Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Pozdrav kolege rudari :)
Da li moze neko da mi kaze ko koristi dwarf pool, za koje vreme vam se prebaci 1eth u novcanik..
Oko 14h sam imao 0.97.... i evo sada posle 4h imam 0.99.. nesto mi danas mnogo sporo ide ovo.. imam oko 95mhs...

kada cekas nesto ide sporo bas :) sacekaj do sutra imaces ga sigurno

A sto se vazna pitanja kao ovo salju na pm, umesto moderator da uzme vazna pitanja i odgovore da stavi sve na prvu stranu

Razmisli malo pa ce ti se samo kazati

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Razmisli malo pa ce ti se samo kazati

Ja ne kontam cemu konspiracija...al ajde...ne radimo mi nista protivzakonito. A ako se plasite da puno zaradjujete, vecina, smesni ste...Sve ispod 1000e mesecno se i ne primeti i totalna je kesa...To je u normalnim zemljama manje od socijalne pomoci...

Ne i ovde, gde ljudima, na lepe oči, uzimaju sopstvenu zarađenu penziju.

Ja ne kontam cemu konspiracija...al ajde...ne radimo mi nista protivzakonito. A ako se plasite da puno zaradjujete, vecina, smesni ste...Sve ispod 1000e mesecno se i ne primeti i totalna je kesa...To je u normalnim zemljama manje od socijalne pomoci...
20% ako se ne varam :) i za manje i za vise od 1000e mesecno :)

Ne i ovde, gde ljudima, na lepe oči, uzimaju sopstvenu zarađenu penziju.

Svakako ces potrositi te pare ovde i uzece ti 20% hteo ti to ili ne...Mislim da im to jako odgovara i da zato tolerisu, zato su i olabavili uvozne propise, sada iz Kine prolazi mnogo vise toga a bilo je problema pre godinu-dve. Izracunali su da je bolje uzeti pare nego terati ljude da kriju, jer onda ne uzmu nista. Za 1000e koje ces sebi isplatiti si potrosio npr 200e struje, ako si kupio opremu kod nas dao si za nju jednokratno jos 2000e PDV-a, i jos 20% ce da ti uzmu kroz PDV kad budes trosio pa vidi da li im je to ok racunica. Da sam ja drzava, bio bih veoma zadovoljan.

Bi li bilo mudro uzeti jos jedan rig sa rx480 4gb sada? Ja imam 4 r9 380. Koliko je cena pala placa struju i racune a od zarade cvonjak xD ajde neko ko bolje zna, da li bi sa 270mh/s bilo pametno ici na solo?
Inace za te incorrect share greske, meni je to bilo do ekstendera. Ali dok sam rotirao ekstendere i slotove u maticnoj popravilo se samo od sebe. Povezao njega na dva napajanja. Molex na jedno a 6pin na drugo

a odluka o hardveru je tvoja licna odluka i licni rizik. nema sanse da ti da neko savet. do sutra je inace na akciji nitro 480 8gb u emmiju..mi dokupili jednu a mozda i jos jednu za rudnik...

naravno ne savetujem te da kupis nego samo komentarisem

Permutovao sam za racune... U Nemackoj sam sada. A AKO bih uzimao opet bih uzeo u madjarskoj. Mnogo jeftinije nego kod nas. Imam 8 risera jer je bio plan oko nove godine da uzmem jos jedan rig. Sad imam kintu za to ali iskreno se premisljam.
Ok je da mi niko nece reci (odluciti za mene). Ja pitam u fazonu da li bi ti npr uzeo sad jos jedan. Naravno, zavisi toi od materijalne situacije tvoje i moje sto je nepoznato ali ono, udovolji mi :)

sta je problem sa tim modelom? mi uzeli juce jedan?asic je nizi bio...jel to? ili?

inace je uzimam hardver samo sa domacom garancijom i fiskalnim racunom..mnogo bolje nego drndanje sa madjarima..a u roku od tri godine nesto ce krenuti da crkava...tako da na osnovu licnog iskustva od sad samo domace i u garanciji.pa makar 10-20% vise

Problem je što je 25% veća cena pa na četiri grafike dobiješ jednu "gratis"... Naravno i dostupnost je nikakva jer ih niko nema na stanju, nego uvek za nedelju dve... Pitanje je posle ako rasprodaješ opremu da li sa garancijom možeš da uzmeš 25% više...

u 3 godine nesto mora poceti da crkava to stoji. ali sto Joca rece, jedna je gratis a i pitanje dostupnosti. maticnu na primer NIGDE u Srbiji nisam mogao da nadjem

Čuj crkne..pa kod mene sve radi već pune 3 i ništa do sada nije crklo, čak ni jedan vent (pu-pu da ne ureknem :p) a izmešano je, pola domaće pola strane i svima u medjuvremenu istekla garancija...znači kad budu išle na doboš ista cena bez obzira gde su kupljene...:)

edit:
nadam se da će ove nove biti bar približno istog kvaliteta

Poslednja izmena:
Što se tiče garancije ja već neko vrijeme prvo kontaktiram isključivo proizvođača. On ili direktno riješi problem ili uputi na svog zvaničnog zastupnika koji je najbliži mojoj lokaciji.
Ovo što rade naši zastupnici (često neovlašteni) je prosto bezobrazluk.
Proizvođač daje 10 godina garancije i to napiše i na ambalaži i na sajtu, a nekada i na samom artiklu, a naši za to velikodušno nude 2-3 godine garanciju.
Ovoga ima u svakom dijelu trgovine tehnikom (računarske komponente, veš mašine, led sijalice,...).
Komedija.

Evo vam posljednji slučaj sa Sapphire grafikama. Odeš u WinWin i oni ti traže da im ostaviš karticu radi ventilatora. Pokažeš im sajt na kome proizvođač izričito isključuje tu mogućnost. Oni odu "tetki lek da odnesu".

LG na svom DC motoru ugravira 10g garancije a u "ovlaštenom servisu" mi kažu da na taj motor važi garancija koliko i na uređaj u koji je ugrađen (5g veš mašina).

OSRAM na ambalaži biše 10g garancije. Na kasi vam kažu da je garancija 2 godine.

Čuj crkne..pa kod mene sve radi već pune 3 i ništa do sada nije crklo, čak ni jedan vent (pu-pu da ne ureknem :p) a izmešano je, pola domaće pola strane i svima u medjuvremenu istekla garancija...znači kad budu išle na doboš ista cena bez obzira gde su kupljene...:)

edit:
nadam se da će ove nove biti bar približno istog kvaliteta
+1 samo sam ventove izmenjao

Što se tiče garancije ja već neko vrijeme prvo kontaktiram isključivo proizvođača. On ili direktno riješi problem ili uputi na svog zvaničnog zastupnika koji je najbliži mojoj lokaciji.
Ovo što rade naši zastupnici (često neovlašteni) je prosto bezobrazluk.
Proizvođač daje 10 godina garancije i to napiše i na ambalaži i na sajtu, a nekada i na samom artiklu, a naši za to velikodušno nude 2-3 godine garanciju.
Ovoga ima u svakom dijelu trgovine tehnikom (računarske komponente, veš mašine, led sijalice,...).
Komedija.

Evo vam posljednji slučaj sa Sapphire grafikama. Odeš u WinWin i oni ti traže da im ostaviš karticu radi ventilatora. Pokažeš im sajt na kome proizvođač izričito isključuje tu mogućnost. Oni odu "tetki lek da odnesu".

LG na svom DC motoru ugravira 10g garancije a u "ovlaštenom servisu" mi kažu da na taj motor važi garancija koliko i na uređaj u koji je ugrađen (5g veš mašina).

OSRAM na ambalaži biše 10g garancije. Na kasi vam kažu da je garancija 2 godine.

jer kupujes od prodavca a ne od proizvodjača. Retko koji uvoznik ima ekskluzivni ugovor sa proizvodjačem pa da može da radi kako proizvodjač hoće i to još nismo u eu pa je i slanje otežano. I sad zamisli ti si proizvodjač i zivis u americi, prodao si peri u egiptu za 200e cisto onako jer ti trazio. Pera prodao Ziki iz egipta za 240e. Ziki crko vent i kaze da proizvodjač daje garanciju 10 godina. Da li će pera o svom trošku zameniti vent ili poslati kartu nazad proizvodjaču da bi zika bio zadovoljan...? Neko reče da je danas lako uvoziti iz kine. Ko u to veruje neka proba, nikad teze nije bilo uvoziti nesto...
Drugo je ako je neko ekskluzivni distributer i partner pa mu proizvodjač nadoknadjuje troskove.

@Marko vidim da je nekima i dalje nevjerovatno, ali... proizvođač će poslati vent krajnjem korisniku, a svakako će poslati i zamjenski dio u svoj ovlašteni servis.
Kako je to sve lijepo riješeno u auto industriji, a transport dijelova je daleko teži. Ali su vozila dovoljno skupa da će kupac potegnuti tužbu i onda tu nema igranja.

Te stvari nismo u EU i slično su priče u koje nas ubeđuju naši pošteni prodavci da bi ih mi razumili zašto nam garantni period podjele sa 3 i zašto nam za proizvod sa serijskim brojem traže fiskalni, uputstvo za upotrebu na 14 jezika, ambalažu, rodni list kupca i supružnika,...

Uglavnom, bezobrazluk se kod nas jako isplati. Ja nisam mogao vjerovati koliko se priča prodavca promjeni na pomen tržišne inspekcije.
I sve to ide po uputstvu njihovih šefova "odj3bi mušteriju kako bilo, a ako baš ne odustane onda ćemo ispoštovati obavezu".
Najnevjerovatnije mi je bilo to što oni to ne rade zbog finansijskog troška nego zato jer ih mrzi da popunjavaju obrasce.

pa ti probaj budi prodavac pa vidi kako je lako :) evo postavio je clan ovde uspesno resenu reklamaciju za vent. Kako? Tako sto ce mu safir poslati ispravan vent, a on da posalje neispravan vent njima o njegovom trosku. Pa više će ga izaći poštarina nego vent. Nigde safir nije spomenuo ni uvoznika ni sve plaćene troskove niti bilo šta za ono što piše na njihovom sajtu. Tako da nije baš sve tako bajno i sjajno i ne pokusavaju svi prodavci da Vas prevare. Garancije su tu sa razlogom i ako prodavac ne navede da je garancija 3 godine ili više (sa garantnim listom kako bi bili sigurni) može na sajtu proizvodjača pisati i da je 100 godina garancija.
Ne znam za kola ali koliko znam garancija je 5g ili 100000km. Zato "ovlašćeni" servisi daju debele pare da bi bili "ovlašćeni" i oni ti sami u ugovoru navedu kolika je garancija. A koliko daju da bi se zvali tako i kakve uslove moraju da ispunjavaju raspitaj se malo :)

No da ne idemo u off...

Sapphire od njega traži da vrati neispravan vent. Nigdje ne insistira na tome niti time uslovljava slanje novog. Sapphire neće protiv njega poduzimati nikakve mjere ako on iz nekog razloga ne bude u mogućnosti da im isti vent vrati.
Uzgred, rade to da bi smanjili broj slučajeva da im korisnici za 1 neispravan uzmu 4-5 isptavnih, naravno o njihovom trošku.

Prodavac Sapphire-a kod nas traži da im doneseš karticu i da čekaš da oni "riješe" problem.
Vjerovatno bi pri defektaži (prva 2 puta) rekli i da i ne znaju kakav to problem spominje jer se ventilator vrti.

Na kola su garancije već i po 7g i 200.000 km, na limariju po 12g bez obzira na km. Ali naši "ovlašteni" servisi zbog "lošeg goriva" polove servisne intervale, čak i za dijelove koji nemaju veze sa gorivom.

Vjerovatno zbog lošeg goriva prodavac EVGA kod nas za top modele daje 3-5g, a za iste je garancija proizvođača 10g.

Slažem se da ne pokušavaju svi prodavci da nas prevare. Oni samo rade onako kako im (ne)vlast dozvoljava.
Do prije 10g u kafićima si rizikovao batine ako tražiš račun. Onda, dođe vrijeme da ti ga sa osmjehom nose i kada im to niko ne traži - a nismo u EU.

Poslednja izmena:
inace je uzimam hardver samo sa domacom garancijom i fiskalnim racunom..mnogo bolje nego drndanje sa madjarima..a u roku od tri godine nesto ce krenuti da crkava...tako da na osnovu licnog iskustva od sad samo domace i u garanciji.pa makar 10-20% vise

+1
Kupiu od madjara 30 karti pre nekih 4 meseca i u roku mesec dana crkne (ali bas crkne ) 4 komada .Šalješ našem liku on nosi u Mađarsku i čekaš skoro mesec dana,za to vreme mi rig sakat i samo grebe a nista ne kopa .Dok ovde uzmem za ortaka kartu u e.e iz Zemuna firma(da ne reklamiram),njemu crkla i ja odneo ,garanciju su mi rešili u roku od 3 dana
Bolje da i platim više ali bar ne grebuckam nego kopam

Poslednja izmena:
Vrh Dno