upravo, kupi od proizvodjača.
@ft1p
rade svih 6 kartica ali dok nije krenula fama oko eth, ploce si mogao da nadjes za 50-60e
Pošto vidim da ne znaš evo da ti objasnim. Prodavac se u najboljem slučaju obraca proizvodjaču ako je dogovor takav i ako se postuje garancija proizvodjača u zavisnosti od troskova. U najčešćem slučaju prodavac o svom trosku servisira kvar u svom servisu (ili kojem god) ili o svom trosku menja proizvod. U najčešćem slučaju i ako se desi da proizvodjač snosi odgovornost prodavac mora da plati i troskove slanja i dodatne troskove oko uvoza potrebnih delova i carine. Nijedan proizvodjač, bar sa kojima sam se ja susretao, neće preuzeti troskove na sebe (to je ono, nismo eu pa je slanje i uvoz itekako otezano) iako posalje zamenski deo ili drugi proizvod. Pa ti sad objasni proizvodjaču da ne moraš da im saljes neispravan proizvod.
Ovde se udruzenje potrosaca i preozbiljno shvata pa tako kupci misle da mogu da menjaju sta hoće i kako hoće, bez obzira da li je ispravno ili korišćeno jer on kao kupac ima svoja prava, a da ne pričam o ovima što pred istek roka "hakuju" proizvod da ne radi pa traže zamenu.
Ne kazem ni da su prodavci cvece, i oni na svake načine gledaju da ne prihvate ili izbegnu garanciju (uštede i vreme i novac). Pa sad mi mozemo iz protesta da ne kupujemo opremu dok prodavac ne ponudi istu garanciju kao proizvodjač ili sami da nabavljamo na druge načine ukoliko nam se ne svidja.