Šta je novo?

Erste banka

To sam i ja razmišljao da radim,, jer me nerviraju provizije koje Erste uzima. Imam Premium Erste i super je što je kurs podnošljiv, mogu da se skidaju pare sa bilo kog bankomata bez provizije i uvek imaš prednost pri ulasku u banku. Sa Premium računom može se uzeti i porodično putno osiguranje sa premijom do 30.000e. Sve ostalo je loše, aplikaciju da ne pominjem, odsustvo Apple Pay-a itd. S tim u vezi imam pitanje - da li ima neka provizija za prebacivanje sa Erste na RF račun i da li kod RF ima provizija na plaćanje, SMS obaveštenje i slično?
Platices proviziju po transakciji 0,25% min 15 din za prebacivanje sa Erste na RF racun. U RF imas besplatne notifikacije kroz aplikaciju i za priliv i za odliv i nema puno kasnjenja,korektno rade.

Oni kao daju mogućnost podizanja gotovine na njihovim bankomatima u inostranstvu bez provizije, ali juče situacija u Bosni podignem 20 KM (kurs cca 1196 din), a sa računa skine 1598 din. Dakle 400 din za neku sitnu transakciju.

Meni u Bosni skine proviziju, ali nakon što se transakcija proknjiži vrate razliku.

Према тарифнику, подизање новца са банкомата Ерсте Групе је без накнаде. Сајт https://www.erstegroup.com/ има мапу на почетној страни и ту су неке земље означене као Core market, а неке Indirect presence. Да ли могу својом Мастеркард девизном картицом да дижем денаре у Македонији на банкомату Sparkasse банке без провизије? Хоће ли се у овом случају рачунати Мастеркард курс?

Citat iz tarifnika, zemlje pokrivene podizanjem bez provizije:
²Bankomati Erste Grupe u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Mađarskoj, Austriji, Češkoj, Slovačkoj, Rumuniji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji i Sloveniji

Ipak prvo skine i neku naknadu, pa nakon nekoliko dana se to vrati na račun.
Dakle u inostranstvu potrebno je na računu imati više nego što podižete jer uzimaju naknadu koju kasnije vrate na račun.

Erste banka konačno dodala google pay? Vidim na spisku su ali ne mogu da probam, a apple pay odbija karticu još uvek.

Prilozi

• 1728110135503.png
    1728110135503.png
    85.3 KB · Pregleda: 42
Prolazi dodavanje kartice na GPay, ali treba verifikacija pozivom banke, kako bi se proces završio.

Razmišljam dal da ih zovnem kasnije malo, ili da pričekam da objave zvanično da su pustili.

Iskopah i ja stari android, vidim da im ona terms strana pominje apple pay, tako da očekujem da će i to biti uskoro.
Ali da, traži poziv call centru.

Dobio sam info da će uskoro krenuti sa radom, pitanje je samo vremena.

Prolazi dodavanje kartice na GPay, ali treba verifikacija pozivom banke, kako bi se proces završio.

Razmišljam dal da ih zovnem kasnije malo, ili da pričekam da objave zvanično da su pustili.
Sad sam zvao, ne može još da se doda. Biće uskoro kažu.

Valjda ne moram da zaokružujem :D
To dok ne bude zvanično na samoj stranici banke džaba...kontam da će da se hvale na sve usta i reklamiraju!!...al Bogu hvala dočekasmo i to 🙉😂😇🙌

Još samo da počnem da donijem poruke (ili mailove) kada se ulogujem na app i kada se menja stanje na računu, gde će nam kraj.

Inače od ponedeljka ukidaju i proviziju za IPS naloge za omladinski račun a postojeće MasterCard kartice menjaju za Visa.

Divno, konačno i oni malo da se trgnu

Upravo dodao master u gpay. Probajte pa javite

Čekamo (ne)strpljivo i Apple Pay :D

Dodao ali piše da mora banka da se kontaktira. Možda me ujutru vide u sistemu

I kod mene izgleda da je uspesno dodata kartica. Stigao je sms i nakon unosa pise ready to use. Sutra cu testirati placanje.

I ja sam sad ubacio Visa karticu, tražilo je da potvrdim slanje SMS poruke sa kodom i stigao je kod na SMS i nakon ubacivanja koda piše ready to use.
Posle nekoliko minuta je stigao novi SMS gde piše da je kartica broj .......... uspešno dodata u Google pay digitalni novčanik i ako ja to nisam uradio da hitno blokiram karticu.
Sutra testiramo.

Ja danas zvao banku, kažu da je počela test faza i da bi uskoro trebalo da bude dostupno svima ali da u ovom trenutku još uvek nije pušteno zvanično.

Bitno da znamo da će moći, e sad koji dan će tačno to proraditi, to je manje važno.

Da potvrdim, proslo placanje google walletom danas skroz normalno. Konacno nesto lepo od ove banke da dozivim.

Ja danas zvao banku, kažu da je počela test faza i da bi uskoro trebalo da bude dostupno svima ali da u ovom trenutku još uvek nije pušteno zvanično.

Bitno da znamo da će moći, e sad koji dan će tačno to proraditi, to je manje važno.
Isto tako. Dok sam ubacio karticu dobio sam samo call bank za aktivaciju nikakve opcije za sms i ostale kodove da šalju.

Interesuje me ovi što su dobili opciju kodom, koju karticu su vezivali i jel im to biznis ili poslovna kartica?!

Master kartica za obične smrtnike

Meni je klasicna master, obican tekuci racun, i verifikacija mi je isla smsom.

Ja sam dodao Visa Classic Debit, običan račun, verifikacija SMS-om.

Nazad
Vrh Dno