Šta je novo?

Eyefinity-zvanicna tema.

Rapture

Slavan
Učlanjen(a)
10.08.2008
Poena
485
Evo za pocetak par slika i jedan bench:

Stalker CoP:

Poslednja izmena:
fenomenalno!!!

daj malo informacija o monitor setupu! Koristis neke adaptere?

Ja sam istu stvar probao na 3 22" , sve bez adaptera, 2 na dvi i 1 na HDMI su bili vezani, sve savrseno radi, jedino sto sam primetio je to da kartica ne obara totalno klok ako rade 2 ili vise monitora vec ostavlja kao donju granicu 450MHz, dok kad 1 radi onda je brzina 50MHz u idle-u.

kuku-lele... zena bi me streljala :D

svaka cast, bas cu da pratim temu.

Svaka cast na setup, super izgelda.
Ja sam se ranije interesovao za widescreen gaming, jos kada je jedini nacin bio Matrxi triplehead2go adapter :D
Sada uz novije ati grafike sve je mnogo lakse :)
Izvrti bench svih igrica sto imas, ako moze 1/3 monitora da vidimo koiko se gubi :)
Evo ti jedan jako dobar forum za samo to, mozes svasta da saznas :) http://www.widescreengamingforum.com/forum/
uzivaj ;)

I ja planiram slican setup sa 1xAsus MW221 + 2xLenovo L2251p (ili x) samo da ispregovaram sa zenom gde da ga smestim :)

...

fenomenalno!!!

daj malo informacija o monitor setupu! Koristis neke adaptere?

E ovako monitori su, po slici:
LgW2252TQ,dvi-vga _ povezan na dvi
Samsung p2450h,dvi-vga-hdmi _ povezan na dvi
Philips 220c, dvi-vga _ povezan preko Dp to Vga aktivnog adaptera

I jos da dodam za philips da je, nevezano za eyefinity, odlican monitor! bilo da je uljucen ili na dvi ili na vga ima odlicnu sliku, i nema razlike u odnosu na samsung, dok ovaj lg iako je prikljucen na dvi port zahteva malo cackanja sa podesavanjima da bi imao pribliznu sliku kao samsung.

Sada uz novije ati grafike sve je mnogo lakse :)
Izvrti bench svih igrica sto imas, ako moze 1/3 monitora da vidimo koiko se gubi :)
Evo ti jedan jako dobar forum za samo to, mozes svasta da saznas :) http://www.widescreengamingforum.com/forum/
uzivaj ;)

Sto se tice performasni, u najgorem slucaju padaju na pola sa 3 puta vecom rezolucijom, ali opet sve zavisi od igre do igre, uglavnom radi dobro, trenutno nemam bas nesto vremena da detaljno prikazem performanse, ipak bih da odigram nesto konkretno :), ali bice sigurno jedan mini test sa "konkretnim" igrama, koje ce dati neku realnu sliku o mogucnostima ove karte u ovoj rezoluciji.

I ja planiram slican setup sa 1xAsus MW221 + 2xLenovo L2251p (ili x) samo da ispregovaram sa zenom gde da ga smestim :)

Koriscenja razlicitih monitora_ oko same slike nije toliki problem moze sasvim solidno da se dotera da to lici na pravu stvar, ali problem je sto kada su razliciti monitori gubi se opcija bezel compensation:smash:, prvo resenja na koje sam naisao je ovo:

I have three monitors, all the same but for some reason Bezel Compensation was not an option.

Not wanting to mess with flashing my monitors...

I did a quick search in my registry and found this gem of a key:

Code:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\ATI\ACE\Settings\Graphics\BezelSupported
"Accessible"="Nobody"

Now I know what youre thinking...it CANT be that easy...

But, IT WAS...

I changed the Nobody value to Everybody...and I now have the option to Add Bezel Compensation on my display group.

For those of you less computer/registry savvy, here's the quickest way to make the change:

copy the contents of the following code into a new notepad file:

Code:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\ATI\ACE\Settings\Graphics\BezelSupported]
"Accessible"="Everybody"

Save the file as BezelSupportForce.reg(or anything as long as it has .reg, be sure it's not .reg.txt)

Then double click the new file and hit Yes when asked if you want to continue.

I hope this helps...Really curious to know if it works across the board or just on x64 systems.

Medjutim to nije upalilo, a onda sam nasao drugo resenje na ovom linku - http://www.widescreengamingforum.com/forum/viewtopic.php?f=64&t=18597 , videcu da isprobam to veceras.

Volan nisam ni probao, treba da nabavim driver za njega, za w7 64, a uz to takodje i novi f1 :smoke:.

Poslednja izmena:
drajvere za momo imas na sajtu logitech-a ;)

Jeste ali imam i dial-up.

Rapture ekstra si ovo napravio, a vidim i 5850 klokovana se dobro drzi :D

...

Batman:

Benchmark:

4xaa, sve na max, i naravno rezolucija 5040x1050.

Resident evil 5 :

Benchmark:

sve na max, rez_5040x1050.

H.A.W.X 2::smoke:

Benchmark:

Sve na max, bez AA...

Sa 4xaa...

Na redu je Richard burns i njegovo tweak-nje za rad u eyefinity-u... elem mogli bi moderatori da stave temu u sticky, i da se konacno zakljuca eyefinity tread u trendovima i itd.:)

Poslednja izmena:
Cekaj Prijatelju,sve ovo radi jedan Radeon 5850?

Ekstra izgleda, perforamnse su ok s obzirom koaj je rezolucija aj probaj Crysis :D

Jednostavno, ko ne proba uzivo igranje na tri monitora ne moze da shvati koliko je sjajan osecaj :)

Jer to Samsung P2450 u sredini, kakav je???????
Ja kapiram da je mnogo dobar osecaj stvarno igrati na 3 monitora ali je 3 puta bolje za relly voznje i simulacije letenja nego na drugim igricama, tek na tim igricama vidis koliko je dobar trip Eyefinity.

Poslednja izmena:
Ja kapiram da je mnogo dobar osecaj stvarno igrati na 3 monitora ali je 3 puta bolje za relly voznje i simulacije letenja nego na drugim igricama, tek na tim igricama vidis koliko je dobar trip Eyefinity.

Veruj mi da tip igrice nema previse veze, i u FPS je dozivljaj daleko bolji.

Ovo je davno linkovano, ali je sada vec zatrpano ko zna gde u Trendovima... Experience Eyefinity.

Jer to Samsung P2450 u sredini, kakav je???????

Dobar monitor! jedino sto je trenutno poskupeo malo u odnosu na pocetak godine, kada sam ga uzeo.Dobar je, a jos je bolji i u "sendvicu", ovaj eyefinity-u:p.

A zamislite 3 P2450, ihhh.
Ali to je sada mnogo daleko od realnog za mene. Jer kada sam kupovao komp nisam imao pare ni za dobru podlogu ni tastaturu a prvo to treba polako vremenom promeniti.
Podlogu najmanju Razer Goliathus, a tastaturu Razer Lycosa, Ako sada kupim taj od 24" a ne od 27" imacu i za tastaturu pare i za stolicu za komp a ne da sedim na onoj za terase.
Ako gu bi kupio 27' onda zbogom Eyefinity za sva vremena ovako ima sanse da se do leta kupe neki mozda i polovni od 24 ako neko bude kupovao 27 pa prodavao ispravan u dobrom stanju.

Poslednja izmena:
Richard burns...

Prvo igra mora da bude sa 1.02 patch-om, zatim mora da se koristi camhack, da bi cam hack radio na w7, mora da se uradi sledece, fajl pod imenom dx8vb.dll treba iskopirati u system 32, zatim u comand promt-u iskucati sledece regsvr32 dx8vb.dll , i udari enter.Ako kojim slucajem comand promt prijavljuje problem, onda dx8vb.dll iskopirati i u sam win folder.

Ako je sve dobro ispalo, cam hack bi sad trebalo da radi, prvo se on pokrene a zatim i igra i to RichardBurnsRally_SSE ikonica , cim krene stage treba udariti *, i cam hack je aktiviran, zatim preko num pad-a i shift + "[]" zagrada :p se steluje slika, u atachment-u ima i fajl rbr profile sa predefinisanim kamerama, sadrzina ovog fajla se iskopira u cam hack folder i preko 123... se bira zeljena kamera.

I na kraju to treba da izgleda ovako:

Prilozi

• dx8vb.zip
    480.6 KB · Pregleda: 29
  • Richard_Burns_Rally_camhack3.0.zip
    41.7 KB · Pregleda: 32
  • rbr profile.zip
    843 bajta · Pregleda: 24
Poslednja izmena:
F1 2010 bi izgledao mnogo bolje od Burnsa, mesto vazaca centralno i novija je igra :)

Svaka cast sto kaze covek ubilabime zena ahahahah. :wave:

lepo je to ali da bi max uzitak bio treba valjda sva tri monitora da budu ista :D

Poslednja izmena:
hehe bas vala i ja izmisljam :D

F1:,)

Sve na max,4xmsaa, i fps se krece oko 40 +/- 2-3 frejma, ili ti radi odlicno.Definitivno najbolji dozivljaj od svega sto sam probao!

Poslednja izmena:
Spusti taj pogled u kokpit.

Mislis ovako :) :

Vrh Dno