Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
aha ok, nisam te razumeo.
Probaj 900/1650 ako ti pusti mem na toliko.

@faraon
moje sa hunix-om dok su bile na eth-u , 1130/1945 , malo preko 27
@d.darko
?

Imaš ovaj klip koji sam okačio pa baci pogled. Možda ako neko iskusiniji može da baci pogled isto, da vidi da li je to ok postupak. Vidim da kažu ljudi u komentarima da su uspeli bez problema. E sada mene zanima da li modifikacija biosa utiče na kopanje drugih novčića (zcash) ili ne?
Odlicno, probacu sa tim videom i ja onda. Nego, sto kaze @joca89 ,zna li neko da li taj modovani BIos pomaze i za druge novcice ili samo za ETH?

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Pozdrav dobri ljudi, nov sam u svemu ovome. procitao sam dosta toga ali opet nisam bas siguran da li radim sve kako treba.

Svaki savet je dobro dosao!

Trenutno 6 x 480 4gb Sapphire nitro+ Samsung memorija, uz editovan bios 28 mh/s. Iz zida masina vuce 860w

Mucim se malo oko klokova, voltaze ..nisam bas prezadovoljan trenutnim stanjem, ali i ne znam da li moze malo bolje?

Trenutno:

Rig1.jpg

Rig2.jpg

probaj ti da dizes jos klokove memoriju oko 2100 pa probaj po malo nagore hoce da bude nestabilna preko, core povecaj jos na 1300, pa se onda igraj sa voltazom, 480 8gb jos samsung mora da baca preko 31-32mh, meni rx 470 4gb baca 28.5 1240/2000 -96.

sta ti je sta ce dizat klokove nema potrebe 1300 za ETH, dobro mu je sve podeseno, eventualno ako moze memorija sa 1950 na 2000mhz, ali to je to ne moze bolje. Karta je sa 4Gb memorije nije sa 8....

Napon nek spusti -96mv

Hm, meni 4xRX 480 4gb nitro sa hynix memorijom iz zida vuce 650w, a bacaju po 28.6, mnogo vise mi struje trose, a po trixx-u su mi podesavanja -84, 1120 i memorija na 1990.

sta ti je sta ce dizat klokove nema potrebe 1300 za ETH, dobro mu je sve podeseno, eventualno ako moze memorija sa 1950 na 2000mhz, ali to je to ne moze bolje. Karta je sa 4Gb memorije nije sa 8....

Napon nek spusti -96mv

Da karta je sa 4Gb, podesio sam sada na 2000mhz, za sada radi normalno i daje 28,8mh. Malo glupo pitanje, kako cu znati da nije stabilno?:D

Sto se tice napona tu nemam uspeha, na -96 i -84 dobijam "Display driver stopped responding and has recovered" a na -36mv radi ok, ne znam zasto je tako.

Milance nisi ti nov u ovome ako si modovao bios i sve podesio ovako ;)

Danas prvi dan :) Bios mi je namestio dugar, ali ne mogu njega bas da cimam za svaku sitnicu, a moram i ja nesto da naucim.

odakle na 4gb samsung memorija? o_O

Ne znam, ali tako pise :)

Rig3.jpg

Hvala na pomoci, ako imate jos nekih sugestija tu sam.:)

Poslednja izmena:
nisam znao da na 4gb ima samsung memorija... saphire nece toliko da spusti napon -46 msm da je maksimum, probaj ovako -36 1300/2100 pa javi rezultate mora ta grafa da prebaci 30mh.
stabilnost ces sam videti kako se proverava ako ti pukne drajver pocrni ekran ukoci se miner itd itd...

Još jednom da pitam, da li modovanje biosa utiče na poboljšanje performansi samo za ethereum? Nema uticaja na zcash, ni pozitivnih ni negativnih?

Ne treba mu za eth 1300 core clock da je zeka u pitanju moglo bi :) ali za eth je dovoljno 1150 ;)

Još jednom da pitam, da li modovanje biosa utiče na poboljšanje performansi samo za ethereum? Nema uticaja na zcash, ni pozitivnih ni negativnih?
Utiče na to sto možeš da undervoltuješ karte jednom i nikad više, zaštitićeš sebe od rizika da se neki program ne pokrene pri bootovanju i tvoje karte umesto 100-120w vrate sve na fabricko o vuku 180w itd.

Takođe možeš i da nategneš koji h/s više :)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

nisam znao da na 4gb ima samsung memorija... saphire nece toliko da spusti napon -46 msm da je maksimum, probaj ovako -36 1300/2100 pa javi rezultate mora ta grafa da prebaci 30mh.
stabilnost ces sam videti kako se proverava ako ti pukne drajver pocrni ekran ukoci se miner itd itd...
izvini, ali prosto nije tacno, ima iste ovakve kartice i sve rade na -96mv, uz pomoc trix-a neke idu i na -130mv zavisno od primjerka do primjerka.

Jos jednom da ti kazem za eth nije potrebno 1300mhz isto daje kao i na 1100, dalje 4GB samsung memorijski chipovi kad su modovani ne moze 2100mhz....

moj safir ide i na -150mV

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Jel realno da se Strix greje na 0.875v na oko 61-62 stepena? Rpm fan oko 1750.

EDIT: Pricam za RX 480 Strix

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Poslednja izmena:

-36 1150/2100 baca 30mh ali nije stabilno.

Na -36 1150/2000 (28.8mh) samo sto svakih par minuta dobijam ovaj problem na GPU4 :
rig4.jpg

Jedino na -36 1150/1950 nema nikakvih problema, ali 28mh.

Cim dobivas taj problem sa slike nije stabilno.
Drzi onda 1150/1950, nece taj smasung 4Gb kad se moduje preko 2000mhz da radi stabilno, ocito kod tebe mora ispod 2000mhz takvi su primjerci sve je to ok.

Cim dobivas taj problem sa slike nije stabilno.
Drzi onda 1150/1950, nece taj smasung 4Gb kad se moduje preko 2000mhz da radi stabilno, ocito kod tebe mora ispod 2000mhz takvi su primjerci sve je to ok.

Danas i na 1150/1950 -36 iz nekog razloga dobijam "incorretc share" na svakih 10-15 min, dok je juce radilo normalno.

Ne znam da li je to prihvatljivo.

Tebe vjerovatno zeza jedna od kartica, to je vec potrebno malo pratiti igrat se.
prije svega utvrditi koja karta baca incorectec share, a onda utvrditi zbog cega (da li su visoki taktovi, ili neki problem sa extenderom ili cak mozda je nesto i do karte)

Znaci to moze nekad da se za 5min sredi nekad moze da ti bas izvuce zivce trebace ti strpljenja krenes od pocetka.
1.Utvrdis koja je karta
2.Vratis je na default taktove ako ne pomgne
3.Mjenjas extender i tako dok ne nadjes uzrok :)

Meni je takav problem bio zbog extendera, promenio extender i resio problem.

Tebe vjerovatno zeza jedna od kartica, to je vec potrebno malo pratiti igrat se.
prije svega utvrditi koja karta baca incorectec share, a onda utvrditi zbog cega (da li su visoki taktovi, ili neki problem sa extenderom ili cak mozda je nesto i do karte)

Znaci to moze nekad da se za 5min sredi nekad moze da ti bas izvuce zivce trebace ti strpljenja krenes od pocetka.
1.Utvrdis koja je karta
2.Vratis je na default taktove ako ne pomgne
3.Mjenjas extender i tako dok ne nadjes uzrok :)

Meni je takav problem bio zbog extendera, promenio extender i resio problem.

Danas sam stavio 1100/1900 -30 na problematicnoj kartici dok su ostale kartice na 1100/2000 - 42 i radilo je ceo dan bez problema.
Ne znam da li je problem ekstender na toj kartici, za sada imam one obicne pljosnate, uskoro treba da mi stignu USB ekstenderi iz Kine, koliko sam cuo oni bi trebali biti bolji za BTC plocu.

Jos kad bi uspeo da malo smanjim napon :)

Hvala na pomoci!

I ja imam problem sa jednom karticom ili extenderom ne znam ni ja sta je, znaci pada mi na 24 mh/s pa se popne na 26 a klokovi su 1150/1920 sad dal je to sto je na njoj hynix memorija ili je do extendera pojma nemam, neki prosek je 26mh/s a sa ovim klokovima bi trebalo da prelazi 27

Mozda slab procesor. Koja masina?

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

g1820, ne verujem kako na elpidi cepa 27.3 konstantno na ostalim kartama a ta gde je hynix ima opasne tripove :D dal je do karte, memorije ili extendera neam pojme :)

Vrh Dno