Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
I koliko ste izgibili u proseku hasha sa novim dag epochom? 480,470...
Ja sinoc zbog nevremena gasio masinu i kad sam palio posle vidim opao hash za nekih 1mhash.
E sad dali je zbog daga ili mene zeza nesto rig nemam pojma.
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Poslednja izmena:
Oko 0.250Mhash/s manje po kartici.

Tako je i kod mene isto.
Nego jeste testirali ove 8gb karte sa vecim dagom? Cini se da i one imaju velike gubitke u hashu sa povecanjem daga. Nisu nesto superiornije u odnosu na 4gb.

0.25 - 0.3 8gb

Послато са SM-N910C уз помоћ Тапатока

Mislim da je ista prica i kod 8GB karti, novi DAG je popunio samo 8MB vise u odnosu na prethodni u VRAM-u :)

Ima na yt klip koji lepo objasnjava sta ce se desiti kroz par meseci za 10-ak DAG fajlova, koliko ce opasti hashrate. :(

I to ce taman sve da se uklopi sa izlaskom vega kartica koje ce davati vise mhs za slicnu struju

Ista je. Dosta ce se gubiti i na 8gb.

ode zarada dole, jos kad dodje epoha 140,150, rx 470/570 ima da se prodaju za 100 eura

kad dodje dag do 150 rx karte ce kopati oko 22-24mh/s bez obzira da li su 4gb ili 8gb...
mada mene vise brine cena za 2 dana 100$ dole...

ethereum ce tek pasti, zivi bili pa videli... sa ovom tezinom ode zarada, ali ovi sto drzi rx-eve za 400 eur po oglasima, pa to je smehotres :)) ko to kupi taj je lud, bolje da doda i uzme gtx 1070 jer na nju rast epoha nece uticati.. bice on veceras 220$

Grafike će da prate cenu ETH-a u narednih mesec dana. [emoji1]

Oglasi prodajem rx za 400eur, će da se zamene sa kupujem rx za 1xx evra. [emoji1]

@ Slash , daj taj link za youtube... Ja gde god sam citao govorili su kontra.. Sa ce malo opadati za 8gb kartice a 4gb nece biti upotrebljive...
Mozda je bolje cekati nove kartice i videti kakvo je stanje tada, pa da li uzeti 2-3 i poceti, ili odustati :)... Muke muke :D

NIje bitno da li je 4 ili 8 gb...pre ce stici POS nego sto ce 4 GB postati neupotrebljive a pada hash isto i jednim i drugima

@Difermo

Mislim da je ovaj klip, na poslu sam pa ne mogu detaljno da trazim sad
Klip

NIje bitno da li je 4 ili 8 gb...pre ce stici POS nego sto ce 4 GB postati neupotrebljive a pada hash isto i jednim i drugima

nece POS pre nove godine.. A i polako ce uvoditi..

@slash hvala

P.S. Pasce cena ETH jos za 30-60$ a onda krece skok

Ovaj pump i ogromna isplativost poslednjih meseci deluje kao poslednji trzaj, tj punjenje fiat budžeta, i priliku za otresanje velikih pred ogromna iskušenja koja čekaju kripto svet u narednim mesecima.

Uz to kada dodaš i pražnjenje magacina hardvera u celom svetu, deluje da smo upravo prisustvovali vrhu balona za narednih nekoliko godina.

Sada nastupa malo duži period teške realnosti. Puno rada u implementiranju kripto valuta u svakodnevni život mnogo većeg broja ljudi.

I dobro sto je sada ciniti? Generalno pitam jer cena koliko vidim ide dole, jel to sada privremeno pa ce opet za koji dan opet gore ili krenuse da pucaju po savovima?

Da znam sta da radim jer ja sam jednom karticom nema sanse da iskopam u naredna jos 2 meseca 0.8 eth a ovo sto imam to je ostalo tu gde jeste. Zato pitam ako ce opet za par meseci da bude ok onda da nastavim da kopam ako ne da bataljujem pa kada bude bolji period nastaviti.

Prodaj meni karticu za 200e dok mozes [emoji2]

Haha.
Salu na stranu ali jednon karticom kopati eth kome diff ide u nebo po malo je suludo. Mislim da ti je bolje da cepas lbry ili tako neki coin koji je skroz dobar za NV.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Prodaj meni karticu za 200e dok mozes [emoji2]

Pa pre bih je cekicem polomio nego sto bih je prodo. Not for sale.

Nego jel ima neko ko hoce da pomogne da skupim ovaj 1 eth? Ako je neko zainteresovan da pomogne neka se javi private za dogovor.

I dobro sto je sada ciniti? Generalno pitam jer cena koliko vidim ide dole, jel to sada privremeno pa ce opet za koji dan opet gore ili krenuse da pucaju po savovima?

Da znam sta da radim jer ja sam jednom karticom nema sanse da iskopam u naredna jos 2 meseca 0.8 eth a ovo sto imam to je ostalo tu gde jeste. Zato pitam ako ce opet za par meseci da bude ok onda da nastavim da kopam ako ne da bataljujem pa kada bude bolji period nastaviti.

Nanopool po difoltu isplaćuje na svakih 0.2 ETH, dok Cex recimo prihvata depozit u tom iznosu, kad već majnuješ sa 1 grafičkom ne znam zbog čega nisi uradio ovako...

Cek bre a sto jednostavno ne smanjis na pool-u Payment threshold i resena stvar ako vec imas nesto iskopano, prebacis to sto imas i dovidjenja, oredji na nesto drugo.
Kapiram da imas vise od 0.05eth.

ti pa za 1 eth sta ja da kazem za mojih 20 kom sto ih nisam prodao kad je bilo 370-380$, msm da ce eth ponovo da skoci na nekih 300-330$ al koliko ce biti dalje isplativ za kopanje to je .....

0.12 -> 0.1 -> ~0.11 -> ~0.06-0.07.

S'tim da je mi je short otvoren na 0.14, pa pojacan na 0.136 pa na 0.13 i pre par sati na 0.125 (kad sam video razliku na Poloniji i Finexu).

@Shone,

Pardon, 0.1.

Meni se čini da upravo bounce-uje ~0.11, samo je pitanje da li stisnuti m**da i otvarati za još 1 short :)

Poslednja izmena:
Nanopool po difoltu isplaćuje na svakih 0.2 ETH, dok Cex recimo prihvata depozit u tom iznosu, kad već majnuješ sa 1 grafičkom ne znam zbog čega nisi uradio ovako...

Zato sto kada sam kretao da radim i unapred reko da cu da kopam sa jednom karticom me upucivali na Poloniex i Ethermine.

Cek bre a sto jednostavno ne smanjis na pool-u Payment threshold i resena stvar ako vec imas nesto iskopano, prebacis to sto imas i dovidjenja, oredji na nesto drugo.
Kapiram da imas vise od 0.05eth.

Jel to moze na Poloniex i Ethermine???

Poslednja izmena:
^ ako imas kombo poloniex i ethermine, onda je nezgodno jer na polo moras da nakopas min 1eth, bez obzira sto je limit na ethermine 0.05 za prebacivanje. Dakle, jedino da smanjis granicu na ether na 0.05 i onda da kopas na drugu adresu, recimo sa cex-a

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ja kopam na ethermine i prebacujem na cex tako da ne znam koji je limit depozita na polo. Javice se valjda neko.

Nazad
Vrh Dno