Šta je novo?

F1 2011

^^ ja sam ono gore napisao kao reakcija na tvoju izjavu da "ovde nema mnogo forumasha koji se zaista razumeju u auto sport" - a to vezano za skretanje sa teme stoji...

@ontopic Time Trial Montreal 1:10.473
KLIK
Nije lose :)

Dobar krug, mada tip koliko vidim koci menjacem prebacivanjem u nizu brzinu, formula ovo ne bi krug ne bi mogla da izdrzi :) Verujem i da volan olaksava znatno posao. Montreal je extra za voznju, bas je dobra staza... Wall of champions, itd :) :)

Ne znam kako ovo mozete da vozite na tastaturi,to je skrnavljenje ovako dobre igre:)[/QUOTE]

Hehe, evo ako ima neko za dz da mi da volancic, necu je skrnavljati vise... :)

Aman ljudi sta se svadjate vise simulacija ili ne?
Da li f1 2010 u odnosu na recimo grid/shift/dirt ima potrosnju goriva? - Ima.
Da li ima potrosnju guma? - Ima.
Da li setup utice na ponasanje i brzinu vozila? - Utice. Da dodam da ja cak i kod najmanje promene na krilima primetim razliku.
Da li vremenski uslovi uticu na ponasanje vozila? - Uticu.
Da li se staza iz sesije u sesiju ubrzava? - Ubrzava.
Ok ima daleko ozbiljnijih "simulacija" ali ne mozete ni prema ovome biti toliko kriticni, pa majku mu cilj igre je da se igramo i zabavimo a ne da se prenemazemo da bi odvozali krug.

nema tu nikakve svadje - to je cista cinjenica :d

Simulacija bi trebalo da simulira ponasanje vozila kao u realnim uslovima. To da li se odredjene stvari osecaju ako se promene nije nikakav pokazatelj koliko je nesto simulirano , vec samo da je podlozno modifikovanju.
Normalno , niko ovde nikome ne brani da se dobro zabavi. To je poenta igranja. No dobar deo vas zna da se zanese, jer ako vi uspete da napravite priblizno brz krug kao J.Button na Montrealu , to automatski znaci da ste vozac kao on , te da to mora biti simulacija :p E to je ono sto ja ne tolerisem a narocito ako se uporedi sa nekom (pravom) simulacijom. :)

haha, e sto bi voleo da vidim par tih recenica u jednoj temi dole u konzol-sobi i kako bi rasprava tekla dalje...:)

Zavrsite off...

@ostali - Ova vremena koja postavljate, zasto ne u F1 2010 temu? Al ajde, kad ste vec zaredjali...

Koja si pomagala iskljucio za ovo postignuto vreme ?

Sva pomagala su kod mene uvek iskljucena osim racing line kada je dozvoljena(sto bih se mucio bez potrebe:)),tako je i ovom slucaju sve OFF osim linije.

Ovi sa tastaturom,pretpostavljam da znate da vas TC,BA i ostala pomagala usporavaju...a voziti na tastaturi bez TC mislim da je nemoguce!!

@MarkoG
Ima polivnih LOGITECH Formula Vibration Feedback Wheel za 20-ak evra,mislim da to nije strasno skupo a moze solidno da posluzi,to je po meni neki minimum volana za ovu igru

. No dobar deo vas zna da se zanese, jer ako vi uspete da napravite priblizno brz krug kao J.Button na Montrealu , to automatski znaci da ste vozac kao on , te da to mora biti simulacija :p
Vremena koja smo mi postovali ovde su sa TT(time trial)a tu su iskljucene i simulacija guma i simulacija goriva,znaci arkada,e sad na ta vremena dodas 3-4 sekunde kada su sve SIM ON i sva pomagala OFF i dolazis do realnog vremena.

Poslednja izmena:
[YOUTUBE]RoBU3L0QXGc&feature[/YOUTUBE]

Neke impresije:

Among the lucky gamers getting to try F1 2011 was NeoGAF’s Lucius86 and here’s what he has to say about the physics & tire model improvements Codemasters promised:

I regarded F1 2010’s driving model as a flawed, but one of the most entertaining driving experiences I’ve had. But now after playing F1 2011, I see it as a very simplistic system and I’m not sure how I will be able to go back after tasting this. The game is still F1, but my god it feels like a different beast to drive.

This car is ALIVE. Coming out of the first corner on Silverstone I floored the throttle like I did in F1 2010, but you just can’t do that now (with TC off anyway). No longer can the game feel a bit on rails – you honestly can feel the difference in traction you have on each individual tyre. You can tell when the car is on the limit just through the interactions in the force feedback wheels and the visual clues on screen. Riding the kerbs is joy, not guesswork until you know which ones to hit and which to not. You honestly feel more in touch with the car and how it controls.

Tyres are such a big difference this time around. Options are options – they are sexy, they have grip, they fade quickly. But put on those primes, and bloody hell you are in for a ride. You really need to rubber them in like in real F1 during the practice sessions. I went out on cold Primes, went into a corner and it felt so twitchy. The car just wanted to snap away if I just pushed them a little too hard. Apparently they will last like this for 2 laps or so, so those first 2 laps are really going to bust some people’s balls. But I loved wrestling with the car in this situation, and it was already clear the new physics model was a win.

This game is more unforgiving too. Start losing control of the car, you really must have some skill and reactions to wrestle it back. No longer will smacking the brakes save you! The sound effects when you are skidding are so realistic – no longer just tyre squeal, but you can hear each individual tyre lockup. And the crashes, ooo there will be debris EVERYWHERE. FV, you will love it. Saw some awesome moments of cars going up in the air. Bits of wings fall off, parts of the nose on its own – a massive upgrade.

Tyres lockup properly under braking now (and again sounds amazing), you can intuitively tell which wheel is locking when braking, which is just another example of how good the cars feel now.

On the not-so-positive side, the replay system still seems to be very much limited and the safety car is absent for now as well, even though this feature was cited as one of F1 2011’s improvements when first info on the title surfaced. You can check out Lucius86’s full recap here.

Izgleda osvezavajuce,samo kad bi ubacili multiplayer sa 24 igraca i spojili XBOX,PS i PC.
Mclaren je extra odradjen.....

Vidim da je kers tu i bas me zanima kako je implementiran u samu igru tj. dal` je tu samo vizuelno ili stvarno ima uticaja na bolid.

Imam 2 pitanja:

1. Da li se zna oce postojati LAN opcija
2. Imam LOGITECH Formula Vibration Feedback Wheel, da li se isplati da ga prodajem pa da uzimam neki sa Force Feedback-om ? Da li je razlika zaista tolika?

Ja sam bio odusevljen 2010tkom i jedva čekam 2011.

Ako je neko pronašao način da ponovo učita save, posle brisanja Windows Live Games naloga sa kompa, neka mi javi. :(

Imam 2 pitanja:

1. Da li se zna oce postojati LAN opcija
2. Imam LOGITECH Formula Vibration Feedback Wheel, da li se isplati da ga prodajem pa da uzimam neki sa Force Feedback-om ? Da li je razlika zaista tolika?

Sa forcefeedbackom mozes lako osetiti ponasanje kola, gde su ti limiti i sl.

Sa forcefeedbackom mozes lako osetiti ponasanje kola, gde su ti limiti i sl.

Ali nije neophodan za arkadu iliza naslov kao sto je F1201x.

@Igy
Osecaj sa FFB volanom je definitivno bolji za bilo koju voznju od vibracije. Naravno, uvek je preporuka uzeti FFB volan ali kao sto sam rekao, dok ne krenes u svet simulacija, nije neophodan.

FF u ovoj igri je odlican, bukvalno se oseti koji tocak zakaci ivicnjak, neravnine na stazi ili kad krene da proklizava, itekako vredi:)

Bog'te, još malo :)

Ja sam bio odusevljen 2010tkom i jedva čekam 2011.

Ako je neko pronašao način da ponovo učita save, posle brisanja Windows Live Games naloga sa kompa, neka mi javi. :(

Sacuvas fajlove iz foldera "autosave"...posle nove instalacije,te fajlove ubacis u novi autosave folder.
C:\Users\....\Documents\My Games\FormulaOne\savegame\Autosave

Znaci samo fajlove iz foldera ne ceo folder!!!

Ja sam tako odradio i posle reinstalacije sistema imam sve stare setupove ,sto mi je bitnije od savegame-a.

Sacuvas fajlove iz foldera "autosave"...posle nove instalacije,te fajlove ubacis u novi autosave folder.
C:\Users\....\Documents\My Games\FormulaOne\savegame\Autosave

Znaci samo fajlove iz foldera ne ceo folder!!!

Ja sam tako odradio i posle reinstalacije sistema imam sve stare setupove ,sto mi je bitnije od savegame-a.

A šta da radim što sam igrao tri sezone? Da bacim u vetar? Neće da može. Setup nije isto što i savegame. Ja hoću da vratim savegame, ali to je nemoguće zbog razlike u UID koji koristi Windows Games Live.

Ja sam pokušao da prebacim save game s jednog na drugi komp, što je takođe nemoguće. Užasno glupa stvar, ne vidim razlog zbog čega Games For Windows tako funkcioniše.

Da neko ne bi mogao da ti ukrade save.

Codemasters sigurno može da otključa save, ali problem je ubediti ih.

A šta da radim što sam igrao tri sezone? Da bacim u vetar? Neće da može. Setup nije isto što i savegame. Ja hoću da vratim savegame, ali to je nemoguće zbog razlike u UID koji koristi Windows Games Live.

Mozda se nisam lepo "odrazio",prebacio sam i savegame i setupove na onaj nacin,samo sam naznacio da su mi setupovi vazniji od savegame-a posto uglavnom igram online,znaci u pitanju je jedan te isti komp,radio sam reinstalaciju sistema.
Ne znam kako funkcionise sa jednog na drugi komp nisam probao!

edit:
ovo su ti fajlovi koji sadrze i savegame i setupove a koji su u gore pomenutom folderu

2011-09-13220858.jpg

Poslednja izmena:
Drac0 ti imaš orginal igru, tu je problem i razlika između nas. :) Tebi je save bio bekapovan na netu.

@sirNemanjapro

E *** brate,hteo sam da pomognem.....:))

Nazad
Vrh Dno