Odlicno, probacu sa tim videom i ja onda. Nego, sto kaze @joca89 ,zna li neko da li taj modovani BIos pomaze i za druge novcice ili samo za ETH?Imaš ovaj klip koji sam okačio pa baci pogled. Možda ako neko iskusiniji može da baci pogled isto, da vidi da li je to ok postupak. Vidim da kažu ljudi u komentarima da su uspeli bez problema. E sada mene zanima da li modifikacija biosa utiče na kopanje drugih novčića (zcash) ili ne?
odakle na 4gb samsung memorija?![]()
Trenutno 6 x 480 4gb Sapphire nitro+ Samsung memorija, uz editovan bios 28 mh/s. Iz zida masina vuce 860w
sta ti je sta ce dizat klokove nema potrebe 1300 za ETH, dobro mu je sve podeseno, eventualno ako moze memorija sa 1950 na 2000mhz, ali to je to ne moze bolje. Karta je sa 4Gb memorije nije sa 8....
Napon nek spusti -96mv
Milance nisi ti nov u ovome ako si modovao bios i sve podesio ovako![]()
odakle na 4gb samsung memorija?![]()
Još jednom da pitam, da li modovanje biosa utiče na poboljšanje performansi samo za ethereum? Nema uticaja na zcash, ni pozitivnih ni negativnih?
Utiče na to sto možeš da undervoltuješ karte jednom i nikad više, zaštitićeš sebe od rizika da se neki program ne pokrene pri bootovanju i tvoje karte umesto 100-120w vrate sve na fabricko o vuku 180w itd.Još jednom da pitam, da li modovanje biosa utiče na poboljšanje performansi samo za ethereum? Nema uticaja na zcash, ni pozitivnih ni negativnih?
izvini, ali prosto nije tacno, ima iste ovakve kartice i sve rade na -96mv, uz pomoc trix-a neke idu i na -130mv zavisno od primjerka do primjerka.nisam znao da na 4gb ima samsung memorija... saphire nece toliko da spusti napon -46 msm da je maksimum, probaj ovako -36 1300/2100 pa javi rezultate mora ta grafa da prebaci 30mh.
stabilnost ces sam videti kako se proverava ako ti pukne drajver pocrni ekran ukoci se miner itd itd...
nisam znao da na 4gb ima samsung memorija... saphire nece toliko da spusti napon -46 msm da je maksimum, probaj ovako -36 1300/2100 pa javi rezultate mora ta grafa da prebaci 30mh.
stabilnost ces sam videti kako se proverava ako ti pukne drajver pocrni ekran ukoci se miner itd itd...
Cim dobivas taj problem sa slike nije stabilno.
Drzi onda 1150/1950, nece taj smasung 4Gb kad se moduje preko 2000mhz da radi stabilno, ocito kod tebe mora ispod 2000mhz takvi su primjerci sve je to ok.
Tebe vjerovatno zeza jedna od kartica, to je vec potrebno malo pratiti igrat se.
prije svega utvrditi koja karta baca incorectec share, a onda utvrditi zbog cega (da li su visoki taktovi, ili neki problem sa extenderom ili cak mozda je nesto i do karte)
Znaci to moze nekad da se za 5min sredi nekad moze da ti bas izvuce zivce trebace ti strpljenja krenes od pocetka.
1.Utvrdis koja je karta
2.Vratis je na default taktove ako ne pomgne
3.Mjenjas extender i tako dok ne nadjes uzrok![]()
Meni je takav problem bio zbog extendera, promenio extender i resio problem.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari