Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Evo ja čekam reklamaciju dve nedelje kod nas. I šta sada? Naravno da je bolje sa domaćom garancijom iz više razloga ali opet meni ti razlozi nisu bili dovoljni da kupim kod nas...
@Edy11 kod nas bi kupio za te iste pare koliko grafika? Možda 25?

Kako nije, kada su kod nas grafičke RX480 8GB bile 350e a kod Mađara 275e...

to je mozda ali mozda bilo u jako kratkom vremenskom periodu. ja pricam trenutnu situaciju,ko kupuje kod madjara nije normalan apsolutno.

U firmi na E je super ponuda za Sapphire RX480 8GB ali sada verovatno nije ni pametno kupovati kartice... Valjda... [emoji4]

Pa nije baš najsjajnija cena eth i zec... Samo zato... [emoji4]

pa ako cena krene gore onda ce svi da kupuju i sta si onda uradio? sad se kopa i ceka cena ;)

Ma znam. Ne kukam ja, otplatio sam ekstendere i sada sam zadovoljan... [emoji23] A i dobro grejanje imam ove zime...

Izvinjavam se zbog duplog posta prošlo je vreme za editovanje... Hoću da se prebacim sa zec na eth i počeo sam da čačkam oko biosa. Skinuo sam mod, jukebox za RX480 8GB i kada ga flešnem preko atiwinflash imam problema sa drajverima. Uključi se sistem ali u device manager mi izbacuje grafiku sa uzvičnikom i traži mi da instaliram odgovarajuće drajvere... Claymore ne vidi grafiku... Ne mogu da pokrenem ni Amd Settings Imam instaliranu verziju 16.12.1... Da li je problem u drajverima ili ja negde gršim? Kada flešnem nazad silent sve ok radi...

Izvinjavam se zbog duplog posta prošlo je vreme za editovanje... Hoću da se prebacim sa zec na eth i počeo sam da čačkam oko biosa. Skinuo sam mod, jukebox za RX480 8GB i kada ga flešnem preko atiwinflash imam problema sa drajverima. Uključi se sistem ali u device manager mi izbacuje grafiku sa uzvičnikom i traži mi da instaliram odgovarajuće drajvere... Claymore ne vidi grafiku... Ne mogu da pokrenem ni Amd Settings Imam instaliranu verziju 16.12.1... Da li je problem u drajverima ili ja negde gršim? Kada flešnem nazad silent sve ok radi...
Probaj 16.9.2, sve novije sto sam probao samo sam imao problem :)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

@joca89
Jes' ti proverio da li ti je isti model karte tj. ista memorija kao što je predvidjeno na tom biosu što si skinuo sa neta u uflešovao?

Da li je neko pokušavao i da li zna da li može da se koristi ETH adresa sa CEX-a za mining direktno na exchange?

Ne mogu novi driveri i modovanje bios-a moras vratiti na starije npr 16.9.2

i ja imam isto odlicno iskustvo sa uvoznikom na Com.... sto pocinje :) u roku od tipa 48h sam dobio drugu grafiku. Prakticno vec sledeci dan sam dobio mail da dodjem i pozitivno resenje..

Ok ako madjarski hardver kosta 30% nize..tad se isplati sigurno...ali ako je razlika 10-15% tad se ne isplati madjarski hardver..

na stranu sto pro btc asrock kad je dosao u emi je bio 9300 din tako nesto(po toj ceni sam kupio), dok je kod madjara bio oko 10.000 din...znam naravno da jedno vreme nije mogao da se kupi btc pro kod nas jer ga nije bilo, ali kad je dosao u emmi bio je jeftiniji nego kod madjara :)

kod e..ija je pro btc bio letos oko 6h din ;)

ko misli da ga prodavci zakidaju na garanciji jer proizvodjač daje xxx dana jer tako vlast dozvoljava niko mu ne brani da se bavi uvozom i da daje garanciju i vecu nego sto proizvodjač nudi. Na primer trenutno je akcija na LG televizore 5 godina garancije, dok u madjarskoj je još uvek 2 godine :) A to da li je kod nas lose gorivo ili neko voli da vozi auto samo u crvenom to nije stvar prodavca vec same svesti korisnika i prodavaca goriva :)

@joca89
Jes' ti proverio da li ti je isti model karte tj. ista memorija kao što je predvidjeno na tom biosu što si skinuo sa neta u uflešovao?

Odavde sam skinuo, to bi trebalo da je za moju Samsung memoriju...

https://forum.ethereum.org/discussi...c-8gb-11260-01-20g-modded-bios-29-mh-downvolt

Ne mogu novi driveri i modovanje bios-a moras vratiti na starije npr 16.9.2

Hvala Goldi, predpostavio sam da je tako...

kod e..ija je pro btc bio letos oko 6h din ;)

ko misli da ga prodavci zakidaju na garanciji jer proizvodjač daje xxx dana jer tako vlast dozvoljava niko mu ne brani da se bavi uvozom i da daje garanciju i vecu nego sto proizvodjač nudi. Na primer trenutno je akcija na LG televizore 5 godina garancije, dok u madjarskoj je još uvek 2 godine :) A to da li je kod nas lose gorivo ili neko voli da vozi auto samo u crvenom to nije stvar prodavca vec same svesti korisnika i prodavaca goriva :)
Dobro je ako to nisu one BTC što na njima ne radi 6 kartica.
Nego nam samo objasni kako za napajanje za koje proizvođač daje 10g naš veliki prodavac IT opreme daje 3g?
Misliš da bi to u državi gdje se udruženje potrošača ozbiljno shvata moguće?
Na kraju, ako se kvar i desi u te prve 3 godine misliš da se prodavac obraća proizvođaču (najbližem distributeru) ili nosi uređaj u lokalni TV servis?

Poslednja izmena:
upravo, kupi od proizvodjača.

@ft1p
rade svih 6 kartica ali dok nije krenula fama oko eth, ploce si mogao da nadjes za 50-60e
Pošto vidim da ne znaš evo da ti objasnim. Prodavac se u najboljem slučaju obraca proizvodjaču ako je dogovor takav i ako se postuje garancija proizvodjača u zavisnosti od troskova. U najčešćem slučaju prodavac o svom trosku servisira kvar u svom servisu (ili kojem god) ili o svom trosku menja proizvod. U najčešćem slučaju i ako se desi da proizvodjač snosi odgovornost prodavac mora da plati i troskove slanja i dodatne troskove oko uvoza potrebnih delova i carine. Nijedan proizvodjač, bar sa kojima sam se ja susretao, neće preuzeti troskove na sebe (to je ono, nismo eu pa je slanje i uvoz itekako otezano) iako posalje zamenski deo ili drugi proizvod. Pa ti sad objasni proizvodjaču da ne moraš da im saljes neispravan proizvod.
Ovde se udruzenje potrosaca i preozbiljno shvata pa tako kupci misle da mogu da menjaju sta hoće i kako hoće, bez obzira da li je ispravno ili korišćeno jer on kao kupac ima svoja prava, a da ne pričam o ovima što pred istek roka "hakuju" proizvod da ne radi pa traže zamenu.
Ne kazem ni da su prodavci cvece, i oni na svake načine gledaju da ne prihvate ili izbegnu garanciju (uštede i vreme i novac). Pa sad mi mozemo iz protesta da ne kupujemo opremu dok prodavac ne ponudi istu garanciju kao proizvodjač ili sami da nabavljamo na druge načine ukoliko nam se ne svidja.

I prodavci u EU prodaju po cijeni kojom ostvaruju dobit. Cijene proizvoda kod nas su i za 20% više. Imali bi zaradu i da proizvod prodaju po istoj cijeni kao i u zemljama EU, a onih 20% je valjda da bi gazda skupio za jahticu, ali red bi bio i da se dio te uvećane cijene potroši na troškove poštarine kada već dođe do defekta u punom garantnom roku.
Ja čak znam i jednu poznatu firmu koja se potpuno odrekla tržišta SRB i BiH baš zbog antireklame koju su im pravili prodavci jer su prodavali robu po 20% većoj cijeni, a servisirali je po 50% većoj cijeni. Sva oprema tog proizvođača (lageri sa dijelovima) se nalazi u HR, pa je valjda to skupo slati jer se valjda šalje preko Kine ;).
U BiH je ostao znatan broj korisnika na ledeni, a u SRB i više.
Da sve bude još i bezobraznije u prodavci u SRB i BiH su od proizvođača tražili i dobili umanjene cijene na račun slabog potrošačkog standarda.

Problem što nismo u EU nije u tome što imamo carinu nego u tome što niko ne kontroliše ove "biznismene".

Cijela država je plaćala penale jer je neko vozove šećera iz Grčke prepakivao i prodavao po povlašćeni cijenama u EU....

onda lepo uzmes otvoris firmu, ponudis 20% nizu cenu i veću garanciju i polako zaradjuješ za jahtu ;) kontam da u bosni nema neka prevelika konkurencija pa bi do jahte veoma brzo dosao. Ako dodjes mozes da dodjes ovde i likujes, a ako ne dodjes mozes da se zaposlis kod nekog uvoznika tako da si uvek na dobitku. Možes odmah da porucih 1000 grafika i napajanja i raznoraznih gluposti jer kao sto kazes ne razumes zasto to ne drze na stanju. (ni prodavci u eu nemaju toliki lager). Cena u EU nikad ne moze da bude ista kao ovde. Zasto? Naruči nesto iz eu da stigne u eu i naruči nesto iz eu da ti stigne u srb i kasce ti se samo ;) A ni kupovna moc nije ista kao u eu. Sa druge strane da ne ispadne da branim prodavce ni konkurencija nije ista kao u eu pa im se moze da povecaju cene koliko oni misle da treba. A kolika je marža tj razlika izmedju nabavne i prodajne cene, znacemo kad neki prodavac kaze kolika je nabavna cena koja po mom saznanju moze da bude dobra, a moze da bude cisto samo da pokrije troskove.

Poslednja izmena:
Mora se priznati i da radnik (prodavac) u Nemackoj radi za 2.000-2.500e i opet imaju manju cenu robe nego ovde, iako gazdu kosta mnogo vise nego radnik u Srbiji, kog nas poslodavac placa do 300e, a nisu ni sve prodavnice u Nemackoj mega-giga velike, ima i manjih prodavnica i opet isti slucaj ...

Iskreno momci,uopste niste u toku. Ne naduvavaju cene ovde prodavci kako ih vi zovete (maloprodaje),vec uvoznici. Kakve crne maloprodaje..vecina posluje blizu nule. Po par hiljada din na laptopu..ako mislite da imaju jahte (lolčina) udjite vi u posao sa nizim cenama i otmite im kupce. Naravno,to je samo prica kako mali Perica zamislja biznis.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Mora se priznati i da radnik (prodavac) u Nemackoj radi za 2.000-2.500e i opet imaju manju cenu robe nego ovde, iako gazdu kosta mnogo vise nego radnik u Srbiji, kog nas poslodavac placa do 300e, a nisu ni sve prodavnice u Nemackoj mega-giga velike, ima i manjih prodavnica i opet isti slucaj ...

gde ima radnik prodavac 2-2500e da radim i ja :D sracunaj kupovnu moc coveka u nemackoj i sracunaj koliki su troskovi da se naruci npr nesto od proizvodjača u nemackoj i da se stavi u prodaju u nemačkoj, a koliki su troskovi da se naruci iz nemacke, pa od uvoznika pa proda u srbiji i opet kasce ti se samo :)

ima smisla ovo sto fingon kaze, ali opet zavisi i kolika je nabavna cena sa svim zavisnim troskovima datog proizvoda pre nego sto se stavi u prodaju...

Poslednja izmena:
secam se price kad je amd izbacio rx. i kazu 200$. ali niko ne razmislja o 20%pdv,a gde je carina i ostali troskovi. budite realni malo,niko vas ne krade,vec smo mi generalno kao narod gulija teska.

Nazad
Vrh Dno