Šta je novo?

Exe Net - iskustva

Ako još neko iz Vlasotinca nema čisto da znate.....
d38d5b18d7882df25e556bbe11342cc8.jpg

Послато са Redmi Note 8 Pro уз помоћ Тапатока

Došao signal.

U Paracinu odvezao dete danas prvi dan u skolu, vidim razvode kablove neki novi, stadoh i iz kola pitah ciji su.
Kazu, SBB.
Tako da u Paracinu smo kompletni i pet opcija imamo sada:

Telekom:
Supernova Mts VDSL
Supernova Kopernikus
Supernova Exe Net

Jotel
SBB

Odjavio sam Kopernikus jer nemaju optiku, mesec dana je otkazni rok standardno, a jos nisam potpisao ugovor ni sa kim.

Izgleda da ce tek sada biti grabez za korisnicima uskoro. Svi zovu da nude usluge, cak i Kopernikus kod kojih sam odjavio drugi put vec zovu da li sam se predomislio i 6m grates nude iz BG.

A ja jedino hteo 3 stb, i to ima polovni isti ko iz Kopernikusa za 1-2k dinara. I stvarno mi nije jasno sto exe-net to ne omogucji svima po 3 stb kada ionako nema kartica, a svakako kvantitom korisnika ce im se otplatiti taj uredjaj kroz 2 mesecne pretplate.
Ovako smo diskriminisani blago mi sa starijim tv uredjajima.

Skymaster stb daju za starije tv isto kao u Kopernikusu kao i Q2 modem-ruter.

Realno mislim da mi vishe i sve1 10 godina nisam menjao provajdera, onaj ko bude ljubazniji i vishe izashao u susret sa njime ugovor.

Bar jos 10 iz komsiluka znam sto isto ne znaju gde da prevagaju iako vecina je za to da ostane kako jeste da se ne cimaju iz lenjosti, ukljucujuci i mog kuma koji opet zna druge iz komsiluka.

Puno mojih sugradjana prati ovaj podforum, radi deljenja informacija bice lakse meni doneti odluku kao i drugima koji ovo budu procitali, zato i sluzi forum.

Kol'ko vidim, iz ponude je izbačen CineStar TV 2 HD.

Изгледа... а и тест 3 и 4 су опет скрембловани.

Na supernova temi kazu da će se izgleda naplacivati dodatno Cinestar paket

Ехе нет не спада у супернову.

Ne mogu ni ja vishe da pohvatam.
Telekom je majka firma sada.
Mts i Kopernikus su supernove znachi i cjerke telekoma.
Isto i exe-net je cjerka telekoma postala ali nije objedinjena u brend-zajednicu supernova jos uvek, sto ne znaci da nece, jer je to samo brend a svi zadrzavaju svoje nazive kao cjerke firme.

Nesto se kuva sada pocetkom septembra da ce supernova izaci sa novim ponudama paketa, mozda dezinformacija, ali toliko je sve uvijeno kod svih da je to katastrofa.

За сада је овако, Ехе је купљен али послује засебно. Питање шта ће урадити јер је супернова понуда испод тренутне Ехе. Видећемо...

konacno reakcija sbb, poceli terenci da nude i do 8 meseci gratis. Izgleda im doslo iz dupeta u glavu. Samo neka se biju, bolje po nas korisnike.

У Нишу нуде и 10, за веће пакете. Опет их Ехе туче са 12.

a sto ne moze sa supernove kopernikus na exe-net 12 nego samo 6?

Zato što je Telekom vlasnik i brenda Supernova kao i Kopernikusa i Exe-Net a tako da je dobro što i uopšte daju neki mesec gratis.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Има ли неког инфа о каналима на Ехе? Праве ли пакете, да ли враћају нешто или додају и сл.

E pa 3500 sbb sa telefonom, optika + tv na 24 meseca ugovor, 12 meseci grates hvata se 1750 din mesecno.

Onda 2700 din mesecno exe net, isto trio, 24 meseca ugovor, 6 meseci gratis i i slicno mu dodje mesecno.

Posle isteka ugovora predjesh kod drugog i sve tako ukrug, svodi se sjashi k.... da uzjase m....., realno nekad je bilo lakse podeljeni rejoni znalo se bar ko je ko, sada treba da bude izgovor da svi posluju samostalno i mogu kanale i brzine da sami koriguju mimo ugovora ako odluce, dok ako pomenes da zelis bolje uslove oko potpisivanja ugovora pravdaju se da ionako chine nama posto su ionako pod istim krovom.

Ko se seca, one priche o benzinskim pumpama, i da nije ista cena kafe na pumpama u Nishu i drugim gradovima od strane jedne od shefica iz Kopernikus grupacije ranije te da ne ocekuju ni da cene budu iste niti ponude u svim gradovima iste.

I dok nismo svi ustali posle takvog razmisljanja i pokrenuli buru po forumima, ostalo bi tako da i dan danas ima ljudi koji kazu da ne moze da se promeni nista i zadovoljni su brzinom 6Mbit ili 10/1 po ceni od 1700 din za net "samo", na primer.

Sećam se dobro tog Draganinog bisera iz 2013. godine.

Za koji tačno kanal ?

Помињу Синестар пакет, зато хд2 искључен а премијер 1 и 2 тестирају унедоглед. Да ли ће ући у неки пакет или се увек доплаћивати попут хбо пакета. Помиње се и јединствена понуда под мтс до краја године али шта то значи за Ехе.
Пар канала који мене интересују у хд, мтс их има, Ехе и даље избегава без објашњења.

Neki problemi? Gubitak paketa ka google i inostranstvu. Brzina do exe servera perfektna do inostranstva katastrofa.

ping -t google.com
Ping statistics for 172.217.20.238:
Packets: Sent = 106, Received = 84, Lost = 22 (20% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 24ms, Maximum = 706ms, Average = 53ms

Приметио сам и ја, имао проблема са стримовањем неке музике.

Помињу Синестар пакет, зато хд2 искључен а премијер 1 и 2 тестирају унедоглед. Да ли ће ући у неки пакет или се увек доплаћивати попут хбо пакета. Помиње се и јединствена понуда под мтс до краја године али шта то значи за Ехе.
Пар канала који мене интересују у хд, мтс их има, Ехе и даље избегава без објашњења.

Pa pazi, voleo bih i ja sve to što si naveo da znam. Ono što znam, što su mi oni odgovorili kada sam im pustio mail jeste da su izbacili Cinestar HD2 iz ponude i da je to to, da ne planiraju da ga vraćaju, sada da li to važi dok ne formiraju Cinestar paket ne znam. Pa ukoliko ostane Exe-Net onda predpostavljam da će kao i paket HBO da se plaća u svakom paketu, jer su po tom pitanju veliki slepci. Ukoliko se pripoje MTS-u, što je veoma moguće, onda predpostavljam da će paketi HBO i Cinestar biti deo ponude skupljih paketa.
Pošto pričaju o pripajanju Exe Neta MTS-u, jer je mts najavio i kod njih i u Supernovoj da će biti unapređenje interneta do kraja godine, predpostavljam da će mts izjednačiti brzine optičkih paketa sa Exe Netom (jer mislim da bi sebi pucali u nogu kada bi degradirali brzine trenutnih Smart paketa) i da će poslovati pod imenom mts. Takvo poslovanje naravno će imati mane, jer ćemo verovatno izgubiti mogućnost gledanja kanala na više televizora, tj. kanali će biti kodirani, a mi ćemo morati koristiti uređaje ili CI kartice za njihovo dekodiranje (sigurno ćemo dobiti za 2 eventualno 3 televizora, a sve preko će biti ili nemoguće ili će se doplaćivati na mesečnon nivou), samim tim kanali će verovatno biti podeljeni po paketima.

To je neko moje viđanje, za koje mi se sve više čini da će uskoro postati istina.

Усеру ли понуду, враћам се на сбб.

Pa ako degradiraju ponudu kanala i internet brzine, tražim kod bilo kog operatera optički internet samo, naravno koji nudi najviše za novac koji plaćam, i za TV kanale me zabole.

Apsolutno se slazem sa vama, i upravo sam kod njih zbog toga sto nemaju limit na broj televizora i sto imaju optiku. Ukoliko sve to promene onda cao.

Pa da degradiraju ponudu brzina nece sigurno, nikada nije bilo niti ce kod bilo kog provajdera.
Po mom iskustvu, ali okolnosti su se sada promenile, ranije je bilo:

SBB da neke nove promocije, to se vrti mesec dana. Uzburkaju se forumi, onda provajderi jedan po jedan pocnu da za iste cene koje su 100-500 din nize od SBB nude i vece brzine i par novih kanala u ponudi + odredjen broj meseci gratis kako u kom gradu zavisno da li imaju konkurenciju ili ne.

Realno, da su bili malo agilniji posle preuzimanja Kopernikusa i pridruzivanja brendu Supernova da tamo gde su NFS omoguce optiku, a ne da cekaju da drugi razvode, ja ne bih ni prelazio na exe-net.

Sada mi je drago, posto je Silvija u Paracinu izuzetno prijatna i susretljiva, zeli da anticipira korisnikove potrebe sto je za svaku pohvalu ali ima vezane ruke donekle jer je shef i poslovnica u Jagodini, dok Exe Net nema poslovnicu u Paracinu, sto je eto predlog za one bliske menadzmentu Exe-Neta da sto pre porade na iznajmljivanju lokala i otvaranju iste.

Realno, kao bivski menadzer i neko ko je proveo 5 godina u USA, toliko sitnica ima kojim bi mogli da se privuku korisnici u Paracinu. Upsell je glavno oruzje u poslovanju amerikanaca.

A u medjuvremenu, SBB razvlaci kablove po Paracinu od pre neki dan i pogodite koliko ce im trebati da otvore poslovnicu...

Pa pazi, voleo bih i ja sve to što si naveo da znam. Ono što znam, što su mi oni odgovorili kada sam im pustio mail jeste da su izbacili Cinestar HD2 iz ponude i da je to to, da ne planiraju da ga vraćaju, sada da li to važi dok ne formiraju Cinestar paket ne znam. Pa ukoliko ostane Exe-Net onda predpostavljam da će kao i paket HBO da se plaća u svakom paketu, jer su po tom pitanju veliki slepci. Ukoliko se pripoje MTS-u, što je veoma moguće, onda predpostavljam da će paketi HBO i Cinestar biti deo ponude skupljih paketa.
Pošto pričaju o pripajanju Exe Neta MTS-u, jer je mts najavio i kod njih i u Supernovoj da će biti unapređenje interneta do kraja godine, predpostavljam da će mts izjednačiti brzine optičkih paketa sa Exe Netom (jer mislim da bi sebi pucali u nogu kada bi degradirali brzine trenutnih Smart paketa) i da će poslovati pod imenom mts. Takvo poslovanje naravno će imati mane, jer ćemo verovatno izgubiti mogućnost gledanja kanala na više televizora, tj. kanali će biti kodirani, a mi ćemo morati koristiti uređaje ili CI kartice za njihovo dekodiranje (sigurno ćemo dobiti za 2 eventualno 3 televizora, a sve preko će biti ili nemoguće ili će se doplaćivati na mesečnon nivou), samim tim kanali će verovatno biti podeljeni po paketima.

To je neko moje viđanje, za koje mi se sve više čini da će uskoro postati istina.

Internet je tu već negde i na mts optici samo što exe ima 6 paketa i tu nastaje razlika koja bi im bila problem.Televiziju mogu najlakše da reše tako da i vas stave na iptv pošto mts i na optici koristi istu.Ali sad dolazimo da najvećeg problema ne vidim kako bi vas naterali da svi uzmete fiksni a čisto sumnjam da će ga se mts ikad odreći.

Nazad
Vrh Dno