Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Imam par komada Msi 380 4gb i kopaju eth na smosu. Ja ne znam jesam li ja poludeo kad mi kartice bacaju citavih 2.87Mh/s. Jedan rig radi na 950mv 870/1500 i bacaju 6.5mh/s. Cim neki drugi rig ubacim u istu OC grupu odmah crashaju. SMOS pokrecu sa flasha, dal to ima neke veze? Inace phoenix 5.5c. Razmisljao sam o prelasku na rvn. Ima li spasa na eth i da li se isplati prelazak na rvn, i koji bi bio optimalan h/s. Hvala unapred svima :D

A RX470 8GB mi baca 23.2 mh/s ... Jel koristi jos neko gore navedene 380 i kakav hs imaju na SMOS? :)

@ zec :)
odavno si trebao preci na nesto trece .. ne muci 4bg karte vise s eth ... ni zombi nisu ve4ni... znaju da se raspadnu.

Videćemo, nadam se da pad zarade neće biti više od 20-25%. Negde se provlači i predlog da se poveća block reward sa 2 na 3, tako da i to može da bude olakšica. Mada, ako sve ovo bude uticalo pozitivno na cenu, kao što očekuje većina, onda i nije toliko bitno... Čekamo jul :)

Videćemo, nadam se da pad zarade neće biti više od 20-25%. Negde se provlači i predlog da se poveća block reward sa 2 na 3, tako da i to može da bude olakšica. Mada, ako sve ovo bude uticalo pozitivno na cenu, kao što očekuje većina, onda i nije toliko bitno... Čekamo jul :)
Hvala

I ako sam dobro razumeo nece se povecavati tezina kopanja?
Težina kopanja zavisi od broja mašina koje se priključuju mreži. Što više mašina, to veća težina. Uz 1559 treba da se implementiraju još nekoliko predloga, objasnio je lik u videu koji sam postavio, jedan se odnosi na Asic mašine, pa to možda bude uticalo na težinu, ali ne verujem.

Diff bomba :) Duff je pivo 🍻

Sve sto se u cryptu ocekuje da znacajnije utice na cenu se zna mnogo pre stupanja na snagu a kroz cenu se implementira 6 i vise meseci ranije. Tako da ako je to planirano, to je vec uracunato u trenutnu cenu i ne ocekuj vece pomeranje cene zbog toga. Ne kazem da cena nece gore ali nece iz tog razloga, taj razlog je vec odradio svoje.

Pa to je zato sto je R9 380 Antigua odnosno Tonga chip a ne Polaris kao kod RX 470.
Bios se moduje drugim softwareom, to je mnogo matora karta da bi se ja secao kako se to radi, probaj da nadjes po netu.

Jel se to nesto kuva na leto za ETH ?
Da li je pametno sad sklapati rig sa GTX 1070 grafickama ?
Ako dodje do ETH 2.0, nesto drugo ce moci da se kopa ?

Mozda su noob pitanja, al dugo ne pratim kopanje.

Od jula kreće EIP1559 pa treba očekivati manje ETH od kopanja. ETH 2 neće skoro. Uvek će biti nešto da se kopa,ali ima tu druga strana medalje. Ako se masa ljudi sa ETH prebaci na neki drugi novčić onda će difficulty porasti pa taj novčić neće biti toliko isplatljiv.

Gomila ljudi je presla na raven pa je i dalje isplativ. Takodje je etc i vtc isplativ, mada ih i manje ljudi kopa. Tako da mozda ne bi bilo lose da se krene ranije neka kolicina tih novcica da se rudari jer ce kasnije verovatno skociti cena kako rudari budu prelazili na neki od njih.

Za 4 meseca treba ocekivati oko 50% manje kopanja ETH-a zbog EIP1559 i povecanja tezine.

Pa ako ce 50% njih da predje na nesto drugo zar to onda nije smanjenje tezine kopanja za one koji ostaju da kopaju eth?

Pa ne bi trebalo da bude baš 50%, neke procene su ~20%. Još ako bude prošao predlog da se block reward poveća na 3 ETH, biće manje više isto. A ne bih znao koliko treba da se poveća težina kopanja (mnogo :D) da bi toliko pala nagrada, videćemo...

Bogami, sa block reward fixno 2 bice zaista skoro 50% losije, jer sada idu blokovi sa 3-3.8 ETH, pa nekad i preko 4 ETH po bloku. Ako dodas tome da ce difficulty sigurno skociti do tada, moze biti jos gore. Naravno, pozitivna strana price je da do tada ETH moze vredeti preko 3000 usd i time prakticno anulirati pad profitabilnosti gledano dolarski. Ako ETH bude 4000+ USD, prakticno ce mineri dolarski zaradjivati vise nego sada.

Koliko znam, spominjalo se da ce podizanje tezine biti odlozeno zbog EIP-a.

Nemojte da brkate diff bombu i povećanje težine kopanja zbog priključivanja novih majnera na mrežu :)

Nazad
Vrh Dno