Šta je novo?

Exe Net - iskustva

Nude mi 12 meseci po jedan dinar, superexe 2 , tri televizora, potpisao sam sa netnet ali je moguce da se otkaze ugovor bez nadoknade 14 dana od sklapanja ugovora, razmisljam se da li da se vratim nazad ....

12x2790 manje para, zadovoljan sa uslugom, jeste da nema HD kanala i da su , cini mi se, slabijeg kvaliteta prikaza nego kod bivseg exe,ali su ok

Poslovnica ExeNet-a je od danas zatvorena. Bio sam jutros i poljubio vrata. Na vratima stoji obaveštenje da se od danas ide u poslovnice MTS-a (Forum, Delta Planet i Roda Mega). Bio sam do MTS-ove poslovnice i podneo zahtev za raskid ugovora.

Prema rečima ljubazne radnice danas, ExeNet se gasi. Svi korisnici će biti prebačeni u Supernovu. TV kanali će biti zaključani i u sklopu pretplate biće dozvoljen samo 1 TV, a za svaki dodatni se doplaćuje 300din. Navodno, ExeNet brzine pristupa internetu se neće menjati.

Još nešto. Prema njenim rečima, ExeNet emituje kanale na koje MTS više nema pravo (Cinestar ili tako nešto slično je pomenula). Zato gase ExeNet i stapaju ga sa Supernova.

To je to, ljudi. Bilo je lepo dok je trajalo.

Poslednja izmena:
Pa nemoze to tek tako,a obavestenje nismo dobili sta i kako,kad krece prebacivanje,da li pristajemo po novim uslovima?Nemogu da zakljucaju kanale a da nemamo camove i neverujem da ide samo za 1 tv,obicno 3 tv-a a za dodatno se doplacuje....

Naravno da ne može bez obaveštenja, ali verovatno im je to plan za ovu godinu. Samo prenosim info koji sam ja dobio u celosti.

Nadam se odgovoru pa ću pitanje postaviti svim bivšim korisnicima EXE NET-a koji sada koriste uslugu Supernova da li Vam kanali imaju piskalizaciju odnosi se na kanale 537,723 ...i ostali !?
Da li ste primetili da u zadnjih mesec dana je većina kanala sa HD rezolucije prebačena u SD !?

Hvala svima na odgovoru

Nadam se odgovoru pa ću pitanje postaviti svim bivšim korisnicima EXE NET-a koji sada koriste uslugu Supernova da li Vam kanali imaju piskalizaciju odnosi se na kanale 537,723 ...i ostali !?
Da li ste primetili da u zadnjih mesec dana je većina kanala sa HD rezolucije prebačena u SD !?

Hvala svima na odgovoru
Nisam primetio pikselizaciju. Ali ovo degradiranje ima smisla kako bi lakše pebacili korisnike. Ono što znam za sigurno je da se prebacuje uskoro na Supernovinu DTV ponudu ali otključanu i to će tako da traje neko duže vreme dok se većini ne podele CAM/STB. E šta tu dobijamo, mogućnost potpisivanje ugovora i korišćenje MOVE usluge, kanali koji su degradirani sada na SD u Supernovu DTV su HD (FOX npr.)...

Zvali su me sada iz službe za zadržavanje korisnika. Rečeno mi je da za sada nema plana za gašenje ExeNet signala u Nišu, da se to verovatno neće dogoditi u narednih 6 meseci i da mogu da nastavim sa korišćenjem po istim uslovima.

Dobio sam ponudu da ostanem i dobijem 4 meseca po 1din. A kada bude došlo do promene uslova ili ponovo da pregovaramo ili da raskinem ugovor. Mada, razmišljam sada, možda će mi prilikom raskida tražiti da platim sve ove promotivne mesece odjednom.

Razmišljam da obnovim ugovor, jer mi trenutni uslovi više-manje odgovaraju. Osim NAT-a.

Kod mene je situacija takva da godinama teram bez UO. Zvali par puta na pocetku da potpisen novu UO uz te neke promotivne mesece, odbijao sam, ostavili me na miru. Sad do kada cu biti u ovom statusu, najvise zavisi od njih...

Da li je moguće preći na viši paket bez potpisivanja nove ugovorne obaveze, a da ne naplaćuju skuplju tarifu?

Iskreno ne znam, ali mozda mozes da se nagodis sa njima, umesto nove UO i meseci za dinar, da ti odobre veci paket, bez novog ugovora, ali cena da bude kao da jesi? :)

Meni je smešno to što na njihovu APP EXE je sve u HD što je na DVB-C SD sada. E samo kad se setim pre samo 2 godine, pa bukvalno najviše HD kanala su imali na DVB-C od svih u Srbiji.

"Meni je smešno to što na njihovu APP EXE je sve u HD što je na DVB-C SD sada. E samo kad se setim pre samo 2 godine, pa bukvalno najviše HD kanala su imali na DVB-C od svih u Srbiji."

Da ali ih niko nije ni openuo da to što rade ne vodi nikud da takvo ophođenje prema korisnicima a pod pričom " UNAPREĐIVANJE " ne vodi nikud .
Žao mi je što je jedna predivna i uspešna kompanija kakva je bila EXE NET , se stopila u Telekom i time je stalo sve... od 1. decembra 2020 god.
Daj Bože da grešim ali...

Ako me sećanje dobro služi, akvizicija se desila krajem leta 2019. Godinu dana ništa nisu dirali, da bi negde krajem 2020. kreću promene.

Ljudi.... Ponavljam vam po ko zna koji put. To sto su neki kanali u SD, a bili su u HD ( FOX 4 kanala, Vesti i tako jos neki... ) samo je PRIVREMENO.
Ako neko od vas zna sta znaci redjanje i pravljenje MUXX-a, onda treba da vam je jasno. Dakle, ne panicite.
Ali dobro, o tom po tom...

Sve je to jasno što kažeš da na DVB-C nema mogićnosti 1000 HD kanala. Ja ne želim da gledam tamo neki Happy, Studio B, Vlasotince, Astrolog... u HD tako što ćeš da degradiraš FOX kanale i još neke u SD. To je bila suština mojih komentara

DVB-C gruba računica kad na kablu nema DOCSIS signala niti analognog signala:

48 MUX-eva po 45Mbps, ukupno: 2160Mbps.
HD kanali su minimum oko 6Mbps, ali računaću 8Mbps, to je 270 HD programa.

Naravno, na Exe-u ne postoji 48 MUX-eva.

Ako je H265 kodek, UHD kanal moze na 16Mbps sto znaci duplo manje.

Da li je neko imao slična iskustva danas su mi isključili uslugu ,zvao sam ih na 0800/311-312 šatro nije plaćena usluga kaže operater , kada sam mu saopštio da mi je reprogram aktivan onda su rekli da će aktivirati usluge ( sačekam prođe dva -tri sata ) , nema ništa opet zovem javlja se drugi operater kaže " usluga je aktivna ali paket nije ... " ,opet prođe ceo sat opet naravno zovem e sa kažu mora napredna podrška da reši ...

Ja sam od danas član Exe SN mogu reći da sam zadovoljan, dok ne krene migracija :D
Mada mi malo nije jasna ova njihova lista kanala sa duplim brojevima i je 'l samo ja imam EPG za trenutnu emisiju i narednu? Glupo je što nema barem za 3 dana unapred...

Poslednja izmena:
Ja sam od danas član Exe SN mogu reći da sam zadovoljan, dok ne krene migracija :D ili zaključavanje kanala
Mada mi malo nije jasna ova njihova lista kanala sa duplim brojevima i je 'l samo ja imam EPG za trenutnu emisiju i narednu? Glupo je što nema barem za 3 dana unapred...
Zavisi od uređaja koje koristite , ako koristite Sky master uređaj onda bi trebalo da izvršite pretraživanje kako Vam se ne bi ponavljali kanali a što se usluge EPG tiče ako Vam prikazuje samo za trenutnu ili još jedno " vreme " ili emisiju a da nemate kroz opadajući meni za nekoliko sati i dana po meni bi ste trebali da ih obavezno kontaktirate .

Ja sam od danas član Exe SN mogu reći da sam zadovoljan, dok ne krene migracija :D
Sve radi, imas EPG kako treba, samo moras da se poigras sa uredjajem.

Sve radi, imas EPG kako treba, samo moras da se poigras sa uredjajem.
Pa tv je u pitanju nije stb. Ne znam jedino da promenim vremensku zonu na Beograd ili nešto drugo, nekad se čak desi i da se pomeša EPG na sekund da bude od drugog kanala...

Nazad
Vrh Dno