Haha pa ajde ko je lud da karticu koju je platio 500 proda za 100 posle 6 meseci? Ovo 25 evra necu ni da komentarisem ... Pa pre bi ih zapalio. A uostalom,uvek ima nesto da se kopa pa koliko god da donosi,samo da nije minus. A sto ste prelaska u pos tice,vec 2,3 godine pricaju kako ce krajem ili pocetkom sl godine da predju i nista. Mirni smo 12 meseci
Mozda su se prodavale za 600 ali tesko da je neko normalan placao tolikoNeka ovca verovatno jeste. Scenario da cena bude 100 evra je da nema sta da se kopa, a to ce tesko da se desi.
Tesko da je otplatio rig, pogotovo ako je 470cu platio 600 evra. Mislim da ni pola nije otplatio do sada, ako je u junu poceo. Ako je u maju krenuo mozda je otplatio 60,70%
to sto ima da se kopa neko placa nas minere iz dzepa, pa razmmislite dal ce neko ceo zivot da vas izdrzava.
nije problem u kopanju, uvek ima nesto, tu je i nos kao zadnja alternativa ali je vece pitanje koliko ce neki tamo cika da plati za to sto iskopas.
pa na papir stavis a ono struja 100e iskopano 40e
Sa jednim rigom bas bas tesko da je iskopao 12 komada do sad. Necu da kazem da laze, ali ja imam vise rigova od njega, i iskopao sam recimo 3 puta vise tacno. A po ovome sto si napisao trebalo bi makar 100 eth da imam...Taj rig je u maju napravio makar 5eth, jun makar 3, jul 2, i posle oko jedan mesecno (drug je sa takvim rigom od sredine maja do sad iskopao 12 eth i jos otprilike vrednost 1-2 eth dok je radio dual mining dcr i lbry), to je po sadasnjim vrednostima oko 4.000$, a jos ako mu je bio dobar timing za prodaju...cak i ako nije, isplatio je 80-90% riga od 4k za 6 meseci (mada ga on nije platio 4k, ali su se prodavali tad i za te pare). Daleko, daleko je to od ovce... Apsolutno je jasno da smo mnogo bolje prosli mi koji smo kupovali rx 470 za manje od 200e, ali to ne cini njegovu investiciju besmislenom a njega ovcom. Za svakoga od nas postoji neko ko je bolje prosao, ranije usao, pa makar i gledali pionire sa ovog foruma koji su kopali po par bitkoina dnevno jer postoje oni koji su kopali stotine dnevno i kupovali btc za manje od dolar...
O boze dragi koliko pricate vise o tom balonu i kako ce eto sve da pukne, sace sve cene u bunar, bla bla...
Prelistajte forum unazad i videcete da se isto to pisalo i u Maju, Junu kad je bio najveci hype, pa i pre god dana itd...
I dalje svi kopaju, a poenta je da se ne zna dokle ce, dok traje nek traje. Ko je usao mora da bude svestan da sve ulozeno moze lako da se izgubi, samo takvim razmisljanjem glava je mirna.
Ponovicu ono sto vecina vrv zna vrlo dobro, ulozis onoliko koliko si spreman da izgubis.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Kada tržište postane prezasićeno vrhunskim grafikama, to što ih je neko plaćao 500 neće mu značiti ništa. Jednostavno broj potencijalnih kupaca je toliki da će i za 100 biti nemoguće prodati.Haha pa ajde ko je lud da karticu koju je platio 500 proda za 100 posle 6 meseci? Ovo 25 evra necu ni da komentarisem ... Pa pre bi ih zapalio. A uostalom,uvek ima nesto da se kopa pa koliko god da donosi,samo da nije minus. A sto ste prelaska u pos tice,vec 2,3 godine pricaju kako ce krajem ili pocetkom sl godine da predju i nista. Mirni smo 12 meseci
Opet mislim da nece doci do masovne prodaje kartica. Mozda ljudi sa 1 2 riga krenu u rasprodaju,ali vecina ce ostati na kopanju. Kao sto ranije rekoh uvek ce se naci nesto za kopanje. A sto se paljenja tice,sumnjam da cu ja veliku promenu da donesem![]()
gresis sinko grdno gresis, slican scenario smo vec videli 2014 kada su se karte koje su placane 350 i kusur evra prodavale za 80-110e, tako da nemojte se zavaravati, ako ovo pukne karata ce biti na svakoj grani, a cena ce im biti mozda za 1080ti 110e, mozda!
Dajte malo optimizma
Evo jednog scenarija: eth odlazi na 1000 $, diff miruje, cena kartica opet odlazi u nebo, a mi koji kopamo već nekoliko meseci otplaćujemo rigove
Sent from my iPhone using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari