HBAO je za Nvidia, HDAO za AMD korisnike. GPU frame buffer je najbolje staviti na 5.

I igra je prelagana na Warrior levelu, moja najveca zamjerka.

Hm, meni voda nije pomogla nego ono limitiranje, mnogo mi bolje radi na HBAO i lepše mi izgleda, kada stavim frame buffer, igra se totalno pokoči :D. Kao da nemamo karticu istog proizvođača :)

Ma kakav frame buffer, kakvo smanjivanje vode kada igra konstatno trza sta god da joj radim. A AO opcije mogu da se stave koje god, nisu vezane za hardware, vec kome se koja implementacija vise svidja. Al dzaba sve to kad od silnog trzanja u igri mogu da dobijem neke tikove. :D

Meni smanjivanje senki pomoglo ali tada imam 60fps i igra ne trza tako da je moguce da je i do toga...

Jel' igra neko ovu igru ili samo namestate setovanja za dobar FPS?

Igra je realno uzasno dosadna. Napucavanje je ocajno. Tek za trunku bolje od retardiranog COD-a. Prica koja treba da te tera da saznas sta te ceka dalje i da svim silama pokusas da spasis svoje prijatelje te ustvari sasvim lezerno vodi kroz rajsko ostrvo da lovis zivotinje i pravis veci novcanik.

Jedino sto valja je kolicina sadrzaja, sve je dovoljno "zivo" ali ne reagiuje realno na tebe. Gluma je stvarno sjajna kao i animacije. Cela sinhronizacija je uradjena na visokom nivou. Kretanje je takodje odlicno sa normalnim i pravilnim pokretima. Ali dzabe brate sve to kad je igra toliko laka cak i na najtezem nivou (uz ono nesnosno "pomagalao" u vidu taginga). ***. ubise ti burazera i kidnapovase celu druzinu a ti se setkas po ostrvu i deres kozu sa zivotinja...

Sta je ovde 9/10 meni nije jasno zaista.

Aj Jovyland moderatoru, gledaj pa i ovo obrisi posto si toliko odusevljen igrom pa ne smeju da se pisu negativni komentari.

Upravo sam aktivirao sve tornjeve i otkrio celu mapu...igra je definitivno odlicna setting, grafika, gameplay, likovi...mislim da je ovo najbolji naslov od Ubisofta ove godine (da da bolji i od AC3) :D

Igra je realno uzasno dosadna. Napucavanje je ocajno. Tek za trunku bolje od retardiranog COD-a. Prica koja treba da te tera da saznas sta te ceka dalje i da svim silama pokusas da spasis svoje prijatelje te ustvari sasvim lezerno vodi kroz rajsko ostrvo da lovis zivotinje i pravis veci novcanik.

Jedino sto valja je kolicina sadrzaja, sve je dovoljno "zivo" ali ne reagiuje realno na tebe. Gluma je stvarno sjajna kao i animacije. Cela sinhronizacija je uradjena na visokom nivou. Kretanje je takodje odlicno sa normalnim i pravilnim pokretima. Ali dzabe brate sve to kad je igra toliko laka cak i na najtezem nivou (uz ono nesnosno "pomagalao" u vidu taginga). ***. ubise ti burazera i kidnapovase celu druzinu a ti se setkas po ostrvu i deres kozu sa zivotinja...

slazem se...uglavnom...nema se puno zameriti igri sa tehnicke strane...sve je tu ali ima jedan ogoroman nedostatak...postaje dosadna posle nekoliko sato gameplaya...cim malo odmaknes sa mapom shvatis da igra nema puno toga da ponudi vise...skyrim u losijem izdanju...velika mapa i repetativno ponasanje...za pohvalu je sto su ubacili rpg u igru to je najveci zaokret u ovoj fransizi i naravno korak u dobrom smeru ali sada niti je fps niti je rpg vec nesto izmedju neubedljivo u oba segmenta...zatim taj respawn momenat koji je potpuno upropastio igru po meni. Voznja raznim vozilima i bonus izazovi...wtf? Zasto u koju svrhu? Samo i dalje raspljinava atmosferu i cini da igra lici na borderlans :vomit: Taj deo je bio glupost i u prvom delu jer realno ne doprinosi nicemu osim wow ima sta i da se vozi...Na kraju atmosfera u kojoj je lik sam u dzungli i bori se za opstanak da bi spasao prijatelje od krvolocnih pirata...gde je? Nema je. Atmosfera odise opustenom rajskom svezinom u kojoj se setkas i pripucavas tu i tamo na svinje i pirate bez nekog posebnog izazova...iskreno nemam nikakav motiv da spasem moje prijatelje u igre jer me igra uci da nije poenta u tome iako bi sve trebalo da se vrti oko toga...umesto toga ja koljem komodo zmajeve, vozam se okolo berem cvece bez potrebe svega u izobilju...Uzbudjenje...GDE JE!
Risen II je pokazao sta je atmosfera po pitanju price rajskog ostrva, pirata i urodjenika...ova igra cist prosek... otkljucao sam drugi radio tower u igri i vec razmisljam cemu sve to sluzi...a uz to i ne radi :d

Poslednja izmena:
Hmda, definitivno nedostaje osecaj "posledica" i da su ti prijatelji u nekoj opasnosti, na njih glat zaboravis loveci sve i svasta, plivajuci sa ajkulama i glupirajuci se naokolo...
Na ostrvu kao zive normalni ljudi al koliko vidim oni kuliraju u seocetu iako je oko njih hrpa ludih pirata a ja se trkam vozilima, bacam nozeve a izgleda da mogu i da se kockam:D Sto bih uopste bezao odatle:d

I morali su da se pokenjaju na sred cela celoj igri glupavim respawnom u 21-om veku...

Aj Jovyland moderatoru, gledaj pa i ovo obrisi posto si toliko odusevljen igrom pa ne smeju da se pisu negativni komentari.

Otkud znas da ti je bas on obrisao post?

Slazem se sa tobom po tom pitanju ali sta ces, forum je takvog karaktera. Nije ovo striktno gejmerski forum pa da se prica prvenstveno o igri nego je ipak overklokerski.

Post ti je vracen, jer sam ga na brzinu procitao, pogresno protumacio i ishitreno reagovao, pa ti se ovom prilikom javno izvinjavam.

Elem, meni se igra izuzetno dopala. Mislim da utisci najvise zavise od ocekivanja. Na osnovu trejlera i informacija pre izlaska igre nisam ocekivao nista vise od onoga sto sam dobio, naprotiv. Ogroman, prelep i izuzetno detaljan svet, interesantni likovi i zanimljiva, bizarna, luckasta, a istovremeno i brutalna prica su se vrlo lepo uklopili. To sto je mali arhipelag pravi predstavnik biljnog i zivotinjskog sveta cele planete jeste nesto sto bode oci, ali samo ako od igre trazite neki realizam i autenticnost, a ja to od nje ne trazim niti je to njen cilj. Sve je tu da obogati i produbi iskustvo i igru ucini sto zabavnijom, koliko god neki elementi bili smesni i bizarni (kraftovanje torbica od koze zivotinja).

Da ne govorim o mogucnostima pristupa akciji, koja je na fenomenalan nacin produbljena RPG komponentom. Lancane egzekucije, strele, postavljanje zamki,...Koliko ce se neko zabaviti najvise zavisi od njegove kreativnosti. Meni je mnogo zabave pruzilo samo zauzimanje neprijateljskih baza, a da ne govorim o story misijama, pa i lovu (u kome sam proveo sate na prvom ostrvu). Intenyivnije odmotavanje price na drugom ostrvu, zajedno sa opakijim neprijateljima i epic wingsuitom (sport koji inace obozavam) donose taman onoliko svezine koliko je meni trebalo da nastavim da uzivam u igri sve do kraja.

Izigrao sam se kao sto nisam protekle dve godine i planiram da krenem iz pocetka jednom kada nabavim novu grafu i original. :)

Cini mi se da vecini ovde smeta to sto se igra zove Far Cry. Da je naslov Deadly Vacation on Drugs, verujem da bi mnogi bili odusevljeni. :)

Moram da primetim da su ljudi igrom ili oduševljeni, ili im je dosadna. :)

Meni, kome je ovakav tip open world igara obicno dosadan, je prijatno iznenadjenje i bas mi je legla.

Jovy, jos koliko sati igre ima na drugom ostrvu?

Ne znam da li je bilo...

farcry3d3d11-2012-12-02-.png

Gde je taj T-Rex. :D

***. ubise ti burazera i kidnapovase celu druzinu a ti se setkas po ostrvu i deres kozu sa zivotinja...

Niko te ne tjera da non stop ubijas zivotinje, radi misije vezane za glavnu pricu i rijesio si problem...

Ja kao jedinu zamjerku mogu da navedem tezinu i one odvratne pokazivace, sa sve gledanjem protivnika kroz zidove - zato i ne koristim kameru uopste. Ostalo je sasvim zadovoljavajuce, bolje od FC2.

Moram da primetim da su ljudi igrom ili oduševljeni, ili im je dosadna. :)

Meni, kome je ovakav tip open world igara obicno dosadan, je prijatno iznenadjenje i bas mi je legla.

Jovy, jos koliko sati igre ima na drugom ostrvu?

Ne znam koliko sati, ali prilicno manje nego na prvom. Sigurno ne vise od trecine main story sadrzaja je na drugom ostrvu. Tu je par on rail misija prenapumpanih akcijom, ali su bas zabavne i izazovne, dok se druge iskljucvo oslanjaju na stealth. Prica je malo zbrzana na drugom ostrvu.

Nije mi jasno ono u vezi sejviranja.Koliko vidim tamo ima 6 mesta za sejvove.Kad upalis igru pa ides na load,tamo pise auto save 1 pa save 1,auto save 2 pa save 2 i tako i za trojku.Ali to pod 2 i 3 je zasivljeno.Auto save 1 je ono sto automatski igra sejvuje.Save 1 je ono sto ti u toku igre sejvujes,a kako doci do 2 i 3?Jel neko provalio kako moze da se sejvuje na 2 i 3?

SAVE sistem je konzolni sistem.

mozes imat 3 charactera, tj po dve save pozicije za svaki... (2 - od toga jedan Auto save, drugi personal save)
Ja sam igrao na save 1, sin igra na save 2 sa svojim likom.

Cini mi se da vecini ovde smeta to sto se igra zove Far Cry. Da je naslov Deadly Vacation on Drugs, verujem da bi mnogi bili odusevljeni.

upravo to,.

Ja sam pre igre pogledao jedan trailer, koji je prikazao kao da je igra manje vise linearni shooter (koliko je i FC1 linearan bio)... Ne volim da gledam tonu materijala pre uzimanja igre, ne zelim da spojlujem dobre stvari u igri jer je obicno sve interesantno prikazano bas u samim trejlerima kako za igre tako i za filmove.

A posto mi se zaista ne igra gta na ostrvu, poceo sam na silu da igram samo main story koji je ono u rangu visokobudzetnog teenage filma, samo uzmem ono najbrzi moguci put do uzvicnika i da odradim sta treba..
Ali za sada nisam video potrebu za bilo cime osim kalasha sa 60 metaka i shotke, kvestovi su prelagani, tipa: dolazim do neka ogromna dva tri broda, gde treba nesto da emitujem preko radija, pobio sam tih 10ak vojnika cuvara sa kalashom u roku od 60 sekundi, emitovao poruku i skinuo jos 3-4 coveka sto su stigli camcima ..... Toliko mape za minut fajta.
Onda, treba minirati neki hangar u kampu... Ne znam ni sam kako sam uspeo da zaginem na ulazu, ali nakon smrti, igra me spawnovala na 5m od vrata hangara... samo sam utrcao, minirao i zavrsio quest.

Ne kupim nikakav loot, niti ganjam zivotinje, imam dva slota za oruzje, shotka i kalash, nuff.

Tehnicki, igra je dobro optimizovana, i "tilt" je OK. malo je mozda glupavo prebrzo strejfovanje + sprint.

Nadam se da ce neko da prepakuje Boiling Point u ovaj engine.

Poslednja izmena:
Meni igranje izaziva mucninu, depth of field mi smeta u svakoj igri :(

Mislis bas na DoF ili FoV? Za ovo drugo imas skalu u opcijama.

Mislis bas na DoF ili FoV? Za ovo drugo imas skalu u opcijama.

Koja su ti podesavanja za fov?

Inace jos nijednom nisam naleteo na krokodila/aligatora, ne znam sta je u pitanju jer ih ne videh a plivao sam svuda. Do sada me ubi leopard, ajkula i tigar (dok sam istrazivao), po jednom, ostale zivotinje su me napadale i posebno su zahebani varani (komodo zmajevi), zmije i divlji psi (navodno Dingo mada i ne lice bas) jer se jedva primete u visokom rastinju.

Inace se slazem sa Saintom oko nekih stvari koje je napisao, jeste ok igra ali nista vise od toga, ima dosta propusta.

Poslednja izmena:
Jurim crnog pantera vec 2 sata, ne mogu da verujem da ne mogu da ga ubijem sa strelom. :D Cemu oni healing syring-evi kada postoji skill self heal dve crtice, tek sam sada to primetio. Jes' da je sporije self heal, ali odradjuje posao, ne moram vise da jurim za zelenim biljkama. :D Sve u svemu, do sada ok, otkrivam polako delove mape, nisam jos poceo da resavam story misije.

Tri pogotka su za njega dovoljna, samo moras malo da mu se priblizis. Ja ne videh jos zmiju... a ni krokodila. :/ Od ajkula imam trip i izbegavam da plivam po dubini. :D

Nazad
Vrh Dno