Šta je novo?

Eyefinity-zvanicna tema.

Fallout NV:

U igri se javlja "bug" kada se otvara terminal da se hack-je, pa je potrebno uraditi sledece: change fRenderedTerminalZoom=36 to the following fRenderedTerminalZoom=88, ovu opciju treba promeniti i u cfg fajlu u samoj instalaciji i u cfg-u u folderu igre koji se nalazi u Mydocuments.
Opcija koju treba promeniti, nalazi se pri kraju cfg fajla.

I da, fps se krece izmedju 50 i 60, uglavnom orbitira izmedju 55 i 60, sve na max sa 2xaa, karta naravno na 950/1200.

Poslednja izmena:
interesuje me gde si nabavio taj DP to Vga aktivni adapter,
("Philips 220c, dvi-vga _ povezan preko Dp to Vga aktivnog adaptera"), kolika je cena i da li postoji aktivni i passivni DP to Vga kao kod DP to DVI. Ovo stvarno izgleda fenomenalno..samo se bojim da ce jedna 6870 biti slaba za pocetak :trust:

.samo se bojim da ce jedna 6870 biti slaba za pocetak
[YOUTUBE]4mJeefx5_Qc[/YOUTUBE]
...na kraju klipa su postavili kameru gde treba...

Poslednja izmena:
interesuje me gde si nabavio taj DP to Vga aktivni adapter,
("Philips 220c, dvi-vga _ povezan preko Dp to Vga aktivnog adaptera"), kolika je cena i da li postoji aktivni i passivni DP to Vga kao kod DP to DVI. Ovo stvarno izgleda fenomenalno..samo se bojim da ce jedna 6870 biti slaba za pocetak :trust:

Adapter sam dobio kao poklon od familije iz uk :), a kostao je skoro 40e, i zapamti adapter mora da bude aktivni, ne vezano za to da li trazi dodatno napajanje preko usb-a.Imas kod nas ovo - http://www.winwin.rs/vga-pci-e-ati-radeon.65.html?categoryId=18 stavka dva.

Jedna 6870 bi trebala da bude dovoljna za pocetak, mada stvarno ne znam kako se ona tacno ponasa u eyefinity-u, i obavezno uskladi adapter sa tim da li je na karti obican DP u punoj dimenziji, ili je u pitanju mini dp kao na referntnim 6870, i sadasjnim 6950/70.

nisam puno upucen u eyefinity pa mi treba objasnjenje vezano za relozluciju

ukupna rezolucija koliko vidim je 5040x1050, e sad... svaki od ova tri monitora ima rezoluciju 1920x1080, sto znaci 1920 x 3 = 5760x1080.
u cemu je kvaka?! :)

E za ovaj Samsung MD230X3 vredi dati pare. Znao sam da je pitanje dana kada ce to da se pojavi samo i da odvale cenu i da nam za godinu dana sa sledecim generacijama grafike bude sasvim dostupno. Za to vredi dati pare a ne na gluposti. Unapredjivati jhard dok ne podigne sistem za 11 sec. Iovako samo prodjem prstom sanjiv i idem do kupatila. Naravno imati SSD srednje klase da ne mrcvare Hardovi prilikom instalacije, extraktovanja i ostaloga.

Da si ti ziv i zdrav, taj Samsung postoji vec 6 meseci, najmanje. Toliko ja znam za njega a mozda je i ranije predstavljen.
I evo za 6 meseci jos niko od konkurenata nije ponudio slicnu stvar. Jednostavno, to je niche market. Malo ljudi hoce da odvoji 5-6-10 kvadrata svog stana i bar 500-600 USD/EUR. Zato ce i cene ostati takve.

@Rockwell: kvaka je u pogresnom racunanju. Verovatno mislis na nesto sto je receno u ovom klipu. Nisam ga gledao posto me taj lik opasno nervira.
Kod 16:10 monitora, rezolucija u Eyefinity-u je 5040 a kod FullHd iliti 16:9 rezolucija jeste 5760, kao sto kazes.

Pa mene ne nervira ali mi nije bas simpa dosta pokazuje nebitnih stvari a nervira me kada otvori neku komponentu i onda kao magarac krene da drka dugmice na tastaturi i slicno.
A sta je on, ima li neku firmu za nabavku ili radi kao tehnicka podrska ili testira ili je samo pun love pa kupuje sta mu padne napamet???
Ja sam sada prvi put video Samsung taj a nisam imao predstavu da se to pravi i kada sam video spajanje monitora logicno mi je bilo da se nesto tako napravi samo bolje polukruzno.
Nemam da stavljam 1 pored drugog tako da bi mi to idealno palo da samo je u sredini drzac.

Poslednja izmena:
soko je napisao(la):
@Rockwell: kvaka je u pogresnom racunanju. Verovatno mislis na nesto sto je receno u ovom klipu. Nisam ga gledao posto me taj lik opasno nervira.
Kod 16:10 monitora, rezolucija u Eyefinity-u je 5040 a kod FullHd iliti 16:9 rezolucija jeste 5760, kao sto kazes.

nisam slusao lika iz klipa vec se vezujem za Rapture-ov setup

njegovi monitori su 22" i svi su rezolucije 1920x1080 (16:9) (gresim li?), a u testovima mu je namestena rezolucija 5040x1050. E sad, ako 5040 podelim sa 3 onda dobijem vertikalnu rez 1680 sto nije nominalna rezolucija svakog monitora ponaosob, dakle, radi skaliranje, al ajd to, nego, odakle 1050... sta se desilo sa 30 piksela :)

...a ovo sto kazes da je kod 16:10 monitora 5040 mi nije logicno... ja imam 16:10 monitor sa rezolucijom 1920x1200 i kada bih vezao jos 2 logicno je da ukupno bude 5760x1200?!

najbolje da Rapture razjasni ;)

Poslednja izmena:
heh... sad malo googlah :)

njemu su philips i lg zapravo 16:10 i nose rezoluciju 1680x1050, a samsung je 16:9 sa rezolucijom 1920x1080
dakle, on samsunga obori na 1680x1050 i otuda 5040x1050 :) :)

ccc... e jesam ****** :)

zna li neko sta se desilo sa ovime ? obzirom da je prototip napravljen 2008 i "0.2ms"
[YOUTUBE]2yT6OuGXmGo[/YOUTUBE]

Po tom testu 6950/70 ima 25-35% veci fps u 5760 rezi od 5850/70... Mislim da bi se isplatila nadogradnja onom ko koristi-planira eyefinity... naravno kad se normalizuje cena za 6950/70...
Povoljna stvar za nekog ko planira takvu zamenu je i sto su se kod nas u radnjama cene 58xx serije zaglavile...

Poslednja izmena:
nisam neki, tj nisam uopste gamer tip, jedino sto igram jeste FIFA ili PES sa drustvom, e sada uzeo sam powercolor 5750 1GB DDR5, jel bi mogao izvuci sta sa 3x22" da probam da prikacim?

Jel mogu sve igrice tako, ili moraju da podrzavaju tu tehnologiju, tj. koliko igrica uopste podrzava te visoke rezolucije?
Cini mi se da je kod nekih odlicno, dok npr. na klipu ovog kanadjanina sto vas nervira, izgleda jako neobicno, jer je slika na monitorima koji su sa strane prilicno izduzena, mislim da bi mi se zavrtelo u glavi...posebno ako je u pitanju neki drift :p

@Rapture - jel si probao kod onih voznji da podesavas FOV (field of view), da li je to uopste moguce? Igrao sam ranije LFS, i promenom ovog ugla se prilicno poboljsa osecaj.

Jel ste videli ovo http://www.youtube.com/watch?v=GNkDX2pcg0U&t=11s ? Izaslo mi je kao predlog kad sam gledao kanadjanina. Inace mi je dzumbus sa kablovima, jos mi samo ovo fali :D

nisam neki, tj nisam uopste gamer tip, jedino sto igram jeste FIFA ili PES sa drustvom, e sada uzeo sam powercolor 5750 1GB DDR5, jel bi mogao izvuci sta sa 3x22" da probam da prikacim?

Probaj, ali se nesto neces bas usreciti sa tom kartom, u ovim rezolucijama.

Jel mogu sve igrice tako, ili moraju da podrzavaju tu tehnologiju, tj. koliko igrica uopste podrzava te visoke rezolucije?
Cini mi se da je kod nekih odlicno, dok npr. na klipu ovog kanadjanina sto vas nervira, izgleda jako neobicno, jer je slika na monitorima koji su sa strane prilicno izduzena, mislim da bi mi se zavrtelo u glavi...posebno ako je u pitanju neki drift :p

@Rapture - jel si probao kod onih voznji da podesavas FOV (field of view), da li je to uopste moguce? Igrao sam ranije LFS, i promenom ovog ugla se prilicno poboljsa osecaj.

Jel ste videli ovo http://www.youtube.com/watch?v=GNkDX2pcg0U&t=11s ? Izaslo mi je kao predlog kad sam gledao kanadjanina. Inace mi je dzumbus sa kablovima, jos mi samo ovo fali :D

FOV sam probao samo u RBR, preko camhack-a, valjda igra i-racing ima podrsku u sebi za multidisplay setup, i u njoj nema krivljenja vidnog polja.

eeeeeeeeeee problem, hm...
3x acer g225hq nazalost vga, dva povezana na dvi preko daptera na vga, to radi OK. E sad, treci budz, active displayport to single-link adapter pa na njega dvi to vga, kazem budz.
Racunar ga vidi i prihvata ali ga konta kao DFP dok su prethodna 2 CRT, znaci prihvata grupu 3x1 ali ga ne pali, ne pobudjuje ga.
on je tu samo je ugasen i deo slike koji je na njemu ne vidi se, mada mis "ide" na njega i mozes "prozor" da prevuces na njega, pa posle bodem da ga vratim.
I sta sad ja da radim, adapter displayport to vga ne mogu nigde da nadjem.

Probaj da pre uključenja računara ostaviš samo njega na kablu pa ukoliko dobiješ sliku u Win-u, kreni da ubadaš i ostala dva monitora i praviš grupu.

Za početak bih ja tako probao.

Pitanje: gde si našao Active DP to Single link adapter? Već deset dana jurim da ga kupim ali ga ne nalazim...

@Rapture
Neverovatno ali ga sada imaju na stanju :) Pre Nove ga nije bilo...
Javljam večeras utiske sa Eyefinity-jem!

Super! ja upravo otkljucah svoj 6950 :exploder:, koliko vidim adapter radi:), ostaje samo da se sve to lepo isproba.

Samsung predstavio novu D8000 seriju led televizora sa okvirom od samo 5mm. Doduse nema DP, ali verovatno ce sledece godine biti na trzistu gomila monitora sa tolikim okvirom.

zanimljivo... ajde rapture kad uvatis malo vremena zvizni neke benchove da vidim kako se snalazi karta sa 3 monitora.. uzeo sam je i ja, ali nemam jos 3 monitora kod sebe pa me zato jako interesuje. Po mogucnosti na frekvencijama 6970tke ako ti sve fino radi a pretpostavljam da da.

Evo moja Hd6950 sa HD6970 BIOS-om i frekvencijama 1000/5500 :)

6950CrysisEyefinity.jpg

Koji napon za 1000mhz?:) , meni sa 1.175 je stabilna na 900, ali nisam stigao ni da probam dalje.Inace u crysis-u 5850 na 950/1200 rez 5040x1050 na high uzima avg 30fps dok modovani 6950 na 900/1375 ide do avg 36fps, u falloutNW se oseca razlika i solidno je fluidniji fps, onda u stalkercop-u je razlika oko 25%, jedva cekam da vidim te nove driver-e na delu.
Inace memorija nece ni makac preko 1375.

Nazad
Vrh Dno