Šta je novo?

F. E. A. R. 2: Project Origin

*** , prvi deo je imao lepu pricu ! ali da ne bude samo tipa Resident Evil ! ajmo udri po ALMI svaki put !

Evo imam problem prilikom pokretanja ove igrice.Kad je startujem dobijem ovu informaciju
This application has failed to start because X3DAudio1_5.dll was not found. Re-installing the application may fix this problem"

E sad procitao sam celu temu ispocetka i vidim da su jos neki ljudi imali isti ovakav problem.Receno je da je problem resen novim directx-om.Evo link
http://download.microsoft.com/downlo...008_redist.exe

E sad meni je instalirana vista 64 bit service pack 1 i ne znam da li smem da instaliram pomenuti directx na ovoj visti ili je on za xp.
Pa ako moze mala pomoc da ne s****m nesto.
Pozdrav.

imam mali problem, posle instalacije kad je krekuje pri pokretanju zatrazi mi neki XD3audio.dll ili nesto slicno nisam zapamtio naziv, instalirao sam DX9c i opet nije htela.Sta je u pitanju?

Meni je u paketu :D sa igrom, dosao i najnoviji Dx9, medjutim iako sam ga instalirao igra u XP-u nece da radi.
U Visti je proradila, kad sam instalirao taj novi dx9, tako da se igram na Visti.

@djwibe
Dobro, nisam rekao da je igra revolucionarna (koliko je donekle prvi deo bio), ali se ne slazem sa hate-ovanjem, igra nije losa :).

Poslednja izmena:
Ma polako xp ispada iz igre sve zbog viste zato se na xp ima razni komplikacija ja konkretno vec gubim zivce kad dodje do tih stvari.

Simpa, malo lagana, dobar je osećaj igrati, malo su mi oni leševi previše iskasapljeni, kao da sam ih gadjao nekom visokom explozivnom municijom.
Ali utisak koji preovladjuje je odličan, drži pažnju, tera te da ideš dalje, ja sam zadovoljan:)

Totalni trip sa CF.
Znači na mašini iz potpisa u rezoluciji 12x10 sa FULL detaljima [email protected] sa jednom kartom na 700@2100 tera preko 120 fps, dok kad uključim CF dobijam samo 80-90 fps :wall:. Pretpostavljam da su drajveri, ali da li ima neka fora da se osposobi CF?

Ubačen je CF profil za FEAR 2 u Kataliste 9.2, da li ih koristiš?

Totalni trip sa CF.
Znači na mašini iz potpisa u rezoluciji 12x10 sa FULL detaljima [email protected] sa jednom kartom na 700@2100 tera preko 120 fps, dok kad uključim CF dobijam samo 80-90 fps :wall:. Pretpostavljam da su drajveri, ali da li ima neka fora da se osposobi CF?
ili samo rinejmuj exe fajl (ivke76 je pisao o tome na forumu) i dobices boost od 300%. bio je test na xbitlabsu. pijani rusi restirali...
mada ti i ne treba. sve preko 60fps je dzabe, ionako se javlja tearing, sto je ruzno. stavi vsync ili ga zagusi sa divljackim AA (ukljuci i adaptive AA u CCC-u)...

Prešao sam i ja. Super mi je legla igra. Jedina zamerka je što je na Hard zaista suviše lako. SloMo sam koristio samo na kraju.

ili samo rinejmuj exe fajl (ivke76 je pisao o tome na forumu) i dobices boost od 300%. bio je test na xbitlabsu. pijani rusi restirali...
mada ti i ne treba. sve preko 60fps je dzabe, ionako se javlja tearing, sto je ruzno. stavi vsync ili ga zagusi sa divljackim AA (ukljuci i adaptive AA u CCC-u)...

Gde se nalazi ta opcija sa profilima u CCC???
Ili reci bar u šta preimenujem .exe.

Jedno od resenja za problem sa SOUND ACCELERATION ERROR-om:
-Control Panel - Sound and Audio Devices - Hardware and DISABLE Unimodem Half-Duplex Audio device..
Ne znam da li je bilo ,ali moze da pomogne..

-Control Panel - Sound and Audio Devices - Hardware and DISABLE Unimodem Half-Duplex Audio device..
Ne znam da li je bilo ,ali moze da pomogne..

a jos jedno od resenje je instalacija DirectX-a koji dolazi uz igru :d

a jos jedno od resenje je instalacija DirectX-a koji dolazi uz igru :d

Nekima to ne radi u XP-u, recimo meni :).
Na Visti mi radi, ali sam kupio nov hdd, pa me bas mrzelo da instaliram Vistu samo zbog jedne igre.

Svaka cast terzazak, to je resenje.
Secam se da je i za jos neku igru ovo bilo resenje, dakle iskljucivanje dial-up sound contrtolera :).

Poslednja izmena:
Bilo je za Call of Duty 5, kad je izbacivao error, isto to resenje.

Ovaj FEAR ako i prosli je pravi FPS, mislim prava dobra pucacina :) mozes da nadjes neku sitnu zamerku ovo ili ono ali igra te vuce da igras, mozes da ne koristis bulet time i da se malo pomucis, da koristis samo jednu pucu pa da je zacinis " man to man " efektima i slicno.

Odlican FPS

Poslednja izmena:
un-fuckin'-believable!
ja sam jos jedan od onih koji su popili sound error, tacnije ovo:
“Sound Acceleration Error. Please refer to the readme.txt for instructions on setting up the sound hardware on your computer”
naravno u read me fajlu nikad nista nije bilo korisno, pa nije ni sada.
citao sam sta su ovde ljudi preporucivali, recimo deinstalacija Unimodem Half-Duplex Audio device, ali to nisam mogao nigde da nadjem. onda sam krenuo da guglam. posle manje pretrage nabasao sam na thread na zvanicnom forumu, i posle manje pretrage po njemu nasao sam post kojim sam resio problem. here it is:
click me
otisao sam u control panel, pa sounds and audio devices pa audio tab, pa pod audio playback sam video sta sve imam izlistano. pored svog audigy-ja sam nasao i taj nesretni modem, ali koga nisam mogao da nadjem u device manageru kako bih da deinstalirao ili disable-ovao! onda sam isao na view u DM-u i "show hidden devices" i opet nista. onda sam uradio ono iz posta sa zvanicnog foruma sto sam okacio ovde a to je da se iscacka da DM prikazuje sve sto je OS zapamtio da je nekada bilo instalirano. kada sam to podesio DM je prikazao smrdljivi modem onako zatamnjeno ali sam bez obzira na to mogao da ga deinstaliram, sto sam i uradio i na kraju je zvuk proradio. koristim XP SP3, ako nekoga zanima. eto, nadam se da sam pomogao nekome, a sve imate u linku koji sam postovao iznad.
pozdrav

Dobro jutro :D.

Ja sam imao tu gresku, i problem u Visti je ispravljen tako sto je instaliran poslednji DX9, koji je dosao uz igru.
Ali u XP-u ovo nije palilo, pa sam upotrebio tu proceduru:
Control Panel -> Sound and Audio Devices -> Hardware tab -> Unimodem Full /Half Duplex Audio Device -> Properties -> Disable Device.

Inace, koliko ja znam ovo je audio speaker za dial-up modem :).

@obojica:
naravno da nemam taj modem zadnjih x godina. procitajte ponovo sta sam napisao. modem je izvadjen i deinstaliran ali je ostavio negde neki rep koji sam mogao da vidim samo kada sam namestio device manager da vidi sve sto je ikada instalirano na OS-u. onda sam tu deinstalirao te "duhove" matorog modema i sve je ok.
:wave:

@obojica:
naravno da nemam taj modem zadnjih x godina. procitajte ponovo sta sam napisao. modem je izvadjen i deinstaliran ali je ostavio negde neki rep koji sam mogao da vidim samo kada sam namestio device manager da vidi sve sto je ikada instalirano na OS-u. onda sam tu deinstalirao te "duhove" matorog modema i sve je ok.
:wave:

Nisi x godina reinstalirao win? :zgran: :wall: Pa vreme ti je (odavno)

Nisi x godina reinstalirao win? :zgran: :wall: Pa vreme ti je (odavno)
ocekivao sam ovakav comment.
jok ja. ja reinstaliram win samo kada ode do djavola, a to mi se jako retko desava jer sam jako pazljiv sta radim...:)

ocekivao sam ovakav comment.
jok ja. ja reinstaliram win samo kada ode do djavola, a to mi se jako retko desava jer sam jako pazljiv sta radim...:)

Win mu dođe kao devojka koju pažljivo čuva. :d
Eto vidiš ja moj win menjam barem svakih 6 meseci, čisto iz higijenskih razloga. :party:
Da ti bacim neki virus, pa da ti olakšam muku.

Gazi bre to vreme mu je.
A što se igre tiče, pređoh je posle 3 dana laganog igranja i mogu reći da me nije razočarala, jedino što nerviraju ona učitavanja do bola :crash:, svakih 15 metara autosave.

Poslednja izmena:
dajte, ljudi, sto bih reinstalirao ako mi sve super radi? ako vec imam dovoljno skill-a da resim problem bez reinstalacije sistema, zasto bih to radio? :)
ok, od nocas se bacam na pikanje pa cu izneti svoje utiske (nije da cu reci nesto pametno sto vec nije napisano ovde :d)...

Au hvala, resitli ste mi problem..s tim sto sam ja pocupao modem ionako je samo zauzimao mesto :d

Hvala. Problem sa zvukom je resen

Nisam pratio temu neko vreme. Sta bi sa senkama? :)

Pa nista:) Negde ih ima, negde ne...ne verujem da ce to ikada i menjati.Kad nisu sredili i neke jednostavnije stvari kao sto su suzen ekran, prenatrpani HUD, tezina igre, itd, itd...

Nazad
Vrh Dno