Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Pa za 2 sata pre iskopa 0.1 nego na nanopool, ono sto pise estimated na ethermine nema veze sa zivotom vise kopa nego sto pise da znate

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
to je ne moguce proveriti.. pogotovu na tako kratkom vr periodu..

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

Pa za 2 sata pre iskopa 0.1 nego na nanopool, ono sto pise estimated na ethermine nema veze sa zivotom vise kopa nego sto pise da znate

Nravno da nema, to je vec puno puta receno.. Ja sam izasao na 0.70eth ovaj mesec, dok mi je calc na ethermine predvidjao sve u opsegu od 0.45 do 0.55..

Pitanje ... da li moze binance da primi isplatu sa nanopoola naprimer ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nravno da nema, to je vec puno puta receno.. Ja sam izasao na 0.70eth ovaj mesec, dok mi je calc na ethermine predvidjao sve u opsegu od 0.45 do 0.55..

Koja konfiguracija za 0.7 eth ?

Sent from my RNE-L21 using Tapatalk

Ja sa ovom mojom jedva 1 eth ... Ajde kopam i dcr ali uzasno male kolicine.
i moja je dual mining.. do 20og sam kopao lbc, sada dcr.. 187-189 eth i oko 5300dcr..
naravno sada kopa manje nego pocetkom godine.. februar ce pre biti 0.6

edt: evo ubacio sam sliku.. poceo sam 2dana pre ng, ali sam imao i kvar maticne kada rig nije radio isto toliko dana, te je efektivnog kopanja 1mesec.
9d26ca0794c9919db5c7c698e1d0ef72.jpg

Poslednja izmena:
580 nitro+ special edition x6

Odlicno. Ja krecem nadam se od veceras sa 5x 580 8gb modovane. Sa tri sam gurao 88 mh. Sad cu da vidim sa jos dve kako ce da izadje. Imam napajanje crosair 850 gold + da li ce moci da gura 5 komada ?

Odlicno. Ja krecem nadam se od veceras sa 5x 580 8gb modovane. Sa tri sam gurao 88 mh. Sad cu da vidim sa jos dve kako ce da izadje. Imam napajanje crosair 850 gold + da li ce moci da gura 5 komada ?

Sve zavisi od podesavanja.. Nemam tacnu informaciju, jer nemam merac, ali mislim da moj trosi 1.2kw.. ja imam 2x730w tt smart se..
(1.2kw iz uticnice, kad zanemarimo ne efikasnost napajanja)
odosmo u off, ovome je ipak mesto u drugoj temi..

Poslednja izmena:

trebalo bi :D

Ljudima koliko je normalno imati stale shares na ethermine pool kad je mašina savršeno stabilna?
Meni ide između 3-5%.
Stavio sam danas 10.6 claymore, bio je 9.8

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Jel ima neko objasnjenje za ovaj fenomen. Naime poslao sa cex -a jednu vrednost i nesto malo vise mi je stiglo na poloniex koja je fora?

Prilozi

• poslato.PNG
    poslato.PNG
    8.5 KB · Pregleda: 198
  • stiglo.PNG
    stiglo.PNG
    2.7 KB · Pregleda: 208
Hoce ponekad da bude problem sa ETH. Meni je recimo na wex-u otisao balance ETH na -0.2 :D S obzirom da nisam hteo da im dajem 200 evra da bih bio na nuli, lepo sam otvorio nov nalog i cao zdravo.

I na kraju...gde se vise iskopa na eth...poolu sa bar 5-8% stale share ili na Nanopoolu?Meni prikazuje oko 0.5 eth mesecno calculator na poolu a stabilno kopa i to 192 Mhs 6x1070 sa Ethminerom poslednjim.Da li bi promenom minera nesto dobio ili ne i na kraju koji pool je po vama najbolji/idplativiji trenutno?

---------------------

Zasto mi rig radi normalno na nanopoolu i lepo se sve slaze sa adresom walleta ima promena ali na damom poolu pise OFFLINE i pise AVG hashrate ali nema trnutnog kao da ne kopa ali kazem,u novcaniku ima promena.Sa cim bi to moglo da ima veze?Inace preko telefona tj ethmonitoringa i teamviewera je sve odlicno,radi bez greske.

Poslednja izmena:

U mom slucaju je obrnuto, ne znam ja dal on daje vise nego sto znam, al kad mi na masini koja bi trebalo minimum da radi na 165 mh/s on meni prikazuje prosek od 158 mh/s i treba mu citava noc da od 0.04992 dogura do 0.05, (bukvalno od 1 ujutru do 10 ujutru) prelazim na nanopool kakav god bio (za sada mi se cini jako bolji).

U mom slucaju je obrnuto, ne znam ja dal on daje vise nego sto znam, al kad mi na masini koja bi trebalo minimum da radi na 165 mh/s on meni prikazuje prosek od 158 mh/s i treba mu citava noc da od 0.04992 dogura do 0.05, (bukvalno od 1 ujutru do 10 ujutru) prelazim na nanopool kakav god bio (za sada mi se cini jako bolji).
Ja sam juce stavio nove rx580 8 gb na test i dale su od sinoc od 21h do danas 15h
490.000 mh/s..

Koliko ti imas rigova 1000? [emoji23]

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Ljudi jel koristi neko Ethminer?
Ima li neki bolji ili je on najbolji?
Na nanopoolu mi prikazuje prosek 187 Mhs a inace daje 193 Mhs prosek preko telefona i aplikacije.
Problem je sto nisam skidao direktno majner na desktop pa nisam ni menjao onaj bat. fajl pa nisam imao gde da upisem onaj mail za majnera kako bi promenio minimum payout na nanopoolu.Zna li neko kako to da resim i gde da ispravim to jer kad upisem mail i ukucam iznos koji zelim samo ponavlja iznova i iznova wrong password.Ratio mi je preko 2000 omline sam,znaci nije to u pitanju vec samo to vezano za mail.Inace preko ETH monitoringa sam ga skinuo,on ga je raspakova i ja sam samo upisao wallet adresu.

Moras kopati bar pola sata na pool i onda ces moci promeniti.

Ma brate kopa 24h najmanje...sacu probati slike postaviti da vidi neko,cak nemam nikakve fajlove u Ethminer folderu iz ETH monitoringa samo onaj fajl koji ne moze da se menja. a glavna podesavanja su vec bila namestena za nanopool kad izaberem ETH na monitoringu.Ja sam tu samo ubacio svoj wallet.

evo fajla iz ETH monitoringa,cak sam pratio uputstvo i stavio svoj mail pre 24h i ne mogu i dalje...

http://prntscr.com/i9otqa

a ova slika je iz foldera gde se nalazi majner...

http://prntscr.com/i9ouh9

Poslednja izmena:
Ekipa imam jedno (mozda koje vise) pitanje :D Drugar je kupio 2x XFX RX580 8GB grafike da kopa ETH (mozda je nesto drugo sad ispaltivije sa njima ali ni on ni ja nismo nesto preterano u tome). E sad testirali smo bez moda jednu grafiku i daje izmedju 11 i 16MH/s. Gledali smo i citali da te grafike daju 20+MH/s iz kutije. I da, koristili smo Claymore poslenju verziju. Da li nesto radimo lose ili je toliko skocila tezina? Nadam se da ne pitam nesto glupo. :d

Nemoj komplikovati... Kopaj sa claymore i u njemu sve podesi... Kakvi eth monitorinzi i cuda...

Ekipa imam jedno (mozda koje vise) pitanje :D Drugar je kupio 2x XFX RX580 8GB grafike da kopa ETH (mozda je nesto drugo sad ispaltivije sa njima ali ni on ni ja nismo nesto preterano u tome). E sad testirali smo bez moda jednu grafiku i daje izmedju 11 i 16MH/s. Gledali smo i citali da te grafike daju 20+MH/s iz kutije. I da, koristili smo Claymore poslenju verziju. Da li nesto radimo lose ili je toliko skocila tezina? Nadam se da ne pitam nesto glupo. :d

Mraju da daju oko 29. Prvo se moduje bios, pa DDU-om se deinstaliraju stari drajveri, instalira dagfix drajver, pa patch, klok oko 1100 GPU, 2000 memorija i to je to.

XFX 580 8GB sa Samsung memorijom daju 29 iz "kutije" Clay 10.6. Bios pomeren preko switch-a na kartici. 1150/2100

Vrh Dno