Šta je novo?

Eyefinity-zvanicna tema.

Stalker cop, 5850 u pozadini...

Poslednja izmena:
Pronadjite uljeza :D

Mala igrica.
Sta ne pripada ovoj slici? :banana:

Prilozi

• PICT0040.JPG
    PICT0040.JPG
    731.7 KB · Pregleda: 111
cebe iza levog monitora? :p

Blizu si :d...

Graficka je visak. :)
9800GTX nema sta da trazi u drustvu 3 monitora i DP adaptera.

Ali, dobila je odgovarajuceg naslednika. Jos sledece nedelje da mi zavrse nosac za monitore ,) :banana:

Prilozi

• PICT0043.JPG
    PICT0043.JPG
    779.4 KB · Pregleda: 72
evo i ja da se pridruzim temi, danas sam nabavio 6850 kartu imam 2 x samsung 215 tw i jedan 205 bw ... Pokusao sam da 205 bw povezem preko hdmi to dvi adaptera i naravno ne mogu da ga ubacim u grupu niti ga katrta pali da bude kao treci monitor... sva tri monitora su iste rezolucije... Interesuje me da li je onda resenje display port do dvi? ako jeste , molim vas da mi kazete gde ima da se nabavi, u winwin-u nema koliko ja znam, a i ne vidim na sajtu nista slicno ... hvala !

Vrh, josh kad bi neko neshto ozbiljno radio sa tim umesto da puca toliko para i prostora samo za igranje prosecnih igara portovanih sa konzola :d

Poslednja izmena:
o_O ... Ima li uzivanja / zezanja / igranja u tvom zivotu ili sve za sta se daju pare mora da bude ozbiljno ?

Emrax : mikroprinc bi trebao da ima taj konvertor

Vrh, josh kad bi neko neshto ozbiljno radio sa tim umesto da puca toliko para i prostora samo za igranje prosecnih igara portovanih sa konzola :d

I to kaze neko ko je dao 700EUR za PS3 i 1500 za prosecan LCD?
A kad bi PS3 to mogao to bi bila najneverovatnija i najbolja stvar koja je mogla da se izmisli. I kostala bi samo 989,50 USD + 1400 po displeju koji podrzava taj neverovatni feature, ali to je sasvim prihvatljivo za takav napredak.

Kiselo grozdje, driver? :D :D

@weasel
@soko

:D

Poslednja izmena:
@ weasel , hvala ! Vratio sam u winwin-u kabel koji sam uzeo, dvi to hdmi to ne radi... Nasao sam opet neku budz varijantu, iz monitora -> DVI na HDMI adapter, pa iz tog adaptera HDMI kabel a na drugom kraju display port prikljucak u karticu, i pogodite!!! ... ne radi.... :d

Ne moze ni da radi tako.
Da bi proradio treci monitor treba ti jedna od ove 2 stvari:
- monitor sa displayport ulazom > prosto DP kablom spojis monitor na karticu
- active display port na single link DVI adapter > DVI kablom spojis monitor na adapter (ovakav: http://www.hitechlegion.com/reviews...yefinity-ecosystem-displayport-to-single-link)

Prva 2 monitora mogu oba na DVI ili DVI>HDMI; DVI> VGA adapter.
Prakticno, bilo koja kombinacija moze za 2 monitora. Ali 3ci radi samo na jedan od gornja 2 nacina.

Hvala puno na informaciji, hteo sam iz radoznalosti da probam onu budz kombinaciju... Bacam se u potragu za pravim adapterom...

ako je cena kao sa ovog sajta sto je soko okacio, nekome ce se vise isplatiti da uzme jos jednu graficku i spoji u SLI/Crossfire:p

au. moja greska. imao sam otvorene jos neke tabove, mozak cao :lupko: :smash: ja se izvinjavam

Teaser ;)

Rinoseat

Ajd jedno pitanje, manje-vise vezano za ovu temu. Imam SAPPHIRE Radeon 5870 2 Gb koji ima 6 izlaza ali moj stari momnitor ima samo VGA ulaz. E sad, treba mi Mini DisplayPort to VGA adapter (a da nije onaj 50 EUR od Apple-a).

Ima li se to gdje uzeti u RS ili BiH a da me nece kostati 1 bubreg ili plucno krilo? :)

Bas bih volio nakaciti koji monitor viska da probam i ja ovo cudo... :)

Sutra je poslednja trka Seat Leon Kupa, pa cu sledece nedelje da slikam ceo setup.

Posedujem ASUS Radeon 5770 1GB.
Do sada je bila prikachena preko D-Sub porta na LG 225WS, a dobio sam na test neki HP monitor koji ima i DP i DVI pored D-Sub.

Pitanja:
1. Catalyst nece da mi se pojavi, a verujem da ako ne uspem da reshim to o ostalim stvarima nece biti ni govora.
2. Hteo bih da ih probam u 3360x1050 i 2100x1680, pa me zanima da li je tako neshto moguce.
3. Da li postoji mogucnost da povezem monitore razlichitih dimenzija(pored 22" da povezem stari 17") i da ga koristim kao neki secondary display. Konkretno me zanima da li bi postojala mogucnost da mi na 22" monitoru ide u fullscreen-u neka igra, a da na klik dugmeta predjem na manji monitor kako bih mogao da pogledam neshto na netu. Ako tako neshto nije moguce, da li postoje slichna reshenja?
4. Planiram u skorijoj buducnosti da nabavim josh jednu Radeon 5770 i da ih poteram u CrossFire. Da li je Eyefinity i CrossFire mogu raditi zajedno?
5. Da li bi mogao Eyefinity sa 3 monitora od kojih su 2 od 22" i 1 od 17"(on u sredini), u sushtini slichne su shirine(cm ili 2 razlike)

Poslednja izmena:
1.Reinstaliraj driver.
2.Moguce je.
3.Mislim da je moguce.
4.Da rade.
5.Mogao bi, ali bi rezolucija na sva tri monitora bila ona koja je maximalna na 17-i, odnosno 3x"17".

3. Ne moze da ide u igra u full screen-u. Mora da ide u prozoru da bi mogao da se prebacujes na browser ili bilo sta drugo. Tu kombinaciju mozes da izvedes sa bilo kojom grafickom u poslednje 3 godine - extended desktop.

Povezao sam sve i sve lepo radi, stim shto ne znam kako da podesim da se rachuna plastika izmedju ekrana kao deo ekrana.
To se valjda zove Bezel compensation, zar ne.
Imam LG L225WS i HP LA2205WG

Da bi bezel proradio svi monitori moraju da budu isti, malo glupo ali je tako.Moze da se menja softver monitora, (prakticno "isto" kao flesovanje izmenjenog biosa graficke karte), tako da driver misli da su u pitanju isti monitori, i time dozvoli bezel opciju.

@soko jel ti radi bezel?

Netachna ti je ta informacija. Skinuo sam bio ATI-jev 11.2 driver i u pochetku sam lepo sve namestio, ali kada sam kasnije hteo neshto da promenim u podeshavanjima opet nisam mogao da ga podignem. Vishestruka reinstalacija nije pomogla, ali sam reshenje nashao u skidanju Asus-ovih drivera za grafichku. Sada nema nikakvih problema sa driverima, a josh su mi i ponudili da se konfigurishe taj Bezel, pojavila mi se slika sa trouglom i ja sam trebao da ispravim hipotenuzu i sad sve lepo radi, evo ima vec par dana.

Meni besel nije hteo da proradi.

Pa ne znam shta da ti kazem. Kad sam instalirao Asus drivere chim sam napravio grupu monitora on mi je ponudio opciju za Bezel. Ovako nije hteo.

Imam Gigabyte 5850, dva asus monitora od 22" (mw221 i vw221)... Oba su preko DVI s tim što jedan monitor ima samo VGA pa je preko adaptera... Kako podesiti grafu i monitore da bi mi na oba pokazivalo igricu (pola na jednom - pola na drugom monitoru)? Neki predlog za treći monitor tj. šta uzeti i kako podesiti? :d

Uspeo sam sam da namestim da oba monitora dele sliku na po pola i mogu vam reći da je osećaj neponovljiv i totalno je promenio moje mišljenje o ogranju igrica! Ovo je fenomenalno pa čak i ovako na "samo" dva monitora i sa crnom linijom po sredini! Jedva čekam da uparim 3 komada... Drugar ima isto mw221 pa ću videti da uzmem njegov, al samo da vidim kako ću koji morati da nakačim :(
Idealno bi bilo neki sa DP na rez 1680x1050 pošto su i ova dva na toj rez...

Nazad
Vrh Dno