Ne bih bas rekao da je 70%, pa sam ETC nekad gura do 10% hash-a eterijuma, monero i zec sigurno povuku po 5%, uvodi se kao ovaj btc gold koji ce na pocetku imati market cap makar 2-3 milijarde tako da je to negde slicno, pored toga se ljudi sve vise loze na te asic resistant koine koji sad skacu kao blesavi (groestlcoin, vertcoin, digibyte, ove z coine...) i da ne nabrajam sta se sve jos moze kopati i sta ce sve jos da izadje (najavljuju i mogucnost da se opet pocepa eterijum i da ostane jedan lanac koji ce moci da se kopa jer mineri nece prihvatiti fork). Ne moze eterijum da ima vise od 30% gpu mining-a nikako... Sto se tice cena kartica, apsolutno se slazem sa vama i apsurdne su mi price ovih koji prodaju rigove kad ljudima koji ulaze u mining pricaju kako ako pukne mining mogu da prodaju opremu za 70% cene koju su platili. Gejmera, 3D modelara i ostalih korisnika high end gpu u Srbiji ima ukupno par desetina hiljada i nema sanse da apsorbuju ponudu od sigurno 100k kartica koje bi se odmah nasle na trzistu i verovatno bi stvarno isle po 20-30e komad. Mene je vise zanimalo da li ima neko noviji ili pouzdaniji info kad ce se to desiti, kako, da li postoje neke najave za nove koine i drugacije upotrebe kartica...?