Šta je novo?

Erste banka

Da li je putno osiguranje uz kreditnu karticu individualno ili porodično? Ne piše eksplicitno na sajtu.

Individualno uz Visa Gold. Može uz dodatnu karticu dodatna osoba, ali ona košta isto kao osnovna kartica, 150 din mesečno.

Banka na nivou BPŠ što se mene tiče. Zatvorio sam račun srećom.

Na kraju mi bankarka reče da mogu skenirano da pošaljem, ali da skeniram da izgleda "kao da su u banci skenirali". 😂

U Erste nisu problem radnici, nego izuzetno rigidna poslovna politika. Cimali su me za račun udruženja neviđeno pre par meseci.

Ja sam uzeo Visa Gold kreditnu isključivo zbog izuzetno povoljne ponude putnog osiguranja i ništa drugo.

Na moju zalost, investitor zgrade gde sam uzeo stan ima racun u Erste. Intesa mi je naolatila out trosak korespondetske banke ikao je placanje bilo sa eur racuna na eur racun u zemlji....
I gledam da me sada ne deru....
Kod Erste je to max 7000 din po cenovniku, ako je unutar banke.
Jel ima neki sakriveni trosak i nacuo sam da ima fora jednonratno 7000 din da se plati da ne uzimaju vise puta proviziju

Otvori devizni racun u Erste pa sa njega uplacuj drugoj ugovornoj strani, pitaj drugu ugovornu stranu da li ima neki dogovor sa Erste oko cena transfera nekada u bankama bude 0 ili tipa mac. 3,4.000.

Stigao mail o izmenama uslova koji izmedju ostalog sadrzi i neke informacije o SEPA:

Takođe, posebno ističemo uvođenje usluge SEPA kreditnog transfera, koje će Vam omogućiti brže, jednostavnije i sigurnije domaće i međunarodne transakcije u valuti EUR.

Čitajući email (citat iznad) i prilog, deluje da će preko SEPA ipak biti moguće slanje u evrima i u okviru Srbije. Odnosno ako dobro tumačim možeš da šalješ bilo gde dok je god primalac u okviru SEPA, što uključuje i Srbiju.

Stvarno su jezivi. Ni nakon 2 nedelje od podizanja kreditne kartice Visa Gold, uz koju se dobija putno osiguranje, polisa osiguranja još uvek nije stigla. U međuvremenu su mi tražili prvo da dođem s pasošem, pa onda drugi put da dođem da potpišem uslove i saglasnost. Srećom pa je bankarka dozvolila da skeniram i šaljem (uz napomenu da sken izgleda kao da su oni skenirali u filijali), ali im je inače standardna procedura očigledno da treba 394872572475 puta da dolaziš u banku umesto da sve odradiš jednim dolaskom. FT1P sistem. Što je najgore, da im ja nisam pisao par dana nakon podizanja kartice, ne bi pokrenuli proceduru za dobijanje putnog osiguranja iako mi je pri podizanju kartice rečeno da će mi polisa stići na mejl nakon par dana. Neshvatljivo i neprofesionalno...

Da, nije im automatizovano to sa osiguranjem. Pogotovo kada otvaras Premium racun gde imas izbor vise osiguranja. Apsolutno nigde ne pise za sta si se opredelio

Da, nije im automatizovano to sa osiguranjem. Pogotovo kada otvaras Premium racun gde imas izbor vise osiguranja. Apsolutno nigde ne pise za sta si se opredelio

Nemam Premium račun. Kada sam podizao kreditnu karticu, pitao sam za osiguranje, rekli su mi da će mi stići na mejl za par dana. Nikakve dodatne podatke nisu tražili od mene. Kada nije stiglo nakon par dana, pisao sam im na mejl, onda je ispalo da treba prvo pasoš da im dostavim, pa onda da potpišem uslove i saglasnost za obradu podataka. Sve sam to uradio, a onda evo još nedelju dana, ništa se ne dešava. Danas su mi rekli, tražiće po urgenciji. Kakva urgencija rođaci, prošlo je 2 nedelje? U uslovima eksplicitno piše da se validnost putnog osiguranja vezuje za validnost kartice. Ako je kartica validna već dve nedelje, a od putnog osiguranja još ništa, znači da su prekršili odredbe uslova. Jako neprofesionalno.

Da mi je neko rekao da je ova banka toliko neorganizovana i neozbiljna, ne bih verovao. Konačno su mi poslali polisu pre dva dana. Međutim danas mi opet šalju novu polisu (ne znam zašto), sa novim brojem polise, novim datumom isteka ali sada sa pogrešnom mojom adresom. 🤣

Bukvalno red flag kao kuća.
Pominjao sam više puta svoju traumu sa pokojnom Pireus bankom i Đenerali osiguranjem. Desio se osigurani slučaj, upute me na njihovog lekara, a njemu jave da nema polise u sistemu i da mi naplati pregled. I onda svađa iz rominga, skuplja od pregleda. Od tad, prelazim na drugu stranu ulice kad vidim Đenerali. Proveri dobro pre puta da li je i koja polisa validna!

Da mi je neko rekao da je ova banka toliko neorganizovana i neozbiljna, ne bih verovao. Konačno su mi poslali polisu pre dva dana. Međutim danas mi opet šalju novu polisu (ne znam zašto), sa novim brojem polise, novim datumom isteka ali sada sa pogrešnom mojom adresom. 🤣
Verovatno je istekla grupna polisa, pa su ti zato poslali novu. Kod tih polisa, nosilac je banka. A za pogresne podatke, nemam komentar

Koliko dana individualnog putnog osiguranja se dobije sa premijum paketom za godinu dana, i koji su limiti za osiguranje pomoći na putu?

George radi na androidu 17 beta 3 na pixelu ako nekog interesuje

Znam, nego me je zanimalo i koji su limiti za pomoć na putu, ako postoji opcija biranja pomoći na putu umesto individualnog putnog osiguranja?

Ne. Uz Visa Gold kreditnu karticu se dobija samo individualno putno osiguranje za ceo svet.

Biranje je opcija uz Premium račun, koji ja nemam. S tim što je uz premium račun osigurana suma 30.000 EUR, dok je uz kreditnu karticu 40.000 EUR. I nisam siguran da li uz Premium račun putno osiguranje važi za ceo svet kao uz Visa Gold kreditnu karticu ili samo za Evropu.

@Tilek covek i pita za Premium racun 🙂
@Moskri63 Pokrice za pomoc na putu je prilicno bedno. Za Srbiju 80e vuca vozila, za Evropu 150e. Pokriće je za do dva slučaja po godini osiguranja.

A notifikacije ti stižu ili ne? Jer meni ništa ne stiže.
Stigle su mi kartice. Kako sam preuzeo kartice u banci tako su mi se pojavile u aplikaciji i one opcije za notifikacije (da li je povezano jedno s drugim nemam pojma).
Uglavnom poslao sam sebi 100 din iz druge banke da testiram i stizu mi notifikacije momentalno. iOS uredjaj.

Evo i meni sad radi. Samsung.

S tim što sve imam duplo pod obaveštenja, raspoloživa sredstva na kreditnoj kartici mi se nisu uvećala za iznos koji sam uplatio, a za datum knjiženja te uplate stoji bukvalno "sutra".

1774738584660.jpeg

Da li kreditne kartice Erste banke imaju i deviznu (EUR) partiju?

Pin kartice ne može kroz aplikaciju da se promeni? Da li može na bankomatu? Ako može na bankomatu, da li može na onim generičkim bankomatima ili mora baš njihov (kojih ima baš malo).

Može na bankomatu, promena pina se naplaćuje 15 RSD.

Nazad
Vrh Dno