Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Nisam te skroz razumeo, ti mislis da ne funkcionise tako?

Da li neko kopa preko SMOS na ezil?

Koji majner koristite i kako ste podesili adrese?

Da li neko kopa preko SMOS na ezil?

Koji majner koristite i kako ste podesili adrese?
Phoenixminer 5.3b:
-pool stratum1+tcp://eu.ezil.me:5555 -proto 2 -wal 0xecc21c7099aff36eae62609ea5622b41a36cc338.zil1wjw4yj3gc3acydxdewthz357csl27qyzawpmxk -worker lunis1

Ja mislim da generalni trend ide ka izbacivanju fizickog novca.I to iz vise razloga
-Predupredjivanje (e jes mi glagol,) ˝run on the banks˝ u slucaju panike
-Kontrola novcanih tokova
-apsolutna naplata poreza
-uvodjenje negativne kamate za stedise (i na taj nacin pospesivanje potrosnje)
-a zasto da ne i kontrola politickih protivnika & ne bas establismentu simpaticnih organizacija ;)

E sad, potrebno je sve to tehnicki uskladiti i organizovati a i mase pripremiti za tako nesto.Ako bih bas terao mak na konac, i taj gospodin Nakamoto ko zna da nije bas antipod Satosiju.Nesto kao doktor Jakyll & mister Hide. Odnosno, dok mi idealisticki mislimo da je BTC izraz slobodarskog duha i buntovnistva protiv sistema ,mozda je BTC zapravo ˝patka˝.Probni balon za nesto sto dolazi.
Nadjoh ovaj svoj post od pre 5 godina. I danas bih ga potpisao.

Sta mislite da li ce ubrzo rudarenje eth biti neispaltivo? Obzirom na smanjivanje fee i eth 2.0?

Neće 2.0 još najmanje godinu i kusur 😇

Znaci mislis da ce kopanje biti isplativo bar jos godinu dana? A smanjivanje reward?

Videćemo 26. februara za EIP-1559 :p

Što se tiče isplativosti, to niko ne zna, šta ćeš ako sutra ETH rokne na 150$?! A ti platio rig 3500€?! ;)

11:9 za naše 🤪

Ajd da postavim pitanje ovde, valjda je pravi thread.

Imam GTX 1070 8GB.

Na brzaka sam pogledao neki kalkulator, nisam se previse udubljivao, ispadne da ova karta zaradjuje 100 dolara mesecno, jer sam ja napisao da sam je platio 3000 dolara (260e) i ispisano mi je da je period otplate 3 meseca.
E sad ne znam po pitanju struje, uracunata je neka americka cena valjda.

Koliko Mh/s daje ova kartica, oko 30 ?

Sad vidim ziva mi je adresa na myetherwallet

Da li se ista promenilo od pre 2 godine.
Klejmor se i dalje koristi ?

Klejmor je davno uginuo. Koristi Phoenix miner, imas na bitcointalku temu, i skidas miner iz prvog posta.

Da li da kopam na myetherwallet adresu ili direktno na Cex (ako je to moguce, negde sam to davno procitao) ?

Direktno na cex. Dozvoljeno je. Nemaš gubitka za transakiju sa myetherwallet kad budeš hteo da prodaš npr.

Ja polako migriram sa CEX-a. Provizije su im nenormalne, danas cu imati zadnju isplatu na CEX i odmah prelazim na Binance ... Da bi napravio vecu transakciju od 9850 USD treba ti brdo dokaza o poreklu istih...

Koliko Mh/s daje ova kartica, oko 30 ?
Racunaj oko 26-27mhs
Eip 1559 je dobra stvar za eth i cijenu, drugo je sto su mineri glupi pa ne kontaju.
Daj ne lupaj. Kako moze da bude bolje da dobijam manje nagrade nego vise. Ko ti garantuje cenu. Aj prodam ti eth za 4k a ako bude 1559 implementiran ti prodaj po toj visoj ceni. Majneri glupi... jesu to promenjena pravila foruma pa je dozvoljeno vredjanje...

Samo udri report dugme ...

Racunaj oko 26-27mhs

Daj ne lupaj. Kako moze da bude bolje da dobijam manje nagrade nego vise. Ko ti garantuje cenu. Aj prodam ti eth za 4k a ako bude 1559 implementiran ti prodaj po toj visoj ceni. Majneri glupi... jesu to promenjena pravila foruma pa je dozvoljeno vredjanje...
Objasnio bih ti, al ti ne kontas, necu da trosim tastaturu.

Sta imas ti meni da objasnjavas. Nisi ti izmislio eip 1559. Ima na netu da se procita.... cena kripto valuta je cisto spekulativna i jos uvek se ne zasniva na realnoj vrednosti. U balonu smo i bukvalno je ko koga zahebe. To losije danas za bolje sutra smo se mi na Balkanu naslusali.
Ja rudarim da za profit i djubre sam, a na oni na 2.0 prelaze zbog toga sto su prosveceni sveci zarad stabilnosti, sigurnosti, ekonomske odrzivosti i veceg dobra. Ni slucajno zato sto su devovi puni etha pa sad gledaju kako da uvecaju svoje bogatstvo. Cista korporativna igra i prodavanje magle.
Niti ti ni ja mozemo odluciti o tome ali nema potrebe da se vredjamo.

Nego, zasto se juce i danas eth ludacki kopa? :)

Pitah i ja na drugu temu, baš ludački. Isplata mi bila sinoć oko 21.00h, prebaciće 10$ daily pješke... :D
IMG_20210223_161744.jpg

Skočio je block reward zbog povećanog broja transakcija, juče ili prekjuče jedan blok imao 12 ETH ako sam dobro video :) Brzo će to u normalu.

Vratilo se isti dan, čak i ispod normale...

Vrh Dno