Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Smanjiš klok memorije

Mada zavisi koliko imaš. 1-2 dnevno po karti nije mnogo. Preko toga već možeš da razmisliš da skineš koji mhz. Imaj u vidu da u dual miningu pre baci incorrect, ja ih po solo gledam i kontrolišem.

evo ovakvo je stanje, na 32 sata rada u dualu ETH+DCR, incorrect share-ova ima, na 6 karti, gpu0 5, gpu1 7, gpu2 5, gpu3 8, gpu4 5, gpu5 8

Mnogo je, spusti po 10-20 mhz gpu i mem

Ma mnogo je samo kad su milke

Sent from my P8000 6.0 using Tapatalk

Ala si ih ti nategao, 1100/2100 puna kapa

Pa zezam naravno, šest puta ti pišem istu stvar ti mi odgovaraš nešto levo, ako hoćeš manje incorrect stavi klokove koje sam napisao (1100 2100). Ne znam za dcri, nisam skoro kopao decred, al podešavaš kao i uvek od 15ak pa na gore dok ne krene da pada eth hash

Pa zezam naravno, šest puta ti pišem istu stvar ti mi odgovaraš nešto levo, ako hoćeš manje incorrect stavi klokove koje sam napisao (1100 2100). Ne znam za dcri, nisam skoro kopao decred, al podešavaš kao i uvek od 15ak pa na gore dok ne krene da pada eth hash
ma da probam 1400 2450 :D salim se, evo stavio na 1100,2100 :)

evo ovakvo je stanje, na 32 sata rada u dualu ETH+DCR, incorrect share-ova ima, na 6 karti, gpu0 5, gpu1 7, gpu2 5, gpu3 8, gpu4 5, gpu5 8

Dobro je to Calymore miner u dual modu ETH+DCR pravi incorect share do 10 incorect na 24h nije to nista jednostavno kopa dva coina paralelno i da spustis taktove opet ce ih biti.
Kad se kopa SOLO tih incorect sherova ne smije biti, a u dual to je normalno.

Ne znam za dcr specifično al ja na eth lbc imam npr ovoliko

Na ovoj gpu 1 zeza ekstender izgleda, sad je vidim tek :D
175d614b94a17493e324adb81e4183a6.jpg

Na 8GB kartama gdje dolazi samsung i hynix naravno koriste se modovani biosi i prilikom kopanja ETH+DCR pojavljuju se ti incorect shearovi, i cak sa znatno spusten taktovima opet se pojavljuju.

Da bi se ustanovilo da li su biosi problem ili sama cinjenica kopanja dva coina istovremeno, moralo bi se testirat na default biosu i naravno na modovanom onda bi se mogao izvuc neki zakljucak.

LBC i Sia manje bacaju te incorect sherove mislim da su cisto gpu coini, a ovaj DCR je malo izgleda mem. intezivan pa pravi vise problem rekao bi malo vise drnda memoriju :d pa se pojavljuje i vise incorect sherova.

Jedno pitanje..promenio sam wallet adresu( za eth) sa bitrexa na cex...sad mi ethermine ne registruje da majneri rade. Šta raditi?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kom novom linku? A joj da :) evo radi :) hvala

Poslednja izmena:
Za dual ne znam kopam samo single, al cim vidim jedan incorrect odma spustam mem i posle ih nema :D

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Radi sve ;) izvinjavam se za off

Kada kažete incorect share jel mislite na one stale shares na majneru?

ne mislimo, mislimo na ono što dobiješ kad pritisneš S u mineru

Evo jedan primer...Ja sam ih imao oko 1-2 na jednoj eventualno dve karte,od 6 u rigu...na testu od preko 150h i vise...ista podesavanja mesecima imam...medjutim od nedavno,bio je neki update na eth,tj drasticno skakanje diff-a od pre par nedelja,od tada konstantno mi na pool-u stoji od 5-10% stale share-ova...a nikad nije bilo preko 2%
A u samom mineru na 150h rada pa pogledam "S" status....unccorect share -samo jedna grafa 1 i-share,reject ni jedan!
Ali se nesto promenilo u samoj statistici na poolu,samim ti sto mi prijavljuje duplo vise stale...

A šta kad ima incorrect shares i na smešnim taktovima? Tipa -24mV 1130/1860. Kad budem imao vremena i živaca probaću da menjam ekstendere, mada nema sada mnogo smirilo se. Jedno vreme je zezalo na svim rigovima a uopšte nisu visoki klokovi

Ljudi, ima li neko malo pouzdanije informacije sto se tice Eterijumovog prelaska na POS? Citao sam pre neki dan tekst da Casper dolazi ranije nego sto je ocekivano i mozda cak sa sledecim upgrade-om (neki pominju kraj godine ili pocetak sledece). Negde pise kako ce prvo biti hybrid varijanta POW/POS a neki da odmah prelazi na POS... Verujem da je ogroman procenat gpu majninga na eterijumu (sigurno 20-ak procenata ako ne i vise). Sta cenite da ce se desiti ako se predje na POS, koliko mislite da je to stetno po nas minere?

20%? Zezaš se?
Bar 70% je na ETH.
Desiće se da će gejmerima svanuti. Biće kartica za 100€ koje sada ne mogu ni da sanjaju :)

ne 100e bice i za 20e i niko ih nece hteti kupiti, ako ovo sve stane

ne verujem da ce odmah preci na pos.. pukla bi im mreza.. pre ce biti neki hibrid, gde ce postepeno prelaziti... Mozda bas zbog toga ranije dodje i pow/pos
a to da ce biti za 100e ili 200e.. Pa jedino ako bitcoin ode na 2000e i sve pukne.. Ovako i ako predje na pos, majneri ce samo preci na drugi coin.. Dokle god je profitabilno za rudarenje, nece prodavati... A i sto bi?

Ne bih bas rekao da je 70%, pa sam ETC nekad gura do 10% hash-a eterijuma, monero i zec sigurno povuku po 5%, uvodi se kao ovaj btc gold koji ce na pocetku imati market cap makar 2-3 milijarde tako da je to negde slicno, pored toga se ljudi sve vise loze na te asic resistant koine koji sad skacu kao blesavi (groestlcoin, vertcoin, digibyte, ove z coine...) i da ne nabrajam sta se sve jos moze kopati i sta ce sve jos da izadje (najavljuju i mogucnost da se opet pocepa eterijum i da ostane jedan lanac koji ce moci da se kopa jer mineri nece prihvatiti fork). Ne moze eterijum da ima vise od 30% gpu mining-a nikako... Sto se tice cena kartica, apsolutno se slazem sa vama i apsurdne su mi price ovih koji prodaju rigove kad ljudima koji ulaze u mining pricaju kako ako pukne mining mogu da prodaju opremu za 70% cene koju su platili. Gejmera, 3D modelara i ostalih korisnika high end gpu u Srbiji ima ukupno par desetina hiljada i nema sanse da apsorbuju ponudu od sigurno 100k kartica koje bi se odmah nasle na trzistu i verovatno bi stvarno isle po 20-30e komad. Mene je vise zanimalo da li ima neko noviji ili pouzdaniji info kad ce se to desiti, kako, da li postoje neke najave za nove koine i drugacije upotrebe kartica...?

Koji majneri, oni što kradu struju?

svi.. dokle god ima neki coin i da je isplativo, ljudi ce rudariti.. prosta matematika... kada dobit bude manja od gubitka (racun za struju), krenuce masovna rasprodaja

Vrh Dno