Šta je novo?

Fallout: New Vegas

Ništa čudno.
Kinta + visoke review ocene + neki novi klinci = koga pa zabole što su nama umrli FO i FO2.... i bez mamuta se živi dalje ;)

Pazi ovako: Svi "kukamo", stare igre bile bolje. A tako je iz generacije u generaciju. Recipročno gledano one iz osamdesetih bi treblo da su ludilo od savršenosti. A nije tako. I tada je bilo loših i dobrih igara. Igre su dobre i onda i sada, a mi se menjamo.
Između ostalog (toga sam se prvo setio), Randy Sluganski kaže 2001. godine u recenziji za Alone in the Dark 4: The New Nightmare:
"Many of today's games have beautiful graphics but are soulless...." http://www.justadventure.com/reviews/AITD4/AITD4.shtm
znači uvek isto. Džabe sve, izgleda da je samo u pitanju žal za mladost ;)

EDIT: Nemoj misliti da to što meni piše "Na forumu od: May 2007" znači da ne igram igre odavno. O da, igram ih još od 1985. kada sam imao kao prvo ZX Spectrum (ne računam fliperane i arkadne aparate koje sam pikao pre toga). Samo jednostavno nisam bio član bilo čega na netu.

slazem se da je tako, ali ovo nije samo u pitanju secanje na mladost nostalgija sta li, prosto jer je ceo sistem za fo rpg imao mnogo vrlina i mana naravno ali daleko manje, poenta je bila sto se u toj igri poklopilo toliko kockica da je zaista bila i jeste sjajna i dan danas. i ne, ne mozemo porediti sa prastarim igrama arkadnom ili avanturistickog tipa. zasto? prosto jer je ovo rpg sa toliko detalja, toliko fantasticno osmisljenih sitnica, pricom, dijalozima! sve je daleko kompleksnije od igara danashnjice. naravno, zahtevalo se mnogo vishe ulozenog vremena i truda i razmishljanja i igranja da bi sve to sagledao, ali to se nekada podrazumevalo jer je zaboga rpg u pitanju

zasto je fallout ispao takav kakav je, eh? brojnih analiza je bilo, a mozda i najbolje objasnjenje je ono u kojem se objasnjava da tada pravljenje igara nije bila industrija, pa u tada velikom interplayu (koji bi za sadasnje uslove bio smesan u poredjenju sa drugim savremenim izadavacima) zapravo niko nije ni obracao paznju na mali tim koji je razvijao fallout te je postojala ogromna sloboda kod developera koji su opet bili sjajni mastoviti likovi sa genijalnim pristupom

kada bi izolovali graficku prezentaciju originalnih fallouta, pa kada bi eto na neki lud nacin zaboravili i tb borbu, opet je tu toliko stvari koji se tek tu i tamo naziru na savremenim rpg-ovima... jednostavno komercijalizovali su i taj zanr do maximuma, pokusavaju da uniste, preobrate i to malo trziste, bez ikakvog razloga... to isto malo trzista, taj isti profil ljudi samo pljuje zbog tih pokusaja, klinci i nove generacije se lepe na lepo upakovane proizvode (ne krivim ih oni i ne znaju za drugacije)

evo me sedim u kancu, radim neke izvestaje dok u pozadini ide creepy/rusty muzika sa sjajno ubacenim efektima u zavisnosti od lokacije koju si posetio... pa pola etmosfere u igri je muzika

a evo sta je u fo3 http://www.youtube.com/watch?v=yeKwLTqesXk&feature=related :(

Naravno, sve to stoji. Ali ajde mi da igramo "naše" FO igre, a drugi neka igraju šta hoće. Umoran sam više od te rasprave FO/FO2 vs FO3.
A izgleda da kompleksne igre više niko i ne pravi - osim Heats Of Iron i sličnih mu igara.

@BooQy: Ne razapeše me :) (još uvek....)

Poslednja izmena:
@BooQy: Ja cim sam izaso iz pecine i to mi se ispisalo, odmah sam znao koliko ima sati :D

Poslednja izmena:
zavrsio sam za razapinjanjem, shvatio sam da je svet otisao do djavola i da ce jedini spas biti u nuklearnom resetu, pa kud koji mili moji :d

Bilo bi zanimljivo :D

@DAS: ****ga, ja sam igrao igru, tako da nisam obraćao pažnju na takve detalje. ;)

da su napravili neku kombinaciju pogleda kao u dragon age bio bi pun pogodak, ovako ce biti udjes u salon cekas animaciju da otvori vrata dok dodjes do stola opet prodje neko vreme kliknes na sto pojavi se dijalog odgovoris da hoces da se kockas, animacija sedanja za sto, biras sta ces i gde da ulozis - animacija tvoje ruke koja postavlja cipove, i ona konacno odigras... i posle cudo sto takve igre imaju gameplay 30 sat lol :)

Mnogo mi se sviđa pakovanje :) Samo me nervira što ako ga kupim, neću imati sve DLCove koji izađu. Mrzim DLCove... Zar je toliko teško napraviti celu igru odjednom?

edit: Tek sad vidim - Fallout karte :D Ovo moram da uzmem

Poslednja izmena:
Mnogo mi se sviđa pakovanje :) Samo me nervira što ako ga kupim, neću imati sve DLCove koji izađu. Mrzim DLCove... Zar je toliko teško napraviti celu igru odjednom?

edit: Tek sad vidim - Fallout karte :D Ovo moram da uzmem

Pa kako mislis da ti izmuzu jos malo para uz minimum truda ako ne preko DLCova :D

cisto sumnjam da ce ovo da ispadne kako valja. ko znam mozda i bude odlicno.

Mako moja mila.Loše izgleda, loše animacije.....ovo je fail u najavi.

pa izgleda kao fo3 na konzoli (ne znam doduse sta smo mogli drugo i ocekivati za tako kratko vreme)

Izgleda kao mod a ne new game. Igru su sveli na keks i mleko kao za bebe.

A F2 je bio revolucija u odnosu na prvi deo...

Možda nije ali je za razilku od FO3 originalni Fallout bio izuzetna igra (i dalje je). Treći deo je neopevano smeće.

Ih, još malo polu-trolovanja, naravno da neću da odgovaram....

Nije trolovanje. Tema je Fallout, jasno je da ce biti puna fanova, i jasno je da nijedan ne moze biti zadovoljan smecem kakvo je Fallout 3.
Vidi na sta ono lici sto je G!!! postavio.... Pa grafika u kecu i dvojci mi je 10x bolja, bez imalo preterivanja :)

Da se ukljucim u raspravu. Da, svakog ljubitelja fallout 1&2 grafika 3. dela nije nesto fascinirala. Moje misljenje je da bi bilo bolje da su uradili nesto kao borderlands, ako su vec krenuli na takav nacin izvodjenja. Zadrzala bi igra svoj smek, lakse bi docarali fallout svet, da je radjena kao strip fazon. Da je sarkasticnija nego sto su je napravili. Da se ja pitam i dalje bi bio potezni rpg iz pticje perspektive, ali... Odigracu vegas kao isto sam odigrao 3. deo (vise puta, nostalgija ***), videcemo sta ce biti kada izadje, mada ocigledno nista drasticno bolje od 3. dela nece biti. Vise lici na dlc za trojku, al ajde. Zanima me kako ce da povezu pricu i kako ce da ubace ncr kao frakciju u celu radnju.

Grafika je potpuno drugačija, i neuporediva. Lično, nikad mi to nije bilo mnogo bitno. Inače, i meni se više sviđa kako je prvi deo izgledao, naravno, ali obraćati pažnju na grafiku u Falloutu je smešno, posebno od strane nekog ko je fan prethodnih delova.
G@W-ov post spada u kategoriju trolla. Ko misli da nije, nek pita google, eod. Osim toga, ja sam igrao (i obožavao) stare Falloute, i zadovoljan sam trojkom.

evolucija da, da li u dobrom smeru? moze da se povede polemika
Bio sam ironičan ;) Prvi deo je bolji od drugog, ima različitih mišljenja koliko je bolji, ali to je već stvar ukusa.

pa ti si brale prvi poceo sa trololom, jer si osetio da branis fo3 iz nekog razloga, na kraju druge strane :)

Pa neznam sta ste ocekivali, bar sto se izgleda tice. Mnogo je malo vremena da bi se drasticno promenio izgled igre, animacije i ostalo. Jedino sto ja ocekujem od Obsidiana je da prica bude bolja i da bude malo vise "rpg", a sto se vizuelnog dele tice, nece mi mnogo smetati da ostane kakav je bio, mozda bi mogla neka bolja tekstura eventualno.

@BooQy: Ja sam grafiku pomenuo kao najmanje bitan element jedne ovakve igre. Kazem i ona je cak bolja :) a o ostalim elementima igre necu ni da govorim - sve je vec receno i vidjeno ;)

Grafika je takva kakva je i sumnjam da ce se nesto znacajno promeniti (meni licno nije lepo legla u borderlandsu), kao sto rece killbane cekamo da vidimo kakva ce biti prica, zaplet... Takodje FO3 mi nije bio nista posebno ali posto sam osetio nostalgiju presao sam ga i pored ociglednih mana, tako da ni sledeci deo nece biti preskocen :D

Sto se mene tice, neka zadrze FO3 grafiku i one bangave a-la-Bethesda-animacije... ali ako boga znaju, neka isprave CTD-ove koji 'krase' Oblivion i Fallout 3. Trojku sam jedva zavrsio: nekad posle 10 min, nekad posle pola sata, nakad ako me u*enja sat/dva... i CRASH! "Windows is searching for solutions... bla bla..." Bez obzira na nivo detalja. Bez obzira sto je na sveze instaliranom OS-u.
Samo guglajte: "Fallout 3 CTD". Uzas koliko ljudi ima ovaj problem.

Ista stvar i u Oblivionu, koji nisam ni zavrsio (sto i nije neki problem, posto je po meni igra njesra).

Tako da, poucen iskustvom na mojoj masini... Bugsidian + Bethesda = 99% fail. Zivi bili pa videli :)

Mala šala, ne primaj k srcu :p

pa ti si brale prvi poceo sa trololom, jer si osetio da branis fo3 iz nekog razloga, na kraju druge strane
****te, dobro se sećaš šta je bilo na drugoj strani :d

htedoh reci prethodne strane, baksuze :D

Ako odrade makar 50 posto bolje od FO3 dobro je...
Veoma često franšize padaju u kvalitetu kako brojevi odmiču...

Nazad
Vrh Dno