Šta je novo?

Erste banka

Pa da kolega @novofil nije napisao da je dobio uredno preko play stora, ne bi mi bilo toliko cudno ;)
I ja sam prošli ponedeljak u toku dana proveravao na PS da li ima nova verzija i nije bilo.
Naveče sam ušao u PS i ponudio mi je update za 10-ak aplikacija, među njima i za Erste banku.
Ušao sam i video da je promenjen izgled i da ima podešavanje biometrije, nisam ni gledao broj verzije.
Evo šta piše an app info:
Screenshot_2024-05-20-13-51-44-967_com.miui.securitycenter.jpg
Da li je na verziji 1.0.9. promenjen izgled i da li ima podešavanje biometrije?

@novofil ne, na 1.0.9 koja je aktuelna od januara (čini mi se) nema ništa od toga...ova 10 tek donosi sve te izmene i biometriju, zato i čekam na istu. Mada sve to i dalje daleko od Đorđeta 😞

Ja sam sa Apple App Store skinuo 1.0.9 i sa njom sam dobio ove novitete, posle toga nije bio update na 1.0.10

Prilozi

• IMG_1627.png
    IMG_1627.png
    176.5 KB · Pregleda: 13
Sada sam instalirao na firminom telefonu sa PS
Evo izgled i verzija:
Screenshot_2024-05-20_14-48-09.pngScreenshot_2024-05-20_14-47-55.png

Jel dobio neko promociju 5000 dinara na kraju za otvaranje racuna plus 5000 ako prenese platu? Meni se jos izradjuju kartice. 😁

Dao bi ja njima 2x toliko samo da uvedu usluge koje su trebali da imaju još pre 2 god (google wallet, info na mail i sms kada se menja račun, loguje itd)!

Dao bi ja njima 2x toliko samo da uvedu usluge koje su trebali da imaju još pre 2 god (google wallet, info na mail i sms kada se menja račun, loguje itd)!
Kad smo kod ovoga... Da li je samo meni čudno da ne postoje notifikacije za promene na računima (uplate/isplate)? Video sam da imaju onu SMS uslugu NovoMob ali nikad nisam koristio, a nekako mi ima smisla da to ide kroz notifikacije u aplikaciji...

Svima je čudno a još čudnije što nikad da proradi!

Ja ne znam da li sam nešto pogrešno shvatio za novomob, oni mi rekoše da se naplaćuje svaka poruka koja mi stigne(???). Prvo sam mislio da nisam dobro shvatio ali vidim cenovnik da se svaka alarm poruka za promenu stanja na računu naplaćuje 5 dinara.

Ja ne znam da li sam nešto pogrešno shvatio za novomob, oni mi rekoše da se naplaćuje svaka poruka koja mi stigne(???). Prvo sam mislio da nisam dobro shvatio ali vidim cenovnik da se svaka alarm poruka za promenu stanja na računu naplaćuje 5 dinara.
Svaki sms se naplacuje 5 dinara.

Još jedna nelogičnost Erste banke je (praktično) ukidanje, tj obesmišljavanje poklon kartica. Ranije si mogao da dobiješ poklon karticu na kojoj ćeš stalno dopunjavati kredit i koristiti je za plaćanje na internetu na primer.
Tako da ti u tom slučaju i nisu toliko neophodni izveštaji o potrošnji pošto na toj kartici ne držiš više od onoga što ti je u tom momentu neopjodno za plaćanje.

Te kartice i dalje postoje ali sada je nemoguće dopunjavati ih, što obesmišljava ono za šta se ta kartica najviše koristila, a to je plaćanje na internetu...

Kad si to spomenuo, koji je najbolji nacin za placanje na netu? Tj ja trazim vec neko vreme tako neku varijantu sa pripejd karticom. Znam da intesa ima virtuelne kartice, ali vec imam racun u erste i u rajfazen, puno mi jos jedan da otvaram :D

Ja baš sad to istražujem :)
RF ima IRačun (devizni + dinarski) za koji se ne plaća održavanje i dobijaju se digitalne (ne fizičke) kartice koje mogu da se koriste za to.
Mana je što sa dinarskog IRačuna može da se plaća samo u Srbiji a mislim da sa deviznog IRačuna naplaćuju 1% od svake transakcije (za ovo drugo nisam 100% siguran za devizni IRačun).
Takođe, kurs za konverziju je prilično loš, tako je verovatno isplatljivije da se uplaćuju devize na bankomatu kada hoćeš da "dopuniš" karticu.

Video sam u Erste aplikacije ove opcije koje se mogu podesiti na kartici:
1000030427.png

Tako da, ako je pitanje sigurnosti, mislim da bi mogao da držiš ovo isključeno i uključiš samo dok plaćaš nešto online.
Ovo može biti korisno pošto Erste aplikacija ne šalje notifikacije o promenama na računu.

Jedino mi nije jasno šta ovde predstavlja Gotovina (bankomat možda?) a šta Prodajna mesta. Šta čime ustvari blokiram? I pretpostavljam da ne možeš samo online potrošnju blokirati.

iRacun dinarski moze da placa u inostranstvu i provizija je 1%. iRacun devizni je bez provizije. Dobijaju se i fizicke i digitalne kartice za digitalni, a za devizni biras koju ces da povezes, mozes jednu mozes i obe.

Kad si to spomenuo, koji je najbolji nacin za placanje na netu? Tj ja trazim vec neko vreme tako neku varijantu sa pripejd karticom. Znam da intesa ima virtuelne kartice, ali vec imam racun u erste i u rajfazen, puno mi jos jedan da otvaram :D
imas u Eurobanci Man United racun imas pripejd master karticu %%

iRacun dinarski moze da placa u inostranstvu i provizija je 1%. iRacun devizni je bez provizije. Dobijaju se i fizicke i digitalne kartice za digitalni, a za devizni biras koju ces da povezes, mozes jednu mozes i obe.
Stvarno?
Pa to je onda super. Ja imam i devizni iRačun od skoro ali nemam para na njemu tako da ga još nisam koristio.

Samo, sad razmišljam, ako hoćeš da dopuniš devizni račun na bankomatu (da ne bi radio konverziju sa dinarskog na devizni po lošem kursu) kako dopuniti ako nemaš fizičku već samo digitalnu karticu? :)

To ne znam jer ja imam samo dinarski i ne koristim bankomate. Prebacujem sa erste racuna na iracun i onda placam online ili telefonom. Raspitaj se u rf temi, sigurno ce neko znati.

I ja sam isto iz Erste prebacivao ranije na dinarski u RF.
Koristio sam redovne uplate, provizija bila 1%.

Ja aktivno koristim i iRacun zbog apple pay.
imas u Eurobanci Man United racun imas pripejd master karticu %%
Au kako ja nisam znao za ovo kao veliki navijac Mancester Uniteda :D
Ovo je bas ono sto mi treba, moram pogledati samo da li ima nesto skriveno :)
Hvala ti na info

Poslednja izmena:
Ja aktivno koristim i iRacun zbog apple pay.

Au kako ja nisam znao za ovo kao veliki navijac Mancester Uniteda :D
Ovo je bas ono sto mi treba, moram pogledati samo da li ima nesto skriveno :)
Hvala ti na info
https://www.eurobank-direktna.rs/pl...k-manchester-united-prepaid-kartica.1697.html

u principu nemas skrivenih troskova jedino aj da kazem mana je kad vrsis uplate na salteru naplacuju 100 rsd ali i to je ok inace sve mozes na bankomatu sa Man United prepaid karticom imas jos dve opcije da biras za Man United karticu i mislim da se za druge dve naplacuju troskovi odrzavanja racuna.

Pretpostavio sam, nego sam pogresno protumacio to sto si napisao :) Hvala jos jednom. Erste ako se malo ne unapredi, moracu prestati da ih finansiram :D

To ne znam jer ja imam samo dinarski i ne koristim bankomate. Prebacujem sa erste racuna na iracun i onda placam online ili telefonom. Raspitaj se u rf temi, sigurno ce neko znati.
To sam i ja razmišljao da radim,, jer me nerviraju provizije koje Erste uzima. Imam Premium Erste i super je što je kurs podnošljiv, mogu da se skidaju pare sa bilo kog bankomata bez provizije i uvek imaš prednost pri ulasku u banku. Sa Premium računom može se uzeti i porodično putno osiguranje sa premijom do 30.000e. Sve ostalo je loše, aplikaciju da ne pominjem, odsustvo Apple Pay-a itd. S tim u vezi imam pitanje - da li ima neka provizija za prebacivanje sa Erste na RF račun i da li kod RF ima provizija na plaćanje, SMS obaveštenje i slično?

Nazad
Vrh Dno