Šta je novo?

Erste banka

Kada platim Apple Pay-om i dalje mi stiže SMS iako Đorđe pošalje uredno notifikaciju i pre sms. Tako da za jedno plaćanje dobijem tri notifikacije, wallet, sms i Đorđe.

Zna li se hoće li dodavati u aplikaciju mogućnost izmene limita broja transakcija po kanalu?

Mislim na to da možete da postavite npr. 5 POS/Internet transakcija dnevno, 5 na Bankomatu, ili npr. 10 POS/Internet dnevno, 3 na Bankomatu, itd, itd...

Ovo je bilo na staroj aplikaciji, ja sam menjao te limite pre nego što su uveli Đorđa, ali sad nemam nikakav način da saznam šta sam postavljao od tih limita. Jedino ako nisu vratili default limit na sve kartice, u šta nisam baš siguran.

Dina Card mi istekla krajem februara, a novu su poslali 05.02.

3x sam ih zvao, da bi mi danas rekli da postoji problem sa isporukom kartica i da ce mi blokirati tu novu koja nije stigla, pa će poručiti drugu, koju moram dodatno da čekam 3 nedelje. Komedija

Dosta mi je bolji George od prethodne mBankinga, imam ga tek par dana. Primetio sam da hashtagovi nemaju nikakvu svrhu, mislio sam da #nekihashtag ce mi biti vidljiv kada kucam na drugoj transakciji a ujedno i u analitici oko potrosnje. Dobro mi sto automatski selektira na osnovu transakcije gde sta pripada ali mislim da ima previse kategorija koje verovatno jako mali broj ljudi koristi. Mada i dosta je pogresio kada sam malo pregledao za zadnjih 6 meseci ali jednostavno preselektiras kategoriju.

Zdravo, otvorila bih klasični račun u erste banci pa me interesuje vezano za održavanje računa.
Zanima me kako kod Erste banke to funkcioniše. Da li se održavanje plaća samo u mesecima kada ima novca ili prometa na računu, ili banka može naknadno naplatiti za prethodne mesece kada kasnije imam novac na računu?

U mesecu u kojem nema prometa ne naplaćuje se održavanje, osim za Premium račun za koji se naplaćuje održavanje bez obzira na promet.

U redu hvala Vam
Zanima me razlika između otvaranja tekućeg računa u Erste banci online i uživo na šalteru.

Online račun ima besplatno održavanje 12 meseci, dok se ako otvorim na šalteru plaća 290 RSD održavanje.
Postoji li još neka razlika u karticama,plaćanju, pristupu računu ili drugim uslugama?
Šta je praktičnije za plaćanje i korišćenje računa u praksi?Iskreno kako je bolje?

Hvala unapred na savetima i iskustvima!

nepostoji otvaranje online, mozes da ostavis podatke da bi te pozvali da dodjes, tada se racuna tih 12 meseci

Ima napisali su mu na mejl:
Održavanje je besplatno samo ukoliko račun otvorite online putem. Ako sve to odradim online, da li tada mogu podizati novac i na šalteru ili samo na bankomatu?

Ima napisali su mu na mejl:
Održavanje je besplatno samo ukoliko račun otvorite online putem. Ako sve to odradim online, da li tada mogu podizati novac i na šalteru ili samo na bankomatu?

Nema potpuno otvaranje računa online. Mora se ići do banke da se potpiše ugovor na kraju.

Danas podigao konačno kreditnu karticu Visa Gold. 26 dana sam je čekao. Kartica je za razliku od debitnih kartica Erste banke i dalje starog dizajna sa reljefnim brojevima na prednjoj strani kartice. Danas dodao u Google Pay, morao sam da zovem banku da aktiviram - čekao 10 minuta na operatera. Platio Google Pay-om, nikakva notifikacija nije stigla u George iako su mi uključene notifikacije i sve dozvole, ali jeste SMS iako je bankarka izričito rekla da SMS servis nije aktiviran jer se naplaćuje (osim za digitalne novčanike). Pošto sam prethodno testno uplatio sitan iznos preko limita, to se vidi u stanju u George-u, ali se uopšte ne vidi u SMS poruci koju sam primio - raspoloživo stanje u George-u uračunava novac koji sam uplatio na partiju kreditne kartice, ali raspoloživo stanje u SMS poruci uopšte ne uzima u obzir uplatu koju sam izvršio na partiju kreditne kartice.

Dakle, nije da sve funkcioniše potaman. Držim se ja plaćanja Yettel Bank Mastercard kreditnom, a ovo mi je rezerva i vrhunsko putno osiguranje (koje još čekam da stigne na mejl).

P.S. i zaboravio sam još jedan propust. Iako mi je juče stigla poruka da me kartica čeka u filijali, danas kad sam došao da preuzmem karticu, kartica je stigla, ali nije stigao PIN. Kad je bankarka već bila u fazonu da na žalost ne može da mi uruči karticu bez PIN-a, setio sam se da mogu PIN da vidim kroz George aplikaciju, što sam na licu mesta proverio, te mi je ipak uručila karticu na kraju.

Danas podigao konačno kreditnu karticu Visa Gold. 26 dana sam je čekao. Kartica je za razliku od debitnih kartica Erste banke i dalje starog dizajna sa reljefnim brojevima na prednjoj strani kartice. Danas dodao u Google Pay, morao sam da zovem banku da aktiviram - čekao 10 minuta na operatera. Platio Google Pay-om, nikakva notifikacija nije stigla u George iako su mi uključene notifikacije i sve dozvole, ali jeste SMS iako je bankarka izričito rekla da SMS servis nije aktiviran jer se naplaćuje (osim za digitalne novčanike). Pošto sam prethodno testno uplatio sitan iznos preko limita, to se vidi u stanju u George-u, ali se uopšte ne vidi u SMS poruci koju sam primio - raspoloživo stanje u George-u uračunava novac koji sam uplatio na partiju kreditne kartice, ali raspoloživo stanje u SMS poruci uopšte ne uzima u obzir uplatu koju sam izvršio na partiju kreditne kartice.

Dakle, nije da sve funkcioniše potaman. Držim se ja plaćanja Yettel Bank Mastercard kreditnom, a ovo mi je rezerva i vrhunsko putno osiguranje (koje još čekam da stigne na mejl).
SMS za plaćanja Google Pay-em stižu i bez aktiviranog NovoMob-a za plaćanja karticom, i ti SMS-ovi su besplatni.

Čudi me da za George ne stižu notifikacije, meni se pojavi odmah, 2-3 sekunde pre SMS-a. Jedino što SMS prikaže raspoloživo stanje posle transakcije za razliku od Đorđa.

Znao sam da su besplatni za GooglePay, samo nisam znao da stižu bez aktiviranog NovoMob-a. Na neki način ne vidim svrhu tih SMS poruka, jer svakako stiže notifikacija kroz GooglePay. Za George mi pada na pamet da možda još uvek ne funkcionišu notifikacije za kreditnu karticu/partiju, jer mi ni za priliv na kreditnu partiju nisu stigle. Tekući račun ne koristim, pa ne mogu da proverim. Druga opcija je da ne rade notifikacije sa isključenim auto-sync, mada notifikacije drugih banaka stižu.

Notifikacije stižu kroz novčanik na uređaju pomoću kog su izvršene, što ne mora biti isti uređaj u kom je SIM, pa je možda u tome logika. Jeste da je u teoriji teže zloupotrebiti uređaj sa tokenom nego plastičnu karticu, ali verovatno za plastiku smatraju da uvek znaš gde je (mada opet džaba ako je ukradena, a to još nisi primetio), dok sa uređajima to ne mora biti slučaj. Možda i lupam, ali to je neka moja logika, pogotovu kad su notifikacije nepouzdane.

SMS info i/ili notifikacije za kartična plaćanja po mom mišljenju gube smisao ako se ne primenjuju za sve vrste korišćenja kartice, nego samo za određenu vrstu korišćenja kartice, jer je njihova primarna uloga da budeš momentalno obavešten ako se desilo neovlašćeno korišćenje. Tako ja bar to vidim.

Cudno se jako ponasaju notifikacije za george. Kada sam ga prvi put aktivirao nisu radile pa su onda neka 2 dana kasnije stigle sve prethodne odjednom i od tad je radilo sve kako treba. Onda od prekjuce ponovo ne rade uopste.

Znao sam da su besplatni za GooglePay, samo nisam znao da stižu bez aktiviranog NovoMob-a. Na neki način ne vidim svrhu tih SMS poruka, jer svakako stiže notifikacija kroz GooglePay. Za George mi pada na pamet da možda još uvek ne funkcionišu notifikacije za kreditnu karticu/partiju, jer mi ni za priliv na kreditnu partiju nisu stigle. Tekući račun ne koristim, pa ne mogu da proverim. Druga opcija je da ne rade notifikacije sa isključenim auto-sync, mada notifikacije drugih banaka stižu.
Ja sta god da platim telefonom instant imam tri poruke.; George, SMS i Google Wallet sa istim sadrzajem (sa tim da sms pokaze i preostalo stanje racuna sto neko vec rece.

Obrisao uređaj, aplikaciju. Ponovo instalirao, registrovao se, odobrio notifikacije, međutim, još ništa od notifikacija. Dodatno šta se desilo je da su nakon reinstalacije transakcije na čekanju (neproknjižene) nestale, a pod iznos duga po kreditnoj kartici koji je za transakcije u tekućem mesecu bio 0 (pošto transakcije u tekućem mesecu nisu dug), sad je počeo da se prikazuje minus u iznosu (budućeg) duga.

A sad se dešava i ovo i onda se aplikacija random izloguje:

1773252069725.jpeg

1773252479108.jpeg

Poslednja izmena:
Pozdrav, instalirao sam Džordža prošli vikend, ono što jedino primećujem je da mi ne stiže notifikacija za priliv na devizni račun. U pitanju su bili povrati od bookinga.
Sto se odliva tiče, stižu notifikacije brzo.
Podešene su notifikacije za sve račune

Podešene su notifikacije za sve račune

Gde podešavaš notifikacije za račune? Mene je samo pri instalaciji aplikacije pitalo da dozvolim notifikacije. Dozvolio sam, međutim nijedna ne stiže. Nisam našao opciju za podešavanje notifikacija po računima.

BTW, u utorak sam podigao kreditnu karticu. Trebalo je da mi stigne polisa putnog osiguranja na mejl. Nije. U četvrtak poslao poruku u George chat, dobio odgovor da su prosledili upit mojoj filijali. U petak sam pisao i filijali. Nema odgovora. Ni traga ni glasa ni od koga.

Gde podešavaš notifikacije za račune? Mene je samo pri instalaciji aplikacije pitalo da dozvolim notifikacije. Dozvolio sam, međutim nijedna ne stiže. Nisam našao opciju za podešavanje notifikacija po računima.

BTW, u utorak sam podigao kreditnu karticu. Trebalo je da mi stigne polisa putnog osiguranja na mejl. Nije. U četvrtak poslao poruku u George chat, dobio odgovor da su prosledili upit mojoj filijali. U petak sam pisao i filijali. Nema odgovora. Ni traga ni glasa ni od koga.
Gore desno na početnoj strani izabereš podešavanja profila, pa obaveštenja i imaš da selektujes dolazne, odlazne transakcije i kartice. Samo aktiviraš push obavestenja

Deluje kao razlika izmedju iOS i Android aplikacije.

Ipak nije. Ja sam na iOS i kad udjem u notifikacije sve je prazno. Znaci od naloga do naloga zavisi sta ce se prikazati tu.

Znači kakvi likovi ovi Erste... Odgovore na mejl posle par dana za putno osiguranje, da dođem do poslovnice sa pasošem. Pa mogli ste mi to reći u startu kad sam dolazio, a ne da dolazim 300 puta...

Nazad
Vrh Dno