Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
To je to 24Mhz+PDV :)

Salim se, treba da modujes biose. Meni ta Asus 580 sa 8GB baca jedva 29 sa samsung memorijom. Jedino sto ne mogu da undrvoltijem napon pa radi skoro na 1mV.
Ako neko ima dobar bios nek posalje, castim pivo!
Posalji mi tvoj orig. bios da bacim bas pogled, pa ti ga vrnem nazad modovanog.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Jel pod modovanje mislite na neku od uobičajenih par opcija (kopiranje 1500, 1750 ili ubermix 3.1 strapa) ili na custom modovanje? :)

Ja se iscimah sa ovim majnerskim 470 4gb safirkama 11256-31-21G ili 11256-31-10G koje god da su (na nalepnici piše samo 11256-31). Imaju samo DVI konektor i samsung memoriju koja se vrlo slabo overklokuje.
Sa kopiranim 1500 strapom dobija se do 27.5 mhs (memorija do max 1900 ali uglavnom mora ispod) a sa ubermix 1750 strapom memorija ide do max 2000 ali uz greške u hwinfo, u majneru daje stabilno 29 mhs. Samo pretpostavljam da to nije baš dobro i da treba još spustiti iako nema incorrect sharova?

Jel mislite da je pametno platiti 0.1 ETH za custom bios? Meni računica kaže da se isplati mada sam ja još uvek početnik. Ako neko zna kontakte ljudi koji se bave time neka mi prosledi. Ja sam našao jednog koji kaže da je uradio bios za tu karticu i da daje 29.5-30 uz 1225/2100

Poslednja izmena:
Ne znam šta je taj Samsung ubermix ali standardan 1750 kopiran na 2k strap bi trebalo da ide na 2-2.1 ghz i da sa 1100 gpu daje oko 28.5-29.5 mhs

drugaciji je samsung na safirkama mining, gledam zale se ljudi max 29.5 izvlace, na srecu nije mi zapala takva karta sa samsungom pa nisam isprobavao sta moze. mada je i 29 dosta. uber mix ti je custom timing.

Da UberMix v3.1 je custom 1750 strap, ovaj:
777000000000000022CC1C00AD615C41C0590E152ECC8608006007000B031420FA8900A00300000 010122F3FBA354019
Njega takođe ubaci polaris editor 1.6.2 kada se ide na "one click timing patch".
Probao sam pre toga i sa običnim 1750 ali je još lošije. Nego zanimljivo da na 2000 ima ogroman broj memory errora a majner savršeno radi, 29 mhs i ne dobijam uopšte incorrect sharove dok sam s njima muku mučio i da dobijem 27.5 stabilno i tako sad radi, 1500 strap kopiran, memorije 1850-1880.
Jel ne sme biti uopšte memory errora? Da li škodi kartici? Ili je samo pitanje stabilnosti majnera?

Razmišljam u pravcu kupovine biosa zato što je velik broj istih kartica u pitanju, preko 40 komada i one tih 0.1 eth nadoknade za 12 sati. A za računicu ako sam u pravu ispada da bi sa 27.5 na 29.5 mesečno bilo stotinak dolara više. Samo me ineteresuje neko da potvrdi koliko je to realno i da li je pametno jer sam ja početnik. I meni je izgledalo kao preveliki klokovi, a nemam pojma kolika je temp, na koliko su ventovi i koliko tada troši. Mogu i ja da uslikam na 29.5 ako hoću...
Evo je tema kad se pojavila kartica a na dnu strane je screenshot

https://bitcointalk.org/index.php?topic=1966624.0

0.1 eth nisu neke pare to je oko 30$ ali bctalk je pun prevaranata budi oprezan ako nesto uzimas gledaj da je bar provjereno trazi neke dokaze.

Znam da wolf0 i evilop imaju dobre biose i to je provjereno ali oni su bas skupi.

Ja mislim da si ti ipak dobio kartice kojim memorija nije bas raspolozena za OC tesko da tim kartama ista moze pomoc i nisi ti jedini dosta se ljudi zali na te mining kartice.

Pa da, tako i ja razmišljam. A lik mi ne deluje kao prevarant, ima ogromnu temu i detaljan tutorijal o modovanju, overklokovanju, flešovanju, alatima...

https://bitcointalk.org/index.php?topic=1954245.0

A znam i za wolf0 i eliovp, on ih je baš i pomenuo u svom tutorijalu.
Šta znam, kaže da koristi lično svoj bios na tim kartama i garantuje da je bolji od klasičnih tajminga... Nudi i premium "paket" sa uputstvima i podrškom.

Hi,
I can mod every bios.

I can mod your bios for 0.1 ETH or 0.007 BTC or 100 LBC or 0.2 XMR or 0.1 ZEC or 0.5 LTC (price per different bios).

Premium package
Easy way to do bios mod by yourself.
I've collected to a file all the performance timings for each memory vendor 4x Elpida, 4x Samsung, 9x Hynix, 6x Micron with info. Universal for RX 4xx and RX 5xx.
It comes with text tutorial and video how to make the bios better and lower power consumption.
It also comes with support, you have problem just write me here or better on mail [email protected]. Together we solve it.
Next things are updates all the timings and bios edit tutorial and other info will be updated once I have something better.
Just to be sure you understand well. There is no bios database! There are resources to make bios mods for RX cards.
NEW! Monero tweaked config files for XMR miners.

Premium package for 0.18 ETH or 0.013 BTC or 200 LBC or 0.4 XMR or 0.2 ZEC or 1 LTC. I will send you link to the files.

Best prices if you pay with XMR!

Send transaction id pls.

No guaranteed results it all depends on cards quality. Better than stock and 1500, 1650, 1750 etc timings for sure! I'm not responsible for brick cards and broken hearts.

Poslednja izmena:
Taj je lik posten mislim da sam mu radio ja biose za R9 380 karte pregledacu bas poruke koliko se sjecam 3 razlicete R9 380 karte tj biose za njih sam mu ja radio, i bio je odusevljen tad me castio koliko se sjecam sa 1 ETH... pogledacu bas poruke ali mislim da je to taj lik.

Probaj nije 30$ bog zna sta mozda covjek ima bas neki dobar strap za te mining karte, mada kao sto ti je dole i napisao "No guaranteed results it all depends on cards quality" sve opet zavisi od kvalitete memorije na tvojim kartama cim se lose ponasa sa uber mix strapom ne uljeva nadu, ali nije ni 0.1 eth mog zna sta oprobaj.

Poslednja izmena:
pih ja sam jednom goldiju platio 1eth za bios :p 0.1 je nista

Nisi platio nego castio, kaze pocasticu te dobro samo uradi bios ..kad ono tamo poslo 1 eth tad je to nesto sitno bilo ja se nadao bar 10 eth ce poslat :p

tad je bilo 60$ dosta ti :p castim ja svakog za trud bio veliki ili mali ;) ne treba se plasiti platiti tudj trud :)

Kod mene je Bios modovan, ali nisam ja to radio,jer bas i nisam strucnjak za to. Ali mi ipak malo deluje 24mhs

Meni asuska 580 daje 22.5 stock..modovana 29.5
Grafe na 63 stepeni, ventovi na 70...trose 115W svaka. Ja zadovoljan :)

Poslednja izmena:
postovi o kartama prebačeni u hardver temu

ziclasi jel ti to merenje iz zida il iz nekog softvera,malo mi to malo za taj hash,kontam da ti je gpu engine na 1100 bar

Evo meni recimo rig sa 5x570 bacaju svakabpo 29.2mh i iz zida potrosnja na eth 670w ceo rig.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Da UberMix v3.1 je custom 1750 strap, ovaj:
777000000000000022CC1C00AD615C41C0590E152ECC8608006007000B031420FA8900A00300000 010122F3FBA354019
Njega takođe ubaci polaris editor 1.6.2 kada se ide na "one click timing patch".
Probao sam pre toga i sa običnim 1750 ali je još lošije. Nego zanimljivo da na 2000 ima ogroman broj memory errora a majner savršeno radi, 29 mhs i ne dobijam uopšte incorrect sharove dok sam s njima muku mučio i da dobijem 27.5 stabilno i tako sad radi, 1500 strap kopiran, memorije 1850-1880.
Jel ne sme biti uopšte memory errora? Da li škodi kartici? Ili je samo pitanje stabilnosti majnera?

Razmišljam u pravcu kupovine biosa zato što je velik broj istih kartica u pitanju, preko 40 komada i one tih 0.1 eth nadoknade za 12 sati. A za računicu ako sam u pravu ispada da bi sa 27.5 na 29.5 mesečno bilo stotinak dolara više. Samo me ineteresuje neko da potvrdi koliko je to realno i da li je pametno jer sam ja početnik. I meni je izgledalo kao preveliki klokovi, a nemam pojma kolika je temp, na koliko su ventovi i koliko tada troši. Mogu i ja da uslikam na 29.5 ako hoću...
Evo je tema kad se pojavila kartica a na dnu strane je screenshot

https://bitcointalk.org/index.php?topic=1966624.0
sta uopste predstavlja memory error, i na sta to utice ako u majneru daje stabilno 29mhs-a? ako bi neko mogao da pojasni

Vrlo verovatno..mešovit mi je rig pa ne znam baš tačno za svaku koliko troši.

Sent from my iPhone using Tapatalk

sta uopste predstavlja memory error, i na sta to utice ako u majneru daje stabilno 29mhs-a? ako bi neko mogao da pojasni
Pa vidi jel ti baca incorrect sherove ako baca mora da smanjis malko mem ili da povecas napon, stisnes slovo S dok kopa i vidis jel pokazuje na nekoj grafi incorretkove..

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Pa vidi jel ti baca incorrect sherove ako baca mora da smanjis malko mem ili da povecas napon, stisnes slovo S dok kopa i vidis jel pokazuje na nekoj grafi incorretkove..

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
baca, na svakoj karti skoro, od 1 do 5 incorrect share-a? na jednoj karti mi je smanjena memorija jer ona ne moze raditi npr na 2150, ali i na njoj pokazuje incorrect share?

naravno da incorect share utice, to znaci da gpu nije obradio share kako treba i da statistiska na poolu nece biti kako treba vec ce varirati u zavisnosti od broja incorect share-a. Problem je sto svi jure da im pise u mineru 29,30+ a niko na errore to ne obraca paznju. Posle pool krade, statistika mi nije dobra i td... zamislite da imate 6 jabuka od kojih je jedna budjava i nejestiva.

naravno da incorect share utice, to znaci da gpu nije obradio share kako treba i da statistiska na poolu nece biti kako treba vec ce varirati u zavisnosti od broja incorect share-a. Problem je sto svi jure da im pise u mineru 29,30+ a niko na errore to ne obraca paznju. Posle pool krade, statistika mi nije dobra i td... zamislite da imate 6 jabuka od kojih je jedna budjava i nejestiva.
ok, sta raditi u tom slucaju? :)

Smanjivati klokove memorije.

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

Smanjiš klok memorije

Mada zavisi koliko imaš. 1-2 dnevno po karti nije mnogo. Preko toga već možeš da razmisliš da skineš koji mhz. Imaj u vidu da u dual miningu pre baci incorrect, ja ih po solo gledam i kontrolišem.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno