@kursula
Ne manje od mesec dana pre isteka ugovora pismenim putem... Pise ti u ugovoru kako u slucaju raskida.
@Mr_Cojko
SBB koristi CGNAT koliko sam ja upucen, supernova kopernikus i exe-net koliko sam koristio i koliko sada vidim, ne. Ispravite me ako gresim.
Sto se tice straha oko degradacije i slicno toga nece biti. Ugovori ce trajati tako kako su potpisani, e sada onima kojima istice za nekoliko meseci pitanje je kako ce se postaviti.
Meni pre lici da ce biti korigovanja sa SUPERNOVA strane da se dobiju vece brzine uploada narocito u slucaju optike. Pa nisu dirali nista od prosle godine od prodaje Kopernikusa. Jos je Koperinikus digao brzine u 2019 i to je tako ostalo.
Drugim recima, inertni su, dok je tako stvari ostaju kako jeste. A onda, za potpisivanje novih ugovora pitanje je do iduce godine sta i kako ce se nuditi, nema smisla strahovati ove godine. Pa niko nije lud sada zimi da degradacije pravi kada je korona, pre ce da daju i dalje 6 meseci za nove korisnike, kao i 12 meseci za one koji dolaze sa konkurentskih ISP-ova + navlaka 6 meseci HBO i te fore.
U principu ko sto rekoh aktivno. korisnici ce sada postovati nekoliko meseci i spekulisati, ali vrlo malo ce se promeniti ove godine.
Ali jednu drugu stvar sam primetio da se prestaje sa podelama rejona, tako da ce u vecini slucajeva sada biti pokrivena domacinstva sa vise ISP-ova, sto je dobro za nas i to je zdrava konkurencija.
E sada ne verujem da ce dozvoliti da se ostane samo telekom i sbb, morace da bude i treci i cetvrti igrac mozda u buducnosti kao u mob telefoniji.
Realno pisem ovo ni sam ne verujem da ih mnogo briga za korisnike, sto vise budem pisao otici cu u offtopic pa necu da spekulisem.
Znaci, proverene informacije napisite ovde na forumu, a strahovanja i spekulisanja nam ne treba.
Pre bih voleo da procitam nesto u vezi predloga sta bi mogli da unaprede ovim spajanjima nego da citam kako pojedini paniche.